Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   144 / 274
(#) nikolatesla válasza David 3g hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Neked a bemenő jelet kel szabályoznod mert a kimenőt nem nagyon tudod.
Milyen végfokod les? Házi vagy gyári?
(#) David 3g válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Majd egy házi TDA2003 ha összejön vagy 2030-as
(#) doomkiller válasza David 3g hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hali! Előerősítőnek LM1036-ot ajánlok, ezen van mély-magas, balance és hangerőszabályzás. Kicsi 9V -os trafó elég hozzá, ami egyenirányítva pufferelve kb. olyan 13-14V lesz, puffernek 1000uF+100nF használj. Ezt inkább KIT-be vedd meg itt.
(#) David 3g válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Tetszik Ha működik majd a végfokom akkor lehet megveszem vagy megpróbálom megépíteni, de ez még csak kíváncsiság képp volt

Mielőtt megrendelnéd az előerősítőt, és még nem rendelted meg a végerősítő alkatrészeit vegyél DIP20 tokot mert ha véletlenül kifingik az LM1036 akkor nem kell kiforrasztani csak a tokban kicserélni.

Megvolt minden mármint a végfokomhoz csak az nem jött össze Azért próbálok majd egy tda 2003-ast.

Ez tényleg egyszerűbb mint a 2030. Egy kalappal hozzá. . De ajánlok egy egyszerű tranzisztorosat is, mellékelem a kapcsirajzot. 2 tranyó, 2 ellenálás és 3 kondi kell hozzá. Az első két kondi értéke 100µF a harmadiké 2200uF, az ellenállásoké 4,7k, tápfesz 24V, de lehet 12V-ról is csak akkor nagyon torzít.
(#) nikolatesla válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Ez nem egy A-osztályú? Mert akkor hűteni is kel majd nem picit.

és ez mennyit tud? na meg milyen tranzisztort kell rárakni?

Mondjuk 2SC4512(NPN) és 2SA1726(PNP jó bele.

ez hány W tud kb?

Hú kb 5-10W lehet szerintem.
(#) kadarist válasza David 3g hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Akkor már inkább ez: Bővebben: Link
(#) punkkazy válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

De, az egy A-osztályú, és igen, rendesen kell hűteni, de egy sikertelenség után sikeres erősítőépítés erőt ad az embernek!
David 3g: Ha már itt tartunk, akkor még egyszerűbbek ezek: Bővebben: Link
A legelső A-osztályú FET-es a legegyszerűbb, azt hiszem ott meg lehet tanulni a "nagyon alapokat" . A TDA2030A-hoz nem árt már nyákot készíteni. Az ráér még számodra, de hidd el, az sem nagy ördöngösség, csak ki kell tartani. Én is TDA2030-al kezdtem, sok fejtörést okozott, tegnap pedig összedobtam egy saját tervezésű riasztót, úgyhogy hajrá, a végén feltalálsz valamit!

értem és a minősége azért rosszabb mint az IC.é nem ?
(#) David 3g válasza punkkazy hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Köszi szépen Annyira megelégednék ha összetudnák rakni egy tda2003-at Aztán meg szeretnék belöle egy párat csinálni és bele dobozba.

Az A-osztályúról annyit érdemes tudnod,hogy nagyon-nagyon fűt de gyönyörű a hangja! Ezerszer szebb mint egy IC-s!

Akkor már tetszik , jah és ahogy nézegetem sokkal egyszerűbb is. Lehet hogy inkább próbálkozom ilyennel. A nagy fűtését aszt nagy bordával vagy kisebb borda és hűtő ventilátorral lehet kompenzálni nem?

Igen így lehet. Nagy borda és passzív hűtés vagy kis borda és aktív hűtés!
(#) punkkazy válasza David 3g hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Még egyszerűbb talán EZ, csak kell hozzá egy izzó. És még világít is. Szórakozásnak jó, és még zenél is. Nagyon kiváló sikerélménnyé válhat.
Lassan térjünk vissza a TDA2030A-hoz, mert a modik "gyilkolni" fognak...
(#) David 3g válasza punkkazy hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Engem tuti meggyilkolnak mert én vezetek félre mindenkit más témára. Előre is bocsánat de ez a sok segítség nagyon jól esett. Már csak azon izgulok hogy a boltban legyenek tranyok is
(#) doomkiller válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hali! Nem A osztályú hanem AB osztályú, egy penti 2es hűtőbordája elég egy oldalnak. David 3g itt vannak egyszerű tranyós kapcsolások elég részletesen elmagyarázva. Ez mondjuk a TDA2030 topik, ha már egy kicsit érdekelnek a tranyós erősítők akkor nézz szét itt.

köszönöm szépen Most már nagyon érdekel a tranzisztor.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Jan 3, 2011 /

Sziasztok ! TDA 2030hoz létezik IC Foglalat ?
(#) nikolatesla válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Persze,ha csinálsz!
Veszel egy sima IC foglalatot és úgy vágod,hogy meg legyen 5láb és kész.Én anno így csináltam mikor bontottam és tesztelni kellet őket.

Ilyenre gondoltam én is . Elméletileg tehát akkor a láb keresztmetszete olyan mint a többi ic nek

Kb igen. Én így csináltam,csak érdemes drágább foglalatot venni amin lyuk van és nem a kis téglalap.

Ha jól gondolom hosszába ketté vágtad , és eltoltad a két furat sort, úgy hogy ki adja az öt láb ki osztást . Az első 3sor , és a két hátsó láb távolság egyezni fog ha jól gondolom.

Én feldaraboltam aztán megcsiszoltam és úgy beforrasztottam majd bele az IC.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Jan 4, 2011 /

Sziasztok ! Tudnátok ajánlani valami jó tollat panel rajzoláshoz ?Idáig én nem túl bonyolult kapcsolásaimhoz lakfilcet használtam de nem valami stabil. Van úgy néha megkezdi a vasklorid a rajzolt részt is . Ha tudnátok ajánlani valami jó cső toll, vagy lakfilc típust azt megköszönném. Az volna jó ha valami csomagküldővel ezt meglehetne oldani . Köszi szépen a segítségéteket!
Következő: »»   144 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem