Fórum témák
» Több friss téma |
üdv nektek...
csak anniyt tennék hozzá hogy nállunk is sok vakond volt de kaptam egy nővényt aszem az a neve hogy vakondüző varádics vagy valami ilyesmi ez kellőkép müködött viszont túlzásba sem szabad esni a dologgal mert ott szaporodik a vakond és oda megy ahol elő bukkan egy sokkal észrevehetettlenebb állat ami még károsabb is... a neve: LAPOSTETÜ szal a vakond ezen él...és fogyassza nagy elő szeretettel csak a kis buta össze ba...a az udvart is... sok jót
szia
vmi baj lehet a hapcsolással mert először síplo(olyam jó élesen) utána mikor feltöltötte a kondit egy pullzáló hengot hallami és ez nem fejezősik be semmikor mi lehet a baj?? ebben egyépként van időzítő?? előre is köszi üdv
Ebben egyébként van időzítő. Kettő is. Egyik a másikat kapcsolja ki-be.
Ha az első időzítőben cseréltél kondit, akkor mennie kell...
Hú az nagyon gáz, mármint a lapostetű! Attól csak a nemi gondozóban lehet megszabadulni ha elszaporodik. Bár lehet, hogy a doki vakondot ír fel receptre ellene Véletlenül nem a LÓTETŰRE gondoltál?
Szerintem levéltetüre gondolt.
Végül is egyik tetü sem egy leányálom.
Jó kis elektrós téma!
Ezt a naftalint én is kipróbálom! Van min!
kicseréltem az 1-ső kondit az időzítő megy is addig sípol még tölti a kondit utána megy eggfy oullzáló hengot hallani akkor mi léehet a baja??
üdv
Hi
Punkkazy: az sima kénszallag. Amivel a boroshordókat szokták fertőtleníteni. vigyázni kell vele mert a füstjét ha beszívod akkor te is megfeküdhetsz. És bizony füstöl rendesen. Mi már kipróbáltuk a sörösüveget, kitúrja. Raktunk vasrúdra, ásványvizes palackból csinált szélforgót. Ez 2-3 hétig hatásos ahol tényleg forgott. Utánna már nem. Tettünk naftalingolyót a járataiba, azt is kiturta. Túl sokat pedig nics értelme teni mert szennyezi a talajt. És kéncsíkot is égettünk neki már a végén... Most volt egy kis udvarrendezés. Ha erre nem megy már vissza a szomszédba megmarjuk magunkat....
Hiába.Az egyetlen hatásos ellenszer : Rotikapa.
És nem büntethetnek mert nem tudhatod, hogy a föld alatt van vakond. Te csak felkapálod a telkedet. Ahhoz jogod van.
:gun: :violent: Harc a bestiákkal.
Én is akarok egy vakondrisztót csinálni, egy elektromágnesre gondoltam, amiben egy vasrúd van, amit egy rugó húz vissza. Már szereztem is egy ilyet, ezt akarom majd egy régi fém vedérbe/fazékba rakni, úgy, hogy amikor behúzza a vasat, akkor összenyomja a rugót, amikor elenged, akkor a visszarugásból megüti a fémvedér/fémedényt. Ezt beásni a földbe. A zajtól remélem elmegy a kedve az ásástól. Mert ha nem:
Bocsi de van egy olyan érzésem, hogy ettől a zajtól lehet, hogy rövidtávon elmegy a vakond kedve, viszont hosszútávon te fogsz tőle megőrülni. Eszméletlen zajt csap egy ilyen szerkezet, és a föld bevezeti a zajt a házba.
A kis rohadékok végül mindig ők győznek.
Kínomban, míg várom az ígért gyári vakondriasztó rajzot, összeütöttem egy "deszkamodellt", kínos még csak ennek is neveznem, mert összesen egy nagyobbacska napelemből, egy 12V-os zenerből, egy 1N4007-esből és egy zümmerből áll..
A zümmert egy mosogatószivaccsal rögzítettem a sarki kerítésoszlopban (vascső), oda került fölé az "elektronika", még egy mosiszivacs és rá egy dezodoros doboz műanyag teteje és a kilógó két vezetéket meg a napelemre kötöttem. Innentől automatikus, ha süt a nap, műxik :gun: Jajj a vakondnak, hallgathatja egész nap Ezzel egy hét után úgy látom, az egyik utca felől megoldottam a vakond gondot, de nincs több napelemem Nincs valakinél elfekvőben egy 15*25-ös napelem? Az enyém csúcson 21v körül ad le és akár két zümmert is elhajtana, csak a másik utcán 25m-re van a kerítés és közbe épült a házam Így nem tudom rákötni a másik zümmert.
Sziasztok.
Szerintem a hangot valami olyasmivel kéne "megfejelni" mint ami a mobilokban van, ami a rezgést adja, azt biztosan nem szeretnék Egyébként az egyetlen hatásos módszer ellenük a vakondháló. Ezt a föld alá teszik kb. 5-10 cm-re a felszíntől,így nem tud feltúrni. Persze ezt csak ott könnyű használni, ahol a terület rendezés előtt áll. üdv Luigi Pl.: Vakondháló
bocsesz tényleg csak elirtam de a lotetüre gondoltam..
Szia Miklosch! Nagyon megköszönnénk, ha fel tudnád tenni a vakondriasztód kapcsolási rajzát! Már unom a jól bevált módszerem, vagyis reggel 5-kor kapa a kézbe, rezdüléstelen arccal mereven figyelés a vakondlyukra, lyuk bizdergálására egy határozott kapasuhintás és már meg is van a kis bestia! Nagyon jó módszer csak hát reggel 5-kor még szeretek aludni!
Többen is kértétek, úgyhogy hétvégén szakítok rá időt, és lemásolom a kapcsolást! Ha nem gond, úgy lesz, hogy panelrajz, beültetési rajz, és ezen az alkatrészek értékei! Ha valaki a kapcsolást akarja csak, akkor megfejti a panelrajzból, mert erre most tényleg nincsen időm!
Nálunk a kis veteményesben is van vakondriasztó. Nem kell hozzá se elem, se fotocella és nagyom olcsó. Több sörös üveg alját letörtük és a földbe szúrtuk. Amikor a szél fúj, az üvegben hangok keletkeznek, amit a vakond nem nagyon csíp. Az ötlet működik!
Most olvasom hogy már valaki írta! Nálunk nem túrták ki! Bocs
Valószínű holnap nekiállok, akár még meg is lesz, ha nincs benne olyan alkatrész, amit lehetetlen azonosítani!
Olyan kétlem, hogy lesz benne....
Üdv Inhouse
Alakul a panel, már csak szépítgetek rajta, aztán beazonosítom a pár darab ellenállást is, és készen is leszek! Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű az egész. Addig is izelítőnek csatolok pár képet!
Srácok !
Ez tényleg jobb lesz mint a rotikapa ?
szia
azthittem bonyolultabb lessz az aksi alatt van még vmi??? köszi majd várom a rajzát vagy akármit köszi mikrosch üdv: zoly15
Alkatrészlista hamarosan!
Az ellenállásokat egyenlőre színkód alapján azonosítottam, nemsokára kiforrasztom őket, és lemérem, addig is csatolom, hogy mire jutottam. A zümmerről küldök egy képet. A képről remélem kiderül, hogy melyik csatlakozási pontot hova kell kötni! A napelemhez sajnos nem értek, nem tudom, hogy milyen kell hozzá.
Méréseim nagyjából alátámasztották a leírt értéket, egyedül az R6-ot tévesztettem el, miszerint én 750Ohmot írtam, ez ténylegesen 150Ohm, a többi mind egyezik!
Sok sikert kívánok az utánépítéshez!
Köszönöm szépen! Esetleg még ha érdekel valakit a Sprint Layout terv, azt is csatolom. Amúgy nem véletlenül írtam a panelre, hogy vakondokok, mert hivatalosan így hívják, a többesszáma pedig vakondokok, de ha valakinek bántja a szemét, átírja.
Nem kérlek tisztelettel nem az bánt, hogy te hogy irod a vako, vakond, okokk egyebek, nem hanem azok a kis rohadékok azok bántanak a franc egye meg őket ahol vannak. Szuper amit csináltál, bár a rotikapa......
|
Bejelentkezés
Hirdetés |