Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vakondriasztó

Témaindító: waterbear, idő: Máj 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 9
(#) Tetye hozzászólása Máj 21, 2007 /

üdv nektek...
csak anniyt tennék hozzá hogy nállunk is sok vakond volt de kaptam egy nővényt aszem az a neve hogy vakondüző varádics vagy valami ilyesmi ez kellőkép müködött viszont túlzásba sem szabad esni a dologgal mert ott szaporodik a vakond és oda megy ahol elő bukkan egy sokkal észrevehetettlenebb állat ami még károsabb is... a neve: LAPOSTETÜ
szal a vakond ezen él...és fogyassza nagy elő szeretettel csak a kis buta össze ba...a az udvart is...
sok jót
(#) zoly15 válasza Topi hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

szia
vmi baj lehet a hapcsolással
mert először síplo(olyam jó élesen) utána mikor feltöltötte a kondit egy pullzáló hengot hallami és ez nem fejezősik be semmikor mi lehet a baj?? ebben egyépként van időzítő??
előre is köszi
üdv
(#) Topi válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Ebben egyébként van időzítő. Kettő is. Egyik a másikat kapcsolja ki-be.
Ha az első időzítőben cseréltél kondit, akkor mennie kell...
(#) Redsaw válasza Tetye hozzászólására (») Máj 21, 2007 /

Hú az nagyon gáz, mármint a lapostetű! Attól csak a nemi gondozóban lehet megszabadulni ha elszaporodik. Bár lehet, hogy a doki vakondot ír fel receptre ellene Véletlenül nem a LÓTETŰRE gondoltál?
(#) Fery válasza Redsaw hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Szerintem levéltetüre gondolt.
Végül is egyik tetü sem egy leányálom.
(#) watt hozzászólása Máj 22, 2007 /

Jó kis elektrós téma!
Ezt a naftalint én is kipróbálom! Van min!
(#) zoly15 válasza Topi hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

kicseréltem az 1-ső kondit az időzítő megy is addig sípol még tölti a kondit utána megy eggfy oullzáló hengot hallani akkor mi léehet a baja??

üdv
(#) isamisa hozzászólása Máj 22, 2007 /

Hi

Punkkazy: az sima kénszallag. Amivel a boroshordókat szokták fertőtleníteni.

vigyázni kell vele mert a füstjét ha beszívod akkor te is megfeküdhetsz.
És bizony füstöl rendesen.

Mi már kipróbáltuk a sörösüveget, kitúrja.
Raktunk vasrúdra, ásványvizes palackból csinált szélforgót. Ez 2-3 hétig hatásos ahol tényleg forgott. Utánna már nem.

Tettünk naftalingolyót a járataiba, azt is kiturta. Túl sokat pedig nics értelme teni mert szennyezi a talajt.
És kéncsíkot is égettünk neki már a végén...

Most volt egy kis udvarrendezés. Ha erre nem megy már vissza a szomszédba megmarjuk magunkat....
(#) Fery válasza isamisa hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Hiába.Az egyetlen hatásos ellenszer : Rotikapa.
És nem büntethetnek mert nem tudhatod, hogy a föld alatt van vakond. Te csak felkapálod a telkedet. Ahhoz jogod van.
(#) sirály12 hozzászólása Máj 22, 2007 /

:gun: :violent: Harc a bestiákkal.

Én is akarok egy vakondrisztót csinálni, egy elektromágnesre gondoltam, amiben egy vasrúd van, amit egy rugó húz vissza. Már szereztem is egy ilyet, ezt akarom majd egy régi fém vedérbe/fazékba rakni, úgy, hogy amikor behúzza a vasat, akkor összenyomja a rugót, amikor elenged, akkor a visszarugásból megüti a fémvedér/fémedényt. Ezt beásni a földbe. A zajtól remélem elmegy a kedve az ásástól. Mert ha nem:
(#) Fery válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Bocsi de van egy olyan érzésem, hogy ettől a zajtól lehet, hogy rövidtávon elmegy a vakond kedve, viszont hosszútávon te fogsz tőle megőrülni. Eszméletlen zajt csap egy ilyen szerkezet, és a föld bevezeti a zajt a házba.
A kis rohadékok végül mindig ők győznek.
(#) waterbear hozzászólása Máj 22, 2007 /

Kínomban, míg várom az ígért gyári vakondriasztó rajzot, összeütöttem egy "deszkamodellt", kínos még csak ennek is neveznem, mert összesen egy nagyobbacska napelemből, egy 12V-os zenerből, egy 1N4007-esből és egy zümmerből áll..

A zümmert egy mosogatószivaccsal rögzítettem a sarki kerítésoszlopban (vascső), oda került fölé az "elektronika", még egy mosiszivacs és rá egy dezodoros doboz műanyag teteje és a kilógó két vezetéket meg a napelemre kötöttem. Innentől automatikus, ha süt a nap, műxik :gun: Jajj a vakondnak, hallgathatja egész nap Ezzel egy hét után úgy látom, az egyik utca felől megoldottam a vakond gondot, de nincs több napelemem Nincs valakinél elfekvőben egy 15*25-ös napelem? Az enyém csúcson 21v körül ad le és akár két zümmert is elhajtana, csak a másik utcán 25m-re van a kerítés és közbe épült a házam Így nem tudom rákötni a másik zümmert.
(#) luigi hozzászólása Máj 22, 2007 /

Sziasztok.
Szerintem a hangot valami olyasmivel kéne "megfejelni" mint ami a mobilokban van, ami a rezgést adja, azt biztosan nem szeretnék
Egyébként az egyetlen hatásos módszer ellenük a vakondháló. Ezt a föld alá teszik kb. 5-10 cm-re a felszíntől,így nem tud feltúrni. Persze ezt csak ott könnyű használni, ahol a terület rendezés előtt áll.
üdv Luigi
Pl.:
Vakondháló
(#) Tetye válasza Redsaw hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

bocsesz tényleg csak elirtam de a lotetüre gondoltam..
(#) Taki33 válasza miklosch hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Szia Miklosch! Nagyon megköszönnénk, ha fel tudnád tenni a vakondriasztód kapcsolási rajzát! Már unom a jól bevált módszerem, vagyis reggel 5-kor kapa a kézbe, rezdüléstelen arccal mereven figyelés a vakondlyukra, lyuk bizdergálására egy határozott kapasuhintás és már meg is van a kis bestia! Nagyon jó módszer csak hát reggel 5-kor még szeretek aludni!
(#) miklosch válasza Taki33 hozzászólására (») Máj 22, 2007 /

Többen is kértétek, úgyhogy hétvégén szakítok rá időt, és lemásolom a kapcsolást! Ha nem gond, úgy lesz, hogy panelrajz, beültetési rajz, és ezen az alkatrészek értékei! Ha valaki a kapcsolást akarja csak, akkor megfejti a panelrajzból, mert erre most tényleg nincsen időm!
(#) Programmer hozzászólása Máj 22, 2007 /

Nálunk a kis veteményesben is van vakondriasztó. Nem kell hozzá se elem, se fotocella és nagyom olcsó. Több sörös üveg alját letörtük és a földbe szúrtuk. Amikor a szél fúj, az üvegben hangok keletkeznek, amit a vakond nem nagyon csíp. Az ötlet működik!
Most olvasom hogy már valaki írta! Nálunk nem túrták ki! Bocs
(#) Taki33 válasza miklosch hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

Várjuk és előre is köszönjük!
(#) zoly15 válasza miklosch hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

én is várom
(#) miklosch válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 23, 2007 /

Valószínű holnap nekiállok, akár még meg is lesz, ha nincs benne olyan alkatrész, amit lehetetlen azonosítani!
(#) Inhouse válasza miklosch hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Olyan kétlem, hogy lesz benne....

Üdv
Inhouse
(#) miklosch hozzászólása Máj 24, 2007 /

Alakul a panel, már csak szépítgetek rajta, aztán beazonosítom a pár darab ellenállást is, és készen is leszek! Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű az egész. Addig is izelítőnek csatolok pár képet!

ABCD0006.JPG

(#) Fery válasza miklosch hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Srácok !

Ez tényleg jobb lesz mint a rotikapa ?
(#) zoly15 válasza miklosch hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

szia
azthittem bonyolultabb lessz az aksi alatt van még vmi???
köszi majd várom a rajzát vagy akármit köszi mikrosch

üdv:
zoly15

Alkatrészlista hamarosan!

Az ellenállásokat egyenlőre színkód alapján azonosítottam, nemsokára kiforrasztom őket, és lemérem, addig is csatolom, hogy mire jutottam. A zümmerről küldök egy képet. A képről remélem kiderül, hogy melyik csatlakozási pontot hova kell kötni! A napelemhez sajnos nem értek, nem tudom, hogy milyen kell hozzá.

Méréseim nagyjából alátámasztották a leírt értéket, egyedül az R6-ot tévesztettem el, miszerint én 750Ohmot írtam, ez ténylegesen 150Ohm, a többi mind egyezik!
Sok sikert kívánok az utánépítéshez!

Gratulálok. Profi munka.
(#) miklosch válasza Fery hozzászólására (») Máj 24, 2007 /

Köszönöm szépen! Esetleg még ha érdekel valakit a Sprint Layout terv, azt is csatolom. Amúgy nem véletlenül írtam a panelre, hogy vakondokok, mert hivatalosan így hívják, a többesszáma pedig vakondokok, de ha valakinek bántja a szemét, átírja.

Nem kérlek tisztelettel nem az bánt, hogy te hogy irod a vako, vakond, okokk egyebek, nem hanem azok a kis rohadékok azok bántanak a franc egye meg őket ahol vannak. Szuper amit csináltál, bár a rotikapa......
Következő: »»   2 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem