Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   11 / 45
(#) szitko válasza brato hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Nekem is 7.7 sp2 van, de már nem tudok mit állítani, már mindent kipróbáltam a 12f675 -ös kapcsolások nem mennek.
(#) brato válasza szitko hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Nekem a pic12f6.dll mérete 379932
A pic12f675.inc 9490
(#) vicsys válasza szitko hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

7.6SP0. Minden okés, megy.

A .inc az stimmel, de a dll nálam csak 302620b. Már beraktam egy régebbit és azzal se ment, most keresgélek a neten. A 12f629 az símán megy ez az érdekes.

Csatolhatom a dll-t ha a Modik nem ellenzik.

Már kezdek örülni,hogy mindenkinél megy. Ezekszerint jól csináltam mindet. Csak azt nem értem, hogy nálam miért nem megy. Elküldheted priviben is. Megköszönném.

Elküldve.

Köszönöm szépen A hiba a dll-ben volt. Amit elküldtél az a jó . Kb. 4 dll-t néztem meg és csak ez volt jó. Köszönöm mégegyszer.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 3, 2011 /

Megvan a végső forma, 3 fokozatban kapcsolható áramkorlát, 150-200-400mA nél kezd védeni, no azt hiszem ez lesz a végső forma.
(#) szitko hozzászólása Jan 14, 2011 /

Egy ujabb problémába ütköztem az ARES ben. Megtudná nekem valaki mondani, hogy kell egy alkatrészt 45 fokban elforgatni?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem működik az ULN2003 nálam? Lehet, hogy frissítenem kéne...? A bemenetén megvan a logikai H szint és az összes kimenetén L szint van. PIC-ről vezérlem és egy 7 szegmenses kijelzőt hajtanék meg. (A sör be van hűtve és mellé készítettem egy borítékot is...)
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Mond a címet aztán küldöm. :yes: Igazából már megtaláltam, csak a szemem nem szúrta ki :eek2: , de azért köszönöm. Már rájöttem, hogy -gyorsan összedobok egy panelt- olyan nincs mert a kapkodásnak semmi értelme. Ha már itt tartunk lenne itt még valami, (természetesen még pár sörért) az ISIS a PWM-et nem akarja szimulálni, kell valamit állítani, hogy menjen? Arra gondolok, hogy a led nem akar elhalványúlni, hanem csak villog.
(#) szitko válasza vicsys hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Végre valamire tudok félig válaszolni. Én a 7.7sp2 használom és nemrég csináltam egy stepper motor vezérlőt 16f84-el és uln2003-al és tökéletesen leszimulálta.
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Köszi a választ. Ha rárakom a scopot akkor látom a PWM jelet, csak zavar a scop a képernyőn.(majd veszek egy nagyobb monitort.)
(#) szitko válasza vicsys hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Feldobom az uln2003-as kapcsit hátha haszát veszed, a progi csak részben saját.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Minek vannak rajta (a kimenetén) a 220 ohm -ok?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

De miért kéne felhúzni? A kollektorok munkaellenállása a kijelző ledje és annak soros áramkorlátozó ellenállásai. Szerintem nagyon nem kell rá... Különvélemény?
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Köszi a segítséget. A csapda a következő volt:
Egyszerre 2 db. ledes kijelzőt hajtok meg ULN-nel. Gondoltam minek tegyek fel 2db 1 digitest, felteszek 1db, 2 digitest. Az belül úgyis össze van kötve. Nos, nem nyert hangszórót. A 2 különállóval, egyenkénti soros ellenállásokkal, szépen működik.
(#) szitko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

Találtam itthon pár sört egy kérdéshez. Ha kétoldalas nyákot tervezek, hogy lehet kinyomtatni közvetlenül a programból (nem pdf-be) mindkét oldalt, egy lapra?

Köszi. Azt hittem a nyomtatási beállításnál rontottam el valamit. Látszik, hogy a gyártók nem az egyszerűségre törekednek.

Szerintem is egy átlátható és egyszerű progi, könnyű kezelés, gyors tervezés stb... Eddig Eagle-t használtam, de már leszoktam róla, a lenyeg, vasalásos technikával dolgozom és kétoldalas nyáknál, ha egy lapra szerkesztem a két oldalt, és jól szerkesztem ki akkor nem kell illesztő furat, csak összehajtom a lapot és bedugom a laminálóba.
(#) orizon hozzászólása Jan 22, 2011 /

Nem nagyon használom a Proteust , de lenne két kérdésem.Első kérdés. Ha csak egy oldalas nyákot /hagyományost/ akarunk készíteni mely opciót kell beállítani, hogy mindig azon maradjon? Nem szoktam kétoldalas nyákot készíteni a Proteus autoroutere pedig mindig két oldalassal kezd. A másik kérdés pedig a gumikötések.Ha a kapcsolási rajzot átküldöm a pcb tervező részbe ott gumikötések helyett kis nyilakat látok.Ez nekem nagyon zavaró mert szeretem látni , hogy a kötések mely lábakhoz csatlakoznak.Van ennek valami beállítása vagy idáig csak én nem tudom hogy hol kell keresni ezt a beállítási lehetőséget.
(#) Medve válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 22, 2011 /

KÖszi a válaszod, nem vettem észre eddig, hogy a track törlésekor a "netlista" megmarad. S már a layer filtert is értem!
Orizon: System-> Set strategies->felülről az első "vert"-nél none-t állitasz. Onnantól már csak egy rétegeset tervez.
(#) vicsys hozzászólása Jan 29, 2011 /

Aki 7.7 vagy magasabb verziót használ, megnézné nekem, hogy benne van-e a MAX6921? Köszi előre is!
(#) Medve hozzászólása Jan 30, 2011 /

Üdv, újból én. Összegyűlt néhány kérdésem...
-Az ARES-ben hogyan lehet a trackre uj töréspontot tenni? A jobb click->Trim to single segment-tel ugyan kapok két uj töréspontot a szakasz végén, de nem épp ez kell.
-Jól látom-e, hogy nem lehet a 3D-s képet elmenteni? Ha nem, hogyan lehet? PrintScreen?
-Elkészítettem egy LM556-os modelljét (dupla 555), szívesen megosztanám veletek, csak nem tudom, hogy melyik fájl tartalmazza. Talán a Pick devices oszlopban mutatott iWSCVT40.lib-et kell majd feltöltenem?
-Hogyan lehet az alkatrészkönyvtárból törölni alkatrészt?
-Amikor az ARES-ben rajzolok egy uj tokozást, annak pedjeit, az ISIS-ben a Make device packaging ablakában egy önkényes sorszámozásban látom. Lehet-e módosítani ennek a sorrendjét? Tehát teszemazt egy DIL tok 1-es lába helyén a 14-es legyen.
Köszönöm válaszotokat.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

A 3DS, DXF,STL szabványos 3D-s modellekhez tartoznak. Ha jól tudom a Maya, MAX3D és az AutoCAD nyitja, importálja.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nem-nem. Csak belekóstoltam, anno még 1900 valamikor.
(#) Medve válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2011 / 1

LM556-ot az alábbi módon lehet készíteni az 555-ből:
1: kiválasztjuk a könyvtárból az 555-ös IC-t, letesszük a papírra.
2: rajta jobb click, Make device.
3: Device name: LM556, prefix: U, NEXT->Packagings ablak
4: Add Edit gomb->Package Device ablak
5: Felül Add gomb, majd kiválasztunk egy DIL 14-es tokot, visszalépve az megjelenik az az ablak tetején a packagings-nél, ha nem az van kiválasztva,
válasszuk ki a 14-es DIL-t, majd pipáljuk ki alatta a Default Package-et (1.kép)
6: A No Of Gates-hez irjunk 2-t, igy rak bele két egységet az 555-ből. Ha majd négy 555-öt akarunk a tokba tenni, akkor ezt kell 4 re átírni. A táblázat fejlécében megjelent a "B" oszlop, ide kell beírnunk a funkciókhoz kötött lábszámokat. (2.kép)
7: Definiáljuk a kivezetéseket: Az A és B oszlopban a tápfeszültség (Power tipusú) lábakhoz a Common oszlopnál tegyünk pipát, mire az A és B cella összenyílik. Kattintsunk a táblázat "A" oszlopában lévő számra, majd a képen látható tokozás hozzárendelni kívánt lábára. A kurzor automatikusan lejjebb mozog a táblázatban. (3.kép)
8: Nyomjunk egy Assign Package-t, (ha kéri a mentést, tegyük meg) megint válaszuk ki a DIL14-es tokot, -> Next. A Component Prooertiesnél ne változtassunk semmit. Next, az adatlap elérhetőségét megadhatjuk. Ujabb Next után megadjuk, hogy az alkatrészt hova kívánjuk elmenteni. Én a New gomb segítségével egy uj kategóriába tettem bele . A Save Device To Library-nél jobb hiján egyelőre az IWSCVT40-et választottam. OKéval végeztünk is.
Ezek után a Pick devices-ben a megadott kategóriában megtalálható az alkatrész, immáron kétfajta tokozásban.
(#) Medve válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Na ettől féltem, hogy benne lesz, de az én készletemben nem találom. Egyéb furcsaságokat is látok, hogy pl a LED-hez nincs tok kötve, pedig meg van rajzolva...no ez van...De a kérdésedre van megoldás :ugy kell tenni ahogy írtam, de nyilván csak az egyik oldalát használod fel. De nekem gyanús, hogy nem értem a kérdésedet....itt működik a szimuláció. Egy uj IC-t akarsz, saját kapcsolási rajzzal kvázi?

A 3D-s rajz mentésére visszatérve, lehet, félreértettél, én ennek (ld melléklet) a képnek a mentésére gondoltam, célszerűen egy jpg-t várnék...

nyák.JPG

(#) Medve válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Értelek, és rosszat sejtek. Ha kapcsolási rajzot jelölök ki (nem egy négyzetet), akkor a Make Device nem aktív. Pedig szép lett volna, ha a kapcsolási rajzra csak "lábakat" helyezünk a jobb click, Place, Device Pin, Default-tal, és jöhet a Make Device...
Következő: »»   11 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem