Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Nekem is 7.7 sp2 van, de már nem tudok mit állítani, már mindent kipróbáltam a 12f675 -ös kapcsolások nem mennek.
A .inc az stimmel, de a dll nálam csak 302620b. Már beraktam egy régebbit és azzal se ment, most keresgélek a neten. A 12f629 az símán megy ez az érdekes.
Csatolhatom a dll-t ha a Modik nem ellenzik.
Már kezdek örülni,hogy mindenkinél megy. Ezekszerint jól csináltam mindet. Csak azt nem értem, hogy nálam miért nem megy. Elküldheted priviben is. Megköszönném.
Köszönöm szépen
![]() ![]()
Megvan a végső forma, 3 fokozatban kapcsolható áramkorlát, 150-200-400mA nél kezd védeni, no azt hiszem ez lesz a végső forma.
![]()
Egy ujabb problémába ütköztem az ARES ben. Megtudná nekem valaki mondani, hogy kell egy alkatrészt 45 fokban elforgatni?
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem működik az ULN2003 nálam? Lehet, hogy frissítenem kéne...? A bemenetén megvan a logikai H szint és az összes kimenetén L szint van. PIC-ről vezérlem és egy 7 szegmenses kijelzőt hajtanék meg. (A sör be van hűtve és mellé készítettem egy borítékot is...)
Mond a címet aztán küldöm. :yes: Igazából már megtaláltam, csak a szemem nem szúrta ki :eek2: , de azért köszönöm. Már rájöttem, hogy -gyorsan összedobok egy panelt- olyan nincs mert a kapkodásnak semmi értelme. Ha már itt tartunk lenne itt még valami, (természetesen még pár sörért) az ISIS a PWM-et nem akarja szimulálni, kell valamit állítani, hogy menjen? Arra gondolok, hogy a led nem akar elhalványúlni, hanem csak villog.
Végre valamire tudok félig válaszolni. Én a 7.7sp2 használom és nemrég csináltam egy stepper motor vezérlőt 16f84-el és uln2003-al és tökéletesen leszimulálta.
Köszi a választ. Ha rárakom a scopot akkor látom a PWM jelet, csak zavar a scop a képernyőn.(majd veszek egy nagyobb monitort.)
Feldobom az uln2003-as kapcsit hátha haszát veszed, a progi csak részben saját.
Minek vannak rajta (a kimenetén) a 220 ohm -ok?
![]()
De miért kéne felhúzni?
![]() ![]()
Köszi a segítséget. A csapda a következő volt:
Egyszerre 2 db. ledes kijelzőt hajtok meg ULN-nel. Gondoltam minek tegyek fel 2db 1 digitest, felteszek 1db, 2 digitest. Az belül úgyis össze van kötve. Nos, nem nyert hangszórót. A 2 különállóval, egyenkénti soros ellenállásokkal, szépen működik. ![]()
Találtam itthon pár sört egy kérdéshez.
![]()
Köszi. Azt hittem a nyomtatási beállításnál rontottam el valamit. Látszik, hogy a gyártók nem az egyszerűségre törekednek.
Szerintem is egy átlátható és egyszerű progi, könnyű kezelés, gyors tervezés stb... Eddig Eagle-t használtam, de már leszoktam róla, a lenyeg, vasalásos technikával dolgozom és kétoldalas nyáknál, ha egy lapra szerkesztem a két oldalt, és jól szerkesztem ki akkor nem kell illesztő furat, csak összehajtom a lapot és bedugom a laminálóba.
Nem nagyon használom a Proteust , de lenne két kérdésem.Első kérdés. Ha csak egy oldalas nyákot /hagyományost/ akarunk készíteni mely opciót kell beállítani, hogy mindig azon maradjon? Nem szoktam kétoldalas nyákot készíteni a Proteus autoroutere pedig mindig két oldalassal kezd. A másik kérdés pedig a gumikötések.Ha a kapcsolási rajzot átküldöm a pcb tervező részbe ott gumikötések helyett kis nyilakat látok.Ez nekem nagyon zavaró mert szeretem látni , hogy a kötések mely lábakhoz csatlakoznak.Van ennek valami beállítása vagy idáig csak én nem tudom hogy hol kell keresni ezt a beállítási lehetőséget.
KÖszi a válaszod, nem vettem észre eddig, hogy a track törlésekor a "netlista" megmarad. S már a layer filtert is értem!
![]() Orizon: System-> Set strategies->felülről az első "vert"-nél none-t állitasz. Onnantól már csak egy rétegeset tervez.
Aki 7.7 vagy magasabb verziót használ, megnézné nekem, hogy benne van-e a MAX6921? Köszi előre is!
![]()
Üdv, újból én. Összegyűlt néhány kérdésem...
-Az ARES-ben hogyan lehet a trackre uj töréspontot tenni? A jobb click->Trim to single segment-tel ugyan kapok két uj töréspontot a szakasz végén, de nem épp ez kell. -Jól látom-e, hogy nem lehet a 3D-s képet elmenteni? Ha nem, hogyan lehet? PrintScreen? ![]() -Elkészítettem egy LM556-os modelljét (dupla 555), szívesen megosztanám veletek, csak nem tudom, hogy melyik fájl tartalmazza. Talán a Pick devices oszlopban mutatott iWSCVT40.lib-et kell majd feltöltenem? -Hogyan lehet az alkatrészkönyvtárból törölni alkatrészt? -Amikor az ARES-ben rajzolok egy uj tokozást, annak pedjeit, az ISIS-ben a Make device packaging ablakában egy önkényes sorszámozásban látom. Lehet-e módosítani ennek a sorrendjét? Tehát teszemazt egy DIL tok 1-es lába helyén a 14-es legyen. Köszönöm válaszotokat.
A 3DS, DXF,STL szabványos 3D-s modellekhez tartoznak. Ha jól tudom a Maya, MAX3D és az AutoCAD nyitja, importálja.
![]()
Nem-nem. Csak belekóstoltam, anno még 1900 valamikor.
![]()
LM556-ot az alábbi módon lehet készíteni az 555-ből:
1: kiválasztjuk a könyvtárból az 555-ös IC-t, letesszük a papírra. 2: rajta jobb click, Make device. 3: Device name: LM556, prefix: U, NEXT->Packagings ablak 4: Add Edit gomb->Package Device ablak 5: Felül Add gomb, majd kiválasztunk egy DIL 14-es tokot, visszalépve az megjelenik az az ablak tetején a packagings-nél, ha nem az van kiválasztva, válasszuk ki a 14-es DIL-t, majd pipáljuk ki alatta a Default Package-et (1.kép) 6: A No Of Gates-hez irjunk 2-t, igy rak bele két egységet az 555-ből. Ha majd négy 555-öt akarunk a tokba tenni, akkor ezt kell 4 re átírni. A táblázat fejlécében megjelent a "B" oszlop, ide kell beírnunk a funkciókhoz kötött lábszámokat. (2.kép) 7: Definiáljuk a kivezetéseket: Az A és B oszlopban a tápfeszültség (Power tipusú) lábakhoz a Common oszlopnál tegyünk pipát, mire az A és B cella összenyílik. Kattintsunk a táblázat "A" oszlopában lévő számra, majd a képen látható tokozás hozzárendelni kívánt lábára. A kurzor automatikusan lejjebb mozog a táblázatban. (3.kép) 8: Nyomjunk egy Assign Package-t, (ha kéri a mentést, tegyük meg) megint válaszuk ki a DIL14-es tokot, -> Next. A Component Prooertiesnél ne változtassunk semmit. Next, az adatlap elérhetőségét megadhatjuk. Ujabb Next után megadjuk, hogy az alkatrészt hova kívánjuk elmenteni. Én a New gomb segítségével egy uj kategóriába tettem bele . A Save Device To Library-nél jobb hiján egyelőre az IWSCVT40-et választottam. OKéval végeztünk is. Ezek után a Pick devices-ben a megadott kategóriában megtalálható az alkatrész, immáron kétfajta tokozásban.
Na ettől féltem, hogy benne lesz, de az én készletemben nem találom. Egyéb furcsaságokat is látok, hogy pl a LED-hez nincs tok kötve, pedig meg van rajzolva...no ez van...De a kérdésedre van megoldás :ugy kell tenni ahogy írtam, de nyilván csak az egyik oldalát használod fel. De nekem gyanús, hogy nem értem a kérdésedet....itt működik a szimuláció. Egy uj IC-t akarsz, saját kapcsolási rajzzal kvázi?
A 3D-s rajz mentésére visszatérve, lehet, félreértettél, én ennek (ld melléklet) a képnek a mentésére gondoltam, célszerűen egy jpg-t várnék...
Értelek, és rosszat sejtek. Ha kapcsolási rajzot jelölök ki (nem egy négyzetet), akkor a Make Device nem aktív. Pedig szép lett volna, ha a kapcsolási rajzra csak "lábakat" helyezünk a jobb click, Place, Device Pin, Default-tal, és jöhet a Make Device...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |