Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Nekem is csak azért jutott az eszembe mert pont a széle jó, ami azért gyanús, egyébként nincs ott olyan éles kontraszt, egy egyszerű nyomtatás közbeni kikapcsolással leellenőrizhető lenne.
A te verziód is jól hangzik, mivel ilyen nyomtatókat csak szökőévente csinálok, így nem tudok rá mit mondani. Én ilyen fémlapos hibával 1-2 esetbe találkoztam, kisebb sávokba kihagyott, de nem az oldal 3/4-ét. Jön emmzolee és tájékoztat a fejleményekről (talán) üdv
Szasztok.
Vidéki lentalvós melóm volt. Holnap se lesz rá időm, de vasárnap biztos. Megnézem, hogy mi van vele. Annyit azért előre mondok, hogy nem kevés a festék a papír nagyrészén, hanem a szélén Q..va sok.
Üdv Mindenkinek.
Nekem egy Epson DX3850-es nyomtatóm van, és 3 évig gond nélkül működött. 2 évig eredeti patront használtam hozzá, de mivel egy garnitúra patron árából, már lassan egy nyomtatót is lehetne venni, így áttértem az utángyártottra. 1 évig nem is volt vele gond. Viszont most, hogy nyomtatni akartam vele az egyik színt csíkosan nyomtatta. Állítgattam, végül meg szét is szedtem. A fejet kipucoltam át is megy rajta a tinta, de nyomtatni viszont most már egyik szín sem megy. A tinta fogy rendesen, de a papíron nem jelenik meg semmi. Van valakinek valami ötlete? UI: A masina nem ad semmilyen hibaüzenetet.
Szia, szerintem itt a megfelelo alkalom, hogy megajandekozd magad Karacsonyra egy uj tintapatronnal. Udv
Hát azért többet is kinézhetnél belőlem, bár az én hibám, hogy nem írtam, hogy az volt az első pont amit csináltam, hogy kicseréltem a patronokat. Olvasgattam, hogy ha megtelik az elszívó szivacs, akkor is ilyen hibát produkál, ezzel csak az a gond, hogy hibaüzenetet nem ír. De azért holnap újra szétszedem, már úgy is zsigerből megy és kipucolom a csöveket is, hát-ha.
Canon i550 -es nyomtató most cseréltem fekete patront és azóta 7 sárga villanás egy kicsit zöld de nem kommunilál a számítógéppel. Hókuszpókuszt végigcsináltam (nyomd a powert...........stb.) utánna a zöld folyamatosan világít de nem kommunikál. Kérdésem hogy dobjam ki most vagy fussak még néhány kört?
Üdv.Egy hp psc500-as gép került hozzám.Olyan probléma van vele,hogy nem nyomtat,csak rózsaszín-fehérben.A színes és a fekete patronban is van,a fekete be sincs száradva,mert az alján mindig van friss festék.Mi okozhatja?Mit tudok tenni?
Hali
Nem olyan túl régen segítettek egy Kyocera hiba keresésében. Sajnos még csak most van időm tovább foglalkozni vele. Mivel c600-res hibakód a fix fűtőszálra utal, én kivettem. Ez a szál el volt törve. Át lehet verni valahogy a nyomtatót, hogy ne érzékelje ezt a hibát? Gondoltam arra, hogy egy 500W-os refi izzót rakok oda, csak addig míg látom hogy mit csinálna
Szia, megprobalhatod az izzos atverest, de gondolom tudod, hogy nem fogja fixalni a tonert a papirra. Ha a nyomtato egyebkent muxik, amugy is uj futoszalat kell bele tegyel.
Udv
Éppen ezt szeretném kideríteni, hogy biztosan működik-e. Feleslegesen nem szeretnék több 10.000Ft-ot kiadni, ha nem működik.
Az izzós megoldás abban az esetben működik ha az izzóra szereled a hőérzékelő elemet (thermistor) és ha van egy bolond szerencséd,és az izzód megfelelő időben éri el a kivánt hőmérsékletet máskülönben C600 és ez
![]()
Hali
Annak az esélye, hogy pont azt az üzemi hőmérsékletet tudod produkálni, ugyan abban az időben, amit a thermistor megkíván vajmi csekély. Ha jó a gép (tehát érdemes rá költeni) akkor szerintem vedd meg a fűtőszálat. Ennyi kockázat mindig van a pakliba. A múltkor egy villámsújtott nyomtatóba rendeltem egy 200k ft-s panelt, úgy, hogy félig nem voltam biztos, hogy nincs-e más baja...bejött ![]() üdv
Üdv.
Van egy HP LaserJet IIIP nyomtatóm amit ingyen kaptam, mert nem jó. Azt írja ki, hogy Error52. Ez minden bizonnyal a lézer scanner modulban (LSU) lévő motor meghibásodását jelenti: Error 52 (scanner motor malfunction) Miután jól hallhatóan nem pörög fel benne a scanner motor, felhatalmaztam magam hogy szétszedjem (túl vagyok már 20-30 fénymásolón meg legalább ennyi nyomtatón, tehát amiatt nem aggódok hogy én rontok el valamit) és a LSU-ban lévő panelen szemmel látható hiba nem volt azon kívül hogy az összes forrasztása el van rohadva. Újraforrasztottam mindent, attól se lett jó. Ezek után találtam ezt az oldalt ez is abban erősített meg, hogy ott lesz a hiba. Találtam a vaterán egy másik ugyanilyen gépet, aminek az eladó állítása szerint csak toner baja van, nyomtat, de csíkosan. Oh mondom abban jó az LSU, vettem kétezer forintért cserealkatrészt. Amikor bekapcsolatam és az is kiírta, hogy Error52... na azt nem írom le hogy akkor mit mondtam. Tehát már van két egyforma nyomtatóm ugyanazzal a hibával. Kérdésem az lenne, hogy valaki találkozott-e már ezzel a hibával és sikeresen meg tudta-e javítani? Az lsu1_1.jpg és lsu1_2.jpg az első gépből való modul, a másik két kép a második gépből van.
Azt nem tudom hogy ennél hogy van, de nem kell külön resetelni az ilyen hibákat?
Általában valami spec, ezt is meg azt is megnyomom vagy bekapcsoló gombot nyomva helyezem áram alá...
Sajnos sehol sem említik, hogy resetelni kéne. Van az alaplapján egy mikrokapcsoló ami gyanús nekem, de addig nem fogom piszkálni amíg biztosan meg nem tudom mire való. Az oldalon amit linkeltem, azt írja aki csinálta, hogy berakta az új motort és működött.
A Ljet 4-en a mikrókapcsoló (igaz nem az alján, hanem egy másik eldugott helyen) mechanika tesztre való. Lehát benyomod nyom egy alap oldalt.
Amúgy az IC szokott megdögleni, szokták is javitani , de nem tudom mégis mire lehet való egy ilyen özönviz elötti dög, lassú is, meg a kevés memória végett szinte csak szövegre jó
IC pont van még a HQ-nál, még levelezek egyet egy szervízzel, aztán ha ott sincs eredmény, akkor veszek és belerakom.
Két memória bővítő modul van benne ![]()
A Link szerint videókban, és 5 és feles floppikban is van ilyen IC.
Na ja, ez valóba vasból van, de szerintem akkor is kevés még. Annó pont ilyenen csinálgattam az első fotó-s nyákjaimat a munkahelyemen. De a laserjet 4-5 széria, 4000-4100, 2100-2300 se rosszabb minőségre, és működésbe sokkal jobb. Kis szerencsével ki lehet fogni ilyeneket is olccsóért. De az tény hogy azok a 20 Ft - os cumók elég lomok...
Na akkor körülnézek a még ki nem dobott nagyfloppyk paneljei között, HQ-ban amúgy 1380Ft ez az ic, az lesz az utolsó lépés hogy egyet rendelek, aztán meglátjuk.
Mivel kvázi ingyen volt, én meg szeretek dolgokat megjavítani, teszek vele egy próbát, aztán úgyis az lesz a vége, hogy veszek majd valami újabb gépet ami nem vérgagyi...
Szia
Eddig azt hittem ezek pörögnek vagy 10-15 ezret, a képről ítélve ez a tipus nem. A fixálóhibákat kell ált. kikódolni. A poligon (ez nem annyira az) 3 fázisú dc motor, és a valamelyik fázis végfok szokott elpusztulni, mielőtt rendelsz, próbáld ki, ha kézzel megforgatod úgy beindul-e? Mert be kéne, szóval nem azonnal vágja rá a hibakódot. Biztos rendbe van minden azon a panelen? Szokott lenni smd biztosíték is. Üdv
Szia
A hangja alapján azért van ennek fordulatszáma. Az egyikben az a hibajelenség, hogy meg se próbál elindulni, majd kidobja az Error52-t, a másikban meg felpörög valami ordenáré nagy fordulatszámra kétszer, aztán leáll és akkor lesz Error52. Előbbiben voltak szétrohadva a forrasztások, ott minden alkatrészt be tudtam azonosítani minden értékhelyes, nincs szakadás, se zárlat, az ic kap tápot, a hallok is működnek, rendellenes melegedés nincs, tekercsek épek. Utóbbiban, ami felpörgős, a fotón is jól láthatóan meg van égve néhány smd és az ic alatt is barna a nyák a túloldalon. Ki van szedve mind a két nyák, megpróbálhatom kézzel felpörgetni, de elég egyértelműnek tűnik, hogy ez IC lesz mind a kettőben ![]()
Azt a nagyon felpörgőset nem próbáltad ki a másik gépen?
Ugyanis ezeknek a fordulatszámát már a nyomtató szabályozza, az állítja be hajszál pontosan mennyivel és milyen szögbe pörögjön, ha minden esetbe felpörög akkor nekem úgy tűnik valamiféle kommunikációs probléma van a nyomtató és a motor között. Ettől függetlenül persze lehet, hogy az IC a rossz, egy cserét megér. [/OFF] Mázlid van, hogy lehet hozzá kapni, sajnos nem ez az általános[OFF] ![]() Üdv
Hello!
Az error52 hibakód vagy 3-4 különböző hibára vonatkozik : vagyis scanner motor, motorvezérlő, lézerdióda , lézersúgár érzékelő (beam detector) stb . Elég gyakori hiba a régi és új HP nyomtatóknál vagy beragad a scanner rotor vagy kiég a vezérlő IC . Megeshet , hogy a forgórész mágnese kigyengül és nem tudja a megfelelő idő alatt elérni a kivánt fordulatot a vezerlő IC áramfelvétele megnő utána meg kipurcan . Ilyen régi masináknál a hibaelháritást a tápnál kell kezdeni vagyis szkóppal meg kell nézni , hogy a 24 meg az 5 voltos tápon mekkora a zaj.Ha valahol egy elkó ki van száradva akkor az okozhat kemény balhét , mert a tápról beszűrődő zaj fejre állithatja az egész visszacsatolást ! Megemlitendő milyen fura jelenséget idéz elő a videókban egy kiszáradtt 1O mf kondi a kabesztán vezérlő IC tápvonalán . Ezekre is nagyon kell figyelni . Sok sikert!
OMG ! Micsoda triller
![]() Mostmár meghalok a kiváncsiságtől mi lesz a jószág kehéje ! ![]()
Helló!
OMG vagy nem , thriller vagy nem de amit leirtam mind benne van a pakliban ! Mert ugyebár egy ilyen masinában például a felhúzó ellenállások a '' levegőben lógnak'' vagy nem irtam le érthetően azt amit évek során tapasztaltam vagy megártott a sok '' thriller "! Én csak segiteni akartam.
Nem kötözködésből mondtam ! ne érts félre, azért ott a smile. Inkább pont az tetszik, hogy sztem nincs mégegy ilyen nyomtató, amit ilyen szinten lehet javitani, és meg is van hozzá a tapasztalat.
OK! Amúgy a HPIII-as 15 évnél öregebb tipus biztos egy jó pár elkót már megemésztett hiszen már egy-két éves nyomtatókban is előfordult már , hogy találtam megpuffadt elkót (samsung,xerox multifunkcionálisoknál gyakrabban) sőt még garanciásnál is előfordult . Az erdekesseg az , hogy ezeknél többségében mind a 24 voltos tápvonalon . Sajnos a kondik minősége nem a régi.
Üdv!
Újra előszedtem a két dögöt még egy utolsó méréssorozat erejéig. Amit kapásból kiszűrtem, hogy ha lehúzom a scanner motort, az Error55 (Internal communication error), ha a lézerrel van baj, akkor pedig Error51 (Beam detect error) keletkezik. Táp zajra egyáltalán nem gyanakodtam, mert az egyrészt nem ilyen hibát eredményez (minden funkció kifogástalanul működik, menü rendben stb), tehát a vezérlés 'észnél van' ez a zajos táp hibákra nem jellemző. Azért megszkópoltam, természetesen gyönyörű DC jön ki a tápból mind az 5V-os mind a 24V-os ágon. Az a tapasztalatom hogy ezekben a régi profi gépekben japán (SanKen, Hitachi) tápok vannak, azok meg kb az idők végezetéig működnek a mai cuccokkal szemben. Ez az elkó döglődés csak néhány éve divat az új készülékekben, köszönhetően a mindent a legolcsóbban gyártunk kínában mozgalomnak... A fejmotort megvizsgálva: mechanikai ellenállás nélkül forog, nincs megszorulva, nem kotyog, a mágnes kigyengülésre van esély, ezt házilag sajnos nem tudom ellenőrizni (majd jó IC-vel az áramfelvételt). Ha kell rendelnem HQ-ból akkor rendelek hozzá egy HA13456-ot, belepattintom, aztán próba-cseresznye. Be fogok számolni az eredményről. Köszönet a segítségért Neked is, zsoltee0001 és b-max kollegának is!
Sziasztok
Van egy HP LaserJet 1020-as nyomtatóm, és az a problémám vele, hogy a lap bal oldalán kb. 3cm szélességben halványan nyomtat. A Toner original új (eredeti), és a hengeren semmilyen sérülés nem látható. A Toner azért lett cserélve, mert már az előző Tonerrel is így nyomtatott, és azt gondoltuk hogy ez a probléma. A nyomtatót szétszedtem és kitakarítottam a portól, de az sem javított a problémán. Most úgy gondolom, hogy a lézer egység lehet a ludas (szennyeződés lehet az optikán), de jó lenne ha valaki tudna nekem abban segíteni hogy merre is találom ezt az egységet a nyomtatón. Illetve miként érdemes a lézeregység tisztításának nekiállni (mivel érdemes tisztítani, és mennyire lehet piszkálni). Itt van 2 link, amiken meg lehet tekinteni a nyomtatási hibát: Kép1 Kép2 A segítséget előre is köszönöm. ![]()
Sziasztok
Van egy HP LaserJet 1020-as nyomtatóm, és az a problémám vele, hogy a lap bal oldalán kb. 3cm szélességben halványan nyomtat. A Toner original új (eredeti), és a hengeren semmilyen sérülés nem látható. A Toner azért lett cserélve, mert már az előző Tonerrel is így nyomtatott, és azt gondoltuk hogy ez a probléma. A nyomtatót szétszedtem és kitakarítottam a portól, de az sem javított a problémán. Most úgy gondolom, hogy a lézer egység lehet a ludas (szennyeződés lehet az optikán), de jó lenne ha valaki tudna nekem abban segíteni hogy merre is találom ezt az egységet a nyomtatón. Illetve miként érdemes a lézeregység tisztításának nekiállni (mivel érdemes tisztítani, és mennyire lehet piszkálni). Itt van 2 link, amiken meg lehet tekinteni a nyomtatási hibát: Kép1Kép2 A segítséget előre is köszönöm. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |