Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Viszont segítened kéne majd a rendeléssel.Honnan tudják,hogy én küldtem a pénzt?Közleménybe a nevem?És van egyáltalán bankszámla számuk lehet arra utalni,de nem találom sehol.Hol van?
A szellemképességet (ha nagyon figyelem 5cm-ről látom, de normál távolságból és fényviszonyok mellett alig látható) én is tapasztalom a Tom025 óránál. Ha valakit nagyon zavar, akkor szerintem a szoftver módosításával kiküszöbölhető ugyanis az ugyanezzel a szoftverrel üzemelő pinball clock-nál is lehet halványan látni a h10-ben az s1 változását. Javíthat a dolgon az anód előtét ellenállás növelése (fényerő csökkentése) is. Ha egy ilyen óra zavarja a kábel tv-t ott a ktv rendszer árnyékolásával nagy bajok lehetnek (a kapcsolási rajz szerinti leválasztó trafós táppan építetted, vagy közvetlenül az egyenirányított 230-ról hajtod a csöveket?) próbából rátettem a tv tetejére az enyémet (2 trafós), semmit nem csinál. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy a tápon keresztül zavarja tv-t, ha nincs leválasztva a második trafóval.
[/OFF]Hát ezt az eladótól kell megkérdezni, de általában a közlemény rovatba be szokták írni, hogy ki küldi és, hogy mire, ha nem a sáját számlájáról utal az ember. Kérdezd meg a bankszámlaszámát is emailben. [OFF]
Szia!
Az én órámmal ugyanez a helyzet. Mondjuk ebben nincs még benne a 74141, hanem tranyával van megcsinálva a szegmenskiválasztás is. Lehet hogy valamelyik tranya nem zár rendesen vagy a nyákon a huzalozás túl közel lehet. Aztán mikor megjöttek a 74141-ek ororsz megfelelői, akkor csináltam egy áthidaló nyákot az ic-vel és úgy néztem meg. Ekkor érdekes módon megszűnt az áthallásos hiba. Persze a mai napig nem tudom mi a baj. A srácok itt adtak többféle ötletet, de egyik sem segített sajnos. Ez saját tervezésű hardveresen és szoftveresen is. Öcsémmel gyártottuk.
Sziasztok.
Ha jól olvastam, működik az óra DCF nélkül is, csak nem szinkronizál ezáltal pontatlan lesz?? Vicsys, létezik valami bővített funkció az órádhoz?? Ébresztési funkcióra gondoltam, ha már szép legyen hasznos is . Mondjuk a látványért már megéri megcsinálni, de a feleségemnek ez nem elég .
Jajj, hát mi elég a feleségednek? Tán, kávét is főzzön?
Viccen kívül: nem foglalkoztam azóta vele. Így is nem véletlen a címválasztás...
Na annak örülne a legjobban .
Kár, pedig nagyon tetszik az építményed.És sok időbe telne kibővíteni ilyen funkcióval?
Szia!
Építs inkább Mulle2 órát, ahhoz írtam ébresztős, dátumos programot (dcf77 szinkron lehetőség van, de nem kell feltétlenül). Ha a kávé főzési lehetőség is szükséges, akkor a mostanában tervezett 6 csöves 16F886 óra lesz a neked való, 230V -os fogyasztó kapcsolási lehetőséggel...
Ezek a mule cuccok hol vannak?Nincs cikk?Mert hallottam pár verziójáról.
Szia!
Kapcsolási rajz és panel tervek itt vannak a topikban, a programot már tesztelik. A cikk is készül...
Szia.
A kávéfőzés nem követelmény, de előnyös ha reggel 5-re már az ébresztés kávéval történik A program tesztelés alatt van? Az topicban fent van?
50. oldalnál tartok és még semmi Mulle2 kapcsrajz vagy valami...Gúúgli sem segített...első találat valami lovas oldal volt
Keress csak ebben a témában, és csak 1 "l"-el van, mule.
Leválasztás nélkül, közvetlenbe csináltam. Bár nemhiszem hogy ez lenne a baj, mert ma kipróbáltam szünetmentesről, hidegindításba, és úgyis bezavarja elég rendesen a tv-t.
Lehet hogy a multiplexel lesz a gond, bár nemtudom mennyire kellene villódzás mentesenk lennie, de az enyém viszonylag közelről is észrevehetően villódzik. Teljes egészében az oldalon lévő nyák szerint csináltam, icbő az orosz helyettesítővel.
Itten van-e (Egy átkötés hiányzik a paneltervről. A 4028 8-as lábát át kell kötni a 11-essel) :yes:
Szereztem 10csövet(Z573)és 10db 17141-es orosz helyettesítő és 1db sn17141-es.Megérte 10200-ért?
Szia! Ennyire szellemképes... ha ennél jobban, valamelyik tranyó nem jó... :no: (Bocsánat a telefonos videóért, de csak ez volt kéznél)
10 csőből és IC-ből kijön 1 vicsys és egy másik 6 csöves óra is akár multiplex nélkül... Az árakban nem vagyok kompetens, én is hirtelen felindulásból szoktam nixicsöveket venni.
Idézet: „én is hirtelen felindulásból szoktam nixicsöveket venni.” Feszültség-levezetésképp?
Igen.Két óra.A követkető olyan kéne legyen,hogy gombokkal lehessen állítani,de dcf is működjön.6 cső és multiplex nélkül.Van olyan itt?
Háát... nagyon gyorsan haladsz. Ha a kritériumokat halmazelméletileg elemzem az eredmény = üreshalmaz. (Most még)
De készül, fórumtársakkal összefogásban Elméletileg a nyákot már lehetne készíteni hozzá, bár még rendesen le kell ellenőrizni a tervet.
Tudom-tudom, de a halmazok között ott volt a jelenidejű létezésre vonatkozó kritérium is (én is tartogatok ahhoz csöveket)
Sziasztok!
Egy 0. verzióm már van - áramköröm (már megint) nincs még... Vállalkozó egyének, akiknek már van felépített 16F886 órájuk, tesztelhetnék... // A kávéfőzés már menne... // Hiányosságok: - Menürendszer, gombok kezelése, - Csőregenerálás, - PC oldali kezelő program.. + egy rakás hiba...
Kérdés...IR vevő...van hozzá távfajtány is??
#884628 hozzászóláshoz.
Ha 16F877A-ra írod a programot és elmondod, hogy mit csinál akkor firkantok hozzá kapcsrajzot és meg is építem |
Bejelentkezés
Hirdetés |