Fórum témák
» Több friss téma |
Szia, szerintem jó lesz hozzá, a trafó bőven, a borda gyönyörű, viszont az elhelyezésre mindenképp ügyelj, ha benn marad a dobozban, akkor feküdjön, ne állítsd oldalára, mert nem tud majd távozni a hő, ha kiteszed a hátfalra, oldalra állítva, akkor pedig ventit mindenképp tegyél rá, nem kell állat módjára fújatni, csak hogy a hő tudjon távozni a szoros bordák közül, és cserélődjön a levegő. Bár ahogy most elnézem, szerintem mindenhogyan kellene oda venti, ami mozgatja az üregekben a levegőt, egyébként egy elég nagy teljesítményű borda ez.
Igen, erre gondoltam, szerintem is ezért vannak azok az "üregek" egyébként szép darab.
Köszi az instrukciókat.
A borda egy 3 fázisú 22 kw motor frekvenciaváltóján volt rajta. Függőlegesen állt amin 4 kis ventilátor dolgozott. 2 fújta alulról és a másik kettő felül elszívta. Szóval akkor jöhet az építés mert elégségesek az alkatrészek. Köszi szépen mindenkinek . Most a hónapban befejezem egy tda2030 as végfok építését és dobozolását majd utána jöhet a Hiraga.
Azok a ventik, ide is jót tennének. Egyébként sok sikert, várjuk a fejleményeket.
Még egy kérdés.
Van itt olyan valaki aki hallotta már a 8wattos és a 20 wattos Hiraga végfokot egymás után? Csak hangerőbeli vagy más hangzásbeli különbség van közöttük?
Még két azonos kapcsolás szerinti közt is van hangzásbeli különbség. A táp pl. nagyon sokat számít. Meg a tranyók típusa is.
Még két utánépített között is. Igaz,én még csak quad405 ből hallottam többet kb 10 különbözőt és abból legalább 7 nek más volt a hangja. A legjobban a legrégebbi szólt
Igen.
- de mint az elottem szolok is, en si csak anyit mondhatok, hogy ket "egyforma" is kulonbozoen szol. Ettol fuggetlenul: a 20W melyben (talan) jobb dinamikaval rendelkezett.
Huh nehezedik a dolog.
Talán egy picit több mély dinamika miatt 80.000 ft nyi kondenzátor az nem semmi. Meg hozzátéve az egyenlethez hogy két somogyi hangfalon hallgatom. Kezd eltántorítani.
Nem kell oda 80ezer forintnyi kondi, használhatsz aktív tápot is. Én amennyire szeretem a zajszegény cuccokat, már nem is tudnék meglenni nélküle.
Nekem is van megmaradt kondim:
http://www.hobbielektronika.hu/apro/hirdetes_21180.html Cserelni akartam de ami benne van oldalankent: 68.000*4 -> 40,000*1 -> 22,000*1 CLCRC taggal, ez boven eleg. A + 22,000 mar nem is kellet volna, elotte is tokeletes volt. Szerintem a 4*68,000-el is ki kellet volna probalnom.
Huh 2 sal az nem A class hoz való. Ha azokat a hangfalakat akarod megtartani ,akkor neked abszolút nem hiraga való ! Egyébként én ha csinálnék hiragát tuti hogy a 20W ost építeném Ha kell a minőség nem számít a pénz( csak legyen is )
Ó péz a legkevesebb
Szó szerint
Részben egyetértek. Bár a Hiragák esetében a kondenzátorokból sosem lehet elég. Én azt javaslom, hogy először a "kistesóval" kezdj (8W Le Monstre). Hapro által publikált cikkben minden szükséges hozzávalót megtalálsz. És otthoni használatra bőven elég a 8W-os. Nekem egy kb. 40 nm-es nappaliban teljesít szolgálatot mióta bedobozoltam, és teljesen rendben van, mind hagerőben, mind dinamikában.
Somogyi hangfalakon is kipróbáltam a Monstrét, és nekem nagyon bejött a hangja azon is. (Lehet hogy elfogult vagyok?) Bár a költségekkel kapcsolatosan én egy kicsit elszálltam, de azért a 8W-os kedvezőbben utánépíthető jó minőségben pénzügyileg. Ez csak egy vélemény.
Somogyi a PureAcoustic is és hangzásban veri a Yamahát de még az általam vásárolt Wharfedale-t is (sajnos).
Ez persze csak szerintem van így, lehet valaki más szerint nincs igazam.... Nagy kár hogy miután megvettem a hangfalaimat csak azután tudtam a kis 8W-os Hiragát kipróbálni rajtuk, mert ha előbb hallom a PureAcoustic-ot, biztos hogy azt veszem meg.....
Én még sal ból nem hallottam jó kollekciót de ha választhatnék inkább a videoton ,mert szerintem veri a somogyit. Bár nem azt használok ,de erősen gondolkodok egy többutason csak nem videoton magasakkal...
Javaslom egyszer ha lesz lehetőséged akkor hallgasd meg. Engem meglepett amit akkor hallottam belőle kijönni hangzásilag. Egészen addig én sem voltam a gyártóval semillyen formában jó viszonyban.....
Tudom ez erősítős topik úgyhogy bocs az OFF-ért.
Ja igen bocsi A class os....( kíváncsi lettem mostmár ).
Tisztelt Fórumtársak!
Egyelőre csak tanulgatok-kísérletezgetek, illetve találtam egy kapcsolást a neten. Mellékelem. Mi a vélemény az alábbiakról? -IRF350 helyett 2SK1058 -R4 100K helyett 1M -R2-R3 helyett 20k helitrimmer -1M gate-gnd ellenállást bettenék Működőképes és jó lenne így? Nem akarom megépíteni, már kész van egy másik, csak szimplán elmélkedek és próbálok elemezni. Köszönöm.
Heló mindenkinek! Én is kérdeznék valamit. Van egy hatalmas lift trafóm 1x24V AC vel. Találtam egy A class kapcsolást ami +34V al megy. Ismeri valaki ezt a kapcsolást ,esetleg hallotta már szólni? És ha nem ,vajon mennyire érdemes megépíteni? Egyébként muszáj lesz ,mert nem akarom a trafót világításra,vagy motor forgatására elpazarolni
Ha a kimeneten az a 10m 10µF-ot jelöl, akkor gyanús a dolog.
Gábor ! a 10m az kereken 10000E uf -ot jelent .
Na jól van, csak nem értettem a dolgot.
Muszáj volt valamit belekotyogni, ma ilyen napom van. Várjunk csak... 10 000 000uf-ot??? Az olyan sok, hogy el se tudom képzelni. 10Farád nem semmi.
Sziasztok eszembe jutott egy olyan dolog, hogy mi lenne ha olyan "A" osztályú erősítőt terveznék hogy amikor növelem az erősítést, akkor növeli a nyugalmi áramot. (Létezik ilyen fajta erősítő vagy nem?) Ha nem létezik, akkor tervezek egyet.
Ehhez az AC24 -hez még számításba jöhet a JLH , vagy a DoZ -is
Az AC24 -ből úgysem lesz 34 DC mert ez még függ a felhasznált diódáktól , graetz -tól is ezen is esik kb 0,1Volt és még ez az AC24 az üres járati feszültség ami terhelve szintén esik , ezért jó esetben DC-ben lesz 30-32 . Gábor semmi gond ha ezt a dolgot nem tudtad , a jó pap is holtig tanul , jó ez a nap hisz péntek hétvége !
Pl a KRell ksa 100s,200s,300s
"Sustained Plateau Biasing" "Krell rejected this approach in favor of a related, though unique and perhaps more elegant, concept, which they have dubbed Sustained Plateau Bias. Following its successful implementation in the $32,500/pair Audio Standard amplifier, the technology has been incorporated into Krell's new "standard line," S-Series amplifiers. Each of these, the KSA-300S included, is designed with five bias "plateaus." Circuitry within the amplifier analyzes the input signal and selects an appropriate bias level to keep the amplifier operating in class-A. "
A francba, azt hittem hogy kitaláltam valami újat. (Akkor nem érdekel.)
Ja és a lényeg: mindezt úgy hogy1800V/us a slew rate.
Idézet: „esik kb 0,1Volt” Nem 0,1 ezt elírtam , 0,8-1 Volt
A DOZ az nem +40V al működik? Mintha annyira emlékeznék. A trafó teljesítményével nincs baj,csak hogy a Doz nak elég e a +32 V hogy normálisan ki lehessen vezérelni....Vagy esetleg a JLH nak ,de arra meg azt mondtad hogy nem valami nagy durranás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |