Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   155 / 1152
(#) KTobi válasza polgárdi8154 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Keres rá a típusára, service manual, vagy service guide hozzáadásával. Ez már egy egész komoly masina. (Mondom ezt az én Presario 1600-amhoz képest) Szerintem ehhez is fent van a netten elérhetően a szétszedési rajz, és ott van részletes műszaki leírás, a hibakódoknak is benne kell lennie. Van benn valami plusz egység? CD lejátszóra vagy valami hasonlóra gondolok, az indul-e? Nekem már sikerült úgy leejtenem az oldalára, hogy kinyílt a procifoglalat. Érdemes lenne belenézned.
(#) _ampervadasz_ válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Hogy a tápegységed gyenge, vagy rossz minőségű az a Spin up time, illetve a Spin retry count értéke adhatja meg.

A Spin up time, tudjuk, hogy az a bekapcsolástól a működési állapotig eltelt időt számolja.
Minél hosszabb ez az idő, annál gyengébb / rosszabb a tápegység.
Ha már újrapróbálkozások száma is megnövekszik, akkor már kontakthibák, esetleges terhelés változáskor hirtelen feszültség esés, ami miatt újra indul a merevlemez.
(#) Norby14 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Értem, köszönöm!
(#) polgárdi8154 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

semmi sem indul, van benne CD, van flopi, de semmi sem mozdul, se képernyő se ventilátor, az aksi tesztgombja szerint tele van, illetve rajta a táp is.
(#) KTobi válasza polgárdi8154 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Rákerestem, ennek nincs külön CD lejátszó funkciója (windowstól független). Ezek szerint nem fut le a BIOS teszt. Nézd meg a procit, hogy jól áll-e a foglalatban. Ha RAM hibás már kellene, hogy csipogjon. Esetleg mérj rá, az alaplapon a tápok megvannak? 5V, 3,3V, stb. Töltőről próbáld mérni, talán kisebb energia van benne, mint az akkuban. Van-e valami alkatrész ami melegszik? Esetleg meg próbálhatsz, egy CMOS reszetet is, tehát a BIOS alapállapotra állítását. BIOS el kellene, hogy menjen a procira helyezett hűtő nélkül is. Most nem tudom pont hol van a proci. Nekem a billentyűzet alatt volt, és le kellett, hogy vegyem a hűtőjét, hogy bármihez hozzáférjek.
(#) radocziandras válasza mizsei.robi hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Tuningnál az órajellel együtt szokták húzni a magfeszültséget.Nálam pld. úgy megy, hogy eredeti beállítások: (2,93ghz)11* es szorzó 266,7 fsb és 1,18v vcore; most 8*os szorzó, 410mhz fsb és 1,29v v core.Lehet, hogy nálad a tuninghoz rászabályozott a feszültségre az alaplap vagy a cpu.Amúgy az ilyet magában a biosban érdemes megnézni, mert nem mindíg lehet hinni ezeknek a buta programoknak(főleg amikor a havernál tuningoltam, 1166-os foglalattal lévő core i3 at besorolta az everest 478 asnak...
(#) ptesza válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Pontosan milyen típus ez? Bocs ,hogy nem egyszerre.
(#) ptesza válasza ptesza hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Ok megvan: ST3500320AS

Továbbra is javasolnám ,hogy szereljed le a panelt ,és azokat az érintkezőket amik bemennek az öntvénybe vizsgáljad meg. Ha elszíneződést látsz akkor már megvan a probléma is. Használj nagyítót torx csavarhúzót ,WD40-et és fültisztítót , de csak óvatosan. Továbbá középen van egy kis szalagkábel azt is alaposan vizsgáljad meg ,olajozd meg enyhén WD40-el. Középen van egy a motor egy kis fényes kör alakú valami látszik. Ahogy a képen van úgy tedd le az asztalra és csöppents a fényes körre egy kis wd 40-et, így álljon 12 órát.Vagy így építsed be átmenetileg , és néha csöppents egy kis WD-40-et. Azért még van esély. Csapágykopás nem 1-2 éves hdd-nél szokott lenni, ha mégis akkor az nagyon ütött.Rezgett , ill jó hangos is lehetett.
(#) ptesza hozzászólása Jan 8, 2011 /

Hopsz a kép lemaradt.

Bővebben: Link
(#) eSDi válasza ptesza hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Üdv! Szerintem a motor tengelyét fedő fémkupakra hiába is csepegtetsz bármit is, az légmentesen zárt, oda nem jut be semmi. látszik is a kékes-zöld színű epoxi a szélénél. A többi mehet...
(#) retoocs hozzászólása Jan 8, 2011 /

Sziasztok lenne egy kérdésem! Nekem nem tudna valaki egy olyan rajzot adni amin látható az usb és a ps2 átalakító összekötése?!
(#) ptesza válasza eSDi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Nekem már volt szerencsém, WD vinyóval. A mai napig megy. De ha tényleg be van ragasztva akkor mindegy.
(#) ptesza válasza retoocs hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szerintem nem egy sima átkötés. Még az is lehet ,hogy mikrovezérlő van benne.
(#) belfi2 válasza retoocs hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

ITT biztos megtalálod

Mindenkinél ilyen az oldal?(kép)
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Igen jelenleg tesztüzemmódban. Lásd OFF topik.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Köszi!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 8, 2011 /

Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a firefox az oldal szöveges tartalmát tölti be egy bizonyos oldalnál? Mert eddig ha chokie -kat töröltem és az összes az oldalra vonatkozó előzményt, megjavult. Történt az tegnap, hogy megszakadt a kapcsolatom, miközben a divixmozi pont komo -t böngésztem. Azóta valahogy meggágyult a firefox, de csak annál az egy oldalnál. Ráadásul nem is streammel rendesen, tegnap mégmegtudtam akármennyi filmet szakadás nélkül nézni, most meg ha nem várok pár percet akkor 3 - 5 percenként megszakad és bufferel körülbelül 108k -val ami korábban 365k -volt minimum tegnap. Szerintetek mi okozhatja a problémát?

A teljes chokie tárat, és minden előzményt töröltem próbaképp, CCleanert is rászabadítottam, de körülbelül annyit ért mint semmit fogni két kézzel és elrakni befőttes üvegbe.

Szerk.: belfi2: Szívesen.
(#) djgombi hozzászólása Jan 8, 2011 /

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy most telepítettem fel faternak a win 7-et. megy is egy darabig pár percig de aztán fogja magát és lefagy. Ezután már csak reset marad újratölt de ugyanúgy pár perc és megint lefagy. Bios resetet már csináltam de nincs változás. Nem régi gép tehát vinnie kéne. Ez a win megy nálam is pedig az én gépem régebbi.
Aki tud kérem segítsen!
Köszi!
(#) _ampervadasz_ válasza djgombi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

A win7 -et annyira nem ismerem, de létezik csökkentett módú indítási lehetőség?
Ha igen próbáld meg azzal elindítani, és ha nem fagy meg akkor vagy illesztőprogrambeli probléma lesz, vagy egy olyan szoftver ami makacs módon nem adja vissza vezérlést a kernelnek ( ez lehet szinte akármi legtipikusabb vírus és tűzfalprogramok ).

Viszont, ha nem szoftveres a probléma akkor lehet, hogy a tápegységed gyenge, vagy az alaplapi VMR körben száradtak ki az elkók, esetleg a RAM modul hiba is lehet.

Ilyen esetben elég széles lehet a hibakör, próbálj meg egy két metodikát, hátha okosabbak leszünk és tudunk valami ötlettel szolgálni.
(#) Norberto válasza djgombi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Meg kéne nézni az eseménykezelőt szerintem, hogy a fagyások előtt mi az utolsó bejegyzés.
(#) djgombi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Köszönöm a válaszod. A gép kb egy éves és xp-vel hiba mentesen ment. Ezért nem igazán gondoltam hardveres bajra. Egyszer régebben már volt fent a win 7 de ugyan ezt csinálta. Holnap próbálkozom. Üdv!
(#) djgombi válasza Norberto hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szia! Ezt hol találom? Vezérlőpult?
(#) _ampervadasz_ válasza djgombi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szívesen segítettem.

Próbáld meg a legfrissebb illesztőprogramot leszedni, és azt feltenni ha ez már korábban is fenn állt.

Nem tudom az e a baj hogy a cookikat törölted, de én nem töröltem semmit és nálam is ugyan az volt a helyzet.Ja és ne a cookikat töröld,-ha nem akarsz mindig jelszavazni- hanem a gyorsító tárat." Eszközök-> Clear Chace

A jelszavakat a cookik nem tárolják azt nem felejti el.

Próbaképp kinyomta minden szemetet a Firefoxból, és egyszerűen idegesítő, hogy az oldal ugyna olyan butitott alap html ként jelenik meg. A filmek meg kivétel nélkül akadnak, és alig alig akarnak letöltődni, most már az átlag 108k -s sebességet sem tartja, jó ha ze az érték felkúszik 25k -ra.

Serk.: a szexplórerel meg behozza, de abba meg nem telepítettem a plugint.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Ezen az oldalon megtalálod .Elfelejtettem hogy plug in.

Megpróbáltam, de semmi hatással nincsen rá.

Az igaz de egyszer töröltem őket ,akkor még tizenakárhány torrent oldalon voltam fennt és mindbe újra be kellett jelentkeznem.Erre gondoltam.

Akkor nagy valószínűséggel nem a TE gépedben van a hiba.Nekem az Időkép oldalán .a mozgó felhőkép néha csak szexplóval mozog,és frissül.De az is lehet hogy arra van optimalizálva.

Nekem minden oldal tökéletesen bejött, tegnapig míg be nem szakadt a kapcsolatom azon a bizonyos oldalon.
Azóta meg döglassú, és csonkoltan jön be.
Következő: »»   155 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem