Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem értelek
Maga a kifejezés nem tetszik?
Ez egy rossz vicc ebben a formában :no:
Az a BSS féle TDA leírás tényleg egy baromság, de emiatt még nem kell leírni ezt az IC-t.
Volt már rendesen megépített TDA 7294 hidad, vagy csak azért fikázod mert ícé? Nem lehet tőle sokat várni? Azt is nézd, hogy mennyiért tudja azt amit tud. Egy 200W-os modul 2500Ft-ból is kihozható és bizony jópár "jó kis fetes" erősítőt képes lealázni ebben a teljesítmény osztályban, még a gyáriak közül is. Csak jól kell megcsinálni, amit az egyszerűsége miatt kevesen vesznek komolyan.
Persze,volt már TDA-s erősítőm 7294-el hidalva is ,nem is a teljesítménye miatt nem szeretem,csak az nem tetszik benne hogy olyan pici az a tok a 100W-hoz hogy nemigazán lehet kellőképpen hűteni hamar megszalad és akkor vége.De az igaz hogy egy jó tervezésű panellal és hűtéssel elég jól teljesít.
Ezért kell hűtőtönk az ícé és a szigetelőlap közé, majd így kell a bordára csavarozni. Ha egy hídból ki akarjuk hozni a 200W szinuszt tartósan, akkor ehhez hasonló megoldással lehetséges a dolog, no meg persze egy olyan táppal, ami nem esik +/-36V alá teljes terhelésen sem (minimum 300VA/csatorna)
Tudom hogy sokan kételkednek a leírtakban, ennek ellenére szívesen segítem a TDA építőket a tapasztalataimmal
Hűtőtönkös megoldást még nem alkalmaztam , nem gondoltam hogy ennyit számít de ezek szerint igen,lehet hogy ki is próbálom egyszer, aszem van itthon réz sin-em az még jobb is mint az alu nem?
(még a végén kedvet csinálsz itt nekem a TDA hoz )
Igen, a réz az igazi. Én az olcsósága miatt használok 20x6mm-es Al laposrudat, ami szintén megfelelő, de kétségkívül a réz a jobb :yes:
Ezen az IC-n már régóta gondolkodom,igaz csak 50W de a panel kialakítása tetszik nagyon,lehet meg is építem.
Nem csináltam még ilyet. Ebben van valami integrált feszültségemelő kütyü... és vannak rajongói is
Azért gondoltam, mert szereznék még olyan kapcs tápot, amin nem esik vissza a fesz, és úgy hajtanám. 4 db-ot tennék bele a tápból, 400 watt/táp. Igaz, nem a legolcsóbb megoldás, de nagyon jól tartja a feszt. De természetesen fetes is szóba jöhet, csak 40 volttal nálam jóval 200 watt felett adott le a híd, így ha szakszerűen csinálnánk meg, akár 450-500 watt is kijöhetne belőle simán.
Persez a jó PWM lenne az igazi, mert nem kéne attól tartani, hogy valaki leadja a vastelepen az alu miatt Csak sajnos ne ismerem eléggé, hogy ekkora teljesítményre tervezzek egyet. Egyébként ez a híd valóban sok feteset bealáz, pl nálam is az Ágota DS300-at, ami azért egy korrektül összerakott cucc. Hangminőségre is. Valóban kicsi a tok ehhez a teljesítményhez, ha nagyobbra csinálták volna, sokkal jobb lenne.
Sziasztok!
Remélem belefér a topikba. Egy PC hangcuccba kiment a transzformátor (9V 300 mah), pótolni szeretném lehetőleg minél olcsóbb megoldással. Kaptam egy infót miszerint az erősítőn található IC alapján lehetne megtudni mekkora feszültségen képes üzemelni, ám semmit se találtam róla: SJ2025 070519C Valami ötlet? Köszi
Az ötlet: kell neked egy trafó, ami 9 voltot ad és minimum 300mA-t
Egyébként mi lett a transzformátorral? leégett?
A régebbi, toroidos DS300-nak elég gyatra a tápja. Komolytalan 6A-es graetz és ici-pici puffer, kb 400-as toroid. Az újabb kapcsolótápos, már nem rossz, de a használati értéke még így is az ára alatt van sajnos.
A TDA hídból csak iszonyat veszteségek árán lehet 200W-nál többet kisajtolni, de tény hogy képes rá ha eléggé "meg van erőszakolva"
Valóban, 400 wattos táppal sikerült kierőszakolni a 200 watt felettit. De szépen vitte. Nem tudom sajnos mérni, de szépen fölé mentem, igaz a hőmegfutás az nagyon kockázatos ott már.
Egyébként az jó ötlet, hogy 4x200 vagy 2x400 hídban, töröm a fejem a legjobb megoldáson. Talán kicsit nagyobbra is lehetne venni. Nekem ugye adott a kapcs táp, ha veszek még belőle, így nem lesz fesz visszaesés, és 4 db már 1600 watt.
Nem tudod mérni? Akkor saccoltad hangerő alapján?
Csinálj legalább egy 8 Ohm-os műterhelést cekászból, vagy kantálhuzalból és küldjed meg szoftveres szinusszal. Digitális multival AC módban kb 4-5 kHz-ig tudsz hangfrekis feszt mérni. Bár a klipp határt így nem fogod érzékelni, ezért jó ha ráraksz egy szkópot is. Hangfrekin lehet pc hangkártyás, szoftveres szkóp is. Az is jobb mint ha csak saccolnál.
Meg nem árt egy szkóp a kimenetre hogy lássa hol vágja a csúcsot.
szerk: szerkesztgetünk, szerkesztgetünk.
Sziaztok!
Összetoltam egy hekit16-ot. 2X20W erősítőt. Még nem teszteltem, de a stabil 16V biztos jól hajtja majd...
És milyen árban lehet ilyen kapni kb.? Neten 1500 Ft-ért láttam, valós ez? Adapterrel nem helyettesíthető esetleg? Abból van pár...
Nem kaptam kézhez a a gyári transzformátort, csak a burkolólapja van meg amint az adatok voltak.
Ez így igaz :yes:
Sziaztok!
Mi a véleményetek a TDA2005R IC-ről? Van valakinek tapasztalata?
Erre C.Laci egyszer azt mondta nekem hogy elég jól szól. Én még nem hallottam,de biztos úgy van. Ha IC set akarnék csinálni a TDA-k és az STK-k után,biztos kipróbálnám.Bővebben: Link
Á amikor még én találkoztam vele anno, még olyan csúnya volt... úgy tűnik level up történt a Hestore-nál
Grat!
A dobozt és a "kőrítést én csináltam!
Mire gondolsz? A kapcs tápra? Azt én 7ezer körül vettem (megjegyzem ez nagyon jutányos ár volt, ilyen teljesítmény, felszereltség-re)
Róla van szó. HA másra gondoltál, javíts ki A4-es lapon van, abból lehet saccolni a méreteire.
Mérni tudom, csak most pont nem tudom Jó, ez hülyén hangzik, de kiment a multimon a váltó mérés... Az a fránya mikrosütő trafó volt... Véletlen sikerült belesokkolnom szegénykébe De már tervezem, hogy veszek újat
Nasgoon: Szép doboz, csak így tovább!
Jópofa az a dobozkeret...
Miből van? Rack sín, vagy asztalláb? Ötletes, de a hátulján a bordázást lehagyhattad volna. Egyébként ügyes
Köszönöm! Multiplay-alusín. Plakáttartó keret.
A teljes doboz így fog kinézni:
Nem látom pontosan, mekkora az a hűtőborda, de ha 16 volttal hajtja, akár jól is jöhet a bordázás Nekem is melegedett anno már 16 volt körül. Igaz, én adtam neki többet is
Egyébként most a fénypultomban teljesít szolgálatot, ő erősíti a jelet a hangvezérlés számára |
Bejelentkezés
Hirdetés |