Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
A kimeneti 100K-s ellenállás rossz helyen van.
Ellenőrizd a feszültségeket a LM071-es lábain. [OFF]niedziela : Jogos...
Ennyi volt a hiba hálás köszönet a segítségetekeért Át tettem az ellenállást és mostmár megy rendesen
Igazatok van elnézést kérek. Szerk.: Lenne itt még valami.. Ha rákötöm a gépre működik rendesen viszont hogyha nem szól zene akkor is pislog az első 3 LED Potmétert is tettem be de az se csinál semmi még akkor se ha teljesen lehúzom a földre akkor se ha lehúzom a gépről, tehát szabadon van a kimenete akkor 1 led se világít.
Üdv!
Bocs, hogy beleszólok, de a netről letölthető portable sprint layout. Lehet, hogy nem az eredeti fejlesztő csinálta, hanem buherálta valaki de létezik.
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni egy rajz helyességének vagy helytelenségének ellenőrzéséhez. Egyszerű LED fűzért akarok építeni. Hasonló nyitófeszültségű LED-eket válogattam, kék vagy fehér nem lesz benne. Jó a rajz? Az előtét ellenállásokban nem vagyok biztos, abban is kellene segítség. Előre is köszönöm.
HA a rajz és a LED-eken eső feszültség, valamint a LED-ek árama stimmel, akkor:
- Nem kell előtétellenállás (2.4V*5=12V) - Egy sor áramfelvétele megegyezik 1 db LED áramfelvételével, mivel sorba vannak kötve. (tehát nem 75, hanem 15 mA!) - 66 sor áramfelvétele tehát 1A Személyes véleményem: a 2.4V -os LED nyitófesz érdekes...
Szevasz.
Nem jól számoltál.Az öt sorbakötött leden is csak 15mA folyik át, nem pedig 75. Egyébként az sem biztos, hogy 12V tápfeszültség mellett 100 ohm előtétellenállással a kialauló áramerősség 15mA lesz. Egyrészt a különböző színű ledek nyitófeszültsége eltérő, de szerintem egyik sem éri el a 2,4V-ot, másrészt ha a tápfeszültség ingadozik, akkor az átfolyó áram is ingadozni fog. Köss sorba az eredeti elképzelésed szerint öt ledet, valamint a 100 ohm os ellenállást,ezenkívül egy multimétert árammérő állásban, kapcsold rá a tápfeszültséget, és mérj. Ha a kialakult áram 10-20mA közt van, akkor maradhat a 100 ohm, ha kisebb, akkor csökkenteni kell, ha nagyobb, akkor növeld az értékét. Az így beállított ötös sorokból már annyit kapcsolsz párhuzamosan, amennyit csak akarsz, (illetve amennyit a táp elbír).
Köszönöm a válaszokat. A nyitófeszültségek meglehetősen változóak, 2,1-2.4V-ig, így a legnagyobbat vettem alapul, mert még tűréshatáron belül vannak.
Megfogadom a tanácsotokat, méregetek. Üdv
Sziasztok itt egy "portable"(minden használat előtt ki kell bontani) Layout 5.0 ÉÉÉs magyar ezt már vagy egy éve kaptam és azóta is kincsként őrzöm. remélem segít nektek.Neem mos találtam ki.Felrakom a kitömörített fájlokat több részben.(több mint 2 mb)Ha letöltöttétek és kitömörítettétek akkor egy mappába kell tenni az összeset (különben nem Működik)
A második rész.Nyiss egy új mappát pl layout névvel és mindketőt ebbe tömörísd ki.(az első csak a makros enélkül is műkösik)
Szerinted mennyi idő múlva törlik innen?
Miért?
illegális
Ja mert fizetni kéne érte?ahonnan én töltöttem le az már megszűnt Innen már nem megy:Bővebben: Link
Ez nem portable, a portable egy fájlból áll.
Mindegy ha csak egyszer akarod használni akkor csak az exe-t kibontod a zip-ből és működik.
Ez egy sima SP program, nem elég csak az exe fájlt kibontani és futtatni. De hagyjuk ez nem ez a téma, és messze van a valóságtól amit írsz.
Jó mindegy nekem valahogy így működik.
Sziasztok. Volna itt egy segítőkész személy, aki segítene egy digitális műszer nyákjának megtervezésében?
Egy ICL 7107es feszmérőről van szó. A nagy része megvan. A gondom a kijelzővel kezdődik. Az eagle tervet csatoltam.2 darab Kingbright DA56-11GWA tipusú kijelző pihen a fiókban. Ezt kellene rátervezni, úgy, hogy a kijelző a forrasztási oldalról legyen látható. Nem találok hasonló kijelzőt az eagle könyvtáraiban. A másik pedig, az, hogy valahogy forgatni, vagy tükrözni kell, kicsit összekeverdtem benne... Köszönöm szépen a segítséget.
Szerintem ez pont jó lesz neked: Bővebben: Link
Sziasztok egy nagy feladatot adnék valameijik vállalkozó kedvű nyákrajzolgatónak .Meg szeretném építeni a Heed canamp fejhallgató erősítőt és megkérnék valakit hogy tervezzen egy ilyen nyákot:Canamp és ilyen
Trafóval. Kéne rá bekapcsolást jelző led és egy ki/be kapcsoló gombnak hely.Köszönöm szépen.
Üdv!
Ha jó neked, ez a nyákrajz canamp alapján készült csak stereo.
Az is stereo csak kettős műveleti erősítő van a gyáriba.Köszi.
Hát ez jó lenne de én úgy akarom elérni mint a gyáriban hogy nincsenek vezetékek hanem minden a nyákon van. Én sajnos nem nagyon értek a nyáktervezéshez.
Sziasztok nekem is kéne egy kis segítség.Szeretném megépíteni első erősítőmet. A Canamp fejhallgatóerősítőre esett a választásom. Nagyon megtetszett a gyári nyákja(nem kell vezetékezgetni) megköszönném ha valaki tudna segíteni.Bővebben: Link
Meg csinálom neked, de akkor kell a stereo poti és a csatlakozók adatlapja a pontos méretek miatt. És a műveleti erősítő tipusa is amit használni akarsz.
Megtervezhetem csak ha nem olyan sürgős, tehát a jövőhétre lesz kész de az eleje felé. Úgy legyen rajta minden hogy be/ki csatlakozó is benne legyen a panelba? És a ki/be kapcsoló gomb az milyen legyen? Add meg ezeket az alkatrészeket és EAGLE-el megcsinálom.
Köszönöm.nem sürgős.az alkatrészeket belinkelem.A tápba nem vagyok biztos ugye 2x 9v os kell?A bemenethez a Be ki is a nyákon legyen.Ami nem a nyákra kell az a bekapcsolást jelző led, a 230v-ot ki/be kapcsoló és a 230v be ezenkívül minden.Poti Ellenállás Jack Ki Diódahíd Kondi Fólia RCA Biztosíték foglalat Erősítő Vagy ez De úgy látom a lábkiosztásuk ugyanaz. 9v
Még az a kérdésem hogy muszáj hogy minden 1 nyákon legyen? Szerintem jobb és egyszerűbb ha a táp és az erősítő 2 külön NYÁKon van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |