Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Egyetértek, satura szükség van (nekem is van már másik).
A kalapácsnak nem csak a tömege számít, hanem hogy mekkorát ütsz vele és pláne hová.
Üdv!
Tudom a Dremel gépek nem elsősorban ilyenre vannak kitalálva, de azért ha már vennék egy Dremelt (pl. 300 -ast; moddinghoz) akkor jó volna, ha panelt is tudnék vele fúrni; amit jobb állvány segítségével végezni. (bár a multkor normál fúrógépet kézben tartva fúrtam panelt ) A probléma annyi, hogy nem tudom, hogy lehet ez megoldani, a Dremelnek sincsenek gyári állványai. Van valami ötlet?
No közbe addig kerestem, míg mégiscsak találtam gyári állványt...megoldható ez házilag is? (elég furán van rögzítve)
Hasonló árban van Proxxon is (100W körüli teljesítménnyel), és jobb minőségű az állványa is. Tudtommal egy árkategóriában vannak; a befogható szerszámok meg úgyis csereszabatosak.
Hát nem tudom...engem nem győzött meg ennek a jó márkának ez a része, de köszönöm az ötletet. Szétnézek ma, hátha találok valamit, ami jó lenne állványnak.
Mi( édesapám és én)ÍGY oldottuk meg.Ennek a fúrónak se volt rendes megfogatási lehetősége.
István
Üdv. az a "kicsi-olcsó digi-multi" amit belinkeltél az elektrokonthában 1300 Ft,-ba kerül..ha ez a 600 forint számitana valamit valakinek
Már hogyne volna: Bővebben: Link
Köszi, de mint közbe írtam, már én is megtaláltam. Most inkább az érdekelne pl. a Dremel 300-ast milyen felfogatási/rögzítési rendszerrel lehet "csatlakoztatni" ehhez az állványhoz => hogyan lehet házilag megépíteni az állványt.
A fúró nyakán lévő menet segítségével lehet rögzíteni. Ehhez előbb le kell csavarni a rajta levő műanyag elemet.
Helló mindenkinek. Kicsit fejlődött a "műhelyem", gondoltam felrakok róla egy képet, hogy legyen min nevetni a profi fórumtársaknak.. Tudtam venni egy "kattogós" Weller-t, meg meglett az új asztalom. A panelek az épülő labortápba kapnak majd helyet.
Ne hülyéskedj, nincs ezen semmi nevetnivaló.
Teljesen jó, nincs káosz, viszont van hely, szerelgetni.
Helló. Kösz a dicséretet Nemsokára lesz is mit szerelgetni, ha megjön a csomag. Majd ha meglesz az új táp, egész "épkézláb" lesz felszerelés.
Nagyon tetszik az íves sarok asztal, jó ötlet. Úgy jó az egész ahogy van.
Minek van akkora fénye az asztalodon?
szép cuccok, irigylek is egy kettőt
Helló. Tényleg jól tud jönni a sarok, direkt így terveztem, hogy minden kézre legyen. Ha az adatlapomon lévő képre gondolsz az egy 100W-os izzó és egy kis fényképezőgép-becsapás
Hello
Én is pont a napokban nézegettem a dremel-eket el is határoztam hogy a közeljövőben beszerzek egyet, ez a házi állvány "project" engem is érdekel bár elnézve ezt a videót kérdéses hogy érdemes -e nekiállni ?
Ha csak az ára miatt nem. Bővebben: Link
Helló!
Szép műhelyed van, nem tudom mi szégyelni valód volna rajta! Szóval te voltál az aki megvetted azt a Weller! Na nembaj, majd építek egy forr.állomást. Koczka: melyik Dremelt vennéd és milyen célra? Szerintem érdemes megépíteni azt az állványt, mert a gyári drágább mint maga a gép. Ha van állványod akkor szerintem nem lehet nehéz átalakítani (kell egy megfelelő méretű és menetű csavaranya, meg egy kis támasztás körbe a gépnek, a biztonság kedvéért). Ha nincs állványod, akkor meg úgy próbáld megcsinálni, hogy jó legyen normál fúrókhoz meg a dremelhez is...szerintem.
Helló. Kösz szépen Hát ha szerintem nem én vettem meg a Wellert előled mert az egyik ismerősömtől vettem Dinnyésen
Nemrég vettem a lidl-ben 3500 ért a fúróállványt. Állvány Eléggé pontos szerkezet, szerintem megérte, a dremmeleknek meg nem sok értelmét látom ilyen célokra. Elsősorban, ha komolyabb munkadarabot akarsz megmunkálni, lehet, hogy a dremmel nem lesz elég (saját tapasztalat). Egy kicsit sokallom a dremmel állványért azt az összeget.
Szia!
Van ilyen állványom. Szerettem, de a csavarnál, amivel az oszlopra szorítod rá a csúszka-részt, eltört az öntvény. Szerencsére nem vészes, ugyanis a csavaranya alatt roppant el, így átesik a csavar, de hosszabb csavarral és egy nagy alátéttel javítható. (mondjuk én 3-4 éve vettem, és előfordulhat, hogy csak én fogtam ki egy rossz darabot, de azért légy résen ) Ettől függetlenül fúrj vele sok pontos lyukat, használd egészséggel! (a 3500-at mindenképp megéri )
Tudom, azért is vettem meg. Van egy fúróm, fixen benne akarom hagyni, ne kelljen állandóan cserélgetni. Még a menetfúró/metszó készletet vettem meg, az se rosz, próbáltam keményebb anyagokba is használni, az is megérte az árához képest.
Azzal is szemezgettem már. Ha éppen akciós, akkor elég jó áron adják a holmikat, és nem is szoktak annyira bóvlik lenni. Elektromos gépet még nem vettem ott, de a hagyományos kéziszerszámok (csavarhúzó, fogó) egész jók.
Én is megvagyok elégedve az árakkal is meg a minőséggel is, ha ilyen akció van, akkor ki is használom, nem tudom, hogy nagyobb igénybevétel esetén mit mutatna az adott szerszám, de hobbi célokra mindenesetben megéri.
Jelenleg egy ehhez (18W) megtévesztésig hasonló fúróval "dolgozok" a fő probléma, hogy 0.7mm-es fúrónál kisebb nem megy bele (Dremelbe elvileg 0.4-es is ) és a másig gyerek hibája, hogy borzasztóan gyenge ha ráeresztem komolyabban a panelra éppen, hogy nem fullad le. Szóval most a Dremel 300-as az elsődleges célpont.
Georgee: Mondjuk én nem a flexet akarom helyettesíteni vele, de mit értesz a komolyabb munkadarab alatt? Ja és az állvány.
Mivel gravírozok is az elektronika mellett, pl üvegfúrás, egy pisztolyfúrót nem visel meg annyira, mint egy kis barkácsgépet. 120W-os a gravírozóm, de pl a fém marás megfogja a gépet. Nekem is volt ilyen kis gépem, szerintem semmire nem jó. A flexet meg érdekes lenne dremmellel helyettesíteni, kissebb vágásokra jó, bár nagyon érzékeny a korong.
Idézet: Belemegy a kissebb fúrószár is csak külön kell befogó patront venni hozzá. „fő probléma, hogy 0.7mm-es fúrónál kisebb nem megy bele”
Hol lehet befogó patronokat venni? Mert az engem is érdekelne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |