Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színes LCD + PIC

Témaindító: pici, idő: Feb 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 46
(#) rogers válasza pici hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

Aha értem naggyából tehát akkor elég gyors lessz a Pic hogy lekezeljen mindent elég kiküldeni a képernyőre egyszer a cumót és nem lessz lassú (touch lekezelés,etc..)

Köszi
(#) pici válasza rogers hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Persze attól függ mit szeretnél megjeleníteni.
Ha DOOMozni akarsz, ahhoz már lassú a proci.
AVR32-n már szépen fut.
De filmet lehet rajta játszani, ha van honnan szedni az adatot.
A touchscreen kezelés meg nem időigényes. Ha célIC-t használsz, akkor csak le kell kérdezned HW SPI-n.
Ha a PIC kezeli akkor csak be kell állítanod a portokat és 2, megszakításos ADC vel megkapod ami kell. Persze kell majd picit számolni vele, de az nem jeletős.
(#) rogers válasza pici hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Köszi a választ.

Elkezdem a nyákot tervezni.
(#) madazg77 hozzászólása Jan 14, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Flowcode PICmicros nevezetű program amivel grafikusan lehet PIC mikróvezérlőt programozni. Van a kimeneti eszköz tárában grafikus lcd vezérlési lehetőség. Szerintetek lehet vele Nokia 3510i lcd-t vezérelni? A vezérlő kimenetek olyan elnevezésűek mint a kijelzőn lévők.

Üdv.
(#) watt válasza madazg77 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Nem. Egyébként meg az ilyen programok csak játékok. Olyan ember nem használja, aki segíteni is tudna, ha elakadsz...
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Viszont ha játék: Miért ismer "ezer" pic-et avr-t és ee promot ? És miért van hozzá egész nagy példaprogram tár ? Egyébként a fórumán nagyon sok segítséget lehet kapni "a többi játékostól" Félreértés ne essék : nem kötekedni akarok (és főleg nem szemtelenkedni!) Csak azt nem értem miért kell leszólni a grafikus fejlesztőket?
Én például épp tegnap csináltam egy 6 csöves nixi órához programot a flowcode- al . És én is most kezdem az ismerkedést a grafikus kijelzőkkel
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

A lényeg, hogy kevesen használják és kevesen fognak segíteni ez okból. Komolyabb dolgokra nem alkalmas, szerintem...
(#) Gagyicom hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok!
3310-es kijelzőhöz van valakine C-ben programja kép kirajzolásra? Nézegettem mindenféle bitmap konvertert, de azok "0x6E" és egyéb ilyen kódban adja meg a pontokat és nem tudom mit kezdjek vele C-ben.
Előre is köszönöm.
(#) flamich hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok!

Most találtam a link-beli 7" LCD+touch modult.
Adatlapja ui. megtalálható.

"Technical Information
Click on link below for Specification:"

uC-s környezetben, mivel lehetne meghajatani?

A Bővebben: Link
(#) Zsora válasza flamich hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

"uC-s környezetben, mivel lehetne meghajatani?"

Hááát... mikrovezérlővel!
Nade komolyan: Kérdés, hogy mire is szeretnéd használni...
Javasolt eszközök, amik alkalmasak lehetnek a feladatra:
- PIC24FJ, PIC32, AVR32 beépített LCD vezérlővel
- PIC24HJ, PIC33 szoftveres meghajtással
- PIC16, PIC18, ATmega, ATxmega pl. SSD1963 vezérlővel
- PLD, uC+FPGA
(#) pici válasza flamich hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Korrekt kijelző, hasomlókat használunk.
Elég olcsónak is tűnik.
De én úgy láttam, a szállítás nem wordwide, hanem csak USA.
(#) Mezoas válasza flamich hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Tényleg nem volna rossz vétel egy ilyen LCD, csak...

Idézet:
„Does surpluscomputers.com ship internationally?
We do not ship internationally.”

Ha te az USA-ban vagy, akkor nem szóltam. Vagy esetleg van valamilyen kerülő út?
(#) flamich válasza Zsora hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

SSD1963 jó ötlet.
Itt egy jó link hozzá.

A PIC32-ben van beépitett LCD vezérlő?

Bővebben: Link

(#) Zsora válasza flamich hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

"A PIC32-ben van beépitett LCD vezérlő?"

Bocsi! Azt hiszem hogy összekevertem az Atmel AT91SAM szériával.
Olyan egyformák; mindkettő fekete és soklábú.
(#) Peppe hozzászólása Feb 23, 2011 /

Az SSD1963 nagyon jó ötlet
Én használom és most tervezem a következő szériát.
Ez az első verzió480*272TFT képe

Ha gondoljátok és kell nektek is egy párdarab akkor olcsóbb lehet a nyák.
A következő verzió a 480*272 TFT hátára megy rá és Micro SD foglalat és tapi vezérlő lesz rajta.
(#) Zsora válasza Peppe hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szép tervezés.
(#) pici hozzászólása Márc 14, 2011 /

Érdekesség képpen:

XMega128 procival hajtott SSD egy 7" 800x480-as kijelzőn, mint startup kép...
.

mustang.jpg

(#) Takky hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Sziasztok, 4" és 5" körüli TFT panelt touchpaddel a merre lehet beszerezni Magyarországon és milyen árban szoktak ezek lenni én 20-30E között találtam ami még egy prototipus esetén elmegy, de alacsonyabb darabszámnál amire nekem szükségem van nem.
Tud valaki olcsóbb alternatívát, esetleg olyan amire valami használható vezérlő is rá van integrálva? Sajnos a számításba jöhető mikrovezérlők szinte kivétel nélkül BGAk amikez a nyákot megtervezni / legyártatni / beültetni nem lenne egyszerű (és főleg olcsó) történet (ebben rutinom sincs). Grafikus felülethez kell a dolog ahol a válaszidők nemigen számíthatóak (nem a szokásos videólejátszás képmutatás téma).
(#) pici válasza Takky hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

4" fölött egyre ritkább a vezérlővel gyártott LCD
Sőt azt mondom nem is elérhető.
Van egy két típus, amit külső panelen ellátott vezérlővel együtt forgalmaznak.
Ha ekkora méret kell, akkor jobb, ha Te tervezed hozzá a vezérlőt is, sokkal olcsóbban kijössz.
pl 5,7" LCD hátsó gyári vezérlővel (és nincs rajta LED rv, se touch controller) 40eFT
4,3" vezérlő nélküli LCD 10-13eFT + vezérlő 3eFT
Ezek nem BGA-k, hanem TQFP-k
(#) Zsora válasza Takky hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Szerintem úgy jutsz a legolcsóbban ilyen LCD-hez, ha veszel valami gagyi digi képkeretet, vagy MP4 lejátszót, és kibelezed. Így kb. 10k-ból kijön a 20...30k helyett.
(Hihetetlen hogy milyen pénzeket elkérnek már az ilyen kisebb kijelzőkért is pl. a Farnell-nél.)
Sajnos a vezérlő általában a prociba van integrálva, így vagy azt használod, vagy saját meghajtást csinálsz. (Nem vészes.)
(#) Zsora válasza Zsora hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Pl. 7"-es digi képkeretet már lehet kapni bő 7 ezer forintért (ÁFA-val). Az elektronikát meg átprogramozod, vagy kidobod és csinálsz hozzá sajátot. Ez a leggazdaságosabb megoldás - szerintem.)
(#) watt válasza Zsora hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Kár, hogy a képkeretek nem touch-osak. 10e körül lehet elvileg kapni panelt szervizeken keresztül, amik 5"-osak és touch osak. Pici már bemutatott itt rá alkalmazásokat is. De a képkeret 7ezerért is nagyon baráti ha nem szükséges a touch!
(#) pici válasza Zsora hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

A képkerettel, ahogy Watt is írta vannak gondok, nincs rajta touch, amit persze lehet hozzá venni külön.
De én i svettem képkeretet, de már többet nem fogok... nem korrekt, és CCFL háttérvilágítás van az olcsóbbakban. Ezt én inkább kerülöm.
Egyszer értem hozzá fejlesztés közben... megrázó élmény volt
KB 10 típusú nagyméretű (5,6"-10") LCD-kből, 2 az ami barátságos. Korrekt csatlakozó (FFC) korrekt feszültségek (1 AVDD 1 VCCIO = 3,3V) nem pedig 3-4 különböző fesz (3,3V 5V -10V +15V...) és még a keret se problémás.
Van olyan 6" LCD ami jónak tűnik és még vezérlő nélkül is használható lenne a 320x240-es felbontásával, de a képminősége, fényereje gázos...

4,3" touchos kijelzőt, azt én is tudok neked adni egy 10-esért. Ezekhez vezérlő sem mindig kell. Xmega procival is meg tudod hajtani, ha nem kell grafikus memoria hozzá.
Úgy mint itt (bár ez csak 3,5" LCD és csak atmega32)
(#) flamich hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok!
Kicsit megtréfált az LG K990 Viewty telefon LCD-je.
Szimpatikus volt (méret, minőség, touch, könnyű szerelhetőség), ezért csináltam egy teszt panelt.

Találtam hozzá a következő linket, ami jól megtréfált mert nem a teljes vezérlő leírás, de még csak be sem kapcsol a leírt szekvenciákkal az LCD.

A kérdés van-e ötlet, honnan lehetne a vezérlő IC doksiját megszerezni?
LG Innotec már lepattintott.

A vezérlő típusa:
uPD161710 (NEC ?)
(#) TalhoSan hozzászólása Jún 12, 2011 /

Tiszteletem Mindenkinek!

Szeretnék némi segítséget kérni.A egyetemen Önálló Laborra kaptam egy feladatot. A feladat a következő.
Tervezzen, építsen, dokumentáljon PIC32-vel vezérelt színes, grafikus, érintőképernyős kijelzővel ellátott adattárolásra is alkalmas (SD kártya), hordozható mérőműszert.

Ezt nekem 3 Önálló Labor alatt kell elkészítenem. Egyenlőre csak tervezni, építeni és programozni kell egy PIC32-t és hozzá illeszteni egy kijelzőt.

Tudnátok segíteni, hogy honnan és milyen kijelzőt szerezzek be? Vezérlőnek gondolkoztam egy SSD1962-ben.

A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) pici válasza TalhoSan hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Ha van SSD-d (vagy lesz), akkor sima HV szinkronos touchos LCD-ket könnyen lehet vele vezérelni.
Én tudok neked ilyet prezentálni 3,5" és 4,3" méretben.
Csatlakozó is akad.
(#) Peppe válasza TalhoSan hozzászólására (») Jún 12, 2011 / 1

Szia!

Ez a feladat megtalálható a Microchip Application Lib-ben.
Letöltöd és olyan TFT-re írod át amit szeretnél.
Chipcadben lehet venni 3,2"TFT-t ami vezérlős. És akkor a vezérlőt megspóroltad. A tervezés elég egyszerű lesz.
PIC32 PMP portja a TFT adatlábaira. A vezérlők meg a PMP vezérlő lábaira. A tapi lábak meg a A/D lábakra.

Itt egy kész működő HW. Erről csemegézzél.

Peppe
(#) TalhoSan válasza Peppe hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Köszi a segítséget Peppe!

A Microchip Application Lib-et én is nézegettem és már át is nyálaztam párszor. A ChipCAD-et néztem én is, párszor már rendeltem onnan, de most a kijelzőt valszeg nem onnan fogom. A 3,2" kicsit kicsinek tűnik, mert pontosan még nem tudom, hogy mi minden fog még bekerülni a projektbe. Ezért 4,3" alla én nem is gondolkozom, a ChipCAD-nél az 5,7"-nek már van ára.

Még egyszer köszi!
(#) djpman hozzászólása Aug 7, 2011 /

Sziasztok!
Nem rég rendeltem Kínából digitális képkeretet az LCD kijelző miatt. Szinte ajándék volt… Szétkaptam gyorsan és egy 7”-os ledes háttérvilágítással rendelkező kijelző fogadott. Csatlakozó is korrekt, ffc. Típusa: AT070TN07. Kérdésem, hogy tud-e valaki ennek a kijelzőnek a meghajtásához kész vezérlő ic-t? Az adatlapot böngészve kicsit elbizonytalanodtam… Esetleg valami részletesebb leírás az ilyen kijelzők vezérléséről? Kezdő vagyok az ilyen kijelzők terén, kicsit nagy falatnak tűnik egy saját mikrovezérlős megoldás. Amivel gyárilag ment az meg egy összeintegrált cucc, nem tudok mit kezdeni vele.
(#) Beradan válasza Peppe hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Köszönöm én is az infókat.
Következő: »»   25 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem