Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   52 / 72
(#) ColT hozzászólása Dec 29, 2010 /

Egyébként ha nem lesz jó, akkor hardverapro.hu , regisztrálsz, és keresel valakit, aki foglalkozik hibás monitorokkal, azoknál szokott lenni alkatrésznek való, abból kaphatsz képfeldolgozó áramkört kompletten.

Ja meg a képeken messzire látszik, hogy a tápegység NYÁK-ján kezdenek púposodni a kondenzátorok, cseréld őket...
(#) latyak1 hozzászólása Dec 29, 2010 /

Üdvözlök mindenkit!

Fujitsu Siemens ScaleoView L19-1 Monitoromon nem működik a DVI bemenet, csak a VGA. Próbáltam másik videó kártyával is, de azzal sem működi. Cseréltem DVI kábelt-is. A menüébe mindent visszaállítottam alapra. Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) 32bit válasza zozyapa hozzászólására (») Dec 29, 2010 /

Az invertere dögődik.Ez felelős az lcd megvilágításáért.
(#) hajnus hozzászólása Dec 30, 2010 /

Sziasztok Nekem az a próblémám van hogy a gyerek el nyomkodta a monitor menübe a az adatokat és a kép össze vissza áll ,nem tudná meg írni valaki a LG Flatron ez T710BH monitor gyári beállításait.Előre is köszi.
(#) doni82 hozzászólása Jan 5, 2011 / 1

Szevasztok.Nekem van egy Fujitsu Siemens Scaleowiew l-19w.19 col.
Ez van a dobozra írva.A lényeg,hogy Olyat szokott csinálni,hogy bekapcsolom a számgépet,és a monitor led-je,narancssárga,majd kék villogást csinál és nincs kép és nem reagál semmire.Nem hozza be a menüt se semmi.De ha áramtalanítom a monitort,akkor bekapcsol mintha semmi baja nem lett volna. A vga kártyám jo mert másik monitorral ezt nem csinálja.Szoval mi lehet a monitor baja?Előre is kössz a választ
(#) szati77 válasza doni82 hozzászólására (») Jan 5, 2011 / 1

Ujra kell kondizni a tápot és jó lesz.

üdv
(#) pitypang25 hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok

Segíséget szeretnék kérni van egy LG L1730S monitorom az utóbbi időben azt csinálja bekapcsoláskor fel villan az lg lógó majd nem jelenitti meg a képet kipróbáltam egy régi monitorral az xp rendesen fut a gép bekapcsol.Töbszöri kapcsolgatásra aztán nagy nehezen megjelenitti a képet.Szerelő azt mondta hogy nemtud frekvenciát váltani vagy mi de ő is tanácstalan volt igazából. Valamint ezen az lg monitoron nekem soha nem adta be azt a képet hogy hol tudok belépni a biosba hanem egy kis várakozás után egyből kék képernyő üvölzöljük XP. Van esetleg valami ötletetek? Vagy elkezdhetek másik monitor után nézni?
(#) bbalazs_ válasza pitypang25 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

A BIOS hianya az bizony lehet a szerelo alatal mondott dolog, de akkor altalaban azt irja ki, hogy nem tud felbontasban oda kapcsolni.

A masik nincs kep jellegu hiba lehet hattervilagitas hiba? Mert azt nem irod, hogy hatulrol vilagitott-e.

Menu van? vagy csak akkor, ha sikerult odakapcsolni vegre?

A szamitogep BIOS-aban nincs valami video-beallitas mondjuk TV kimenettel vagy PCI kartyahoz masodlagos kimenethez?
(#) pistikeid hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok a minap vettem egy lg flatron L1811SG-VL tipusú monitort szeretném megkérdezni hogy nincs e valakinek vezérlő panelje ill tápja hozzá mert vevő lennék rá. Előre is köszi.
(#) hazso05 hozzászólása Jan 7, 2011 /

Nekem is ugyan ezt csinálja, hogy kéken villog csak! Valamikor áramtalanítom visszajön, de most már úgy se...csak villog kéken! Hol lehet ezt megcsináltatni? Debrecen környékén? Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) szati77 válasza hazso05 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

csak át kell kondizni ha tudsz forrasztano akkor te is megtudod csinálni
(#) csimo hozzászólása Jan 7, 2011 /

Sziasztok, van egy 17-es PHILIPS monitorom aminek a képe vizszintes irányban , a közepefelé jobbról-bakról kb 5 centit ivesen össze ugrot, akét széle fekete. egyépként jó a képe csakk igy picik a betük és nagyon bántja az ember szemét, van hogy elég ha az ujjomal rákopintok és visszaugrik akép,vannak napok mikor jába is ütöm verem nemugrik vissza. ( kondi-vagy más ) hol keresem ahibát ? :nemtudom: ha valaki tud segitsen elöre is köszönöm.
(#) kadarist válasza csimo hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Szia!
Ez valamilyen forrasztáshiba lesz. Nézd át az alaplapot!
(#) csimo válasza kadarist hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Köszönöm a segitséget ,gondolom nemlesz egyszerü átnézni az egész adatlapot
(#) kadarist válasza csimo hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Ki kell bányásznod a belső keretből a lapot és csak utána bírod rendesen átnézni.
(#) csimo válasza kadarist hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Vasárnp leszek szabadnapos, majd rászánom az egésznapot a forrasztási hibát sokkszor nagyitoval is nehéz megtalálni. de azért köszi
(#) stanczi hozzászólása Jan 9, 2011 /

Több hónapig Hollandiában dolgoztam.Munkatársamnak meghalt a Scaleo 19.es monitorja.Elkisértem a szervízbe. Ott elmondtam ,hogy saját monitorom is ilyen tipús és fénycső hibás.Az ügyintéző hőlgy utánanézett van e alkatrészűk a fénycsőcseréhez,majd közölte velem hozzam be bátran ,megjavítják.Hazaszóltam és postafordúltával meg is jött a monitorom.Egy hét múlva reggel 09-kor nyitásra mentem és mondtam,hogy december hónapban otthon(Magyarországon)az iTech monitor szervízben megnézték(4000Ft.ért)és közölték ,hogy nem javítható,mert fénycsőíibás.A hölgy szerint ez butaság,mert minden javítható.Valakivel beszélt és közölte nézzek vissza zárás előtt(18h).Én 17h 30-kor belépve monítoromon a polcon az Avatar filmet játszották.A számla nem volt 16 ezer, forintban.Kicsit elgondolkodtató!
(#) Geda hozzászólása Jan 10, 2011 /

Sziasztok!

Egyik ismerősöm megkért, hogy nézzem meg a Fujitsu Siemens T19-1 típusú monitorát. Bekapcsolás után beadta a képet, de automatikusan beugrott a Brightness menübe és ott lefagyott. Ekkor a led kék volt. Nem reagált semmilyen gombra, de PC felől volt kép. Áramtalanítás után a LED naracs színű volt, bejött a Siemens logó és ott kiakadt, semmire nem reagál. Ez a hiba áll fent azóta is. A monitor külső tápos, azt cseréltem, kondikat néztem, azok jók. Eprom-ot kivettem, de semmi nem változott. Scaller IC lábait újraforrasztottam, ezután bekapcs után a led kék volt, de a logón nem ment túl..
Kellene valami ötlet, hogy mit nézzek rajta. Szeretném megjavítani, de nem tudom mit nézzek rajta. Én a Scaller IC-re gyanakszom, de azzal nem tudok mit tenni. Valami Genesis gyártmány.
Sajnos service manualt nem találtam.
Előre is köszönöm a segítséget.

Robi
(#) szati77 válasza Geda hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

eepromot levetted?
(#) Geda válasza szati77 hozzászólására (») Jan 10, 2011 /

igen. Semmi változás.
(#) ColT hozzászólása Jan 11, 2011 /

Adott egy 360W-os Deer táp. Átkondiztam, bár nem tűnt vészesen száraznak a nagy része. Be is kapcsol szépen, de terhelésen állandóan kikapcsolgat.

Van a szekunder 12V-os ágán egy toroid, 4 lábbal, gondolom ez egy trafó. A rajta levő ragasztószalag szénné van égve, és hihetetlen forróra melegszik az egész tekercs. A 12V meg 13,4... Az 5V rendben van.

Lehet ez menetzárlat? Mert akkor nem szórakozok vele, szórom ki.
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

...mondjuk így elgondolkodva, már hogy csinálna ilyet menetzárlattól ... viszont az a 13,4V akkor is furcsa.
(#) bbalazs_ válasza ColT hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Mondjuk en azon gondolkodtam el, hogy ez mit keres itt...
(#) ColT válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Nagyon egyszerű; rossz helyre írtam A kapcsolóüzeműs témába kellett volna
Moderátorok törölhetik
(#) Robertoz válasza liderces hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Hello!

Ma már nem próbálom meg szétszedni, de holnap kívül bevül megpróbálom lekapni a kicsikét. De nem garantálom a belső képet, jómagam még nem kaptam szét csak haverék mini pc boltjában volt kondi cserén.

Ha venném a monitort akkor jobb volna ha egy ugyan ilyet tudnék szerezni. Eléggé a szívemhez nőtt ez a fajta, nagyon megvoltam vele elégedve, bár nem tudom merre laksz, Békés megyében (Mezőberényben) megtekinthető a kicsike élőben.
(#) bbalazs_ válasza liderces hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

A 15-os kijelzo nem rakhato 19-esbe. Legfeljebb 17-es, de az is valtozo, hogy lehet-e.
A 19-en belul talan megy, de ott is lehet esetleg valami egzotikus kisallat...
(#) evildodo hozzászólása Jan 12, 2011 /

Sziasztok!
Van egy noname lcd monitorom, annak is a tápja halott. Elkok cserélve, amúgy 12VDC adapterről menne. Mérés alapján a TL1451 csinálna 5, és 3,3V-ot. Na ezt nem csinálja, skóppal szép egyenes a kimenetének (7,es 10-es láb)a színusza. Elvileg GND felé kellene húzni ahhoz, hogy a kimenetén lévő FET nyisson. (Javítsatok ki, ha hülyeségeket írok!) Tápot kap(8-as 9-es láb). 4-es, 13-as lábon 1,25V-ot mérek.. 6-os 11-es láb 2,4V. 5.-ös 12(Feedback) 0,7V.Mi hiányzik még az induláshoz? Chipet már cseréltem..
Link:http://www.datasheetarchive.com/pdf-datasheets/Datasheets-37/DSA-720768.html
(#) szati77 válasza evildodo hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

háttérvilágításod nincs? vagy totál nem indul?
(#) evildodo válasza szati77 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Totál süket, mivel nincs tápom. TL1451 nem indul, folyamatosan "magas" on van kimenete.
Néztem a 15-ös lábát, ott elvileg 0,6V-ot mérek. Sajnos az adatlapja nem teljesen egyértelmű számomra, jó lenne ha valaki meglesné, és segítene picit..
Köszönöm előre is a fáradozást!
(#) eadx hozzászólása Jan 31, 2011 /

Helló!
Nekem egy LG ez T710B monitorom van és folyamatos villog a bekapcsoló gombja. Természetesen nem kapcsol be. Merre fele keressem a hibát? A képcső panelját már átforrasztottam az nem oldta meg a hibát.
Előre is kösz a segítséget.
Következő: »»   52 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem