Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás

Témaindító: G-Lex, idő: Okt 24, 2005
Lapozás: OK   34 / 66
(#) frigo833 válasza potyo hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Szia!! Egy disco fényben van,ez vezérli.

Tud még nekem valaki annyiban segíteni hogy ez a hex file tényleg 16c711-re van megírva.

Mert az istenek sem akar felmenni a pic-re!!!
Égetőm jó mivel 16f84 16f628 16c74 írja olvassa.
ezt a fájlt meg semmi pénzért!

Előre is köszönöm!!!

stepper.hex

(#) trudnai válasza frigo833 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

HEX file-bol csak akkor lehet ezt megmondani, ha benne van ez egy commentben. Anelkul maximum talalgatni lehetne.

Viszont a legfobb gond nem ez, hanem, hogy ennek nemcsak arra a PIC-re, de ugyanarra a hardverre is kell legyen megirva! Ha pl csak egy tranyo van maskepp kotve mar tonkre teheted vele az egesz aramkorod, nem beszelve rola ha a kapcsolas teljesen mas!

A firmware es a hardware mindig szorosan kapcsolodnak egymashoz, ez kulonbozteti meg a firmware-t a szoftvertol es a mikrokontrollereket a szamitogeptol!
(#) frigo833 válasza trudnai hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Hogy érted azt hogy "ha benne van ez egy commentben"

A HEX file az egy szoveg file tulajdonkepp. Abba lehet tenni megjegyzeseket is, nehany fordito bele tesz alap informaciokat, pl hogy milyen PIC-re forditott kodot tartalmaz...
(#) whalaky válasza frigo833 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Ezt tanulmányozd!
Itt egész szemléletesen leírja a hex-file szerkezetét

pl ez egy ilyen HEX file, amiben benne van ez a megjegyzes... (Ne kerdezd mivel fordult vagy honnan van a hex, evekkel ezelottrol valo...)

Igy gondoltad?

Nem, ahogy eloszor kuldted az jobb. Szoveg file alatt nem dokumentum file-t ertettem. Tehat ASCII karakterekbol allo text file-t ertettem, nem pedig Word dokuentumot.

Amire gondoltam, hogy a file-odban nincs olyan megjegyzes mint amit a peldaban lathatsz (a kep amit mellekeltem), ami utalna az MCU tipusara. Abban latod, hogy a pelda 18F2550-el van csinalva -- a Tiednel nem lehet tudni mert nincsen semmilyen ilyen utalas erre vonatkozolag...

Attol az embertol kellene megkerdezni mi ez akitol kaptad. Vagy arrol az oldalrol kinyerni eme infot ahonnan letoltotted.

De megegyszer hangsulyoznam: Ha nem jo HEX-et toltesz fel akar fizikailag is tonkre teheted az aramkorod!!!

Szia! Bocsi a sok fárasztásért!
De már most értem mire gondolsz!
Az tuti hogy ugyanaz a tartalom ami nekem kell,mert akitől kaptam az szervizes olyan helyen ahol per pillanat volt pont 1 ilyen kenyere,és abból olvasták ki.

esetleg azt nem lehet megcsinálni hogy ebből a tartalomból átírni egy újabb pic-re?

De, ennek a HEX file-nak a tartalmat annyi PIC-be irod bele amennyibe csak akarod. Olyan, mintha lemasolnal egy dokumentumot egy CD-re...

Mivel akkor nincs benne az a rész a tartalomba hogy milyenre írták, akkor ami kompatibilis a 16c711-el abba belelehet égetni így a tartalmat ahogy van?
(#) trudnai válasza frigo833 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Figyi, ez egy HEX file -- ami gyakorlatilag olyan, mint egy program file a szamitogepen. Csakhogy ez a program olyan, hogy ha jo szamitogepen futtatod le, akkor szepen mukodik, ha rossz gepen, akkor leegeti a gepet. Akkor is ha Windows helyett Linuxon vagy Mac-en futtatod le, de akkor is ha IBM helyett HP-n vagy Toshiban.

Tehat neked kell biztosnak lenned abban, hogy a 16c711-re irtak-e, sot abban is, hogy biztosan ugyanarra az elektronikara (tehat nem csupan a kontrollerre, de a hozza kapcsolodo motor meghajto aramkorre stb) irtak-e. Ha igen, akkor termeszetesen egesd be. Ha nem, akkor nyilvan nem fog mukodni csak artani fog. Mi nem tudhatjuk az a hex mire valo, nekunk nincs tobb infonk rola.

Tehat megegyszer: Ha tuti biztos vagy abban, hogy a hex arra a diszko fenyre valo ami neked is van, nem masik gyartotol valo, nem korabbi tipus, nem ujabb tipus stb stb stb, akkor egesd be. Ha nem vagy biztos benne akkor vagy megkockaztatod, hogy elfustolnek az alkatreszeid, vagy meg tovabb kutakodsz a szervizeseknel.
(#) frigo833 válasza trudnai hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Sziasztok!!!
Szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget!!!
Hál istenek sikerült felírni a tartalmat és működik!
Igaz az ötödik pic-re ment fel teljesen csak a tartalom.
Drága kísérletezésnek bizonyult sajna.
Esetleg nem tudna valaki segíteni benne hogy ezt a tartalmat hogy lehetne átírni pl:16f627-re hogyha esetleg nem sikerülne az égetés akkor ne keljen kukába dobni a pic-et. Mert sokatoknak igaza volt sajna ez a fajta egyszer írható.

S így mient sikerül lemásolnom a panelt és a pic-es dolgok is rendben vannak,máris raknám fel ide paneltervestöl mindenestől hogy mindenkinek hozzáférhető legyen.

Előre is köszönöm!
(#) foxi63 válasza frigo833 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia!
A program eredetileg 16f84-re íródot,, ha igaz.
Nem használja a 12c711 AD konverterét sem, csak eeprom memóriába ír, szerintem működnie kell, átírni sem kell semmit az azonos lábkiosztás miatt, de próba cseresznye!
(#) Kisvé hozzászólása Jan 12, 2011 /

Helló!
Mi lehet a hiba, ha a PicKit 3 mikor ki akarja olvasni a PIC ID-ját, ezt írja:
Target Device ID (00000000) does not match expected Device
ID (00000e20).

Több PIC-cel is próbáltam, de ugyanez. Tönkrement volna a PicKit?
(#) frigo833 válasza foxi63 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia köszi a választ!
Megpróbálom ráírni másra is akkor.
Nemtudom nektek hátha jelent valamit 711 mikor próbáltam ráégetni mindig ezt a hibát hozta fel:
"Verify failed at address 0041h" ezelőtt mindig 000h volt másnál.
(#) frigo833 válasza foxi63 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia sajna sikertelen 16f628 16f84...stb semmi siker égetés után hibát ír ki!
(#) trudnai válasza Kisvé hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Pl. tul hosszu vezeteket hasznalsz a programozo es a PIC kozt, vagy nem megfelelot, vagy a PIC labanal kozvetlenul nincs minden egyes Vdd/Vss parosnal 100nF keramia kondi... Elso korben ezekre gondolnek... (feltetelezve, hogy a PIC nincs beepitve aramkorbe, mert, ha be van, akkor meg kell nezni mekkora aramot vesz az az aramkor fel, nem zavar-e valami ra a vonalakra beleertve a Vdd es Vss vonalat is, hogy a PGD/PGC nincs-e masra is hasznalva, hogy az MCLR jol van-e bekotve stb stb stb.
(#) frigo833 válasza trudnai hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia nincs hosszú kábel mert foglalatban az égetőn van,100nF van.
mclr (4) vss (5) vdd(14) rb6(13) rb7(12)
Égetőre azért nem gondoltam hogy rossz mert 16f628,16f84.. más tartalmat egyből hiba nélkül éget.
Ezzel az egyel szívok csak.
(#) trudnai válasza frigo833 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Passz, sajnos nincs PicKit3-am, max googlizni tudnek en is...
(#) SzervízMacska válasza trudnai hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Üdv! Nekem gőzöm sincs, frigo833-nak milyen égetője van. Szerinted PicKit 3? Azon, gondolom nincs foglalat...
(#) LGS94 hozzászólása Jan 12, 2011 /

Üdv! a mellékelt égetőhöz az 1-eshez ami csak PIC 16F84-hez jó ahoz a kapcsoláshoz kell szintillesztő vagy így ahogy van ez a kapcsolás rá a pc com1 portjára és mehet a programozás?
(#) trudnai válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Fogalmam sincs, de ezt irta
(#) SzervízMacska válasza trudnai hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

[OFF]Azt Kisvé írta... De nem is lényeges, csak nem birtam kihagyni. Bocs!
(#) trudnai válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Jaaa, latom mar... latszik, hogy keso van

Mellesleg az zavarhatott meg, hogy Kisve-nek irt hozaszolasomra valaszolt frigo833...
(#) watt válasza LGS94 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Egyrészt nem mellékeltél semmit, másrészt akárhány topicban kérdezed a válasz ugyanaz. A JDM vagy működik, vagy nem. Próbáld ki, legfeljebb nem, és legfeljebb egy PIC-ed bánni fogja, mert az is benne van...
Egyébként meg igazán vehetnéd a fáradságot és olvashatnál a témáról, mert ez nem olyan egyszerű, mint gondolod és nem nagyon szeretjük azokat, akik csak írni tudnak és várják sült galambot!
(#) Kisvé válasza trudnai hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Azért köszi
(#) soskajoska hozzászólása Jan 13, 2011 /

Sziasztok!
Tudom, hogy számtalan téma foglalkozik itt PIC alapú riasztókkal, nekem azonban egy egyedi kérésem lenne.
Régebben a Baji Elektronikánál lehetett kapni egy kis riasztóközpontot, ami a címben említett PIC-re volt építve.
Évekig jól működött, azonban elkövettem azt a bakit, hogy nem másoltam ki a programot. Egy kósza túlfesz. tönkre tette. Szeretném újra megépíteni, azonban már nem árulják.
Ha valaki véletlenül ismeri és el tudja nekem küldeni a programját, az nagy segítség lenne.
(#) soskajoska válasza (») Jan 13, 2011 /

OK!
Köszi!
(#) Kisvé hozzászólása Jan 13, 2011 /

Helló!
Az előző PicKit3-mas témában annyival léptem előbbre, hogy sok másik PIC-kel is megpróbáltuk, másik számítógépekkel, de sajnos nem megy rendesen.
Arra sikerült következtetni, hogy megsérülhetett benne a program.
Szóval az új "küldetés" az lenne, hogy újra kéne benne programozni a PIC-et. Egy PIC24FJ256gb106 van benne, de sajnos én nem tudom, és nem is tudtam kideríteni, hogy milyen úton-módon tudnám ezt újraprogramozni.
Tudnátok segíteni?
Következő: »»   34 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem