Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Arra tekerj sokkal többet. A legjobb lenne egy tranzisztoros zsebrádió belső ferritantennája. Csak vezetékes telefonnal működik a dolog, mert annak van szórt mágneses tere, amit összeszedhetsz egy tekerccsel. Pillants be ide: Bővebben: Link
És a LED polaritását biztosan tudod? Szánj rá pár ezer forintot és végy egy multit.
Itt olyan zsebrádióból kioperált vasra van rátekerve. De akkor sem értem mért mondták hogy vezetéket is lehet vele keresni.
Lehet vele, ha jól van elkészítve. Egy ferritantenna tekercs már jó lenne. A kondit ne felejtsd e ki.
Az enyém 2000 volt és már régen jó (régen egy led mindkét lábára tettem egy 1kohm ellenállást és úgy mertem polaritást )
Tehát akkor valószínű semmit nem rontatom el kapcsolás és nyák ügyében mindösszesen a tekercs a rossz. Akkor ferritmagra sok menet plusz utána kötni egy kis kondit és már működik is.
Köszönöm válaszod!
Üdv!
Ha egy fotoellenállásnak nem tudom megmérni az áramát amit fejleszt fény hatására (60w izzó alatt) akkor az meghalt? Illetve ellenállást sem tudtam mérni rajta. Köszönnöm a válaszokat
Felesleges mindkét lábára ellenállást tenni még próbából is. Az teljesen mindegy, hogy a katódjára vagy az anódjára kötöd az ellenállást, mert így is, úgy is ugyanaz az áram folyik át rajta.
Ha nem tudsz ellenállást mérni rajta, akkor az szakadtnak tekinthető.
ER900 nincsen csak a helyetesitése DB3. Elvileg ugyan az. Vagy tévedek. Igazábol azt nem értem hogy tök jol müködöt és egyszer csak elkezdte ezt csinálni. Valamikor begyujta valamikor nem.
Akkor csökkentsd az ellenállást. A tirisztor jó benne? Nem zárlatos?
Azt probáltam. 360K-s ellenállás. De akkor se gyujt be ha nagyobb akkor még annyira se izzik fel a fénycsö vége. A tirisztor passz hogy jo e. Valami egyszerü modszerrel kilehet probálni?
Ellenállásmérés az anód-katód között. Akkor izzik a fénycső vége, ha vezet a tirisztor. Normál fénycsőgyújtó patronnal begyújt?
Tudom (de akkor ez nem nagyon érdekelt)
De most már tudod és ez a fő.
Kedves Barátaim
Van egy kis SMD-s panelem, ami arra szolgált, hogy az autómban ha nyitva van az autó, akkor harang hangot hallatott. Égen földön nem találtam kapcsolási rajzot. A helyzet az, hogy a gyári kis hangszóró helyére tettem egy nagyot, ami miatt két kis SMD tranzisztor elfüstölt, így annak a számát sem látom már eképpen. A panel egy kis IC központú, melyről szintén semmit nem találtam a neten. Ez van az IC-re írva: ELEX 16101 3278A 3495 Mivel gondolom egy egyszerű kis erősítő volt ez a két tranzisztor, ezért nyilván lehetne valamivel javítani. Lerajzoltam a tranzisztorok egy részét, hátha valaki tudja milyen kis tranzisztorokkal (nem SMD) tudnám helyettesíteni. Gondolom -én- hogy egy közönséges kis erősítő ez a két tranzosztor, de hogy melyik az E B C pólusuk, és melyik NPN melyik PNP, és vajon milyen típus lehet... Na ezekre várnék választ. Ha valaki a fenti IC alapján tud valamit, az is óriási volna. Itt a kép a tranzisztorokról: http://kepfeltoltes.hu/110112/erosito_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Köszönöm mindenkinek !
Igen azzal begyujt. Holnap majd megnézem hogy jó e a tirisztor. Anod és katod között szakadásnak kell lenni?
üdv Valaki tudna linkelni egy beültetési rajzot a cikkek közt található aluláteresztő szűrőhöz, mert ami ott van az nem jó, nem stimmel az alkatrész listával és a kapcs rajzal! előre is kösz.
Szia4
Linkeld be légy szíves azt a cikket!
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/subwoofer_-_alul_ateresz...l?pg=3
ez a cikk, a végén van a nyákterv és a beültetési rajz, de nem nagyon stimmel az alkatrész listával.
Nem teljesen stimmel, de értelem szerűen beültethető a lista alapján is.
például ami a nyák közepe táján van , két kört(4,7-szerintem kondi lesz)nem építem bele-mert az nincs a listán-akkor is működni fog?
Inkább építsd be azt a két 4,7µF-os tápfeszültség-szűrő kondenzátort. Attól csak javulhat az áramköröd.
rendben , hál istennek találtam itthon ilyet,köszi a segítséget :worship:
Igen - igen. Már találtam egy hibát a munkámon...
A kondenzátor feszültsége is illeszkedik a tápfeszültséghez? Nagyobb annál?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |