Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ezeket sehogyan se építsd be. Egyszerűen csak az történt, hogy nem megfelelő alkatrészt szereztél be. Vegyél sima kisteljesítményű zener-diódát, ne szupresszort.
P6KE12CA van ráírva de én biztosan jót rendeltem.
Az e-mailes visszaigazolásban mi szerepel?
Na veszek akkor ujakat de a Lomexböl nem fogok többet rendelni. Az 1,5ohmos huzalellenállás helyett 1ohmosat küldtek, a 3,3kohmosbol 3db helyett 1et küldtek és akkor itt van még ez a dióda ügy is. Persze a csomágoláson az eredeti rendelt alkatrészek vannak feltüntetve és ha beépíti vki akkor mi van...
Az emailben jól szerepel. Gáz ez a Lomex!!! Én csalódtam benne.
Érdekes, mert ha ez is van ráírva, (mondjuk ez tényleg szupresszor) akkor is kellene lennie rajta csíknak, legalábbis datasheet szerint.
Sajnos ezzel már én is szembesültem egy nagyobb tétel vásárlásánál , szép sorban nézegetem a megrendelt és a megjött alkatrészeket és rá kellett döbbennem hogy a kért mennyiség az megvan de sajnos sok volt a különbözőség a megrendelt és a kapott értékek között , ezért akkor arra gondoltam biztos nekik csak az eladott mennyiség számit semmi más az hogy mit adnak csak mellékes ! Így hiába a relatíve olcsóság de ha nem azt kapom amit kérek akkor mit érek az olcsósággal !
Na akkor még egy kérdés. Milyen relét használjak a PA-nál mert a layoutos file-ban 12V-os van a PDF ben pedig 24 voltos?
(24voltos van itthon.)
Csak az egyirányú változatnál van gyűrű.
Az adatlap végén a tokozásnál írják: "MARKING : Logo, Date Code, Type Code, Cathode Band (for unidirectional types only)."
És ugyanez kezd terjedni más témákban is. A hangsugárzós témák tele vannak értelmetlen nem valós dolgokkal írva. És az igazi szakértők inkább nem is reagálnak ,mert még őket akarják kioktatni hülyeségekkel a saját elképzelésüket tényként és segítségként közlő egyének. Elnézést mindenkitől.
Jaaj istenem de meg variálják, miért jó ez, nem is értem. Mindenesetre köszi, okosabb lettem.
Nem variálnak. A kétirányú szupresszort ott használják, ahol negatív és pozitív feszültséget is meg kell fogni. Ezek tokozásán értelmetlen lenne a katódgyűrű-jelzés, mert a katód nincs kivezetve egyik huzalra sem.
"(for unidirectional types only)." - ja itt a lényeg. ok.
Ezek szerint ez műszerrel nem mérhető?
Kicsatoló kondis erősítő aminek a fél tápfesz van a kondin tehát 35V-nál nagyobb legyen. Jó bele az a végfok is.
Helló!
Kellene segítség!! Építtetem egy erősítőt,rádiósmagnó fülhallgatójáról vettem le a jelet.Mivel az erősítő nem működőképes feszültség került a fülhallgató kimenetre és azóta halkabban szól a rádiósmagnó.Valaki segíthetne!!
Oda hogyan jutott feszültség? Ha volt kondi az erősitő bemenetén akkor nem lenne szabad feszültségnek ott megjelennie. Igy viszont valószinű, hogy a rádiós magnó végfokozata kárososdott valamilyen szinten.
A dióda letörési feszültsége feletti feszültséggel ki lehet nyitni ezt a diódafajtát is, és természetesen mindkét irányban kell tesztelni.
Mayan rajzáról de nem jól! Ő megmondta miért,mi volt a hiba.
Szia! A 2N3442 tranzisztor valószínűleg megfelel a 2N3055 helyett. (10 AMPERES KAPCSOLÓ TRANZISZTOR, NPN, 140 VOLTOS, 117 WATT) Sőt elképzelhető jobb is. Én a helyedben megnézném mindkettőnek az adatlapján az erősítési tényezőt és a határfrekvenciát.(A karakterisztika görbéket már nem is merem említeni.) Amennyiben ezek sokkal nagyobbak akkor gerjedés esetén R5 10Kohm-s ellenállással 10 - 47pF kompenzáló kapacitást kell párhuzamosan kötni.
A C5 kicsatoló kondit legalább 70V-ra választanám, mert igaz vezérlés nélkül alap helyzetben csak fél feszültség van, de az ellen fázisú feszültség hozzáadódik a 35V-hoz. Még egy lehetőség, ha van kéznél egy 50V-s és vele kisebb hangerőn kipróbálod és utólag beruházol.
Most néztem a trafót, 56v üresben, bírni fogja ez a kapcsi vajon a 80vDC-t?
Szerintem igen. Legfeljebb a tápegység puffereinek kell legalább 100V-nak lenniük.
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség az "erősítő" a "végerősítő" vagy a "végfok" között? Talán a teljesítmény?
Mekkora lehet ennek a teljesítménye kb? 50-70w?
Persze hogy bírja, a quad 100v-ról megy , abban is 2N3442-k vannak sorba kötve, ennek is bírnia kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |