Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   162 / 1148
(#) bodnar00 válasza bodnar00 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Tudna valaki segíteni?
(#) Laca13 hozzászólása Jan 18, 2011 / 1

A régi fagyós alaplapom helyett kaptam egy másikat. Egy asus A7V400-MX, ami működik is, mindössze zavar hogy ha elindítom, egy pillanatra felpörögnek a ventik, majd egy másodpercre leállnak, aztán minden korrekten elindul. Attól tartok, hogy esetleg a tápom gyengélkedik, és a védelme kapcsol le egy pillanatra. Lehetséges ez? Ugyanakkor utána hibátlanul fut a gép.
(#) Tomi20 válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Szia

Szerintem ez normális, nekem egy P3-as Asus laptop csinálja ezt, hogy bekapcsoláskor felpörög a venti, és utána megy normálisan. Gondolom az önteszt része lehet.
(#) Laca13 válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Köszi szépen a választ, megnyugtattál.
Azért tartottam tőle, mert a fagyós alaplapomat ez a táp látta el, de közben utána olvastam, és láttam hogy más is csodálkozott ezen, úgyhogy valószinűleg igazad van és valami önteszt lehet.
Mégegyszer köszi.
(#) Laca13 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

OK. Köszi.
Ezek szerint csak nekem volt furcsa, mert a másik nem csinálta.
(#) bodnar00 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Köszi! Beszerzek ilyen műgyantát.
(#) abcdabcd válasza ucsaba04 hozzászólására (») Jan 18, 2011 / 4

Értem a problémádat!

Ezt a dolgot az XP szülte(se win98 se vistától vagy felfelé nem probléma ez) és van rá 3 megoldás (ha jól számolok):

Első az XP gyári megoldása, kell hozzá floppymeghajtó, 1db használható üres floppy, és a sata vezérlőnek (gondolom az alaplapodra integrált szóval vagy az alaplap cd-ről vagy a gyártó honlapjáról a sata driver, sokszor F6sata drivernek szokták hívni a gyártók mert f6 kell a betöltéséhez a telepítés alatt)
-és gond hogy az xp csak és kizárólag floppyról fogadja ez a drivert se pendrive se másik meghajtóba rakott cd nem jó...winchesteren se jó
Szóval miután a letöltött driverből elkészítetted a megfelelő floppit... (általában egy exe-t kell elindítani berakni a floppit és megcsinálja, vagy van hogy neked kell egy zip ből a file-okat a floppira tenni) a telepítő megfelelő pontján F6-ot kell nyomni ahol valami külső gyártótól származó illesztőprogram betöltését ajánlja fel f6-ra a telepítő elején írja a kék képernyő alsó sorában vagy valahol arrafelé a kép alján...

- van hogy ez az első megoldás valami rejtélyes oknál fogva nem működne (vagy kékhalállal elszáll a telepítő és nem is ad lehetőséget driver betöltésre, vagy látszólag minden rendben van de a berakott drivert vagy nem fogadja el vagy utána se látja még mindig a winyót)
-ilyenkor jön a második módszer: ez a M$ licensszerződés szerint tiltott művelet de nem gond le kell szedni a netről az Nlite nevű programot, kell még mindig az F6driver (akkor is az kell ha kékhalált okozott vagy a telepítő nem látta vele a vinyót) és az nlite-ban leírt módon be kell tenni az xp telepítő cd-det az felmásolja a gépre kéri a sata drivert hozzárakja a telepítőhöz, csinál egy iso file-t ezt kiírod, és minden kecmec nélkül mennie kell a telepítésnek...

-ha ez a második módszer se lenne jó valamiért mert lehet mondjuk tényleg nem jó a driver, akkor jöhet a harmadik mód, amit írhattam volna elsőnek is)
-ugyanis asztali géped van ahogy a képen látom, ezeknek a laptopokkal ellentétben korrekt biosza szokott lenni többféle beállítási lehetőséggel itt nem spórolnak rajtuk, és ott, ahol a winchestereket meg tudod nézni hogy hány megás hány fej hány szektor stb ott általában van olyan hogy MODE ez SATA vagy AHCI vagy hasonlón van, na most itt IDE-re kell átállítani a módot, vagy van hogy Compatibility-nek hívják---> ilyenkor a telepítő úgy látja a winchestert mintha ide-s lenne, nekem pl így is megy a gépben nem is állítottam sata-ra a telepítés után se a sebessége is teljesen jó ( a gyorsabbik winyón 100Mb/s fölött van az átviteli sebesség általában...)
-na és hogyha ilyenkor vissza akarnád sata-ra állítani akkor szintén az alaplap/sata vezérlő gyártójától származó driver kell windows alá, hogy be tudjon bootolni, de itt már nem az F6driver hanem a windowsXp-s...

remélem menni fog!
(#) abcdabcd válasza rebutia hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Akkor vagy a gépednek van valami komoly hardveres baja, vagy legyél elnézőbb a memtesttel mást nem tudok mondani nézz meg egy mégkorábbi verziót, valamit elfuserálhattak amiért a te chipkészleteddel lefagy... mert amúgy jó meg hasznos program, és ami a legjobb ha garanciás netán a memória akkor a szervizesek általában el szokták fogadni simán hogy rossz ha azt mondod hogy a memtest-tel nézted...
(akár ilyen 1.75körüli verziót is nézhetsz, szinte azok is ugyanazt csinálják, sőt a gépeddel azok az egykorú verziók az újabbakba általában annyit szoktak hozzáadni a régihez képest, hogy az újabb chipkészleteket/processzorokat felismeri és ki tudja írni oda a képernyő tetejére, hogy milyen tipusú a proci de ha csak azt írja ki hány MHz és nevet nem vagy nem jót attól teljesen jó a program...

Ha azzal is lefagy akkor már gond van a biztonság kedvéért ha nincs fent sokféle verzió akkor megnézheted minddel is ha nem menne a legrégebbi...
Vagy van a "konkurens" program a plusz végződés nélküli memtest 86 Bővebben: Link nézd meg ezt, annyi a lényeg hogy ezt írták először meg a 90es évek elején aztán abbahagyták a fejlesztést, és az akkori állapotot folytatta a memteszt+ csapat, aztán nemsokkal később ezt is megint elkezdte valaki fejleszteni szóval párhuzamosan 2 nagyon hasonló, de az tuti hogy egy alapra épülő program készül mind a kettő jó! (kivéve h a 86+szal ahogy írtam már én is jártam úgy hogy lefagyott, de akkor írták is hogy hibás és javították a hibát...)

Ha találsz olyan verziót bármelyik programból amelyik lefut (viccen kívül) akkor számolj be az eredményről-->ha hibát jelez a ram rossz/esetleg ha több modul van a sorrenden változtathatsz(melyiket melyik slotba teszed az alaplapon, persze nézd meg az alaplap könyvét mert néhány lapon vannak megkötések pl 2oldalas modul nem rakható akármelyik slotba) és lehet akkor már jó lesz
-->ha nem talál hibát a működő verzió egy egész éjszakai futás után se, akkor lehet terhelő programmal a processzort hajtani meg közben multiméterrel a táp +5V-ját illetve +12V-ját megmérni nem esik-e le esetleg a feszültség terhelés alatt
De ezt majd csak akkor ha a memóriával kiderült, hogy mi van...
(#) Hx-2 válasza ucsaba04 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Ugye a SATA vinyot azt nem jumperelted.
(#) abcdabcd válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Nem az a baja, ha lehet is rá jumpert rakni max hogy sata-150 legyen sata-300 helyett, azt olvassa el amit én írtam neki több mint valószínű, hogy az a megoldás... ide ment sata nem megy a gép jó semmi más változtatás nem történt először én is benéztem ezt... és nem értettem mi van
(#) ucsaba04 válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Szia!
Igen, a SAT-ás eszközöket (így is tanultam pc-s tanfolyamon)
nem kell jumpeolni csak az IDE-s eszközöket. De nagyon szépen köszönöm az észrevételt!
(#) ucsaba04 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Szia!
Köszönöm a részletes leírást, máris hozzáfogok a drivereket
letölteni, Nlite progim megvan, és csinálok egy olyan renszertelepítő CD-t vagy DVD-t amiről bootolhatok!
Előszőr fogok ilyesmihez hozzá, remélem rendben lessz!
Ha sikerül így a telepítővel rendezni a pc-t azt válaszban megírom itt! Még annyi, hogy floppy meghajtó a gépembe nincs, a BIOS-ba "disabled"-re van állítva.
Tisztelettel: Csaba.
(#) Hx-2 válasza ucsaba04 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

A BIOS-ban van olyan beallitas ahol a SATA-nak azt lehet mondani hogy lassa ugy mintha IDE lenne.
(#) abcdabcd válasza ucsaba04 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Nem bonyolult én is nemrég használtam először az nlite-ot és elsőre sikerült, talán rögtön induláskor kéri is az xp cd-t nem kellett legalábbis nagyon keresnem benne erre a lehetőséget, aztán meg volt valami olyasmi gomb, hogy integrate driver/add software, vagy lehet hogy magyarul volt....
Szóval úgy tűnt nekem nem kiszúrni akar az emberrel a program nekem eléggé kézreállónak tűnt...
(#) belfi2 hozzászólása Jan 18, 2011 /

Sziasztok!
Tegnap újra kellett pakolnom a gépet,ami rendben meg is történt.A probléma akkor kezdődik amikor frissít a gép.Az eredetiség vizsgálat gond nélkül lezajlik (jogtiszta), letölti a frissítést,de az első 5 inicializálása után a floppy meghajtó el kezd kerregni (keresi a lemezt). Eddig soha nem csinálta .Mi lehet a baja ?mert az nem megoldás hogy kikapcsolom mert attól a hiba megmarad. IBM Netvista 6790 .
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Ha teszel bele egy floppit mit csinál? Mindegy milyen mondjuk egy üreset... hátha kiír valamit...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Sajnos csak rossz floppy lemezem van.Később megyek hozok egy másik írót, csinálok egy új telepítőt.Teszek bele másik floppy meghajtót.Csak azt nem értem miért pont a frissítéskor csinálja? :nemtudom:

Nincs vírusirtód és esetleg nem az szórakozik? Mert kicsit hasonló ehez bár teljesen más hogy volt valamelyik irtó egy olyan 4-5 éve nem tudom már melyik csinálta, de ha floppi volt a meghajtóban nem engedte kikapcsolni a gépet kerregtette a meghajtót és valami hülye hibaüzenetet írt ki szóval még azt se hogy vedd ki a floppit nehogy vírusos legyen és arról bootoljon a gép vagy hasonlót csak valami hülye hibát, ez mondjuk ha pont bootlemezt csináltál és bootolni szerettél volna róla és már előre beraktad hogy ne kelljen kapkodni elég zavaró volt

Utána néztem közben a web helynek.Ott kapcsolódási hibát irt ki.Megnéztem a letöltött frissítések számát és több mint 40 piros x-el volt jelölve. Ha ez így van előfordulhat e hogy letöltés közben hiányosan töltődik be a frissítés és inicializálás alatt a PC floppy-ról kéri a hiányzó adatokat?Mert ha igen akkor ez nem hiba hanem szívás mert nem lehet a hibás frissítéseket felük írni illetve törölni mert nincs WUTEMP mappa.Természetesen van vírus irtóm és csak akkor kezdem meg a frissítést ha már működik.Megpróbálom a manuális frissítést a WSUS programmal USB-ről.
Elnézés ha nem valós hiba miatt tettem fel a kérdést de még ilyen jelenséggel nem találkoztam.

Azért van a fórum hogy mindenki írkáljon bele szerintem ez érdekes jelenség...

A vírusirtót a mondandóm további része miatt írtam, hogy korábban az b*zerálta a floppit adott esetben... szóval arra céloztam ha céloztam valamire hogy esetleg kapcsold ki vagy ha van hozzáférésed az Afterfix projekt által készített pack-hoz elvileg az is egy offline frissítésgyűjtemény, nekem valami egészen régi verzióm van valakitől aki elvileg úgy tudom ismeri a készítőt, de a múltkor nem találtam és kellett volna és láttam hogy regisztrálni kell hozzá meg még talán fizetni is...

Igen értettem a célzást és elnézést hogy nem reagálta rá.Nos erről a lemezről már nem egy gépet telepítettem és semmi probléma nemvolt. Nem jelzett sosem vírusra.Ha jól emlékszem a p3 -masom még nincs frissítve kíváncsi vagyok ott mit csinál.
(#) joco05 hozzászólása Jan 18, 2011 /

sziaassztok
nekem olyan problémám van hogy néha a gép elkezd betölteni aztán elmegy a kép a gép az még magy egy kicsit aztán újra indul valamikor ezt akkor csinálja miközbe megy a gép
ha tudtok segítsetek légyszi
(#) bodnar00 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Érdekes, most néztem az rtlmost-ot és mikor ment a videó akkor nem sípolt, amikor leállt akkor megint elkezdett. Ezek szerint csak akkor sípol ha a gép nincs jobban leterhelve. Miért van ez? Ez a kiöntés biztos megszünteti? Elég idegesítő mert a gitár iszonyatosan összeszedi.
(#) marcall válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Amíg nem bootol be a lap ill. a bios addig max. fordulaton megy a venti aztán ha minden rendben akkor vissza szabályozza persze ez lehet bios beállítás függő is!
De ha lehalkul akkor jó!
Nekem is így indul!
Nyugi!
(#) Laca13 válasza marcall hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Neked is köszi, megnyugodtam.
(#) abcdabcd válasza joco05 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Lehet a tápod nem jó, próbáld meg esetleg egy másik jónak gondolt tápegységgel.
(#) fairco hozzászólása Jan 18, 2011 /

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a számítógép egyes USB-s eszközöket működtet 2-3 percig és aztán mintha be se lenne dugva, vagy egyáltalán fel sem ismeri.
Ennek mi lehet az oka?
(#) abcdabcd válasza fairco hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

A működtetésen mit értessz? Mit lehet olyankor a felhasználónak csinálni az eszközökkel? Milyen eszközök ezek, amiket próbáltál?

Meg ami még esetleg hasznos lehet milyen operációs rendszer, milyen alaplap(akkor már a gép többi paramétere is elfér), milyen tipusú és milyen régi tápegység?
(#) mizsei.robi hozzászólása Jan 18, 2011 /

Sziasztok!
Amikor a gépemen DTS hangú videót nézek KMplayerrel akkor amikor beállítom, hogy 5.1es a kimenet, a hang ugyan elindul 5.1-ben, de folyamatos hangos dekódolási hibához hasonlító zavaróan hangos pattogás hallható a zenében. Szerintetek az integrált hangkártya (CMI9739) kevés a DTS-hez vagy valami más lehet?
(#) ucsaba04 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Szia!
Megcsináltam a nLite-vel a DVD-t (driverekkel)Bővebben: Link, innen szedtem le SATA-s illesztőt. Ezek után a telepítés indítása után feismerte a vinyót, és hibamentesen lefutott (kb 40percig). A VGA, Sound, Chipset, külön feltettem az alaplaphoz tartozó CD-ről Bővebben: Link,ezeket erről szedtem le már korábban!
Minden megvan, hibamentesen fut, nagyon szépen köszönöm a segítséged, a válaszod tartalmát lementettem Word dokumentumkét, hiszen segít megoldani a problémát!
Következő: »»   162 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem