Fórum témák
» Több friss téma |
Nincs mit! még "könyv" eddig nem készült hozzászólásomból! Örülök, hogy hasznos volt!
Sziasztok!
Találkozott már valaki hasonló problémával? PCMCIA foglalatban van egy dealextreme.com-ról rendelt USB 2.0 kártya (valami no name). Megfelelően működik a sebesség is jó. Ehhez van csatlakoztatva egy ugyaninnen rendelt laptop HDD keret, ami SATA csatlakozót illeszti USB 2.0-hoz. A keretben van egy 320GB-os samsung HDD. Időnként, és 80%-ban filmnézés közben, véletlenszerűen kapok egy hibaüzenetet, és megáll a film, a meghajtó eltűnik, és szinte lefagyasztja a gépet a két eszköz közül valamelyik. Vagy újrainditás segit, vagy pedig bezárom a lejátszóprogramot, majd leválasztom a HDD keretet, és a PCMCIA kártyát (fizikailag...). Ezután helyre állnak a dolgok, és újra csatlakoztatom az eszközöket, majd megy minden rendben. Véletlenszűen jön elő a hiba, mindig a legrosszabbkor. A hibaüzenetet csatolom!
Valamiért "eltűnik" a winchester menet közben, vajon kap elég tápot? van olyan winchester amelyiknek nem elég egy usb hanem ilyen 'Y' kábel kell , hogy még egy másik aljzatból kaphasson még 500mA-t arról nem is beszélve, hogy nem minden gép usb-je tud feltétlenül 500mA-t kiadni... nemrég mintha lett volna szó itt ilyesmiről és mintha didyman is bekapcsolódott volna a beszélgetésbe, de ez utóbbi nem tuti... viszont megoldás nem tudom született -e , ha más nem járasd külső tápról a vinyót, vagy csak a próba erejéig és ki is derülhet, hogy ez -e a gond...
Megoldódott a rejtély!
A Webhely volt a ludas a frissítések elbaltázásában.Délután már gond nélkül frissített.
Helló abcdabcd!
Találtam egy windows memtest programot, ami meg tudta vizsgálni a memóriát. Az eredmény attól, hogy jó lett, nekem rossz, mert nem igazolódott a gyanúm. Szóval a memória jó. Egyébként most csak egy 512 es memória van a gépben, mert mikor egyesével próbáltam, a másikkal el sem indult a gép, ezért azt kiselejteztem. Az alap lapom ......nem arról a gépről írok, majd megnézem. Megpróbálom előkeríteni a multiméterem, és rá mérek. Ha nem lesz meg, akkor megnyalom a vezetéket, és megfigyelem egyenletesen ráz e
A windowsos memtest program egyik se jó!
Mivel a windows a memória bizonyos részeit teljesen magának foglalja le és oda nem enged hozzáférést, illetve valószínű, hogy a többihez se hardver szinten közvetlenül lehet hozzáférni, tehát ha pl hiba van lehet a win akkor mégegyszer ír oda és akkor jó de erről a program nem tud semmit, nem véletlenül a memtest86-ot ajánlottam a 86+ helyett...
Teszt készen. Táppal, és anélkül is elveszik a HDD, Windows média playerrel, és Windows media player classic-kal is. Szerintem tápprobléma nem lehet. Először film indítás után kb. 10perccel jelentkezett a probléma, másik lejátszóval 50perc után kb... Az akkumulátoros üzemmódnál viszont totálisan kifagyasztja a gépet már az is (véletlenszerű időnként), ha csatlakoztatva van a HDD keret és a PCMCIA kártya. Csak a kártyával még nem próbáltam, hogy kifagy-e. Másik USB csatlakozóba nem tudom bedugnia HDD-t, mert USB 1.0-n el sem indul a HDD, csak a PCMCIA kártyával.
Köszi! Csak ilyet tudok venni (jobbféle itt nincsen) 1 évig csak kihúzza ,ha máshonnan veszek akkor meg többe kerül a posta, vagy az utazás mint az alaplap.
Hát akkor ha a táp az elég a feladathoz (mert hát az is lehet hogy az se elég mondjuk én 5V/1A essel próbálkoznék kissebbel nem annyira), de ha az kizárható akkor az is lehet hogy a keret vezérlőchipje hibás vagy csak olyan VIA szerűen gyártott szóval vagy nem kompatibilis teljesen az összes többi termékkel vagy csak kicsit nem kompatibilis de ehhez mondjuk hozzájön az usb kártya ami meg máshogy kicsit nem és a kettő együtt ezt adja...
Meg az is érdekes hogy usb1-gyen nem is indul, bár ha jól tudom a konkrét usb1.0 az elvileg tényleg nem kompatibilis a MassStorageClass-sal de az 1.1-től mennie kéne, és nekem pl a p2-es alaplapomon is 1.1-es usb volt már... talán a legutolsó p1-esen is...
Szerintem valami vezérlő okozhatja a gondot, mert ubuntu alatt nem találkozta ehhez még hasonló hibával sem. Akárhányszor húztam újra az XP-t (SP2,SP3), mindig előjött a hiba. Szerintem maradni fog ez a probléma gép váltásig. Esetleg egy jó PCMCIA kártya driver-t keresek, hátha az megoldás lenne. Köszi a tippeket!
Sziasztok!
Tegnap újratelepítettem a WindowsXP-t és meglepve tapasztaltam, hogy a videókártya installálásakor lefagy a gép. Ezerszer. Az alaplap Asus P5KC, a VGA Sapphire Ati Radeon HD5670 PCIE (négy hónapos). A táp 455W-os. Abban a pillanatban fagy le a gép, amikor a Catalyst installáló a grafikus hardver keresését megkezdi. Kizárólag a driver installálása sem lehetséges, mert a felismeréskor az eszközkezelő is lefagy, illetve kiírja, hogy nem tudja olvasni az eszközt, így nem települ a driver sem. Ugyanez a helyzet Win7 64-bites verzióval is. Amikor a kártyát megvásároltam szintén kipróbáltam Win7-tel, végül teljesen más okból kifolyólag XP-t telepítettem föl. Eddig tökéletesen működött minden, játékok is futottak szépen (GTA IV, NFS HP 2010, ME1-2., stb.). A mostani újratelepítés előtt két hardverváltozás volt: egy sata2-e dvd író és egy sata2-es Samsung 1TB HDD került a gépbe. A sikertelen próbálkozás után visszatettem a régi HDD-t a régi rendszerrel. Minden tökéletesen fut, azonban amikor a drivert próbaképpen megpróbáltam frissíteni, ugyancsak lefagyott. Ezután visszatettem a régi ATI X1950 Pro PCIE kártyát, majd próbáltan telepíteni, de a hrdver észlelésénél ez is lefagyott. Mi lehet a probléma? Megsérült voln a PCIE slot? Mindenféle driver verzióval próbáltam, a hozzá kapottal, és kétféle frissítettel is. Mindent ugyanúgy csináltam, mint a szeptemberi telepítéskor, ugyanazokat a drivereket használtam az alaplaphoz, később azokat is frissítettem. Minden más eszköz kifogástalanul működik.
Most nem az ára miatt ,de nem kell nagyobb kapacitású mint ami benne volt. A lomexben van kifejezetten alaplapba való kondik is vannak.
Lehet ,hogy a megszakításoknál lesz a probléma.
Milyen megszakításoknál?
Semmit sem változtattam a korábbi telepítéshez képest, ami befolyásolná a megszakításokat.
Ja bocs . Azt hittem a SATA vezérlő aktiválása kér megszakítást. De ha te mondod akkor biztosan úgy van.
Természetesen a DVD író kiiktatásával és a vezérlő letiltásával is próbálkoztam, hogy az eredeti állapotot teljes mértékben visszaállítsam.
Az sem segített. Olyan, mintha a videókártya hardverazonosítóját nem tudná lekérdezni a rendszer.
Hi!
Ez a windows memtest is ugyan úgy működik, mint a többi. boot lemezt készít, és újra indításkor, még a windows betöltése előtt tesztel. windiag a pontos neve, és ugyan úgy kell vele tenni, mint a memtestel. Mint tudod használtam memtest86 ot két változatát is, ami megfagyott indítás után pár másodperccel. egy kis adat erről a gépről: CPU tulajdonságai CPU típusa Intel Pentium 4, 1700 MHz (4.25 x 400) CPU alias P68, Willamette, A80528 CPU stepping D0 Eredeti órajel 1700 MHz L1 trace gyorsítótár 12K Instructions L1 adat gyorsítótár 8 KB L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) CPU fizikai információk Tokozás típusa 478 Pin uPGA Tokozás mérete 3.50 cm x 3.50 cm Tranzisztorok száma 42 millió Gyártási technológia 6M, 0.18 um, CMOS Processzormag mérete 217 mm2 Processzormag feszültsége 1.75 V Processzor I/O feszültség 1.75 V Tipikus teljesítmény felvétel 55.3 - 75.3 W (órajeltől függően) Maximális teljesítmény felvétel 72 - 100 W (órajeltől függően) CPU gyártó Cégnév Intel Corporation Termék információ http://www.intel.com/products/browse/processor.htm CPU kihasználtság 1. CPU 53 % Alaplap tulajdonságai Alaplap azonosítója 63-0100-000001-00101111-060502-iBRKDL_G$RG84510A Alaplap neve Intel Brownsville D845GBV Front Side Bus tulajdonságai Busz típusa Intel NetBurst Busz szélessége 64 bit Valódi órajel 100 MHz (QDR) Effektív órajel 400 MHz Sávszélesség 3200 MB/mp Memóriabusz tulajdonságai Busz típusa DDR SDRAM Busz szélessége 64 bit Valódi órajel 133 MHz (DDR) Effektív órajel 267 MHz Sávszélesség 2133 MB/mp Lapkakészlet busz tulajdonságai Busz típusa Intel Hub Interface Busz szélessége 8 bit Valódi órajel 67 MHz (QDR) Effektív órajel 267 MHz Sávszélesség 267 MB/mp Alaplap fizikai információk CPU foglalatok 1 Bővítőhelyek 6 PCI, 1 AGP RAM foglalatok 2 DIMM Integrált eszközök Audio, Video Fizikai formátum ATX Alaplap mérete 210 mm x 300 mm Alaplapi lapkakészlet i845G Alaplap gyártó Cégnév Intel Corporation Termék információ http://www.intel.com/design/motherbd/index.htm BIOS letöltés http://www.intel.com/design/motherbd/genbios.htm Fizikai memória Összes 510 MB Használt 374 MB Szabad 135 MB Kihasználtság 73 % Lapozó terület Összes 2017 MB Használt 335 MB Szabad 1681 MB Kihasználtság 17 % Virtuális memória Összes 2528 MB Használt 710 MB Szabad 1817 MB Kihasználtság 28 % Memória modul tulajdonságai Sorozatszám Nincs Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks) Modul típusa Unbuffered Memória típusa DDR SDRAM Memória sebessége PC3200 (200 MHz) Modul szélessége 64 bit Modul feszültsége SSTL 2.5 Hiba felismerési módszer Nincs Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh Legmagasabb CAS késleltetés 3.0 (5.0 ns @ 200 MHz) 2. legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz) Memória modul jellemzői Early RAS# Precharge Nincs támogatva Auto-Precharge Nincs támogatva Precharge All Nincs támogatva Write1/Read Burst Nincs támogatva Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva Registered DQMB Inputs Nincs támogatva Differential Clock Input Támogatva Redundant Row Address Nincs támogatva
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy húgom gépelt word-be, és lenyomott véletlen valamilyen billentyűket, és azóta ha a kész szövegbe szeretne például egy plusz szót beírni, akkor nem tolja az utána lévő szöveget, hanem arra írja rá. Régebben én is jártam így, de már nem emlékszek, hogy mit kell lenyomni, hogy újra normális legyen.
Nem tudom melyik wordot használod. Word 2007-ben, beállítások/speciális/felülírási mód engedélyezése insert billentyűvel.
Alapvetően minden programban az insert a felelős ezért.
Nyilvánosan kérem elnézésedet az előző hangvételemért.
A probléma megoldódott, bár nem a megszakításokkal volt baj. Valószínű, hogy az egyik PCI slot, amiben a faxmodem volt, részben közös a PCI-E slottal. A modemet kivettem, és egyből tökéletesen feltelepült a driver. Érdekes, hogy az előző, szeptemberi telepítéskor is bent volt a modem, akkor pedig nem volt hiba. Mégegyszer elnézést kérek.
Akkor leírom legalább harmadszor, hogy jobban értsd: a memtest86+ -nak használtad két változatát, én a memtest86! -ot ajánlottam neked helyette!
A windowsos memóriatesztről viszont akkor meg nem jól tájékoztattál mivel akkor ez nem windowsos memória teszt... Így még lehet használható is... bár a memtest az "iparban" bevált annak az eredményét a szervizek is szó nélkül el szokták fogadni... Ennyi adat meg nem kell én nem lettem tőle okosabb, hogy jó e a ram attól hogy kiírja, hogy milyen processzor van benne, meg milyen időzítéseket támogat a memória... szerk: Meg viszont valami nem tiszta, ez itt lapozóterületről beszél meg szabad meg foglalt memóriáról, lehet sztornó amit arról mondtam hogy ez lehet, hogy jó, mivel valószínűleg már fut a win kernel amikor ez betöltődik, és az foglal helyet a memóriából amit így eléggé úgy tűnik nekem, hogy nem lehet tesztelni... Ha előrébb akarsz jutni töltsd le a még egyszer nem linkelem honnan a memtest86-ot nem a 86+!-t és futtasd le, az az egész memóriát tutira végignézi többféle mintával ami elő tud hozni hibákat!
Hali!
Szerintem meg teljesen mind egy mit használ ha DOS ból megy.Az új (12-es)Hiren's Boot cd megkülönbözteti a két memtestet, 86 linux, és 86+ Win- de a régebbi csak a 86+ használta minkét rendszerre. De mint azt írtam a memtest nem használ OPsyst így végül is mind egy melyik fut.
Egy picit módosítok mert el írtam.Tehát a Hiren's 12 a MemTest 1.0 ajánlja a Win-hez.
Gyakran váltják a verzió Hiren's-ék. Aktuális verzió a 13-as.Bővebben: Link
Köszi!
Az XP-n már nincs DOS! Az nem DOS alapú!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |