Fórum témák
» Több friss téma |
Tipust is mondasz diódára?
Passz... nem emlékszem rá, de ha találok még olyat, akkor megmondom. Egyébként tök mindegy hogy milyen tipus, csak bírja ki a zárlatot.
És honnan tudom meg a diódáról hogy birja a zárlatot?
Bírjon úgy 100ms-ig több mint 5A áramot.
Szerintem megfelel, de garantálni nem lehet semmit ezzel kapcsolatban. Elvileg működne és megvédené az ícét, de élesben nem teszteltem le a működését. Ez csak egy plusz "biztosíték" arra az esetre, ha valamit elbénáznánk.
Én ezt ajánlom,VF2 .Ugyan ilyet alakitot át proksa1 is.Olvas egykicsit és megtetcik majd.Remélem segitettem.Itt van olvasd el VF2 Topic
Hali! Összeraktam az általad tervezett nyákot amin van biztosíték elsőre megszólalt mind két oldal de olyan problémája van hogy nagyon kevés teljesítményt ad. Szerinted hol a hiba?
Hali!
A lehetséges okok: alacsony tápfesz vagy elégtelen terhelhetőségű táp, gyenge meghajtás, nem megfelelő hűtés, nem megfelelő terhelő impedancia. Mérted is a végfokot? Közölhetnél adatokat.
tápfesz +-40 volt 600VA toroid. Hűtés tönk nélkül szigetelőlappal jól bepasztázva közvetlen a bordára. 4ohm-os hangszóróval teszteltem mert csak ilyenem van. Mérni nem mértem mert nincs szkópom se másom sajnos de kb . olyan 30W körüli teljesítmény jött ki belőle nem recsegett nem torzított még maxon sem csak mélyládával is teszteltem és mély hang kb semmi nem volt.
Egyértelmű a helyzet. A hűtés nem jó úgy ahogy csináltad és a +/-40V is sok 4 Ohm-ra.
Mindenképpen hűtőtönköt kell használnod és +/- 28V-os tápot. Úgy 150W tiszta szinuszt tud leadni 4 Ohm-ra. A saját védelme korlátozta le a végfokodat.
Meg az előzőnél mikor nem volt megfelelő a hűtés akkor így recsegett.
Persze hogy sok! 4 Ohm-ra, max +/-28V -ot javasolok.
Ekkora tápfeszről 24,5V -ot képes leadni 4 Ohm-ra tisztán és stabilan, ami ugye 150W. Ha csak 40V-os tápod van, akkor használj 8 Ohm-os hangsugárzót, de először is a hűtőt csináld meg nagyon komolyra, ha ki akarod használni a max teljesítményét. Ha a képen látható módon alakítod ki, akkor nem lesz vele gond.
Jelenleg nekem így néz ki hogy kéne rajta alakítani mert a ventit a doboz hátuljába szeretném hagyni nem a bordára tenni valami megoldása lehet így?
A ventillátorokhoz képest, nem jó a bordák elhelyezése. Áramlásilag úgy néz ki a dolog, hogy a bordák szélén alakul ki a legnagyobb légsebesség és pont jelentős hőleadó felületeket kerüli ki. Ha van füstgéped, nyomjál bele egy laza löketet, takard le üveglappal és látni fogod hogy merre áramlik a levegő amikor bekapcsolod a cuccot.
Ami azonban ennél is jelentősebb hiányosság, hogy nincs hűtőtönk az ícén, a keletkező hőjét nem tudja elég gyorsan leadni a tok és nagyon hamar lekorlátozza a hővédelem a teljesítményt.
Értem oké köszi a válaszokat!
Arra kérek mindenkit hogy ha ehhez az erősítőhöz van valakinek jól bevált kapcsolóüzemű táp terve akkor tegye közzé azt. Én 1KW körülire vágyok. Ha szerzek terveket akkor közzé fogom tenni
Nem találtam 4mm-től vastagabb alu lemezt és azzal már a multkor próbáltam és azzal sem tudtam csak 80%-osan kihasználni az erősítőt szerinted ha olyan hűtőtönköt csinálok hogy nem akkorát hogy a 2 ic ráférjen hanem olyan nagyot mint ami a bordára ráfér pont szerinted az már megfelelő lenne?
Akkor az alá pont akkora szigetelőlap is kéne.
Valami méhtelepen nézelődjél alu vagy réz sin után. Valahogy oldd meg ezt a tönkös dolgot, mert addig nem lesz 100%-os a cuccod. A 4mm az elég vékony, nehéz jól megcsinálni mert csak rövid menetet tudsz fúrni bele. A tönk és a borda közé, ilyen szigetelőlapot tegyél, méretre vágva.
Nem tudom, hogy a hűtőbordákat is árusító elektronikai üzletek, miért nem tartanak alu sint
Legalább olyan fontos dolog, mint a sziglap meg az egyebek...
Egyetértek.
Na de szerinted olyan nagyságúval mint amekkorát be tok tenni a bordára elegendő lesz? Sziglapom van akkora meg 4esbe is süllyesztett csavart beletudtam tenni.
Ha ügyesen megcsinálod, még jó is lehet
Bár szerintem a 4-es alu elhajlik, görbül amikor leszorítod... próba - szerencse.
Üdv.
érdeklődnék, hogy mekkora potméter kell ehhez az erősítőhöz
Hangerőszabályzónak, 47k log.
Helló! Na tettem hűtő tönköt az ic alá akkor is csak kevés ugyanannyi teljesítmény jött ki mint azelőtt aztán tönk nélkül ic közvetlen a bordára és úgy is ugyan ez volt szóval itt nem a védelem szólal meg az icben hanem valami más gond lehet valami tipp? Aztán összeraktam a simát amint nincs biztosíték az meg működik rendesen még a dorda nem melegszik fel de a ventivel szerintem jó lenne még nem próbáltam de majd kiderül!
Minden alkatrész hibátlan és megfelelő értékű benne?
Tegyél fel egy alkatrészoldali felülnézeti fotót! Csináltam már egy párat ebből a verzióból, de még nem volt rá panasz
Nem lehet az hogy nincs meg a tejes kivezérlési feszültség a bemeneten?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |