Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
A Paper input unit (PIU) kuplungjára gondolsz, ami vezérli azt a tengelyt amin a viszonylag nagy átmérőjű, de keskeny gumigörgők vannak?
Nem szétszedhető kuplunggal lehet valamit csinálni ha akadozik, szorul, vagy azt csak cserélni?
Közben csatoltam róla egy fényképet is, hogy egyértelmű legyen a dolog.
Szerintem ez a kuplung sem szétszedhető, vagy az lenne?
Hello!
Ahogy nézem és ha nem tévedek ez a kuplung nem igazán szétszedhető (a szétszedhető egy kissé bonyolultabb ) de ha az amire én gondolok nem is kell szétszedni csak egy darab oldószeres ronggyal meg kell törölgetni azt a két felülelet amit a mágneses fluxus összekapcsol ott ahol nyillal megjelöltem . Ha piszkos megtörténhet , hogy csúszik a piszok miatt ami nem engedi a két fémrészt rendesen össetapadni ! Van-e szervizkönyved ? Üdv !
Hello !
Van-e v-mi fejlemény ? Üdv !
Igen, van szervizkönyvem hozzá.
Akkor kiszedem a kuplungot és megtisztogatom. Az ilyen nem szétszedhető kuplungokkal egyébként szerinted azt nem lehet megcsinálni, hogy tiszta etil alkoholban megfürdetni, jól átmosni aztán hagyni, hogy kiszáradjon? Vagy az feloldhat esetleg benne valamit? Az energiatakarékos üzemmóddal kapcsolatban nincs semmi ötleted mi miatt lehet a leírt hiba? Közben olvastam más fórumon, hogy másnak is így működik, nem megy át powersave 2-be, és már azon gondolkoztak, hogy a használatiban/szervizkönyvben van elírva, és ez nem is tud ilyet csak az 5SI (bár jómagam nem hinném, hogy ekkora hibákat vétenének a használatiban is meg a SM-ban is).
Szerintem power save2 csak abban az esetben müködik ha a készülék üzemi hőmérséklete és a környezet hőmérséklete engedi azt , más készüléknél ez igy működik . Ezt a nyomtatóban levő szoft végzi el ! Amúgy elég tisztának néz ki a gép nem hinném , hogy szét kellene szedni . Azt viszont , hogy nem nyomtat szép feketén sok minden okozhatja volt egy esetem egy hp41oo-al , hogy amig meg nem tisztitottam a lézerdiódát addig csak "sápadtan" nyomtatott egy másik esetben v-mi olajos trutymó volt a lézerdiódán .
Vannak olyan nyomtatók amelyek bizonyos alapbeállitásokat amiket az operációs rendszer alatt végeznek az maga a gép memóriájába is beiródik ilyen példaula kontraszt is . És ha a nyomtatót lekapcsoljuk a PC - ről és önnállóan teszteljük a kontraszt beállitást megállapitható , hogy az átmentődött a nyomtatóba is .
Ezt tényleg nem lehet szétszedni, vedd le a tengelyről, kézzel pörgesd meg a fogaskereket és figyeld, hogy teljesen (!) függetlenül forog-e a közepétől (ami hajtja a tengelyt)
A legminimálisabb akadás esetén a kuplung rossz. Vagy köss rá 24VDC-t és kapcsolgasd, figyeld meg, hogy kattog-e rendesen. Oldószerbe áztatásnak max a nitró tudna rendes munkát végezni, de félő, hogy a tekercsbe kárt okozna, bár lehet, hogy elviselné rövid távon, mivel a többi alkatrésznek bírnia kell, de még nem próbáltam. Egyébként működés közbe ehhez a kuplunghoz hozzá lehet férni? Mert akkor kipróbálhatnád menet közbe a tengelyre rátartani újjal, egy kis fékező erőt kifejteni. Meg érezni lehet, hogy szét old-e rendesen. üdv
Sziasztok
Olvasom, hogy a SCX4300 samsungot is megoldottátok. Valahol elakadtam. Ha nem gyári tonert teszek bele akkor is jó a piszkált frissítés. De mindig nullázni kell a számlálóját menüből? Hölgy ismerősnek alakítanám és ez így nem lenne túl szerencsés. Egyikőtök csip lábára tett reset áramkörökcsét javasolt. Ez a full jó megoldás akkor? Köszi
Helló Mindenkinek.
HP 1000 laserdesk nyomtatóhoz egy speciális nyomtató kábelt írnak. Egyik fele (nyomtató felőli) paralel, másik fele (PC) USB. Ez a kábel megegyezik egy normál paralel-USB kábellel? Esetleg tudja valaki a bekötését? Köszönettel.
Hello!
Sajnos ilyen , a chip lábára szerelt nullázó áramkörről nincs tudomásom a 43OO-nál még egyelőre csak a meghekkerelt firmware és menüből történő nullázás maradt . Én kinyomtattam egy papírlapra lépésről lépésre a nullázás menetét ez bevált nálam ! Már nem is érdemes vele foglalkozni mert a samsung nem gyártja majdnem egy éve ezt a típust ! Üdv !
Köszi
Akkor ha jól értem a softvare a menübe piszkál hogy nullázni lehessen. A megpiszkált progival a gyári tonereknél ugye nem kell nullázni? Üdv Laci
Hello !
A meghekkerelt firmware-ban van egy új funkció a számlálók nullázása amit a készüléken a szerviz üzemmódban lehet elérni ! Gyári tonerrel nem próbáltam hisz az volt a cél , hogy lehessen utántölteni és ne a drága tonerkazettával üzemeltetni . Közelebről majd kipróbálom erre a kérdésedre nem tudok határozott választ adni elméletileg a megpiszkált gép el kellene fogadja az eredeti tonerkazettát . Üdv !
Jó reggelt.
Nyomtató tisztításban kérnék segítséget. HP laserjet 1000. Motor tesztnél, vízszintes vonalakat nyomtat, amelyek a lap alján a jobb oldalon kissé sűrűsödnek, (elferdülnek). Ugyan akkor a nyomat felső 10 cm.-re tiszta, a következő 10 cm.-re piszkos, majd kb. 4 cm. tiszta jön, 1.5 cm piszkos, majd a vége tiszta ismét. Tonner cserével (gyári) ugyan ez a helyzet. Mit és hol tisztítsak meg? Köszönettel.
Szépen körülírtad a hibát, ez idő alatt kb. 3x beszkennelhetted volna a nyomatot
Szia.
Lehet hogy nincs szkennerem? Itt egy kép róla. Segítségedet köszönöm előre is.
Szia
első lépésként lézeregység kipucolást javaslok, (főleg poligon motor tükör tisztítás) Nagymértékű kosz az ld-unitba eredményezhet ilyen ferde képet. Ugyanis a lézer detektor elveszti a szinkront. Ilyen esetekbe szerintem a modik elnéznék, ha nem lenne átméretezve/agyontömörítve a kép és akkor ki lehetne nézni azokat a lap közepi foltokat is üdv
Szia.
Köszönöm a válaszodat. ha tudnád kissé részletezni, örülnék neki. (mit és hogyan). Itt egy nagyobb kép. Köszi
Ilyen esetekbe jó a nagy felbontás, mert ha azok a kosz foltok pixelszerűen vannak ott, akkor optika, ha odahullott festék akkor teljesen más hiba van.
Ha az ember kezébe ott a nyomtatott papír, azt bizony semmilyen fényképező/szkenner nem tudja úgy visszaadni. Nem akarlak rossz irányba terelni, inkább várj meg egy szakértőbb hozzászólást. Nincs véletlen párás helyen a gép?
Helló.
Közben szétszedtem a laser egységet. Teljesen tisztának tűnt, mind a forgó tükör, mind a lencsék. Száraz fültisztítóval áttörültem, semmit nem hozott le. Összeszereltem, a nyomat ugyan olyan. További ötletek? Köszönettel.
Fűtött helyen van? Papír száraz?
Helló.
Igen, papírt cseréltem is.
Jobban megnéztem a képed, az a kb 1/3-ad ami jó, az jön ki először?
Úgy tűnik mintha a még fixálatlan képet valami elkeni. Az lehet, hogy megy a papír a fixálóba és valamiért nem képes elég gyorsan áthaladni (valami fékezheti a papírt) és kialakul egy pukli a fixáló előtt, ami egyre nagyobb, nekinyomja a még fixálatlan papírt a dob utáni terelőnek, a végén meg már el is mozdul a papír ahogy a vége kijön a regisztrálóból, azért ferdül el a csíkozás. (ez csak egy elmélet)
Igen, az első kb. 10 cm tökéletes. Utána 10 cm koszos. Nekem inkább ráhullottnak tűnik, vagy valamelyik henger koszos. Nem kenődik, rá van égetve "rendesen".
Azt írtad, másik dobegységgel is ugyanaz, szóval azt kilőhetjük.
100% csontszáraz az a papír? Nézd meg, hogy forog-e rendesen az a fixáló, nincs e valamelyik fogaskerék eltörve.
Hello!
Szedd szét a fixálóegységet ellenőrizd le a nyomóhenger két végén lévő síkcsapágy állapotát és nézd meg , hogy a teflonos fólia milyen állapotban avagy van-e alatta elegendő zsír ! Több mint valószinű ez a hiba ! Sok sikert ! Üdv !
Helló.
Igen másik tonerrel próbáltam és ugyan az. Melyik az a fixálló? Látszólag, minden fogaskarék ép. Esetleg ezen az ábrán van?
A fixaló az az egység ahol ráégetődik a toner a papírra 8 csavar rögziti ! 6 metrikus 2 műanyag csavar plusz még ket kábelpár dugasszal ellátva a gép felsőfelén van!
Köszönöm, hogy bekapcsolódtál. Az alábbi ábrán lévő, a fűtött henger, és az ellennyomó henger az?
Két dugasz ki , a két sarkáról a merevitőket le 3 + 3 csavar majd utána a két műanyagcsavart ki a fémvázat egy kissé széthúzni mert van két bütyok a kemencén majd kiemeled az otrombaságot vigyázz azokra a zöld karocskákra mert könnyen törnek .....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |