Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   544 / 1387
(#) mazso1988 válasza shield hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Szia
Lecseréltem! Kaptam két irányba forgó motort azzal építettem meg, eddig nálam tökéletesen működik.
(#) ZSozsóó válasza shield hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Hello!

Sima 1N4007-esre cseréltem a hőkapcsolót, mert ,ha a görgőt 160fokra hevítettem és ott tartottam pár percig, akkor elkezdett szépen lassan olvadni az origi hőkapcsoló műanyag háza. A mechanika, fogaskerekek bírják, csak azt a szerencsétlent nem ilyen magas hőfokra tervezték. A dióda szépen szuperál, nem árt bekalibrálni valami hőmérővel, én egy infrást használtam, tökéletesen működik!
Zs.
(#) shield válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Mégsem nyáklemezt raktál oda diódával? Esetleg fémdobozba rakva jobb lenne. Gondolom burkolat nélkül használod a laminálót.

Csinálok róla képet, ha érdekel, nyáklemezzel oldottam meg és diódával! Egyelőre szabadon van, nem nagyon van lehetőségem egyelőre bedobozolni, de még kísérleti stádiumban van
(#) shield válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Persze hogy érdekel, jöhetnek a képek. Nem a diódára gondoltam a burkolatot, hanem az egész lamináló burkolatára gondoltam.
(#) J-O-E válasza puzzafutár hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Már sokszor szóba került itt a fórumon keresővel is megtalálod hova olvass vissza.
De nagy vonalakban, LASER printerrel vagy fénymásolóval kinyomtatod a panelrajzot műnyomóra vagy etikett címke hordozóra, ezt vasalhatod is a panelra de a laminálon többször átküldve az előmelegített panelt szép egyenletesen rátapad a NYÁK-ra, elhagyva a hordozó papírt a műanyag tartalmú porfesték átragad a hő hatására a rézfelületre!
Pár hónapja készítettem paneleket ezek kis méretűek, de közel A4-ig bármilyen panel lehet gyártani de persze kísérletezni kell, a fotók nem a legjobbak!
(#) koczka hozzászólása Jan 30, 2011 /

Milyen lézernyomtatót érdemes venni mostanában?
Ami megbízható és nem maszatol?
(#) szabi83 válasza koczka hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

HP-t vegyél szerintem

Mitől maszatolna? Ez nem fénymásoló.
(#) koczka válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Most van egy lexmark-om és elég rendesen el kezdett csíkozni meg maszatolni és kezdek ráunni, lehet hogy csak egy toner tisztítás kéne neki.

Gondoltam...
(#) slogan hozzászólása Jan 31, 2011 /

Sziasztok !

Egyszerűsítem a kérdésem ,hátha .....

Ez egy "drágábbik" tacskós laminátor elektronika.....

Elcsíptem ezt a 4db kábelt és nem tudom mit/hova
Pirossal jelöltem.

Köszi a segítséget !

Üdv : István

100_0060.jpg

(#) titi válasza slogan hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Hali!
A két barna megy a motorra, a kék az a bejövő 230V egyik ága. (A másik a bekapcsolóra megy.)
A fehér a mechanikán lévő hőérzékelőtől jön.
Szóval az említett hőérzékelő egyik ága megy abba csatlakozóba, amiről a másik hármat levágtad, a másik ága pedig, ha jól látom ezt vágtad el, megy a fokozatkapcsolóra, a belső lábra.
(#) slogan válasza titi hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Hát .....

A két barna az a fűtőszál.
A fokozatkapcsolón csatlakozó van ,azt nem vágtam el.

A kék ok lehet (pl. fázis) -> kapcsolóra ,és a kapcsolóról ???

Valamint a két "harisnyás" ? Nem az a motor ?
És akkor még ott van a fehér ,ami a hőérzékelőtől jön ....
(#) titi válasza slogan hozzászólására (») Jan 31, 2011 / 1

Na mégegyszer...
Tehát a két haisnyás barnáról beszéltem, hogy az a motor. (Bár nálam fehér, de nálad a képen barna.)
Tehát én csak azokról beszélek, amiket bejelöltél, nem arról a barnáról, amit nem.
Viszont a fehér valóban megtévesztett, az a kapcsolóról jön.
Tehát a bejövő 230V kék megy a a csatlakozóba, ez ok.
A bejövő 230V barna megy a kapcsolóra. A kapcsoló másik ágáról jön a fehér, ami megy a mechanikán lévő hőérzékelőre. (Ez gondolom egy biztonsági hőbizti, nem bontottam le.)
Na erről a hőbiztiről a másik vezeték pedig megy abba a csatlakozóba, amire a motor, meg a bejövő kék, meg a fűtőszál van kötve.
Remélem így már stimmel?

Köszi !

Azt hiszem világos !

Nálam is fehér a harisnyás ,csak a fények játéka .....
Ide nem megy semmi ,mert nincs motor....

Tehát összefoglalom:
Kék és a vékony fehér a 230V .

Jól mondom ?
(#) titi válasza slogan hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Igen. Bocs, hogy ilyen későn, de közben főzök.)

Ugyan ......én is szoktam ... Köszi !
(#) DanyyX válasza puzzafutár hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Nyák fúráshoz én is a Proxxon-t ajánlom, nekem is ilyen van, a márkaképviselete az ELG Electronic. Állványt csinálni nem érdemes, mert ahogy a kollegák is említették, nem lesz olyan pontos mintha gyárit vennél.
(#) puzzafutár válasza DanyyX hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Állványt már sikerűlt szereznem, de csak nagyon az meg gondolom van olyan pontos, mint egy pici. Őszintén megvalva a Proxxon nekem kicsit drágának tűnik, sőt nem is kicsit. A nagy fúróállványt úgy kaptam, csak el kell érte menni.
(#) gulasoft válasza puzzafutár hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

A nagy ütni fog, főleg a noname-ek. A szerszámgépeknél azért egy egy márka minőséget is tud képviselni.
(#) Georgee hozzászólása Feb 1, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Sokat gondolkoztam a NYÁK készítésen, hogy lehetne leegyszerűsíteni. Először a nyomtató ugrott be azt kéne átalakítani, de kérdés, milyen festéket használjak. PCB printer Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy lehetne megoldani?
(#) gulasoft válasza Georgee hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Uram irgalmazz. Már megint egy ember aki megváltja a világot de a keresőt azt nem tudja használni.
Ez is ki lett vesézve. De pár ellenpont ami miatt nem terjedt el.
A tintának rá kell száradni a nyákra, ergo beszárad a fejbe.
A tinta kenődik, a nyák nem szívja be mint a papírt.
Nem árt ha a tinta maratásálló.
Tehát a mellett hogy szét kell bréhelned egy nyomtatót, olyan tintát kell beszerezned, ami maratásálló, nem szárad be a fejbe, de ugyan akkor egy mp-en belül megszárad, és hajlandó rézre tapadni.
Ha találsz is ilyet, akkor annak az ára a4-es laponként jóval drágább mint egy dry fóliának, és minden egyes nyákot egyesével meg kell nyomtatnod, a dry fóliánál meg csak egy film kell.
(#) gulasoft hozzászólása Feb 1, 2011 /

Ma este felvágom a dry fóliát meg csomagolom, holnap remélem postára kerül. Ha jól számoltam 55Ft/a4 árban jött ki, ha valaki tud ennél is olcsóbb megoldást a nyák fényérzékenyítésére azt kíváncsian várom.
Igazán elkezdhetné egy cég kisker áron kis tételben forgalmazni mert még 80Ft is olcsóbb mint a fényérzékeny és a sima nyák közötti ár és az is már 50%-os haszonkulcs.
Mondjuk itt is a csomagolás lesz drága.
(#) Georgee válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Idézet:
„ár megint egy ember aki megváltja a világot de a keresőt azt nem tudja használni.”

Használtam keresőt. Találtam is témát, csak kicsit kihalt ez a téma meg a nyák készítésről szól! Elsősorban a festék az ami kérdés, ezel én is gondolkoztam.
(#) fantom45 hozzászólása Feb 1, 2011 /

Hali. Nemtudom hogy aki hidrogén-peroxidot használ maratáshoz hogyan szerzi be, de nemrég voltam egy gyógyszertárba és ott nem kész oldatot adtak hanem egy úgynevezett Hyperol (hidrogén-peroxid) tablát ajánlottak. Ezt lehet kapni 20 vagy 50 tablettás kiszerelésben is, és ez úgy van hogy 1db tabletta 1dl vízben 1%-os. Én 20 tablettásat vettem, bekevertem és 20-30 perc alatt kész is volt a NYÁK. Ugye ehhez kell sósav is, sima háztartási sósav jó hozzá. Az arányokat én 10:1 arányban oldottam meg. Egyáltalán nem drága az egész, 560Ft a 20db-os kiszerelés. Nekem jobban bevált mint a vas-klorid. De ezt inkább azoknak ajánlom akik egy kicsit jártasabbak a kémiában vagy tudnak neki segíteni. Jól szellőző helyen kell csinálni a maratást és a hátránya hogy a sósav és a peroxid oldat csak egyszer használható, de nagyon gyors.
(#) DanyyX válasza fantom45 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Hidrogén peroxidot egyszerűbb fodrászkellék boltban 35%-os koncentrátum formájában beszerezni. Én azt használom, tökéletes. Igaz körülbelül a 6. kis eldugott boltban tudtak adni, és egy csomó fodrász ismerősöm nem is hallott róla hogy literes kiszerelésben és ilyen koncentráóban kapható, de megoldottam.
(#) fantom45 válasza DanyyX hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Igen először énis ilyen boltban néztem de egy kis városban élek ezért nem találtam sehol, de gyógyszertárban lehet kapni és olcsó is. Ha 50db-osat vettem volna akárhány %-osat készíthetek (már ameddig nem lesz telített az oldat.)
(#) J-O-E válasza Georgee hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Csak egy két oldalt olvass figyelmesen vissza, és megkapsz minden választ.
(#) zenetom válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 1, 2011 /

Ő csak érdeklődött. :yes:
(#) shield válasza mazso1988 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Ma én is szétkaptam. Csináltam egy próbát, nem figyeltem hogy nem indultak el a hengerek amikor melegedett. Kicsit meg is látszott az egyik hengeren. Most fixáltam a kisebb fordulaton. Haver adott többféle papírt, egy vékonyabb fajtát próbáltam, de nem sok eredménnyel. Nekem is meg kell oldanom a hőfok emelést.
Következő: »»   544 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem