Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én még élesben mondjuk nyákot nem lamináltam az enyémmel, mert még nem kellet de maga a lamináló összes üzemmódja tökéletesen működik, én eddig nagyon meg vagyok vele elégedve!
Szerintem még ha kicsit költséges is érdemes megépíteni.
Én is csak alkatrész beültetési rajzot próbáltam rányomni a nyák felső oldalára, de nem lett jó. A diódás megoldással most mekkora hőfokot állítottál be? Tudod pontosan mérni?
Rakhatnál fel néhány képet a műről. Nekem még a PIC égetőm sincs kész, így elég nehéz lenne a lamináló vezérlőbe programot beégetni Habár a WLPT mini programozó nemsokára kész. Legalább az. u.i.: most jut eszembe, hogy oldottad meg a mikrokapcsoló elhelyezését a hengernél?
Én az csinálom elömarás és elömelegités vasalóval .
, lézernyomtatófotopapir .És gyors maratás . kifogástalan.
Rakok fel képet szívesen, de csak telósat tudok ha az is megfelel akkor holnap dobok fel párat.
Nekem ha pl 70-fok van beállitva akkor digi műszerrel mérve 72-73 fok körül mérek szerintem ez így eléggé korrekt eredmény!
Kapcsolót majdnem úgy helyeztem el mind ahogy az eredetin van megvalósítva, a henger teteje kapcsolgatja a mikrokapcsolót.
Sziasztok! Kinek nem tapad fel rendesen a nyomat vagyis inkább feltapad de az áztatás lehozza az az áztatás előtt melegítse meg hőlégfúvóval 500 fokos állásban nem kell kímélni legyen jó meleg ha lehűl akkor áztassa le.. Én ezt végrehajtom minden esetben és az előmaratást is nem hibás a nyák még bonyolult 0,2 huzalozás esetén sem..
Bővebben: Link
Rendben akkor este felé dobok fel pár képet.
Üdvözletem!
Segítségre lenne szükségem NYÁK tervezés ügyben. A gond a következő: A EádióTechnika 2000/5- ös számában megjelent sztereofonikus keverő-előerősítőt szeretném megépíteni. A NYÁK-ok tervei benne vannak az újságban, ezeket szeretném maratásos technikával kivitelezni. Van valami javaslat, hogy hogyan csináljam meg, esetleg anélkül, hogy sprintben elkészítenéma nyákot? Másik: már elkezdtem sprint lay 5.0ban megcisnálni a tervet, de sikerült megkavarnom kicsit magamat, ha valaki megtenné, hogy a jelölt részt kijavítja nekem, megköszönném. (R4-R5-R6 rész) Hiba: >Kép< Beültetés: >Kép<
Én most ezt nem értem. Ott a nyákterv az RT-ban. Csak egy az egyben át kell rajzolni. Kinyomtatod az eredetit és annak alapján átrajzolod sprintbe. Ez rém egyszerű, statikus feladat. Ha megkavarodsz, akkor törlöd és újra kezded azt a részt. Szerintem nem javítás, amit kérsz. A képet beilleszted és igazítod a sprintbe, aztán meg átrajzolod.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy mindegy milyen laminálót veszek? Egyikben sincs 2 irányú motor? Ha van, akkor megéri olyat venni? Ha nincs, vagy olcsóbb, akkor hol lehet olyan motort venni hozzá? Nyomtatóból milyen kell? Vagyis milyen papírok elterjedtek, amik jók? Mert akkor olyan nyomtató kell, ami kezeli azt a vastagságot. Én gondolkozok a Samsung SCX-3205 nyomtatón, de ez csak 60–163 g/m2 tömegű papírt kezel, és sok helyen olvastam, hogy csak keményebbet tudtak szerezni.
A teszkós HOLAM típusú laminálókba egyikben sincs két irányba forgó motort, ilyen motort itt a hobbielektronikán árultak még régebben.
óóóó ezt a képbeillesztős funkciót nem ismertem eddig...(pedig kerestem import funkciót de mivel elsőre nem szúrt szemet, nem is törődtem vele tovább...)
Nemrég kezdtem el használni és csak saját nyákokat terveztem vele, készeket be nem rajzoltam soha. Leírnád gyors, hogy hogy kell a képet beilleszteni? Ja és: ez ugyebár fotó amit beillesztek. megmarad a méretaránya az alkatrészeknek? nem torzul el a lencse domborúsága miatt??
Szia!
AD-628D minifúrógép megy 9Volttal is? Ahol én látom nem egyértelmű, mert a fejlécben 9-18V van a leírásba 12-18V. Az 1700mA-es adapter megállja a helyét, igaz? Köszi!
Elpostáztam a fóliákat, aki személyes átvételt kér az jöhet érte (egy tekercset még vágni kell, mert a 6. után elfogyott a türelmünk, de 15 perc alatt le lehet vágni.)
Persze, szívesen:
Option-Scanned copy - Board side2 - Load bitmap. Itt betölteni a kívánt képet, majd a resolution-nál ablakba klikkelsz és a görgővel változtatod a felbontást. Majd az X és az Y offset-et (jobbra-balra-fel-le) is beállítod. Ezzel egész pontosan lehet illeszteni. Leteszel egy IC-t, majd ehhez viszonyítva illeszted a képet. Aztán, ha kész az átrajzolás, akkor törlöd a képet mögüle. Option-Scanned copy - Board side2 - Delete bitmap. Üdv!
próbálkoztam a bepakolással, de a képre rajzolt vezetősáv valamiért hibás. Kép
(A próbaverziós sprintemben nem, ott jó, de azt nem lehet se menteni se nyomtatni, sajnos) Most szereztem egy angolt,(másik verziót) hátha ez jó lesz. Segítségedet köszönöm.Remélem így már sikerülni fog megcsinálni! További szép estét!
Már meg előztek, de Bitmap-ba mentetem .jpg-et amit felraktál így már beillesztheted háttérnek a Sprint-Layout-ba és egyszerűen átrajzolod. Én az IC-hez illesztettem a háttér méretét így a többi alkatrész is jó lesz.
Mivel a BMP Image tiltott fájl formátum, nem tudom miért? Feltöltöm RaR-ban abban lesz az image amit beilleszthetsz háttérnek, ha átrajzoltad kinyomtatod Laser printerrel és vasalhatod vagy laminálhatod a NYÁK-ra, és be a maratóba és kész. Nagy vonalakban persze. Idézet: „Mivel a BMP Image tiltott fájl formátum, nem tudom miért?” Mert böhöm nagy a mérete és egy weboldalnál sokat számítanak a kilóbájtok is, ha van fenn 20000 kép.
Ugyan ezt a tartalmat írtam le az előbb...
Kinek milyen tapasztalata van alkoholos filcel készített nyákkal kapcsolatban?
Fajtája válogatja az alkoholos filcet. Illetve lehet csinálni házilag FLUX PEN-t, tehát folyasztószeres tollat, ami talán tartósabb, és vastagabban lehet vele rajzolni, nézz szét a tavalyi videópályázatok között. Meg lehet csináni szépen, alámarás nélkül. De tényleg csak az egyszerű NYÁK-oknál ajánlott. Ha kezdő vagy, próbáld ki alkoholos filccel egy kis NYÁK-on és meg fogod látni az eredményt. És a választ is megkapod mindenre
Már készítettem, de nem tökéletes volt, ezért kérdeztem.
Ha kézzel akarod rajzolni a nyákot , inkább a lakkfilcet ajánlom . Mindenféle színben kapható dekoros és virágkötő boltokban
Ajánlok más filcet, ezt ki kell tapasztalni (bár nekem anno 1.re ment). Addig is ajánlom ezt a videót (a vége fele van egy ötletes megoldás)
Tudom, ezeket már végignéztem. Köszi a segítséget mindannyitoknak !
ígértem pár képet.
Sajna nem lettek valami jók, mert csak telóval tudtam fényképezni.
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy aki esetleg megépítette Attila86 laminálóját milyen üzemmódban, és milyen értékekkel használja laminálásra a cuccot? Előre is köszönöm az információkat.
Jó lett a készüléked, gratula hozzá!
Sok sikert a használatához!
Szia!
Brutális a hasonlóság... Bővebben: KÉP Gratulálok, ezt tökéletesen sikerült lemásolni! Az alumínium váz, a lamináló, a lerögzítés, a fekete doboz bal oldalt... még a doboz tetején az előlapi matrica is enyémhez hasonlóan inverz. Nagyon jól néz ki! Én szinte mindig a 4-es üzemmódot használom, 5mm előre és 4mm hátra. A hőfok kisebb és egyoldalas nyákoknál 130 fok, közepeseknél 135 fok, nagyoknál és főleg nagy kétoldalasoknál 140 fok. Emellett minél nagyobb, annál több az előmelegítési fázis. Kis paneloknál 2-4, közepeseknél 6, nagyoknál 8. Az utóbbi időben pedig úgy szoktam csinálni hogy kétszer laminálom le a panelt, a második rögtön az első után jön, 90 fokkal elforgatva a nyákot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |