Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Hát nem célom elküldeni vagy leégetni a mélynyomót szóval csak ésszel!
És esetleg mekkora láda kellene neki?
Az ésszel annyit jelent, h. nem érdemes torzításba vezérelni az erősítőt.
A doboz 100-120 literig 40-45Hz-es hangolással, felhasználástól függően.
sziasztok.szeretnék segítséget kérni,van egy thomson tv-m.szeretnék plusz 2db hangfalat hozzá ,hogyan lehet bekötni? és hová kell?van egy pár számítógéphez való hangszóró párosom ,ezt lehet e hozzá használni erősítő ként?
Sziasztok! Fentebb egy kolega belinkelt egy 6000W os erősítőt. Ha tényleg ennyit ad le ,mennyit vesz ez fel a hálózatból? bűzlik a dolog! Ez min. 28 amper ! (230v)
![]()
Ha erősített, akkor mindenképp. csak valami fejhallgatókimenet-szerű jelet kell vadászni hozzá.
Értem köszönöm szépen a válaszaitokat!
Egy másik topicban majd részletesebben rákérdezek a láda paramétereire de ez már nem ide tartozik! Köszönöm szépen még1x!
Igazán nincs mit.
A tv scart csatlakozójáról tudsz leszedni alacsony jelet ,ami jó lehet neked kierősítve. Van is olyan kábel aminek egyik fele scart, a másikon pedig három RCA ,egyik a videojel az neked nem kell a másik kettő pedig az uadio ,amit már tudsz erősíteni.
Hát az ilyeket nem sima mezei otthoni hálózatról szokás hajtani
![]() ![]()
Akkor még egy adalék a témához:
A mellékelt képen a LabGruppen új referenciának kikiáltott végfokának adattábláját látod. Itt. A végfok 4x5kW azaz 20kW ( Csúcsban akár 194Voltot és 67Ampert ad le!). Az adattábla alapján az áramfelvétel max. 3kW. Hát így van ez. Egyébként azért lehetséges, mert ezt a teljesítményt csak nagyon rövid ideig tudod belőle kivenni, addig amíg a pufferkondenzátorokból kinyerhető ilyen nagyságrendű energia. Normál zenei anyagnál ez nem is jelent problémát.. Ezután a végfok mindenféle össze vissza szétszabályzási folyamatokat indít el, melyek vége a kimenőteljesítmény korlátozása, visszavétele. Na ilyen egy profi analóg végfokkal nem fordul elő. Azt reggel a műterhelésen elindítod, este ugyanazzal a teljesítménnyel fűti az ellenállásokat. Viszont nagy hátránya, hogy hálózati feszültség és megfelelő árammenyiség az kell. És kb 40kg. Pro és kontra mindegyik mellett és ellen szólnak az érvek, de a világ a digit felé megy a súly, teljesítmény, a DSP-k és áramszükséglet miatt.
Jaaa!" Értem én hogy gőzgép de mi hajcsa?"
![]() De akkor szinuszban ez jóval kevesebb. Bár az sem kutya.
Elviekben sima analóg végfok,csak toroid helyett kapcsolóüzemű táppal
![]() ![]()
Az áramfelvételnél a lényeg.... ha 3kW-ot vesz fel max,akkor számoljunk a hatásfokkal is stb.... jóesetben talán 2kW kijön belőle és ennyi.20kW-hoz szerintem legalább 3fázis kéne....rengeteg amper....a legnagyobb autóerősítő is azthiszem 15kW-os és elég nagydarab is,nem épp rack méret
![]()
Hamár ittvagyok megkérdezem hátha ismeri valaki,reflex r300-at érdemes kicserélni r400-ra?Van hallható különbség a kettő között? Az egyik 63as lengő 300W a másik 100as lengő 400W 15" mindkettő.Megérné lecserélni vagy inkább hagyjam?
![]()
Szerintem nem nyersz vele sokat .Én csak az r300 ast
használtam néhány klub koncerten,talán lenne egy kis plusz dinamikai tartalék. Viszont azt mondom hogy CELESTION truvox! Lényegesen szebb hangja van mint a refinek! Van két top-om amiben truvox1225-van.Nagyon megéri az árát!
Attól függ, milyen reflex, mert a mostaniak egy tál lencsét nem érnek.
Egyébként nem gyártó és márkafüggő a dolog, inkább a tulajdonságai számítanak, nem a neve. A celestion is olyan kínai, mint az Eminence mondjuk.
Úgyvan ! Hallani kell nem látni!
![]()
Hát azért némi háttérismerettel ránézésre megmondható milyen az adott hangszóró.
![]()
:yes:
De ez mindegyikre igaz. Annyival egészítenélek ki, hogy a márkán belüli szériafüggő is. A Crown alsó kategóriája egy hulladék, Phonic belsővel. A csúcsgépei pedig a hangosításban a világ élvonalában vannak.
Sziasztok. Megcsináltam az erősítőt, kiszedtem a számítógép hangszóróból, és beépítettem a hangfalakba. Elvárásaimnak megfelel, tökéletesen bírja a számítógépről is, és a dvd-vel is jól szól, de a tv-vel nem.
A tv-n oldalt van egy RCA csatlakozás, ahogy írjátok is, de viszont amikor rádugom egyáltalán nem szól. Mi lehet a baj?
Az valószínűleg bemenet és nem kimenet. Scart-ról tudsz audió jelet levenni.
Esetleg ha van a tv-n fejhallgató kimenet akkor arról de az zajosabb lesz :yes:
Köszi szépen fiúk a segítséget
![]() Sikerült megcsinálni ![]()
Amiket felújítottál reflexek azok jókvoltak sajnálom is azokat a szórókat..... de ezek még a békebeliek
![]() ![]() ![]()
Hello,
a segítségeteket szeretném kérni. Szert tettem nemrég két súlyos hangfalra, de sajnos semmi információm nincs róla. Sejtésünk szerint egy kb.300W (8ohm) összteljesítményű cucc lehet. Ismerősöm szerint maga a hangfal kisiparos gyártmány, mindenesetre semmi információ nincs feltüntetve rajta. A mély biztosan 8ohm, címke tanúskodik róla, a maximális teljesítményről viszont nem találtam információt. A gyártója nagy valószínűleg a híres-neves eminence, jelentkezzen, aki hallott már róla. A magas motorola, mexicoban gyártott, nem tudom hogy a teljesítménye-e az ami rá van festve szürke számokkal de azt igen, hogy mind a kettő hangfalban lévő magason 140 áll.
A kérdésem másik fele, hogy szerintetek meg szabad-e hajtani a hangfalakat a mellékelt ábrán látható pro.2 erősítővel? (amiben most cseréltem a tranyókat, BD241-242 pár van benne oldalanként, gondolom max 50Wot bír kiadni, hátulja szerint 8-16 ohmra)
Ha maximális teljesítményt szeretnék kihozni a hangfalakból, úgy, hogy azért ne durranjanak el, milyen erősítőt ajánlotok hozzá (akár kapcsolást, akár készet)?
Helo!
Mekkora a szóró átmérője? |
Bejelentkezés
Hirdetés |