Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   27 / 193
(#) pintyu válasza whalaky hozzászólására (») Jan 26, 2011 /
 
Szia!

Most láttam meg az írásod a farenheit pákával kapcsolatosan. Nekem van egy 28001-es állomásom, pákát kerestem hozzá, de már kifutott tétel.
Viszont, itt nézz szét hegy után: Bővebben: Link Ők forgalmazzák a farenheitet.
Egyébként szegeden a műszaki pincében tudnak a globiztól rendelni.

üdv. pintyu
(#) gyulank hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Szerintetek ezen az oldalon melyik pákát érdemes megrendelni? Ami valószínűleg jól bírja, és nem csak rendelésre tudok vidéken szerezni hozzá amit cserélni kell.
Melyik része szokott tönkremenni? Mert abból többet veszek.
Úgy látom, van vagy 5 kb. egyforma, de nem sok adat van róluk. Mindegyik csak 30W-os? Az nem kevés?
Mit befolyásol? Úgy gondoltam, hogy vennék egy hálózatist, és azzal csinálok majd állomást a másikhoz. Milyen csatlakozót kell venni az adaptereshez?
De igazából abból indulnék ki, hogy semmim sincs, és venni akarok mindent, ami kellhet normál, és smd forrasztáshoz, és azokból, az arra alkalmasabbakat.
Szóval azt szeretném kérni, hogy erről az oldalról válasszátok ki a szerintetek szükséges, és jó dolgokat ehhez! Azért erről az oldalról, mert itt többféle dolog van, és nem akarok több helyről rendelni, mert drága a kiszállítás. De itt van fúró is. Van 3 minidrill. Fogalmam sincs, melyik lenne jó abból sem.
Nem feltétel ez az oldal sem, de én nem találtam másikat, ahol van minidrill, és olyan forrasztó, amilyet mondtatok.
(#) djgombi válasza gyulank hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Mennyit szánsz rá?
(#) gyulank válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Attól függ... Minél kevesebbet.
De ha már rendelek, jót akarok, és olyat, ami tovább tart, és amihez ha mégis kell valami, később is könnyen beszerezhetem.
(#) gyulank hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
A Hestore-ban, ahogy látom nagyobb a választék, bár ott azt hiszem nincs olyan páka. De ha van, akkor jobb lenne ennél vennem, mert itt alkatrészeket is vehetek, és nem kell azt is máshonnan.
(#) gyulank hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
A hegyek közül melyik mire jó?
(#) icserny válasza gyulank hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Idézet:
„A hegyek közül melyik mire jó?”
Mindegyiket arra használod, amire akarod és tudod. Nagyban függ az egyéni forrasztási technikától és kézügyességtől...

Idézet:
„Minél kevesebbet.”
Én pl. a digitális vezérlőket pénzkidobásnak tartottam, ezért analóg szabályozós pákát vettem (fűtésszabályozó építéséhez nem volt semidőm, sem kedvem, de az is egy járható út volna). Ez a páka a bőséges és viszonylag olcsó hegykínálatával jó választás. Pénztárcád és kedved szerinti fűtésszabályozóval (pl.SL10, 20, 30 vagy más) használhatod. (Félreértés ne essék: a forrasztóállomások már tartalmazzák a pákát is...)
(#) gyulank válasza icserny hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Értem én, de nekem pénzkidobás az analóg hőfokszabályzó 10-11e-ért, ha digitálisat csinálhatok 3-4e-ből. De mondtam, hogy állomást csinálnék.
De nem tudom, hogy ebben van-e hőérzékelő. Mert se a típusa nincs odaírva, se az, hogy lenne benne.
És fontos, hogy nem tudom, hogy milyen csatlakozó kell hozzá, és hogy ezekben mit kell cserélni. Hogy ha esetleg a környéken nem kapni, vegyek tartalékot, hogy ne kerüljön többe a szállítás, mint maga az eszköz.
(#) qvasz2 válasza gyulank hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Mivel azt írja, hogy állomáshoz való, így van benne érzékelő, tehát jó neked az építendő állomásodhoz.
Nem értem milyen csatlakozót emlegetsz, hogy kell hozzá: olyat teszel rá amit akarsz, gyárilag 5 pólusú tuchel van rajta, ami látszik is a képen.
(#) gyulank válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Szerintem ebből a szögből sokféle csatlakozó lehetne.
Most akkor tuel? DIN? Olyan mint a régi erősítőkön a hangkimenet? Mint a régi billentyűzet csatlakozója? Vagy ps/2? Mindkettő DIN... A csatlakozó azért kell, hogy abba, amit csinálok, bele tudjam dugni a pákát, mert ha nem veszek gyárit, valahogy össze kell kötnöm...
(#) qvasz2 válasza gyulank hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Ilyet vegyél:
Bővebben: Link
Ezt is érdemes lenne átolvasni:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) qvasz2 válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
A 3. link nem sikerült:
forrasztó állomás kijelzővel
(#) karesz49 hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Üdv.
Csalódtam a "márkás" pákákban. Vettem kb. 2-éve egy Weller (100W) pákát (28eFt.-volt). Volt rá pénzem és gondoltam márkás cuccal jobban megy a meló. Azt elfelejtettem, hogy Tiffany üvegekkel is foglalkozok azért kellett ennyire combos. Hazavittem, bedugtam, melegített, sőtt még a cint is megolvasztotta. Bekerült a fiókba mint féltve őrzött kincs. Most elő vettem mert szükség volt precíz forrasztásra. Hááát mit ne mondjak, a cint csak akkor olvassza ha nagyon nyomom, nem tartja meg (lecsöppen), elő vettem a kb. 30 éves piaci orosz pákámat és azzal gyönyörűen megcsináltam a melót. Nem hagyott nyugodni a dolog, megnéztem, hát vasból van a hegye (a mágnes fogja). Esztergáltam bele 1 vörösréz hegyet, összerakom, nem fűt, nézem az eredetit, hát van benne 1 vas érintkező. Átalakítottam olyanra az új hegy végét és láss csodát, megy. Mi ebből a tanulság? A márkás, drága sz.....okat jobban meg kell nézni mint a primitív kínai csodákat. Az biztos, hogy még egyszer semmit nem veszek amire az van írva, hogy WELLER!
(#) pintyu válasza karesz49 hozzászólására (») Feb 6, 2011 / 1
 
Szia
Szerintem te nem vagy tisztában a páka működési elvével. Bővebben: Link A paraméterek bekezdést olvasd el.
Én évek óta wellert használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. A magnasztatos pákák lelke a hegy. Csakis tipus alapján beazonosított hegyet szabad belerakni. (könnyen össze lehet téveszteni más tipusokkal, és már nem fog megfelelően működni)

üdv. pintyu
(#) karesz49 válasza pintyu hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Köszönöm az észrevételedet, nem tartom kizártnak, hogy olyanok akik apró dolgokkal foglalkoznak tudják rendesen használni ezeket a pákákat, én csak a saját tapasztalatomat írtam le. Meglátásom szerint ez a páka tipikus példálya a gyártók kapzsiságának. 1 forrasztó hegy kerül annyiba mint az egyébként "primitív" barkács pákák és az élettartamuk nem hosszabb mint a hagyományos rézhegyé. Ha neked megfelel használd egészséggel, én csalódtam benne. Ja, elolvastam amit küldtél.
(#) karesz49 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Köszönöm Neked is és "pintyu"-nak is a jótanácsot. Az olvasottak után visszatettem a pákahegyet de kicsit módosítottam, leszedtem róla teljesen a bevonatot. Most már semmi gond, még a magam fajta "barbár" is tudja használni, megtartja a cint rendesen. Van még egy másik (márkás) pákám Ersa, az kb 15 éves, rengeteget forraztottam vele és az eredeti (bevonat nélküli) heggyel megy, csak azt most nem tudom használni mert baromi erős 250W-os, az ólomprofil üvegek forrasztásához használtam. Tehát srácok, KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
(#) Rafael hozzászólása Feb 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Most olcsón vásárolható a Lidl üzleteiben forrasztó állomás kiegészítőkkel csupán 2990.- forintért a 9. oldalon.
Mit szóltok hozzá? Azért sokkal jobban használható, mint egy ócska 50-60W-os páka ami folyamatosan égeti a hegyeket...?
Nemrég írtam, hogy nekem Fahrenheit 28020-as van és meg vagyok vele elégedve, az most kb.: 2000.-rel többe kerül, (de pákahegy és alkatrész utánpótlása megoldható.)
Az egyik ismerősöm épp most venne. Melyikkel jönne ki jobban? A Lidl-ishez milyen pákahegy való, illetve hol kapható hozzá? / Létezhet, hogy más típus hegye is jó bele? Kép alapján nem igazán látom, hogyan van megoldva a hegy rögzítése./
(#) djgombi válasza Rafael hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Inkább Fahrenheit mint a lidis. Ehhez legalább mindent lehet kapni. A lidishez meg semmit.
(#) HTomika válasza Rafael hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Szia! Tegnap vásároltam a Lidl-ben egy forrasztó állomást. A pákahegy vége menetes!
(#) RicoRokkaRolla válasza Rafael hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Bementem ma a boltba megnéztem a parkside forrasztóállomást. Kicsit hányaveti a csomagolás, egyesek megelőzendő a pákahegy utánpótlás kétséges kimenetelét kilopkodják a hegyeket a pákákból, nem beszélve a forrasztóón(ok)ról, amit a pákához adnak. Szóval átnéztem a dolgokat, a német gyártó cég valós, 3 év garancia (! - 1 a kötelező), jótállás, mindenféle megfelelési tanúsítványok vannak, sőt van magyarországi ügyfélszolgálat, garanciális és azon túli szervizzel - Hornos Kft. - (mindent megtaláltok a csatolt pdf-ben), továbbá van nemzetközi (magyar is) honlap, nem egy sosem volt németes nevű hongkongi cégről van szó, van elérhetőség, telefon, net, email, ügyvezető. Ha minden kötél szakad lehet írni neki, hogy küldjön már egy csomag pákahegyet, ez ma (2011) már nem lehet gond szerintem. Szóval beszéltem az ügyfélszolgálattal, és jelenleg nincs még csere pákahegy itthon ( a hölgy szerint), de írjak emailt a szervíznek (szerviz@hornos.hu), ők biztosan tudnak majd segíteni, rendelni. Egyelőre itt tart az ügy, persze írtam a kinti supportoknak is, onnan az a válasz jött, hogy helyben kezelik az ügyet, ők az ottani ügyfelekkel foglalkoznak.
Maga az állomás egyébként elég jónak néz ki - nulla a szakértelmem - bár kicsit olyan össze karistolt (nem karcolt) némelyik.
(#) HTomika válasza RicoRokkaRolla hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Üdv! Én is azt hittem hogy nincs benne a csomagolásban a pákahegy! De késöbb megtaláltuk, van egy rekesz az állomáson.
(#) RicoRokkaRolla válasza HTomika hozzászólására (») Feb 7, 2011 /
 
Több ilyen rekeszt megvizsgáltam, egyikben egy ón volt egy heggyel, a másikban két ón hegy nélkül, mondjuk a brutál széles csavarhúzó kinézetű hegy hiányzott. A második egy komplett becsomagolt, leragasztott, dézsmálás mentesített csomagolásban volt, bontatlanul.
Na. és hogy muzsikál?
(#) BárányD hozzászólása Feb 8, 2011 /
 
Halihó !

Kezdő vagyok a témában. Mostanában szeretném megvenni készletem darabjait , és már csak egy új páka hiányzik. Van egy forrasztó pisztolyom is , Einhell bravia 100 as. Ez már 3 éve szolgál és semi baja, csak ugye precíz munkát nem lehet vele végeznei
Ezzel a pákával szemezgettem : Bővebben: Link Szerintetek jó vétel lenne? mikre kéne figyelnem a használatakor?
Azért nem szeretnék Ennél komolyabbat venni, mert nincs is rá nagyon keret, na meg a szomszéd elektronikai mérnök és nála befigyel egy weller páka ( ha nem több ) és azt ha esetleg smd ig fajul a dolog akkor kölcsön kapom
Milyen ónt ajánlanátok nekem ? A szélesebb vagy a vékonyabb a jobb?

Köszönöm : Dávid
(#) djgombi válasza BárányD hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Én azért mindenképp hőfokszabályzósat vennék. A fahrenheit legolcsóbbja 5 körül van.
(#) gerasz88 hozzászólása Feb 12, 2011 /
 
Sziasztok szeretnék venni a lidl be forasztópákát de nem tudom hogy jó-e tudnátok segíteni?? Vegyem vagy ne vegyem De majdnem mindennapos használatra.
Előre is köszi.
(#) CIROKL válasza gerasz88 hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Jó néz ki , de ezeknek van egy nagyon hátrányos tulajdonságuk sajnos ez a 230 Volt-ról működik ezért nem javasolnám minden napos használtra, sőtt én nem is használnám .
(#) gerasz88 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Szia köszi
De miért ha kérdezhetném és hogy használjam akkor ? A választ köszi előre is
(#) SzervízMacska válasza gerasz88 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Röviden: sehogy... Bővebben: ezek a bóvli 230V-os "állomások" a marketing szöveggel ellentétben nem szabályozzák a páka hőfokát, csupán a teljesítményét. Főként ezért nem alkalmasak kicsit sem elektronikai feladatok elvégzésére. Kb. két drótot össze lehet velük cinezni. Arra viszont praktikusabb akár egy pisztolypáka, akár egy olcsóbb, közvetlenül a konnektorba dugható páka. Saját biztonságod, és a forrasztandó áramkörök épsége érdekében is célszerű a hálózati feszültségről leválasztott, ténylegesen szabályzott hőfokú forrasztóeszközt használni. Kiváltképp rendszeres használat esetén...
(#) gerasz88 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat információt.
(#) TAKLACO válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
En az utolso ketto kozott vacilallok...http://www.globiz.hu/index.php?page=table&kategoria_id=150
Következő: »»   27 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem