Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1178 / 3999
(#) fulee9999 válasza neogeo2 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Valami ilyesmire tippeltem, de így a tuti.

Köszönöm a segítséget!
(#) David.zsombor válasza kovi96 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Bocsi de képs voltál lefényképezni a képernyőt??? erre való a screenshot billentyű...
Nekem is lenne egy kérdésem:Cináltam egy ds1821 programozót de valamiért nem működik az eszközt felismeri a program de a szenzort nem mert ugyanazt a -1 fokot mutatja ha kiveszem a szenzort... rövidzár sehol szenzor lábai jó helyen valaki tud segíteni?Köszönöm.
(#) janikukac hozzászólása Feb 7, 2011 /

Sziasztok ! Van-e valakinek valami jó poloska kapcsolásija? Nyák rajz nem feltétlen kell, tervezek én . Eddig a Poloska avagy drót nélküli bla bla bla-t böngésztem, de nem sokra jutottam.
(#) kadarist válasza suhanc hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Az nem M ohm, hanem m ohm, tehát milliohm. Ha be van kapcsolva a FET (vezet a D-S között), akkor mekkora ellenállást lehet találni a D-S között. Minél kisebb ez az ellenállás, annál kevesebb energia alakul át hővé a FET-ben.
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Ez a nyák
(#) Leadtek hozzászólása Feb 7, 2011 /

Sziasztok!
Miért van az hogy ha B250D diódahíddal egyenirányítok 7,5 Volt AC-t akkor 7 Volt DC-t kapok 450mA terhelés mellett. Elvileg 10,6 Voltot kéne hogy kapjak egyenirányítás után de ha a diódahíd maximális nyitófeszültségével számolok ami 1,1 Volt akkor is minimum 9,5 Volt DC-nek kellene ott lenni. Kipróbáltam több feszültséggel és másik ugyanilyen diódahíddal de mindég fél Voltal kevesebb egyenáramot kapok mint amennyi a váltóáram. 2200µF puffer és 100nF szűrés van úgyhogy e miatt sem lehet.
(#) kadarist válasza janikukac hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Nekem ez bevált.
(#) Krisz03 válasza kovi96 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

2-3 a behúzótekercs, 1-4 pedig a kapcsolt áramkör.
(#) janikukac válasza kadarist hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Tehát, az a megoldás, ami az ujságban van? Az érdekel még, hogy milyen miki kell hozzá? Köszi szépen ! Több mint 1 A kell neki? Nekem olyan verzió kéne, ami 9-12 zsebtelepről menne...

Igen, az. Célszerű elektret-kapszulát használni egy kis egytranzisztoros előerősítővel kiegészítve. De előerősítő nélkül is működik, csak akkor érzéketlen lesz a mikrofon. Hol látod azt az 1A-t, te kukac?

Na, látszik a rádiós dolgokban egyáltalán nem vagyok jártas . Nekem annyi lenne a poloskában a lényeg, hogy 20 m hatótáv is jó lenne, csak zsebtelepről mennyen, és egyszerű kapcsolás legyen. Van egy 15-20 cm-s antennám is.
(#) MaTe193 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Ne félj,hamar belejössz majd.Egyébként nem mindegy,hogy zsebtelep vagy 9V-os elem?Esetleg próbálkozhatsz egyszerű vevő építésével is! Ilyen a detektoros rádió.Nem sok minden kell hozzá és jó eséllyel működőképes!
Máté.

Kukac? Na várom az ötleteket. Amúgy Máté ötlete sem rossz, de nem tudom mi az.

Ez az EM-féle kapcsolás csak pár milliamper áramot fogyaszt és egy teljes leírás van a cikkben a megépítéséről. A tranzisztort cseréld ki a fórumos hozzászólásomban leírtak szerint.

Hát biztos jó ! Sajnos ehhez kell ilyen valami " tekercs " is. Én azt hittem, hogy egy két alkatrész , miki és antenna kell, és már működik is. Elszomorodtam.

A tekercset megtekered a leírás szerint. Egyszerű, mint a fagolyó.

Pedig rádió nincs tekercs(induktivitás) nélkül. De ha vársz,mindjárt előkerítek egy NyÁK-induktivitásos rajzot!
(#) janikukac válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Ó, köszi szépen. Kadarist, neked is köszike !
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Itt is van egy:Bővebben: Link
(#) janikukac válasza David.zsombor hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Ez se rossz, köszi Zsombi ! :yes:

Itt is van egy nyomtatott tekercses kütyü: Bővebben: Link.
Ez egy űberkirály hagyományos tekerccsel ellátott típus. A tekercs formátuma jól látszik.Bővebben: Link
Nézd meg ezt is: Lehallgató berendezések

Ennek a kistestvérére gondoltam.Abban csak egy tranzisztor van.Ennek nagyobb a hatótávolsága és (talán) a hangminősége.Kezdetenek nem rossz!
Máté.

No, ez az FM BUG nem rossz, sőőőt. Azért antenna ehhez is kell?! Az "indukvitás" annyiból áll, hogy egy egyeres drótot "lebőrözöm " és feltekerem ??
(#) westhorses hozzászólása Feb 7, 2011 /

Üdv! Tudna nekem esetleg valaki valamiféle adatot sodrott rézhuzal terhelhetőségéről??
Válaszokat előre is köszönöm!

Persze,antenna nélkül sincs rádió Az induktivitáshoz nem szükséges eltávolítani a szigetelést.Sőt! Jobb is,ha rajta van.Nomeg számít az átmérő,menetszám stb.
Máté.
(#) janikukac válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Köszke Máte. Meg is építem ezt. Amúgy elég " nagy " antennám van. Már csak az érdekel, hogy milyen mikrofon kell.

Kukkants be ide is: Bővebben: Link Elektret mikrofon kell ezekhez. Olyan, mint amilyen a rádiós magnókban van.

Ezek se rosszak! De , maradok az előzőnél !

Az melyik?

47k , az negyvenhét kiló óm, és a 1M , az 1 mili óm ?

Hogy az melyik? Hát az FM BUG
Következő: »»   1178 / 3999
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem