Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Inkább várd meg, amíg válaszolnak máik topikban.
Egy MMA-MIG megoldással szolgálhatok itt találod,már régebben hivatkoztam rá itt a fórumon.
Köszi a linket! Eggyel több gép rajzaival lettem gazdagabb.
Сварка AC-DC-TIG/MIG-MAG в среде защитных газов
Mindenki akart lenni !
Úgy néz ki, hogy megvan a HEX.fajl az Atmegához És lehet építeni a gépet.
Helló!
A téma az AC TIG miatt engem is meglehtősen érdekel! Szerintem a vezérlés része volna a legfontosabb, a kimentek építése már sok fórumozónak nem okozna gondot. - A mikrovezérlő viszont igen! Segítséged köszi!
Köszi, ez se néz ki rosszul, bár első (két) ránézésre bonyolult. Szerintem, ha kész leszek egy működő macival, utána mikrokontrolleresnek fogok nekiállni. Végülis rendelhetek két 200A-es igbt hidat, és belevághatok az ac/dc tig-be is.
Bár argon és pisztoly nélkül felesleges. Lehet valahol kapni valami egész kicsi argon palackot? Nálam a 10 kilós co2 is évekig elég, harmadakkora argonpalack is elég lenne.
Csatolom a firmware-t, remélem Guliver nem haragszik meg érte, valahol neten találtam meg én is.
Ha esetleg valakinek gond lenne az égetés, meg tudom oldani, hogy küldjek felprogramozott IC-t postán. Ebayről egyébként 25 dolcsiért lehet rendelni olyan 200A igbt-t ami az AC-hez való (kettő kell).
Köszi!
Én a mkrikontrollerhez sűűűt hal vagyok!, de attól még érdekel, hogy mi lesz a végkifejlet! Persze a témában mindent lementek, összegyűjtök. Üdv!
Helló!
Ha feltudnád tenni az összes képet ilyen jó minőségben, nekem nem sikerült lementenem! Nagyon megköszönném! Üdv!
"harmadakkora argonpalack is elég lenne. "
Ha tudnád milyen gyorsan fogy az argon...
Itt van minden hozzá ami kell.
De meglesz a forráskód is !
Előrebocsájtom, soha nem programoztam mikrokontrollert,csak láttam néhány progit, amit mikrokontrollerhez írtak. Nem tudom ki hogy van vele, de ezt vissza kellene fordítani, mert-bár a mikrokontroller valószínűleg így tudja kezelni- ember számára olvashatatlan. Amilyen mikrokontroller progikat eddig láttam,azok ember számára érthető nyelvezettel voltak megírva. Ez úgy néz ki,mintha a mikrokontrollerből olvasták volna ki. Kizártnak tartom,hogy hiba nélkül ezt valaki is be tudja pötyögni az MCU-nak. Cavalier, ezt a beírást te hogy oldod meg ezen HEX fájl alapján? Emulálod?Bár a kiterjesztése gyanús, ezt az adathalmazt valamilyen program érthetővé képes tenni?
A hex fájlt kell "megetetni" a kontrollerrel. Ez a már a kontrollernek lefordított fájl, amit egyszerűen be kell "égetni" a kontrollerbe.
"A hex fájlt kell "megetetni" a kontrollerrel."
Ez teljesen tiszta,hiszen hexa formátumban dolgozza fel a programot. Ha jól gondolom, akkor a mellékletben szereplő fájl kiterjesztése valamilyen MCU égető program számára "emészthető"formátum?
Igen a programok általában ezt a hex formátumú fájlt fogadják el. Minden kontrollerre hex formátumba történik a fordítás és ezt minden program megeszi.
Ha esetleg valakinek esetleg majd kell segíteni a programozásban, akkor szivesen segítek, mert foglalkozok AVR-ekkel.
Köszi a felajánlást!
Elképzelhető hogy igényt tartok rá. Egy mini ponthegesztőt akarok készíteni, amiben egy ATmega van. Ha küldöm a forrásfájlt mennyibe jönne nekem felprogramozva egy ilyen 40 lábú?
Szevasz.
Milyen elven működő pnthegesztő készül? Hagyományos, vagy kondenzátor kisütésén alapuló?
Háát, ha mondjuk havonta összehegesztek vele 50 centinyi 1-es lemezt, akkor eltart egy darabig az a kicsi is.
Ez a HEX file egy szabványos intel HEX formátumot jelent, a kontroller, eprom, stb. égetőknek 'illik' ismerni.
Viszont ezt átírni nem lehet, kell hozzá egy disassembler amivel vissza lehet fordítani ASM-be, de nem biztos, hogy tökéletes lesz. Meg ember legyen a talpán aki pl. egy c-ből fordított hexből visszafordított ASM-ben kiigazodik.. Szóval ezért lenne jobb a forrás nekem, hogy kedvemre valóra alakítsam a felhasználói felületet.
1,1F-os kondi kisütését végzi, változtatható frekvenciával,kitöltési tényezővel,és feszültséggel.
"Szóval ezért lenne jobb a forrás nekem, hogy kedvemre valóra alakítsam a felhasználói felületet."
Pont ez volt az apropó,amiért megírtam az ominózus hozzászólásomat.
Köszönöm a választ.
Egy ilyen nagyáramú konditelep mibe fájhat?
Gondolom ez már nem az autópuffer kategória.
Régebben nekem is lett volna rá szükségem, de nem tudtam beszerezni. Maradt a hagyományos módszer.
Az autópuffer is megfelel,ha nem akarsz 12V fölé menni.
Bővebben: LinkEzt nézd meg.Egy ilyen építésére gondoltam.
Itt van az előbbi linkben szereplő gép doksija.
A mikrovezérlő forráskódját még keresem,mert valahova elraktam,és nem találom. De csak idő kérdése és meglesz. Csak most nincs időm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |