Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   186 / 564
(#) kadarist válasza Myrrdin hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Inkább várd meg, amíg válaszolnak máik topikban.
(#) erdgab válasza Cavalier hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Egy MMA-MIG megoldással szolgálhatok itt találod,már régebben hivatkoztam rá itt a fórumon.
(#) mpisti válasza erdgab hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Köszi a linket! Eggyel több gép rajzaival lettem gazdagabb.
(#) guliver83 válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Сварка AC-DC-TIG/MIG-MAG в среде защитных газов
(#) guliver83 hozzászólása Feb 8, 2011 /

További képek.
(#) guliver83 hozzászólása Feb 9, 2011 /

Na mi történ mindeni elaludt?
(#) guliver83 válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Mindenki akart lenni !
Úgy néz ki, hogy megvan a HEX.fajl az Atmegához
És lehet építeni a gépet.
(#) Temela válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Helló!
A téma az AC TIG miatt engem is meglehtősen érdekel!
Szerintem a vezérlés része volna a legfontosabb, a kimentek építése már sok fórumozónak nem okozna gondot. - A mikrovezérlő viszont igen!
Segítséged köszi!
(#) Cavalier válasza erdgab hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Köszi, ez se néz ki rosszul, bár első (két) ránézésre bonyolult. Szerintem, ha kész leszek egy működő macival, utána mikrokontrolleresnek fogok nekiállni. Végülis rendelhetek két 200A-es igbt hidat, és belevághatok az ac/dc tig-be is.
Bár argon és pisztoly nélkül felesleges. Lehet valahol kapni valami egész kicsi argon palackot? Nálam a 10 kilós co2 is évekig elég, harmadakkora argonpalack is elég lenne.
(#) Cavalier válasza Temela hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Csatolom a firmware-t, remélem Guliver nem haragszik meg érte, valahol neten találtam meg én is.

Ha esetleg valakinek gond lenne az égetés, meg tudom oldani, hogy küldjek felprogramozott IC-t postán.

Ebayről egyébként 25 dolcsiért lehet rendelni olyan 200A igbt-t ami az AC-hez való (kettő kell).

HEXv103.rar

(#) Temela válasza Cavalier hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Köszi!
Én a mkrikontrollerhez sűűűt hal vagyok!, de attól még érdekel, hogy mi lesz a végkifejlet! Persze a témában mindent lementek, összegyűjtök.
Üdv!
(#) Temela válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Helló!
Ha feltudnád tenni az összes képet ilyen jó minőségben, nekem nem sikerült lementenem! Nagyon megköszönném!
Üdv!
(#) mpisti válasza Cavalier hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

"harmadakkora argonpalack is elég lenne. "
Ha tudnád milyen gyorsan fogy az argon...
(#) guliver83 válasza Temela hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Itt van minden hozzá ami kell.
De meglesz a forráskód is !

Előrebocsájtom, soha nem programoztam mikrokontrollert,csak láttam néhány progit, amit mikrokontrollerhez írtak. Nem tudom ki hogy van vele, de ezt vissza kellene fordítani, mert-bár a mikrokontroller valószínűleg így tudja kezelni- ember számára olvashatatlan. Amilyen mikrokontroller progikat eddig láttam,azok ember számára érthető nyelvezettel voltak megírva. Ez úgy néz ki,mintha a mikrokontrollerből olvasták volna ki. Kizártnak tartom,hogy hiba nélkül ezt valaki is be tudja pötyögni az MCU-nak. Cavalier, ezt a beírást te hogy oldod meg ezen HEX fájl alapján? Emulálod?Bár a kiterjesztése gyanús, ezt az adathalmazt valamilyen program érthetővé képes tenni?
(#) Ricsi89 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

A hex fájlt kell "megetetni" a kontrollerrel. Ez a már a kontrollernek lefordított fájl, amit egyszerűen be kell "égetni" a kontrollerbe.
(#) mpisti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

"A hex fájlt kell "megetetni" a kontrollerrel."
Ez teljesen tiszta,hiszen hexa formátumban dolgozza fel a programot. Ha jól gondolom, akkor a mellékletben szereplő fájl kiterjesztése valamilyen MCU égető program számára "emészthető"formátum?
(#) Ricsi89 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Igen a programok általában ezt a hex formátumú fájlt fogadják el. Minden kontrollerre hex formátumba történik a fordítás és ezt minden program megeszi.
Ha esetleg valakinek esetleg majd kell segíteni a programozásban, akkor szivesen segítek, mert foglalkozok AVR-ekkel.
(#) mpisti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Köszi a felajánlást!
Elképzelhető hogy igényt tartok rá. Egy mini ponthegesztőt akarok készíteni, amiben egy ATmega van. Ha küldöm a forrásfájlt mennyibe jönne nekem felprogramozva egy ilyen 40 lábú?
(#) mex válasza mpisti hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szevasz.
Milyen elven működő pnthegesztő készül? Hagyományos, vagy kondenzátor kisütésén alapuló?
(#) Cavalier válasza mpisti hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Háát, ha mondjuk havonta összehegesztek vele 50 centinyi 1-es lemezt, akkor eltart egy darabig az a kicsi is.
(#) Cavalier válasza mpisti hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Ez a HEX file egy szabványos intel HEX formátumot jelent, a kontroller, eprom, stb. égetőknek 'illik' ismerni.
Viszont ezt átírni nem lehet, kell hozzá egy disassembler amivel vissza lehet fordítani ASM-be, de nem biztos, hogy tökéletes lesz. Meg ember legyen a talpán aki pl. egy c-ből fordított hexből visszafordított ASM-ben kiigazodik.. Szóval ezért lenne jobb a forrás nekem, hogy kedvemre valóra alakítsam a felhasználói felületet.
(#) mpisti válasza mex hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

1,1F-os kondi kisütését végzi, változtatható frekvenciával,kitöltési tényezővel,és feszültséggel.

"Szóval ezért lenne jobb a forrás nekem, hogy kedvemre valóra alakítsam a felhasználói felületet."
Pont ez volt az apropó,amiért megírtam az ominózus hozzászólásomat.

Köszönöm a választ.
Egy ilyen nagyáramú konditelep mibe fájhat?

Kb. 20000Ft a 20V-os kivitel.

Gondolom ez már nem az autópuffer kategória.
Régebben nekem is lett volna rá szükségem, de nem tudtam beszerezni. Maradt a hagyományos módszer.

Az autópuffer is megfelel,ha nem akarsz 12V fölé menni.
Bővebben: LinkEzt nézd meg.Egy ilyen építésére gondoltam.

Itt van az előbbi linkben szereplő gép doksija.
A mikrovezérlő forráskódját még keresem,mert valahova elraktam,és nem találom. De csak idő kérdése és meglesz. Csak most nincs időm.

Ez már komoly cucc! Valami hasonlót láttam én is, de teljesen más felhasználási területen. Mindenesetre a forráskód létszükséglet.
Következő: »»   186 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem