Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Milyen hangszóró ez?

Témaindító: zoly15, idő: Jún 6, 2007
Lapozás: OK   1 / 5
(#) zoly15 hozzászólása Jún 6, 2007 /

sziasztok!
a
Idézet:
„milyen hangszóró”
fórum zárolva lett ezért nyitottam újat úgyhogy a moniktól előre is elnézést kérek!
na akkor szóvan van 2 db grundig tv-ből bontott hangszóróm annyi van ráírva hogy 19136 005 02 4 OHM B A 22131 az lenne a kérdésem hogy ez a hangszóró hány w-os lehet??
előre is köszi!

üdv!
(#) elektro válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 6, 2007 /

egy fényképet teszel fel?
(#) pet hozzászólása Jún 6, 2007 /

Szia!

Valószínű, ha az előzőt zárolták, ezt is fogják.

R=4 Ohm
W=?=U*I=Unégyzet/R
Vagyis tudni kell mekkora feszre kötöd.

Minél nagyobb feszültségre kötöd, annál nagyobb a P-je.
(#) pet válasza pet hozzászólására (») Jún 6, 2007 /

Bocs, W hellyett P-t akartam írni.
(#) maTaKee hozzászólása Jún 6, 2007 /

ha szabad kérdezni, miért érdekel h hány W -os? akarsza hangszóróval vmit kezdeni?
(#) Balázs válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 6, 2007 /

Sziasztok!

Pet! Szerintem nem a pillanatnyi teljesítményt kérdezte, hanem a maximális teljesítményét!

Ezt pedig a méreteiből meg lehet tippelni, de ha egy TV-ből van bontva, akkor valószínűleg nem egy nagy valami. Mekkora az átmérője?
(#) zoly15 válasza Balázs hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

szia!
ez 1 ovális hangszóró és a PC-hez szerettem volna belőle hangfalakat csinálni de nem lehet hozzá membránszélet kapni úgyhogy majd veszek újakat de azért köszi a válaszokat
(#) zoly15 hozzászólása Jún 7, 2007 /

de lenne itt még vmi van 2 magas hengszóró arról hogy lehetne + tudni h hány W-os??
az van ráírva hogy :
19104-029.63 6OHM 6360/50 0 01/91 928/11

üdv!
(#) Norberto válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

Ha figyeltél volna, Balázs érthető választ adott korábban...

Idézet:
„ha egy TV-ből van bontva, akkor valószínűleg nem egy nagy valami.”

Szóval legyen az akár név szerint "mély", vagy "magas" hangsugárzó; átlag TV-kben kis gyufahegynyi teljesítményű hangszórók találhatóak...
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

oké értettem
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

de a tv -be 2x20W-os végfok volt ez jelenthet vmit?
(#) MaSTeRFoXX válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

Jelenthet valamit, de csak akkor ha nem a PMPO teljesítmény A legjobban onnan derül ki hogy milyen a végerősítő IC a TV-ben. Amúgy egy kép sokat segítene. Típusszámból nem tudunk semmit se megállapítani.
(#) zoly15 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

oké holnap + oldom
(#) zoly15 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

az erölködő
2db TDA 2040 es ic adta a hangot neki
(#) MaSTeRFoXX válasza zoly15 hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

Lehetséges hogy kb annyi, mert kb 20W-os az IC is
(#) Pulyka hozzászólása Jún 8, 2007 /

Syasztok

A bontott cuccoknak(amiknek nincsen jelőlésük) az "adatait" a szétszerelt készüléknek a gyári adattábláját kell megkeresni(amit sajnos nagyon ritkán lehet megtalálni),kapcsolási rajzát,doksiját stb-jét
Hiszen az adott készüléket se csak úgy dobálták őssze,és hátha müködik,hátha nem
ha ez nem lehetséges,akkor tippelés,számolás...
(#) zoly15 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

szia!

Elkészült a kép; elég nagy a borda rajta, úgyhogy szerintem a hangszóró van vagy 40W-os, de lehet, hogy nem

A panelra az van ráírva, hogy !!!2x35WATT!!!
Úgyhogy valamivel meg van szerintem tuningolva, de lehet, hogy csak elírták...lehetséges ez??

üdv!

tv_vegfok.jpg

(#) Gery hozzászólása Szept 29, 2007 /

Láttam a piacon hangszórót 500ft-ért úgyhogy úgy döntöttem megveszem. Csak az a baj hogy nemtom a tipusát. Esetleg ti nemismertek rá, vagy van valakinek ilyen. Erre nagyon hasonlít lehet hogy ez lenne az de nincs ráírva hogy SAL. H2000-en se találtam hasonlót. Itt vannak a képek:
(#) szabi83 válasza Gery hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

TV-ben volt:miaz:.

Bővebben: Link

Bővebben: Link

ez nem sal, mnc, h2000....
(#) Gery válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Akkor nyilván TV-ben volt. De ez alapján nemigazán tok hozzá dobozt csinálni... Ilyen jófajta két utas magas álló hangfalat akarok mint amilyen a házimozikhoz van. Valszeg zárt lesz. Mitgondolsz érdemes megépíteni sacperkábéra? Vagy hány literest?
(#) Parázs Gábor válasza Gery hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Elsönek is nézd meg milyen könyen jár a membrán, az dönt kb mekkora doboz meg zárt vagy reflex.
(#) Gery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

Hát valamivel könnyebenn jár mint az eclipse 2-es 25centis mnc hangszóró. Csak ez se teljessen pontos viszonyítás mert az mnc zárt doboba néztem ezt meg csak naturba. Mit gondoltok, vagy mihez viszonyítsam?

Szerntem épisd be egy 10-15-20 literes zárt dobozba és nem hiszem, hogy leverödne.

Oké kössz A mostani tvnek elég gyenge hangja van az a jófajta ovál szutyok hagszóró van benne műanyag dobozba. Elég ratyi.
ÉS az megoldható ha megmondom hogy hangszóró milyen bandpass ládában volt(minden méret, szubcső stb..) és milyen reflex ládát építseg neki?

Szerintem reflexet ne épics neki(kivéve ha kisérletező kedvű vagy és nem sajnálod az anyagot).Sima zártba kellene épiteni hogy, kellöen legyen csilapitva különben tönkre megy.Kiegészited egy magassal épitesz hozzá valami kis erősítőt és jó lesz a tv mellé. Biztos nem lesz olyan mélye, hogy a fejed leszakadjon de a müanyag dobozos tvnél 100× jobb lesz szerintem.

ui:Tényleg ha van kedved és nem sajnálod az anyagot meg az idöd probáld meg reflexel is hátha jobban teljesit csak legyen csilapitva.

De amiből reflexet akarok csinálni az egy másik hangszóró. Az egy házimozijé volt csak nemakarom után építen az eredeti bandpasst mert azok nemtúljók. Mitgondolsz az eredeti bandpass adatok alapján akkor pontosat nemlehet utánépíteni? Mert akkor 2.1 lenne.

Szerintem a gyárit épitsd után, a gyárinál jobbat ugyse tudsz kihozni belöle, szerintem.

hát akkor lehet hogy az lesz. De most úgyis más projekten dolgozom szal lessz még idő átgondolni
(#) Darazsx hozzászólása Okt 11, 2007 /

Sziasztok!
Van nekem egy pár Braun LC18-820 hangszóróm, és az a helyzet, hogy semmit nem találok róla a neten. És így nemsok mindent tudok vele csinálni. Valakinek nincs véletlenül pár infója a driverről? Nagyon hálás lennék érte.
(#) hhkfk hozzászólása Jan 4, 2008 /

Sziasztok!!

Kaptam 2db 16cm-es hangszórót, csak nem tudom az adatait, neten semmit se találok, csak ez van ráírva: SONY 1-825-870-11.... Valaki találkozott ilyesmi hangszóróval???
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem