Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Víztiszta epoxi gyanta színezésére keresnék valamilyen módszert. Mivel optikai berendezéshez kell, így a gyantának a színezés után is átlátszónak kell maradnia. Sötét piros, vagy sötét lila szín lenne a cél, hogy az IR sugárzást átengedje.
Lehet vásárolni profi pigmenteket.
Pl a novia kft-nél. Az áruk húzós, és több tonnára elegek.
Én is ott vásárolok, de az a baj, hogy átlátszó nem nagyon van. Azért kérdeztem hátha valakinek sikerült otthoni módszerrel színezni.
Közben találtam színezőt, akit érdekel.Bővebben: Link
És olcsó is!
Köszi!
Még olcsóbbat találtam:Bővebben: Link
Tökéletesen elkeveredik és gyönyörű színe van. Tudom, hogy nem műgyanta színező de jó!
Itt találsz még olcsóbbat.Por (pigment) ,jól elkeveredik.
Nekem az volt a cél, hogy üvegszerű maradjon csak színesben. Nem tudom a porral mennyire lesz átlátszó.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, valami hozzáértő szakitól. Adott egy gépkocsi gyújtóegység, amit természetesen kiöntöttek jó kemény műgyantával. Na most ezt szeretném úgy eltávolítani, hogy a kiöntött elektronika ne sérüljön. Elképzelhető, hogy van erre valami jó oldószer?
Sajnos - legjobb tudomásom szerint - nincs.
Szia!
Ezt sajnálattal olvasom, de köszönöm a válaszod.
Sajnos nem véletlenül szokták beönteni ezeket az alkatrészeket. Sokszor jobban jársz ha újat veszel!
Van rá két módszer is, de egyik sem garantálja hogy nem sérül az elektronika. Az egyik a kromofág, a másik a viaszban főzés. Semmi konkrétumot nem írok róla, de mind a kettő működik. Jó kísérletezést
Ez érdekes! Viaszban főzés? Sosem hallottam még ilyen lehetőségről, hogy ez működhet. Köszi az infót!
Szia!
Azt tudom, hogy egyszerűbb újat venni, csak anyagilag nem igazán éri meg . Az én problémám is a mai kor hozzáállását tükrözi, mennye tönkre az, ami tönkre is mehet, lehetőleg minél hamarabb ! Ez a gyújtóegység 8Db (SMD) alkatrészt tartalmaz, és egy teljesítmény fetet. És a fet hűtés nélkül, és műgyantával jó leszigetelve, na ezt kellene megváltoztatni.
Szia!
A viaszban főzésnek, az asszony nagyon örülne . De a kromofágot, ki fogom próbálni, köszönöm a segítséget!
A kromofággal óvatosan. Megeheti az alkatrészek tokját is. :yes:Küld el az asszonyt a mamához, mire vissza jön kész a főzés.
A főzésnél arra azét figyelj, hogy fel ne gyújtsd magad. Ha kezd a viasz elpárologni, gőzölögni akkor vegyél vissza a teljesítményből. Legjobb szabad téren csinálni orosz villanyrezsóval
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Csináltam egy fénydekorációt autóra, 69 LED van benne. A NYÁK háromszög alakú, kb 10cm^2 a felülete. Ezt kb 8-10mm vastagon kéne kiöntenem egyik oldalon, a másik oldalon maximum 3mm vastagon kéne kiönteni valamilyen anyaggal, ami a (piros) fényt jól átereszti, és nem nagyon mossa össze a pont szerű világító testeket. Időjárásnak, melegnek, sónak, felverődő kavicsoknak stb ellen kellene állnia. A kérdésem: Milyen anyaggal kéne kiöntenem, és hol ill. mennyiért tudnék hozzájutni?
Bővebben: Link
Ez szerintem jó neked. Víztiszta, üvegszerű anyag.
Ha kész vagy várjuk a visszajelzést. Köszi
Íjkarok készítéséhez melyik a legjobb alapanyag ami a laminátumhoz kell. Milyen szövésű. Milyen műgyanta a megfelelő erre a célra ?
Ez egy kicsit elrugaszkodott az elektronikától.
Nem biztos, ha lézeres célzót is épít hozzá.
sziasztok
szeretnék egy hajót csinálni aminek a testét nikecelből vagy polisztirol lapból szeretném megcsinálni. erre kerülne rá a műgyanta és pár réteg üvegszövet. ez jó ötlet vagy kukás? esetleg jobbat tud valaki?
Szia!
Nem vagyok benne biztos, de szerintem a műgyanta mivel elég sok hőt termel kötés közben megfogja olvasztani a nikecelt. Neten nézz utánna, hogy az autó tuningosok miből csinálják a negatívokat pl a lökhárítóhoz. Üdv Petjaa!
A szörföket is így gyártják
|
Bejelentkezés
Hirdetés |