Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Víztiszta epoxi gyanta színezésére keresnék valamilyen módszert. Mivel optikai berendezéshez kell, így a gyantának a színezés után is átlátszónak kell maradnia. Sötét piros, vagy sötét lila szín lenne a cél, hogy az IR sugárzást átengedje.
Lehet vásárolni profi pigmenteket.
Pl a novia kft-nél. Az áruk húzós, és több tonnára elegek.
Én is ott vásárolok, de az a baj, hogy átlátszó nem nagyon van. Azért kérdeztem hátha valakinek sikerült otthoni módszerrel színezni.
![]()
Közben találtam színezőt, akit érdekel.Bővebben: Link
És olcsó is!
Köszi! ![]()
Még olcsóbbat találtam:Bővebben: Link
Tökéletesen elkeveredik és gyönyörű színe van. Tudom, hogy nem műgyanta színező de jó!
Itt találsz még olcsóbbat.Por (pigment) ,jól elkeveredik.
Nekem az volt a cél, hogy üvegszerű maradjon csak színesben. Nem tudom a porral mennyire lesz átlátszó.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, valami hozzáértő szakitól. Adott egy gépkocsi gyújtóegység, amit természetesen kiöntöttek jó kemény műgyantával. Na most ezt szeretném úgy eltávolítani, hogy a kiöntött elektronika ne sérüljön. Elképzelhető, hogy van erre valami jó oldószer?
Sajnos - legjobb tudomásom szerint - nincs.
Szia!
Ezt sajnálattal olvasom, de köszönöm a válaszod.
Sajnos nem véletlenül szokták beönteni ezeket az alkatrészeket. Sokszor jobban jársz ha újat veszel!
Van rá két módszer is, de egyik sem garantálja hogy nem sérül az elektronika. Az egyik a kromofág, a másik a viaszban főzés. Semmi konkrétumot nem írok róla, de mind a kettő működik. Jó kísérletezést
![]()
Ez érdekes! Viaszban főzés? Sosem hallottam még ilyen lehetőségről, hogy ez működhet. Köszi az infót!
Szia!
Azt tudom, hogy egyszerűbb újat venni, csak anyagilag nem igazán éri meg ![]() ![]()
Szia!
A viaszban főzésnek, az asszony nagyon örülne ![]()
A kromofággal óvatosan. Megeheti az alkatrészek tokját is. :yes:Küld el az asszonyt a mamához, mire vissza jön kész a főzés.
![]()
A főzésnél arra azét figyelj, hogy fel ne gyújtsd magad. Ha kezd a viasz elpárologni, gőzölögni akkor vegyél vissza a teljesítményből. Legjobb szabad téren csinálni orosz villanyrezsóval
![]()
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Csináltam egy fénydekorációt autóra, 69 LED van benne. A NYÁK háromszög alakú, kb 10cm^2 a felülete. Ezt kb 8-10mm vastagon kéne kiöntenem egyik oldalon, a másik oldalon maximum 3mm vastagon kéne kiönteni valamilyen anyaggal, ami a (piros) fényt jól átereszti, és nem nagyon mossa össze a pont szerű világító testeket. Időjárásnak, melegnek, sónak, felverődő kavicsoknak stb ellen kellene állnia. A kérdésem: Milyen anyaggal kéne kiöntenem, és hol ill. mennyiért tudnék hozzájutni?
Bővebben: Link
Ez szerintem jó neked. Víztiszta, üvegszerű anyag.
Ha kész vagy várjuk a visszajelzést. Köszi
Íjkarok készítéséhez melyik a legjobb alapanyag ami a laminátumhoz kell. Milyen szövésű. Milyen műgyanta a megfelelő erre a célra ?
Ez egy kicsit elrugaszkodott az elektronikától.
Nem biztos, ha lézeres célzót is épít hozzá.
![]()
sziasztok
szeretnék egy hajót csinálni aminek a testét nikecelből vagy polisztirol lapból szeretném megcsinálni. erre kerülne rá a műgyanta és pár réteg üvegszövet. ez jó ötlet vagy kukás? esetleg jobbat tud valaki?
Szia!
Nem vagyok benne biztos, de szerintem a műgyanta mivel elég sok hőt termel kötés közben megfogja olvasztani a nikecelt. Neten nézz utánna, hogy az autó tuningosok miből csinálják a negatívokat pl a lökhárítóhoz. Üdv Petjaa!
A szörföket is így gyártják
|
Bejelentkezés
Hirdetés |