Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   53 / 76
(#) kasas válasza dan92 hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

-A mérőműszered a fogyasztó és kész vagy pedig a kiégett lézert használhatod mer ugyanúgy felveszi az áramot ha nem szakadt el de egy nagy ledet is használhatsz így megtudod a max áramot ami kijön és arra fogol venni 808nm diodát persze azt is tudnod kéne hogy ami benne volt dioda az hány volton ment mert ha most 5 voltos diodát vásárolsz az eddigi meg 2 voltos volt akkor lehet h nem támogatja majd az áramkör többi része mert a feszültséget is korlátozzák az áramgenerátor előtt. vagy javítson ki valaki ha tévedek
(#) epyn válasza dan92 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Feladom.
Kéretik nem arrogánsnak tekinteni a következő mondataimat
5V-os nyitott 30 vagy 100mW-os infradióda nincs.
Van 200mW-os 300mW-os 500mW-os infradióda.
Zárt.
Van nyitott is,de ilyet kereskedelmi forgalomban nem kapni.
5.6mm-es (mégegyszer)zárt tokos.
A maximális üzemi feszültsége 2,2V
Itt nincs olyan hogy ötvolt.Ötvolt a húgom amikor Te születtél.
Ha veszel is egy infrát,mi az esélye hogy sikerrel kicseréled?
Pláne hogy egyáltalán jó polaritással kötöd be.
Nem beszélve arról,hogy a kristályt a dióda helyzetéhez hangolták a modul gyártásakor,nem forditva.Ha beleteszel egy új diódát,kicsi rá az esély,hogy pontosan,tized milliméterre ugyanúgy lesz.
Javaslom,inkább tedd félre tapasztaltabb korodig a rossz modulod és vegyél egy pointert.
Szivesen segitek,talán más is,hogy ki tudd váltani vele a rosszat és működhessen a lézereffekted.
(#) epyn válasza kasas hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Az üresjárati,terheletlen kimenőfeszültsége 5V,amennyiben a generátor is 5v-ról megy.
Ha csatlakoztat egy fogyasztót,a kimenőfeszültség visszaesik.Feltéve,ha a ép a generátor
Sajnos ő ezzel nincs tisztában.
(#) dan92 válasza epyn hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Jó rendben akkor tudnál ajánlani egy 5v-os 30mw-os zöld modult?Vagy rendeljek egy infrát és szedjem le a burkolatát ha le lehet valahogy?Amúgy az eredeti dióda szakatt,a led se terheli be megmarad az 5v.
(#) Szebence válasza dan92 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Milyen ledet használtál? Mutass róla egy képet!
(#) dan92 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Ilyesmi volt csak zöldbe de az mindegy http://www1.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=212280&pid=184608
Tehát mi a legjobb megoldás a problémára hogy újra működjön a lézerefektem?Lehetőleg olcsón.

Köss a kimenetre egy műterhelést(5-10 ohm ellenállást 2W-osat) és azon mért feszültséget.Ha még mindig ott van az 5V akkor az áramgenerátor a készülékben hibás.

Pár napja mutattál fotókat.Azon egy lézerdiódát lehetett látni.Bővebben: Link
Mond,csak.Te most szórakozol,vagy valóban fogalmad sincs,mit szeretnél?
Amit most mutattál az egy sima,mezei LED.Ráadásul kék.

A lézer és az olcsó nem összeegyeztethető
bocsi a multipost-okért
(#) dan92 válasza epyn hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Nem szórakozok és nem is neked írtam amit mutattacsak szemléltetés hogy a szakatt infra dióda helyett mivel próbáltam ki.
(#) szlaci001 válasza dan92 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szia!

Megpróbálom én is!! Hidd el epyn kolegának amit az infra diódáról mond. A zárt dióda működés szempontjából tök ugyan az mint a nyitott. Én egy ilyen modulomat nyírtam kiBővebben: Link. Nyitott dióda volt benne. A megoldás: Ebay 300mW-os infra megvéve 800 Ft-ért postával, régi dióda kivesz új dióda beprésel, kristály levesz, áramgenerátorra ráköt, kristály, lencsék újra beállít és láss csodát 1 éve megy tökéletesen. Ha 5 volt van terhelve az áramgenerátor kimenetén, akkor azt felejtsd el, mer megöli az összes diódát amit ráteszel!!! Magyarul tönkrement! Ahogy számolom kb1500-2000 körül megvan a javítás egy új áramgenerátorral együtt. Ha nem jutsz dülőre vele, esküszöm megcsinálom neked anyag ár+posta költségen, vagy lejössz hozzám, és megcsináljuk közösen! És tényleg hidd el akik itt válaszoltak neked elöttem, tudják miröl beszélnek!!
(#) dan92 válasza szlaci001 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

De sajnos áramgenerátort nem tudok külön csinálni mert ez hangvezérelt és együtt dolgozik a piros és zöl egy integrált panelon van minden tápfesz neki 5v.
Érdekes mert ha atrakom a piros lézer egységet a zöld kimenetre jó tehát az áramgenerátor ok.Csak 5v-os diódát nem tálolk hozzá a nyitott meg azért lenne jó mert csak az fér bele annyira elötte van a kristály hogy a foglalatába akkor nem illeszkedik így hűtés sincs.
(#) Noo válasza dan92 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Bátor dolog volt csak úgy rádugni a piros diódát. Szerencse, hogy a zöld kevesebb árammal ment.
Egy esztergályossal meg kell növelni belső átmérőt, ahova a dióda van bepréselve. Vagy akár te is megcsinálhatod ha van géped. De felajánlották, hogy megcsinálják.
(#) dan92 válasza Noo hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

De ha meg is csinálják mert nekem nincs gépem akkor is honnan szerzek olyan diódát ami 5voltos?
(#) szlaci001 válasza dan92 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

A kristályt 90% hogy le kell venned! Hővezető ragasztóval aláragasztasz egy alu tömítő alátétet megfelelő méretre elcsiszolva üveglapon polírpapírral, és a dióda nyitott vagy zárt kipipálva. Mivel a zöld modulod csatlakozójából 5V jön stabilan terhelve is (mérted) na oda kösd be az áramgenerátort. Kétlem hogy Kínai testvéreink 5V-os diódát tettek volna ebbe, és minden másba pedig 2.2-est. Már három ilyen tömeggyártott valamiben cseréltem diódát, és mindbe jó volt ez Bővebben: Link . De van egy négyablakos ASO-m, ígérem ha lesz időm megmérem a zöld diódára jutó feszültséget, illetve áramot is.
(#) Collector válasza dan92 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Passz, de ha találsz olyat, hogy 5V-os dióda, akkor rendelj már nekem egy 320V-osat, amit közvetlen hálózatra is lehet kötni.
(#) dan92 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Közvetlen hálózatra nem lehetne, maximum transzformátort vagy valamilyen szűrő elektronikát kell rakni elé mert ha lenne is ilyen elég érzékeny.Nem olyan mint egy égő.
(#) szlaci001 válasza dan92 hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Konkrétan most szállt el minden reményem afelől, hogy megértsd! Amit te szeretnél, valószínű létezik! Pár fényévnyire tőlünk egy távoli galaxisban, ahol pici zöld emberkék készítik akiknek az ujjuk hegyén tapadó korongocskák vannak!! Mert a mi földünkön nincs ilyen! (ha van, és oktalanul írom, akár ki is némíthatnak a fórumról, mert megérdemlem). Olyan emberek próbálnak neked segíteni, akik évek óta nyúzzák ezt a témát sikerrel!! Amin elszálltam az ez "Nem olyan mint egy égő." Na az az égő ha így nevezed!! Az a mi köreinkben IZZÓ. Mentem pihenni, (ami a melót jelenti nálam), még mielőtt tényleg el nem ragadtatom magam!
(#) Collector válasza dan92 hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Áhh, egyszerűbb egy 3 fázisú dióda. Csak rákötjük a 3 fázist a 3 lábára, és már megy is.
(#) szlaci001 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

HÚÚÚ nem is gondoltam erre! Hééé a nullát hova tegyem?? Mert anélül csak 10KW jön ki a 2MW helyett!
(#) szlaci001 válasza szlaci001 hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Na abbahagytam a szemétkedést, én itt fejeztem be az 5V témát!
(#) epyn válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Úgyis egy nagy teljesitményű zöldet szeretnél épiteni.Pont egy ilyenre van szükséged.Csak az ég felé ne irányitsd,mert kilyuggatja a Holdat.A többi meg nem számit.
(#) Collector válasza epyn hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Folyékony nitrogén hűtésű 3 fázisú 10kW-os TO18-as lézerdióda. Már írok is a coherentnek, kezdheti a gyártást.
(#) epyn válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Az ötvoltot el ne felejtsd megemliteni,hogy erről kell működnie
(#) szlaci001 válasza epyn hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

NEEE!! Fáj! Esküszöm a könnyem folyik! Így nem tudok menni melózni, és fél óra múlva a zenekar a színpadon, a fénytechnikus meg padlón!! Na üdv Mindenkinek mennem kell!!
(#) Collector válasza epyn hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Na akkor még szupravezető hozzávezetésekre is szükség lesz, 5V-ról 2kA-t fog enni a szerencsétlen pára.
(#) dan92 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Jó rendben akkor rátegyem a 2.2 voltos diódát az 5 voltra, itt mindenki el van szállva vagy ha nem akkor a diódám fog elszálni az tuti!
(#) Collector válasza dan92 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Szerintem inkább súly alapján kéne a lézereket párosítani. 2,5grammos dióda kompatibilis-e egy 120grammos áramgenerátorral. Lemérted már a súlyát?
(#) epyn válasza dan92 hozzászólására (») Feb 11, 2011 1 /

Ha mindenki el van szállva,miért nem mész máshova,ahol nincsenek elszállva?
(#) dan92 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Szerintem meg értelmetlen nem idevaló témáról beszélsz!
Következő: »»   53 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem