Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   171 / 1159
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Korábban NOD-os voltam ,aztán sokáig AVAST , de volt pár furcsa fertőzés , meg meguntam ,hogy mindenkinek csinálhatom a regeket újra ha lejárt az egy év. Az avira talált olyan winyón amin az avast nem . Aztán nem ugrik mindenre , nem néz minden ártalmatlan segédprogramot vírusnak. Az AVG -t még nem próbáltam. Az is ingyenes? Magyar? Mennyi ramot eszik? Gyors?
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 8, 2011 /

Hidd el mindegyiknek meg van a maga hátul ütője.Az viszont szomorú hogy egy év után neked kellet helyettük regelni. AVG ?ennek is van ingyenes és fizető változata is.Nekem az volt az első.Na ha valami megtudja akasztani a gépet az SVCHOST után akkor az az AVG
Most nem tudom mennyit fejlesztettek rajta de nekem meg van a nyertes
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok.

Egy olyan problémám keletkezett, hogy a gépemen egyszer csak nem akar elindulni a Skype.

Teljesen mindegy hogy a Skype melyik verziját telepítem fel a következő hibával megáll:

Skype is not compatible with system debuggers like SoftICE

Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm a segítséget.
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

A Skype egy "érdekes" lelkivilágú program állítólag amit csak lehet titkosít, és e szerint az üzenet szerint azt is zokon veszi ha valaki vissza akarná őt fejteni...
Valószínű, hogy van valami programod a gépeden aminek vagy része egy debugger, akár pont ez amire hivatkozik, vagy telepítettél valamit ami berakott a registry-be valamit amiről ez a skype azt gondolja, hogy softice debugger van a gépeden

Komolyra fordítva a szót pl volt régebben valamelyik játék ami nem akart elindulni ha CloneCD volt a gépeden, pedig azzal csak másolni lehetett, tudtommal nem volt virtuális meghajtója se, valószínű a gyártó ott épp azt találta ki hogy üldözni kéne ezt...
A skype meg tartja a titkát, nem tudni pontosan mit küld a hálózaton, mit tart a memóriában mi van a fájljában...
A kínai verzióban van "cenzúra" is állítólag az hogyha olyan szavakat írsz a chat részébe ami egy adott listán rajta van pl Tibet volt ilyen amikor erről olvastam, akkor nem csak a szokványos hanem egy "másik" ip címre is elküldődik amit beírtak...
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Jól látod a SoftICE debugger fel van rakva a gépre.
Eddig működött most meg gondolt egyet és nem indul el a Skype.
A Soft ICE manuálisra van belőve egyszóval nem fut míg nem bírom működésre a ctrl+D -vel.
A Skyphoz nem nyúltam hozzá - bár ismerem a piszkos lelkivilágát - más célzattal használom de azt itt nem részletezném.
A Skype -ra meg nagy szükségem van, mert az ismerősök illetve a barátok egy nagyobb szelete csak ott érhető el, így meg teljesen megvagyok lőve.

Gondolkodtam még azon is, hogy eltávolítom a SoftICE -t és felrakom egy másik gépre ahol nem sok vizet zavarna, de nem tudom leszedni mert berágta magát a kernelbe.
Esetleg az eltávolításra van e használható ötleted?

Köszi a segítséget.
(#) gyogyeger hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok!

Az jutott eszembe -és mintha régebben láttam is volna hozzá programot-, hogy ha van olyan program ami alaplapi BIOS-be mindenféle vizsgálat nélkül beleírja a tartalmat akkor azzal megoldható lenne, hogy elindítom az alaplapot majd kicserélem a BIOS-t egy üresre majd beleírom akármelyik BIOS tartalmát.
Azzal tisztában vagyok, hogy több fajta és méretű BIOSokat használnak, de ettől eltekintve ez működhet?
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Több helyen is látok el "rendszergazdai" feladatokat . Jobb ha én nyúlok hozzá. A felhasználó az maradjon felhasználó. Meg aztán évente ki is kellene ,egy kicsit pororolni ,meg megnézni a TEMP-et ,meg a töredezettséget.
(#) ptesza válasza gyogyeger hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Régebbem volt olyan :

Bios hibás NF7 , frissítésnél nem indult ujra pedig minden jó volt.
Egy másik lap biosát betettem, flopyról boot,bios csere a régire menet közben , Flash-és minden jó lett.
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Úgy tudom már tavaly feltörték a skype-ot...
(#) coyote55 válasza gyogyeger hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Ezt hívják BIOS hot-swap-nek.
A lényege, hogy elindítod az alaplapot, lehetőleg DOS alatt, egy bootlemezzel, amin rajta van a BIOS feltöltőprogramja, és maga a BIOS. Ha felállt a rendszer, kicseréled a jó BIOS-t tartalmazó IC-t egy üresre, majd a programmal beleírod a BIOS-t.
Vigyázz, nem minden alaplap támogatja, és akármilyen BIOS-t nem lehet beleírkálni.

Sziasztok.

Senkinek semmi ötlete a felmerült problémával kapcsolatban?

Jó kérdés ez : pl annak idején a CloneCD se futott, az adott játék gondolom a registry-ből kereste ki hogy a gépen van és sunyi módon nem ám ezt írta volna ki hanem nem tudom már mit írt ki, aztán valahol a neten megtaláltam hogy ilyen gondja szokott lenni a játéknak, leszedtem a clonecd-t és működött is...

Esetleg ha egy portableskype verziót próbálsz ki? Ez csak annyi ahogy a neve is sugallja, hogy nem kell neki telepítés, hátha másképp "vizsgálja" a gépet is, én amúgy ilyet használok már nem is tudom mióta és amúgy olyan mint a normál verzió csak nem kell telepíteni.
(#) VIM válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Szia! Nem nagyon értem mi is a gondod. Nem tudod leszedni a régi programodat (Soft ICE)?
(#) _ampervadasz_ válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Szia.
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni: A lényeg rövdien az hogy a Skype nem indul a SoftICE miatt ezért próbálom leszedni a SoftICE -ot a gépről és átrakni egy másikra vagy esetleg beletúrni a szpájk -ba és kiiktatni azt az unitot ami a debugger jelenlétét vizsgálja de ez macerás nagyon és nem utolsó sorrendben nem igen nyúlnék bele mert a szpájk kiszolgáló kitudja mit ellenőriz a fájlokban.
(#) marcall válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Üdv _ampervadasz_!

Próbáld meg leszedni arról a gépről a SI-ot amit használsz Skypera! Esetleg Regcleaner vagy YourUninstaller!
Vagy esetleg a Regedit-ben minden bejegyzést ami a SI-re hivatkozik kitörölni!

Egy próbát megér! üdv marcall!
(#) VIM válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Bővebben: Link Addig bénáztam, míg késő lett.
(#) harald válasza gyogyeger hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

:google: Bővebben: Link
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Értem !
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Szia!
Nem vagy egyedül a problémáddal.A gugli nagyon sok helyen említi az összeférhetetlenséget.Többek között javasolták a Revo uninstallert mint lehetséges megoldást.

Sziasztok.

Még egyszer köszönöm a segítséget a probléma megoldódott.

A probléma a következő volt: Az installer nem látta az uninstaller bejegyzését így az meg sem jelent a Programok telepítése törlése ablakban.

A megoldást a program újratelepítése hozta meg, s így a bejegyzés is megjavult igaz hiányzott az ikonja de működött és végre letudtam szedni és a skype ismét elindult.

Egy olyan kérdésem lenne még, hogy a portable verziójú Skype az az %UserProfile%\Application Data\Skype\ változót használja a napló és felhasználói adatok mnetésére vagy "saját" mappát használ?

Nekem ami van az saját mappát használ viszont van egy recovery card a gépemben, ami a C tartalmát bootoláskori gombnyomásra "helyreállítja", azaz a lementett 1 napos telepítéskori állapotba, szóval ha csinál is valamit a skype a C-re az eltűnik... de szerintem ez teljesen csak a maga mappájába dolgozik, nekem az F:\portableskype-ban van... próbáld ki szerintem, nekem a v3 jött be leginkább az még "csicsa" mentes nagyjából...
(#) _ampervadasz_ válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Köszi szépen még egyszer a segítséget alkalom adtán kipróbálom.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Feb 10, 2011 /

Sziasztok már megint, de más jelleggel.

Van egy oldal úgy hívják, hogy: $000webhost$com$

Következő a probléma: a public_htm mappába bármit feltöltök az a "kívülről nem látszik".

Legyen az egy kép próbakép vagy egy HELLO WORLD! htm fájl, egyszerűen nem látszik?
Szerintetek mi lehet a probléma?

Lehet annak is köze van hozzá hogy még nem feküdtem le.

FTP_.JPG

(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Van hozzá domain címed?

Ha nincs akkor regisztrálj egyet itt.

Lehet , hogy közvetlenül nem lehet linkelni a $000webhost$com$ -ra, csak domain címen keresztül.
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Próbáld meg, hogy törlöd a böngésződ cache-ét és frissítés gomb és hátha jó lesz, láttam már ilyet ami valamiért csak így volt hajlandó működni olyan gépről ahonnan a korábbi weboldal is "meg volt nézve", az okát viszont azóta se tudom... de többszöri dolog volt azzal a webhellyel...
(#) kis59 válasza Placi84 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

A sípolások száma egy hibakód, fejből sajnos nem tudom.
Ha itt nem kapsz választ, akkor "prohardver/fórum". Szerintem inkább alaplap vagy proci (tápellátás).
Nem túl kicsi a táp a géphez?
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Szia. Van domain regisztrálva, viszont al-domain nincsen.

abcdabcd: Konkrétan akinek segítek sem jelenik meg a tartalom.
(#) _ampervadasz_ válasza ptesza hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

Minden jó most már csak az volt a probléma, hogy nem aktiváltam a weboldali elérést amit viszont a e-milban kellett volna megtennem amit nem kaptam meg, így regisztráltam egy másikkal és minden jó.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a fáradozást.
(#) merciabc hozzászólása Feb 11, 2011 /

Sziasztok! Tudna vki segíteni,aki többet ért hozzá mint én?Van egy FS-5515-öm.A problémám az,h ha bekapcsolom elindul,bejön a FS logó...elkezd betölteni, majd a bootnál ujraindul az egész,majd nagynehezen 3-4szerre elkapja,és bejön az XP.Utánna már megy rendesen.Olyan,mintha néha indulna csak el a vinyó.Néha csak az XP telepítő cd javítójával indul el! Ez valahogy orvosolható?
(#) belfi2 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 12, 2011 /

Szia!
Ez lapos ugye?Ha már van gyanúd akkor tegyél fel egy HD Sentinelt és nézd meg a lemezt.Teszteld a RAM-ot is mert lehet hogy hibás.
Következő: »»   171 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem