Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   212 / 443
(#) MolnarG válasza szaszaa01 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

A Grid ablakban kapcsold be a segédvonalak láthatóságát és csinálj egy screenshot-ot a hibáról, hogy lássuk mi van.
(#) szaszaa01 válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Készítettem róla egy képet.

kép.JPG

(#) szaszaa01 válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

A világoszölddel jelölt vonalat beköti, de a többit nem
(#) MolnarG válasza szaszaa01 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Lehet, hogy az alkatrész nincs raszteren, töröld ki és tedd le újra. Vezetékezés közbe ha nyomod az ALT-ot, akkor a girdben beállított finom beosztást tudod használni. A vezetéket az 741 lábáról indítsd. Ezek közül valamelyik csak bejön. Minden más alkatrészt be tudsz kötni?
(#) elektrocad válasza szaszaa01 hozzászólására (») Feb 3, 2011 /

Az ábrád alapján úgy tűnik, a rasztered 0,5 mm-es. Az alkatrészkönyvtárban szereplő alkatrészek a schematicban mindig 0,1 inch vagyis 100 mil raszterben vannak, erről a manualban vagy a tutorialban is olvashatsz (ezek a doc mappában találhatók).
Mivel a 0,1 inch nem osztható maradék nélkül a 0,5 mm-rel, így soha nem fog az összes csatlakozás kapcsolódni, illetve nem minden csatlakozópont lesz raszteren.
Állítsd be a rasztert 0,1 inchre.
(#) ECL82 hozzászólása Feb 3, 2011 /

Sziasztok, leellenőrizné valaki a nyákomat? Az érdekelne legjobban, hogy az alkatrészek elhelyezése mennyire helyes, nagyon kezdő vagyok még a nyáktervezéssel kapcsolatban! Előre is köszönöm.
(#) MPi-c válasza ECL82 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Kapcsolási rajz nélkül nem sok válallkozó lesz a minősítésre. Én pl. nem tudom, hogy a BF245 tranzisztor bekötése így megfelelő-e?... Az viszont kapásból tudom, hogy a panelt dimension layerrel körbe illik határolni.
(#) szaszaa01 válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Köszi. Így már jó
(#) szaszaa01 hozzászólása Feb 4, 2011 /

Még kellene egy kis segítség.
Hogy tudok tápot adni egy ic-nek. pl.:CD4049-nek
(#) DanyyX válasza szaszaa01 hozzászólására (») Feb 4, 2011 / 4

Ez már rengetegszer volt... olvass vissza vagy használd a keresőt!

Egyébként Invoke parancs.
(#) szaszaa01 hozzászólása Feb 5, 2011 /

Nem vagyok valami rutinos Eagle használó, ezért kérek ennyi segítséget. Még egy kérdés: hogy lehet beállítani, hogy csak 1 oldalas nyákot csináljon?
Köszi.
(#) Frankye válasza szaszaa01 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Ha kézzel vezetékelsz, akkor egyszerűen nem használod a Top réteget. Az autoroute használatánál a nem használni kívánt réteget N/A-ba állítod.
(#) drhati hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok! Eaglebe hogyan tudom megoldani, hogy a furatok közepét ne színezze be az összekötésnél, hanem hagyja üresen?
(#) elektrorudi válasza drhati hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Amikor nyomtatod, akkor üres marad.
(#) drhati válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Mondjuk programból még nem is próbáltam nyomtatni. Mindig átkonvertáltam képbe a megfelelő rétegek kikapcsolása után, és olyankor mindig benne hagyta.
(#) edison14 válasza drhati hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Ha programból készítesz pdf fájlt és azt használod sokkal jobb lesz a minta mintha képként exportálgatnád mert minden program máshogyan vezérli a nyomtatót és más beállítást használ. Nekem eddig bevált a pdf-es nyomtatás ha pedig több nyákot szeretnél egybe importálni vagy egy nyákot szeretnél többször elhelyezni egymás mellett akkor a Foxit PDF Editort ajánlom. Én is azt használom és sosem lettek elméretezve a minták.
(#) efraim válasza stefi hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Nem igazán lett megválaszolva.
Az Edit menűben kiválasztjuk az Invoke parancsot, majd az egér bal gombjábal rákattintunk vagy egy kapura vagy az IC-re. A kapott formon rákattintunk a PWRN sorra és máris ott vannak a rajzon a hiányzó kivezetések. Ezeket aztán oda húzzuk, ahova elképzeltük és egérkattintással rögzítjük.
(#) szaszaa01 válasza efraim hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Köszi
(#) jdani hozzászólása Feb 11, 2011 /

Szevasztok. Meg tudná valaki mondani, hogy hogyan kell beállítani, hogy a bal felső sarokban az érték ne inch legyen hanem cm?
(#) Szamy válasza jdani hozzászólására (») Feb 11, 2011 / 1

view->grid->size
(#) jdani válasza Szamy hozzászólására (») Feb 11, 2011 /

(#) mrfencer hozzászólása Feb 13, 2011 /

Hali!

Eagle 5.10-et használok. Az lenne a kérdésem, hogy a kapcsrajz szerkeztőben az alkatrészek között találni valamilyen szám billentyűzetet? Nekem valahogy sehogy nem sikerül rábukkannom. Illetve RF kártya olvasó van benne?
Köszi előre is
(#) Frankye válasza mrfencer hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Tudomásom szerint egyik sincsen benne.
(#) frecsko válasza mrfencer hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Cadsoft honlapját nézd meg. Ott vannak feltöltve libek. Ha jól tudom van billentyű is köztük.
(#) frecsko válasza mrfencer hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Tessék:Bővebben: Link
(#) frecsko hozzászólása Feb 14, 2011 /

Elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan tudom úgy megcsinálni, hogy két vezeték között a test legyen a kimaradt helyen? Valami ilyesmire gondoltam remélem látszik a képen.
(#) MPi-c válasza frecsko hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

(#) frecsko válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Nem tudom a polygont GND-nek átnevezni.
"Signal name 'GND' already exists! Use the NAME command to combine signals."
(#) DanyyX válasza frecsko hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

A hibaüzenetben bennevan a megoldás

"Használd a NAME parancsot..."
(#) DanyyX válasza DanyyX hozzászólására (») Feb 15, 2011 / 1

Ha úgy csinálod, mint én, akkor rákattintasz a POLYGON parancsra, begépeled, hogy: gnd majd megrajzolod a polygont. Akkor már alapból GND lesz a signal name és nem kell később átnevezgetni. A tulajdonságait (isolate, orphans, thermals, width, stb.) az INFO vagy CHANGE paranccsal később bármikor tudod állítani.
Következő: »»   212 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem