Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Helló kicseréltem a távkapcsba a kerámia rezonátort a kondit és a tranzisztort és még mindig semmi.
Nem csak ha adok neki külön áramot az elemről.
A led alatt van egy ellenállás, ha azt csipogtatom minen variációba csipog és 002 mutat a kijelző.Ha meg áramot mérek rajta a bal oldalon 3,1v a jobb oldalon 3,2v.
Dobd ki azt a távirányítót és vegyél inkább egy utángyártottat. Jobban jársz.
Több elektrolitkondenzátor is okozhatja ezt a problémát. Ha készítesz képet az alaplapról, akkor megmutatom a lehetséges hibás elkókat.
Köszi szépen az információt.
Sziasztok! Az uncsim egy fekete-fehér orion tv-nek (AT 961-es) szeretné megfüteni a csövét,mert már nagyon "vérszegény".. Több módja is van,de elsőre a fütéssel soros előtét ellenállást kellene kivenni vagy kisebbre cserélni? Ez ugye az R219-es 1R5 ellenállás lenne.. ??
Köszi küldök, nem tudom kivehető lesz-e?
Pirossal jelöltem a szekunder oldali számba jöhető elkókat. A nyíllal jelzett hűtőborda körül találsz kis méretű álló elkókat. Ezeket feltétlenül cserélni kell.
Köszönöm a gyors választ, remélem összejön.
Sziasztok.
van egy Philips 100Hz-es tv ami tökéletesen működik, csak annyi baja van, hogy fekete lesz a kép pár mp-ig, aztán visszajön. Ezt teljesen rendszertelenül teszi. Már átnéztem a forrasztásokat is és nem találtam semmi gyanúsat. Mit nézzek még meg! Aki tud segítsen! Köszi előre is.
Szia ha minden ok ,és nem kaptál hibát ,akkor a g2 -nek a sipolását lehet hallani néha ,ha párpsabb a levegö,va tekercsek is csinálhatják ha kivan lazulva.
Szi a látom olyanhasonlo , problémád van mint az enyém ,talán annyit tudok mondani amit nekem irtak ,más forumokon, hogy képcső zárlatos,elég durván hallacik de bár más baja lenne ,a tiednek is és az enyémnek is sok szerencsét.
Megvan már egy ideje de eddig sosem hallottam, szóval szerintem semmiképp sem átlagos jelenség. Pár napja jött elő, és rendkivül zavaró. Valamelyik elektrolitre tippelek, csak nem tudom merre keressem.
Köszi.
Van úgy hogy egész nap működik anélkül, hogy egyszer is elmenne a kép. Máskor meg 2 percenként rázogatni kell, hogy visszajöjjön.
Hát én nem hallotam ,elektolitot sipolni ,csak szét durrani,de minde esetre, nagyobb fesszeknél nézzél jol át ,probáld sötétben lehet észreveszed a hiba ,vagy a hangforrást pappir csövel kersd meg ,sok sikert.
Ha rázogatássa jön hejre akkor meg elavul forrasztások lehetnek a háttérben,a video modulon ,és ahol naggyobb áram dolgozik,és lehetnek alkatrész problémák is.Ez nem hasonlit az enyémhez,a tied a jobbik eset.
A forrasztásokat már néztem, át is forrasztottam, és mégse. Most például már 4 órája megy hiba nélkül
Uj vagy régi a készűlék .
Szia!
A digit panelen lévő SMD alkatrészek forrasztásai szoktak bizonytalankodni. Alapos átforrasztás kell, mindenhol.
kb 4 éves
Van mikor hálószerüen jön bele a feketeség, jobb széléröl
balra mikor a függönyt húzod be. Nem totál fekete, hanem mint a szúnyogháló. Megkoppintom az oldalát kiugrik belőle.
Szétszedett állapotban kellene piszkálgatni a paneleket és figyelni, hogy mikor megy el a kép. Így szűkíteni lehet a hiba helyét.
Már próbáltam ezt is, mozgatásra nem ment el a kép.
Elengedtem pár mp múlva elment. Mozgatás nem jött vissza, majd újra visszajön 5-15 mp mulva magátol.
Most szét van szedve így működik már kb 5 órája.
van egy másik problémám egy dell monitorral amiben összeugrik a kép. A képen látható módon. Ütés hatására kiugrik de rövid idő után visszaáll. A forrasztásokat átnéztem, ami gyanús volt megforrasztottam. Hiába.
Valami ötlet valakinek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |