Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 116
(#) tranzisztor válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 13, 2011 / 1
 
Próbáld meg ha nyomtatás közben felnyitod a kazettafészek ajtaját mielőtt a papír a kemencébe érne vannak-e ilyen csíkok ! Milyen a kazetta ? Utángyártott , újratöltött , a készülék sokat állt-e használatlan ? Azt hiszem , fényhenger ! Ha figyelmesen megnézed a hengert a ráverödő fény ahogyan megtörik rajta lehet meglátszanak a csíkok !
(#) madazg77 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Láthatóak a csíkok mielőtt a fixálóba ér. A toner ház az eredeti HP. Azt nem tudom hogy volt-e utánatöltve. Szerintem sokat állhatott a gép mielőtt hozzám került.
(#) madazg77 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Nem látok a fényhengeren csíkokat. A széléhez viszonyítva /ahol teljesen fényes/ elég strapás a fényhenger. Bekel szereznem egy másik tonert.
Vagy fényhenger csere.

Köszönöm szépen a segítséget! Üdv.
(#) Brian88 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Köszönöm szépen, így már sikerült szétszedni.

Még anyi kérdésem lenne, hogy a nyomtatón az Error Led másodpercenként 1-et villan. A használati ótmautató szerint ez azt jelenti hogy: "Problem with paper or cover open"

Akkor ha jól értelmezem szerinte kifogyot a papír, vagy az ajtó nyitva van. Pedig nem. Esetleg tönkremehetett a papír érzékelő? Egy kis fekete pöcköt mozgat a papír ha jól láttam.
(#) tranzisztor válasza Brian88 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Nézd meg annak az ajtónak a sarka (amit ki kellett akasztani) nem-e mozgatja v-mi érzékelőnek a karját esetleg ott a balhé!
(#) tranzisztor válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Fényhenger az biztos ha netán még szobahőmérsékleten is volt tárolva ! Van egy ilyen jelenség a sokáig nem üzemelt cuccoknál sajnos !
(#) Brian88 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Sikerült szétkapni a nyomtatót. Van benne két kar amin mozgat egyik a tálca, másik a papír. De kiemel mind a kettő kis kar. Szerintem az optokapu lehet rossz ami előtt mozog a kis kar. Megpróbálom kicserélni.
(#) zsoltee0001 válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Szia

Minden esetbe ugyanakkora távolságba teszi a csíkokat?
Ne az 1-2 közötti, hanem az 1-3 közöttit mérd le és nézd meg ki adja-e a dob kerületét.
Nézd meg, hol kapja a földelést a dob, nem-e ott van kontakthiba.
Mivel ezen a képen a fehért nem látom hátteresnek (lehet, csak én látom rosszul) szerintem nem rossz az a dob.
Üdv
(#) kekmester válasza Brian88 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Szia!
Bocs, hogy beleszólok de biztos, hogy papír érzékelési gond?Elég hasonlóan villog ha dobot kell nullázni illetve ha kifogyott a festék.
(#) Brian88 válasza kekmester hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Szia

Nem a dob a gond, mert a user manual szerint akkor az error led és a készenlét jelző led is másodpercenként egyet villana. A Windows is azt írja ki hogy a papírtálcával gond van. De nem részletezi, hogy micsoda.
(#) madazg77 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Hello!

Minden esetben ugyan akkora a csíkok közt a távolság. 1-3 csík közt a távolság 95mm, ez kb. 30mm átmérőt jelent ami kb. megfelel a fényhenger átmérőjének. Nem találtam kontakthibát a földelésénél. A képen a nyomtatás kezdeténél és végénél sötétebb a nyomat.

Üdv.
(#) tranzisztor válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Hello !
Nincs az a kontakthiba amelyik pontosan tudná , hogy hol van a 24 és 95 mm ! Esetleg próbáld meg kiszerelni a hengert mosd le szappanos vízzel ! Száraz papirzsepkendővel töröld meg . Megér egy próbát !
(#) madazg77 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Kiszedtem a fényhengert és megtaláltam rajta a hibákat okozó csíkokat. Mivel járok jobban ha fényhengert veszek vagy ha veszek egy után gyártott tonert?

Üdv.
(#) patexati válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Szia! Próbáltad letörölni,finoman lekaparni róla a körmöddel a felrakódott tonert?? Lehet,hogy lejön róla! Tiszta alkoholos tisztítás finomabb lenne mondjuk.. Ha nem javul akkor sérült a henger sajnos.. Az utángyártott hengerek minősége sokkal rosszabb mint az eredetieknek nem igen kell újratölteni mert nem sokáig bírják..
(#) madazg77 válasza patexati hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Hello!

Sajnos fizikailag sérült. Az után gyártott toner csak élettartamban tér el az eredetitől, vagy a nyomtatásban is van minőségi eltérés?

Üdv.
(#) patexati válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Nekem csak az én HP laserjet 6L nyomtatómmal kapcsolatban van tapasztalatom az utángyártott heger nem készít olyan szép erős nyomatot mint az eredeti! Én nyákokat készítek laminálós eljárással oda nem jó ha nem fogy erősen.. A gyárira jobban rátapad a toner,hosszabb az élettartama. Vettem újat utángyártottat a védőfólia mit ki kellett húzni belőle megsértette végig a hengert és ott nem fog még jó,hogy az eredeti jó volt a másikban.. Ha teljes fekete oldalt nyomtatsz akkor látni hibázik e és mennyire viszi fel a festéket..
(#) madazg77 válasza patexati hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Én is nyák készítéshez szeretném használni. Az eredeti toner az nagyon húzós, de az biztos hogy jó. Elgondolkodom, hogy melyiket válasszam.

Köszönöm a hozzá szólásodat.

Üdv.
(#) tranzisztor válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Hello !
Az az igazság , hogy 1O usd alatt már lehet kapni fényhengert ! Nekem otthon egy hp5n van utángyártott kazettával üzemel és még nyomtatott áramkört is készitek vele . Az igazság az , hogy mielött munkára fogtam volna alaposan kitakaritottam mindent az optikától a kemencéig ! Próbáld meg nálad a csíkokat egy kicsit magcsiszolni víz és cinkoxid por keverékével !
(#) zsoltee0001 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
szia
Idézet:
„Nincs az a kontakthiba amelyik pontosan tudná , hogy hol van a 24 és 95 mm”

Ez attól függ, milyen módszerrel oldották meg a dob földelését (gőzöm nincs), de tudnék olyan tipust mondani ami pontosan tudja (sajnos).

madazg77
Nem lehet, hogy huzamosabb ideig ki volt véve a dobegység a gépből, sok fényt kapott azért azért nem veszi a töltést azokba a sávokba?
kuka.
üdv
(#) madazg77 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Hello!

A melléleteben látható a fényhenger földelésének kialakítása. Szerintem nem lehet vele gond, de azért szét szedtem és jónak láttam. Nem tudok a gépről szinte semmit, csak azt hogy nem úgy nyomtat ahogyan szeretném . Azt hiszem veszek egy után gyártott tonert.

tranzisztor
Nem akarok gányolni. Veszek egy tonert.
Gondolkoztam a felújításon is. Csak a fényhengert és a blade-t találtam hozzá. kb. 5e az anyag, és még akkor van még kettő henger a tonerben ami kitudja milyen állapotban lehet.

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékát.

Üdv.

névtelen.JPG
    
(#) tranzisztor válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Hello !
Minden esetre érdemesebb egy ilyen masinát pontra tenni ! Az újab tipusok nem igazán sikerültek . Esetleg ha van egy mód rá mielött vennél egy utángyártott kazettát nézd meg jól ki gyártotta és ha van garancia rá , vagyis határidő meddig lehet felhasználni ilyen is van erre is kell figyelni ! Majd ha meg van minden akkor megírom mit hogyan kell beállitani , hogy jó ármköröket lehessen gyártani !
(#) dokidoki hozzászólása Feb 15, 2011 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy HP cp1215 színes lézernyomi. Valahogy telenyomták feltöltés alkalmával. bíbor színnel a belsejét, nos a kitakarításán túl vagyok. A toner kazetták is ki lettek takarítva, van bennük toner még.
A helyzet az, hogy a tonereken, a chip az egy 12f683 PIC gondolom resetelésére nincs megoldás.
Mindegyik színre azt írja a nyomtatható lapok száma :0
Eddig nem tudtam rábírni a nyomtatásra, van valami megoldás arra hogyan tovább? Fél nap guugli után ...
Köszönöm előre a választ.
(#) tranzisztor válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Hello !
Sajnos csak egy megoldás van vásárolsz utángyártott chippeket ! Nem éri meg a kinlódást a processzor programozásával nem igazán van erről szakirodalom !
Üdv !
(#) dokidoki válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Szia!
Igen, én is erre kezdek rájönni. Tovább keresgettem, de nincs sok reménykeltő infó. Pedig ez egy mikrovezérlő legalább olyan könnyű újraírni a tartalmát mint egy epromnak. Nagy kár, hogy nem törték még fel...
Ennyit a fenntartható fejlődésről.
De a remény akkor annyi marad, ha csak ennyi a baja akkor tonertöltés, chipcsere és működni fog? Nagy szomorúság nekem, hogy még egy vacak akár hibás tesztoldalt sem óhajt kiköpni.
(#) chrismis válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Szia! Próbáltam átállítani a papírtípust, de nem jártam eredménnyel. Végül egy független stabil táp beépítésével sikerült áthidalnom a problémát, most tökéletesen működik. Kösz az infókat...
(#) tranzisztor válasza chrismis hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Hello !
Sajnos ez van , egy kicsit hp-báék itt ebben a dologban mellétrafáltak ! Ma is egyet kisérleteztem egy hp 1O22-es nyomtatóval 226 volt a hálózatban és csak az 5-6. nyomtatásnál rögzitette elfogadhatóan a tonert . Örvendek , hogy megy a dolog ! Üdv !
(#) tranzisztor válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Itt még van egy kis reszkir , mivel ismeretlen a nyomtató nem lehet tudni netalán még volt-e töltve és hányszor nem lehet tudni a hengerek milyen állapotban vannak . Meg kell venni a chippeket a kazettáket feltölteni és bumm már lehet is nyomtatni ! Vigyázni kell a doctor blade magasságának a beállitására 1,2 mm ! Sok sikert ! Üdv !
(#) perlaci válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 15, 2011 /
 
Üdv
A menükben szokott olyan pont lenni a színes HP-nál, hogy ( kifogyás esetén engedi tovább nyomtatni ) , itt igenre kell állítani. Persze nem mindegyiknél van lehetőség erre.
A színes porok nagyon finomak érdemes jobbféle utángyártottat venni. Sok gyári toner is szóródik. Elég egy kis kopás a tengelyeknél és csámpás henger mellett jön ki a por.
Sok sikert
(#) dokidoki válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Igen, szerintem nem fogom megúszni a tonerek vásárlását. Eddigi adatok alapján vagy 7000 oldal ment ki rajta.
Perlacinak is köszönöm a választ, sikerült felvarázsolni a HP toolbox szoftvert, azzal már rábírtam a nyomtatásra...
Nem túl szívderítő a végeredmény, eleinte ömlött a bíbor toner, most meg szimplán koszol szinte mindegyik. A fekete majdnem csont üres... Lesz mivel szórakoznom, és persze pénzt költenem.
Szerintem elkezdem végigolvasni a topikot, és próbálok felokosodni belőle.
Köszönöm nektek.
(#) tranzisztor válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Hello !
Addig is ki kell üriteni a kazettákból a fáradt tonert majd még egy tesztet kell csinálni ! Lehet , hogy javulást fog eredményezni !
Következő: »»   23 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem