Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Már egyszer végigforrasztottam, egy pár órát jó volt aztán
megint kezdte előröl. Köszi.
helló,
sikerült kideríteni, mi a baja? az enyém is pont ezt csinálja üdv Csanád
Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m. Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből(Hang van a kép nem jön be vagy csak nagyon sokára.Levettem a hátulját és a képcsö végén lévö panelbe csatlakoztatott szalagkábelt megmozgattam akkor bejött a kép,de ha elengedtem akkor megint fekete lett. Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? Én arra tippelek hogy a kábel rossz. Lehet ilyet valahol venni??
Köszi.
Szia! Nem kábelhiba lesz, hanem valamelyik forrasztás adta meg magát a képcsőpanelen vagy az alaplapon.
Szia!
Ne haragudj,hogy zaklatlak még egy kérdéssel. A panelt hogy tudom kiszerelni? Van egy piros "kábel" ami összeköti a képcsövet a nem tudom mivel talán trafó?Azt lehet valahogy sérülés mentesen széthúzni?
Szerbusz, azt a piros vezetéket a képcsőről lecsatolhatod, de előtte ajánlatos kisütni, fogj egy mérőzsinórt, az egyik végét kösd a sasszi test pontjához, de úgy, hogy biztosan illeszkedjen, a másik, hegyes végét lassan told be a sapka alá, ott van egy vezeték darab, ha azt megközelítetted, és esetleg még fel lett volna töltődve, akkor most kisült. Majd ezek után a fekete tappancsot felhajtod, és látni fogod, hogy két körömmel kapaszkodik a képcsőhöz az a piros vezeték, azt kell kiakasztani, így elengedi a képcsövet. A másik oldalon nem igazán tudod megbontani , az többnyire rögzítve van a trafóba.
Sziasztok , segitség kéne egy Daevoo DTF-2950K 100D tipusú tv-hez. A probléma a Q401 sormeghajtó tranyó,ha jol mondom . Ez tönkre ment és cseréltem egy hasonlóra (2sd4916) de ez is kiment egy másfélóra mulva , mi lehet a baj segitsetek.
Van egy videoton ts3302 sp. Nem lehet rendes képet behangolni rajta.Szemcsés a kép és a hangal is nehéz párosítani.érdemes ezzel bajlódni?
Szia! Az nem mai darab.. Meg lehet nézegetni rajt pár dolgot de nem érdemes belemerülni! A tuner tápfeszültségét és annak szűrtégét kéne először ellenőrizni. Egy halom kiszáradt elko lehet bent.. Feltételezem az antennajel megfelelő nam az miatt rossz.
Erről a módszerről már valamit olvastam máshol, de sajna annyira nem ismerem, hogy a sorvégtranyót megtaláljam, kapcsolásim van hozzá, azon melyik elem ez?
És konkrétan hogy kéne megvizsgálni, a kollektor kiforraszt és ráterheljek egy izzóval? Az izzó sarkai hova legyenek kapcsolva? És ha ennek ellenére se indul hol kéne tovább szimatolni? És eddig azt sikerült elkövetnem, hogy a DL29, DL24, DL26, DL 31, DL25, DL20, TL17 elemeket kicseréltem, ezek egy rakat szilícium zener dióda, meg egy PNP-s tranyó, de maradt ugyanez a jelenség.
Sziasztok! Nekem is lenne egy tv jellegű kérdésem.
Kb. négy éves THOMSON tv a következőt produkálja: szép lassan elkezdett megnyúlni a kép teteje, és mostanában bekapcsolás után kb 5-6mp beugrik a kép és kikapcsol Negyedik-ötödikre kapcsol csak be. Szerintetek hol kezdjem?
Szia! A módszer egyszerű.. A sortrafó primér tekercsét egy izzóval helyettesíted.A Kolletort leválasztod a sortrafóról és az izzó egyik szálát ide kötöd a másikat a pozitívra mi megy a sortrafó tekercsének másik oldalára (könnyen megtallod ha leválasztod a kollektort akkor a trafó lába szabadon marad a másik felét a kivezetésének műszerrel megkeresed) Ha bekapcsolod világít fél fénnyel ha jó minden..Ha nem megy csak a táp is ellenőrizhető ha nem az kollektoron van a vezeték hanem az emiteren (GND-n) így a tápot ellenőrzöd meg van e..A sortranzisztort előtte ki kell mérni nem e az a rossz..
Lehet h előtte azzal kezdem hogy kicserélem a sortranzisztort akkor biztos ok lesz. Ennek a típusát vagy a panelon írt jelét nem tudod?
Ja am biztos észreveszem ha van valami változás mert egyenlőre bedugva és utána a főkapcsolót benyomva nem hajlandó készenlétibe kapcsolni csak 3-at villan a zöld led és kész. Hátha lényeges hogy kipurcanás előtt mit művelt: a kép fejjel lefele fordított trapéz alakúra összeugrott szín zöldes lett és vízszinte párhuzamos csíkok voltak a képben.
A sortranzisztor általában a sortrafó környékén van egy hűtőre csavarozva.. Ha van kép a tranzisztor valószínű jó más lehet a baj..
Én is forrasztási hibára tippelnék, vagy esetleg az eltérítőtekercs panelen lévő csatijának a hibájára.
Szia!
A 2SC4916 nem igazán jó oda. Válassz a lap alján lévő típusok közül: Bővebben: Link
Sziasztok. Van nékem egy techwood nevezetű tv-m. A gondom csak annyi ha bekapcsolom pittyegő hangot ad a 220-as becsatlakozás környékéről és ugyanilyen impulzussal a stand by led is villog. Emellett se kép se hang. Ha tudnátok valamit segíteni megköszönném.
Szia!
Kilőtte a sortanzisztort, és a tápegység a túlterhelés miatt indulgat.
Hi, nem vagyok nagy guru ebben a témában de a tápnak a primer oldalán nézd át/cserélgesd ki az elkokat.
Hi
Pár hónapja segítséget kértem egy régi tv javításában. Akkor ki lett cserélve a sárgán bekarikázott részek mert, elfüstöltek. Most ha nincs a tápon semmi és feszültség alá helyezem akkor is lehet halani valami nagyfrekis zúgást, sercegést. Ezért kicseréltem a pirosan bekarikázott alkatrészeket, de ugyan ugy megmaradt az a idegesítő zugás. A kérdésem az lenne hogy mi csinálhatja.Nem tudom fülel kizárni hogy miből jön. Másik problémám vele hogy amikor rádugom a jobboldali panelt a "nagyfesz" részt és úgymond standby-ban van a TV akkor is elkezd melegedni az "eredetileg" elfüstölt 2,2K ellenállás ami sárgán van karikázva, tehát fűstől. Ha próbálom indítani akkor kattan a relé de viszont egyből ki is old ami a táp panelon van. Próbáltam a nagyfesz sokszorozó nélkül is, de akkor is füstölt az ellenállás. Most a képen a meghajtó tranyó is kivan szedve, mértem és még nem raktam vissza. Van valakinek öltette hogy mi a hiba forrása annak örülnék. Segítséget előre is köszönöm.
Szia!
A rajz meg van? A Vidi tévé típusa? Ellenállás pozíciószáma? Kellene pár infó, hogy érdemben hozzá lehessen szólni.
Nem vagyok nagy tudor. A sorvégtrazisztor a BU nevezetű lesz?
Akár BU is lehet. Egy nagy fekete tranzisztor a sortrafó mellett, általában hűtőlapon.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy Alien tv(11 AK30 samsung48 cm képcsővel)nem indul,de ha lehúzom az eltérítőtekercs csatiját akkor elindul,és lesz középen egy fehér pont,ez képcsőhibát jelent vagy más valami is lehet?
Sziasztok!
Grundig TV visszatér, aminek a sorai enyhén jobbra-balra inogtak. Kicseréltem az összes elkót a táp és a sorkimenő körül... Most is inognak a sorok, de legalább a felső sorok kicsit összesűrűsödtek és közöttük jó néhány fekete csík is lett... Ezmegmiez? Képcső végén kellemetlen magas frekis sípolás is van. üdv: I
Ez azt jelenti, hogy zárlatos valami a soreltérítő tekecs körében. Kösd le a soreltérítő tekercs vezetékét a tekercsnél és úgy próbálj indítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |