Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   441 / 1274
(#) tom00 válasza gerenk hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Már egyszer végigforrasztottam, egy pár órát jó volt aztán

megint kezdte előröl.

Köszi.
(#) csanad11 válasza nagypapa09 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

helló,

sikerült kideríteni, mi a baja?
az enyém is pont ezt csinálja

üdv
Csanád
(#) lopo hozzászólása Feb 14, 2011 /

Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m. Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből(Hang van a kép nem jön be vagy csak nagyon sokára.Levettem a hátulját és a képcsö végén lévö panelbe csatlakoztatott szalagkábelt megmozgattam akkor bejött a kép,de ha elengedtem akkor megint fekete lett. Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? Én arra tippelek hogy a kábel rossz. Lehet ilyet valahol venni??
Köszi.
(#) kadarist válasza lopo hozzászólására (») Feb 14, 2011 /

Szia! Nem kábelhiba lesz, hanem valamelyik forrasztás adta meg magát a képcsőpanelen vagy az alaplapon.
(#) leventes válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Szia!
Ne haragudj,hogy zaklatlak még egy kérdéssel. A panelt hogy tudom kiszerelni? Van egy piros "kábel" ami összeköti a képcsövet a nem tudom mivel talán trafó?Azt lehet valahogy sérülés mentesen széthúzni?
(#) Doncso válasza leventes hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Szerbusz, azt a piros vezetéket a képcsőről lecsatolhatod, de előtte ajánlatos kisütni, fogj egy mérőzsinórt, az egyik végét kösd a sasszi test pontjához, de úgy, hogy biztosan illeszkedjen, a másik, hegyes végét lassan told be a sapka alá, ott van egy vezeték darab, ha azt megközelítetted, és esetleg még fel lett volna töltődve, akkor most kisült. Majd ezek után a fekete tappancsot felhajtod, és látni fogod, hogy két körömmel kapaszkodik a képcsőhöz az a piros vezeték, azt kell kiakasztani, így elengedi a képcsövet. A másik oldalon nem igazán tudod megbontani , az többnyire rögzítve van a trafóba.
(#) leventes válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Köszönöm
(#) vida68 hozzászólása Feb 15, 2011 /

Sziasztok , segitség kéne egy Daevoo DTF-2950K 100D tipusú tv-hez. A probléma a Q401 sormeghajtó tranyó,ha jol mondom . Ez tönkre ment és cseréltem egy hasonlóra (2sd4916) de ez is kiment egy másfélóra mulva , mi lehet a baj segitsetek.
(#) csampi02 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Az lesz köszi!
(#) lopo válasza kadarist hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Köszi a választ a hétvégén megnézem.
(#) csampi02 hozzászólása Feb 15, 2011 /

Van egy videoton ts3302 sp. Nem lehet rendes képet behangolni rajta.Szemcsés a kép és a hangal is nehéz párosítani.érdemes ezzel bajlódni?
(#) patexati válasza csampi02 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Szia! Az nem mai darab.. Meg lehet nézegetni rajt pár dolgot de nem érdemes belemerülni! A tuner tápfeszültségét és annak szűrtégét kéne először ellenőrizni. Egy halom kiszáradt elko lehet bent.. Feltételezem az antennajel megfelelő nam az miatt rossz.
(#) geri1984 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Erről a módszerről már valamit olvastam máshol, de sajna annyira nem ismerem, hogy a sorvégtranyót megtaláljam, kapcsolásim van hozzá, azon melyik elem ez?
És konkrétan hogy kéne megvizsgálni, a kollektor kiforraszt és ráterheljek egy izzóval? Az izzó sarkai hova legyenek kapcsolva? És ha ennek ellenére se indul hol kéne tovább szimatolni?

És eddig azt sikerült elkövetnem, hogy a DL29, DL24, DL26, DL 31, DL25, DL20, TL17 elemeket kicseréltem, ezek egy rakat szilícium zener dióda, meg egy PNP-s tranyó, de maradt ugyanez a jelenség.
(#) nyitraitomi hozzászólása Feb 15, 2011 /

Sziasztok! Nekem is lenne egy tv jellegű kérdésem.
Kb. négy éves THOMSON tv a következőt produkálja:
szép lassan elkezdett megnyúlni a kép teteje, és mostanában bekapcsolás után kb 5-6mp beugrik a kép és kikapcsol
Negyedik-ötödikre kapcsol csak be.
Szerintetek hol kezdjem?
(#) patexati válasza geri1984 hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Szia! A módszer egyszerű.. A sortrafó primér tekercsét egy izzóval helyettesíted.A Kolletort leválasztod a sortrafóról és az izzó egyik szálát ide kötöd a másikat a pozitívra mi megy a sortrafó tekercsének másik oldalára (könnyen megtallod ha leválasztod a kollektort akkor a trafó lába szabadon marad a másik felét a kivezetésének műszerrel megkeresed) Ha bekapcsolod világít fél fénnyel ha jó minden..Ha nem megy csak a táp is ellenőrizhető ha nem az kollektoron van a vezeték hanem az emiteren (GND-n) így a tápot ellenőrzöd meg van e..A sortranzisztort előtte ki kell mérni nem e az a rossz..
(#) geri1984 válasza patexati hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Lehet h előtte azzal kezdem hogy kicserélem a sortranzisztort akkor biztos ok lesz. Ennek a típusát vagy a panelon írt jelét nem tudod?
Ja am biztos észreveszem ha van valami változás mert egyenlőre bedugva és utána a főkapcsolót benyomva nem hajlandó készenlétibe kapcsolni csak 3-at villan a zöld led és kész.
Hátha lényeges hogy kipurcanás előtt mit művelt:
a kép fejjel lefele fordított trapéz alakúra összeugrott szín zöldes lett és vízszinte párhuzamos csíkok voltak a képben.
(#) patexati válasza geri1984 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

A sortranzisztor általában a sortrafó környékén van egy hűtőre csavarozva.. Ha van kép a tranzisztor valószínű jó más lehet a baj..
(#) hinar83 válasza tom00 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Én is forrasztási hibára tippelnék, vagy esetleg az eltérítőtekercs panelen lévő csatijának a hibájára.
(#) kadarist válasza vida68 hozzászólására (») Feb 16, 2011 / 1

Szia!
A 2SC4916 nem igazán jó oda. Válassz a lap alján lévő típusok közül: Bővebben: Link
(#) Joey32 hozzászólása Feb 16, 2011 /

Sziasztok. Van nékem egy techwood nevezetű tv-m. A gondom csak annyi ha bekapcsolom pittyegő hangot ad a 220-as becsatlakozás környékéről és ugyanilyen impulzussal a stand by led is villog. Emellett se kép se hang. Ha tudnátok valamit segíteni megköszönném.
(#) kadarist válasza Joey32 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Szia!
Kilőtte a sortanzisztort, és a tápegység a túlterhelés miatt indulgat.
(#) Baxi válasza Joey32 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Hi, nem vagyok nagy guru ebben a témában de a tápnak a primer oldalán nézd át/cserélgesd ki az elkokat.
(#) Baxi hozzászólása Feb 16, 2011 /

Hi
Pár hónapja segítséget kértem egy régi tv javításában.
Akkor ki lett cserélve a sárgán bekarikázott részek mert, elfüstöltek. Most ha nincs a tápon semmi és feszültség alá helyezem akkor is lehet halani valami nagyfrekis zúgást, sercegést. Ezért kicseréltem a pirosan bekarikázott alkatrészeket, de ugyan ugy megmaradt az a idegesítő zugás. A kérdésem az lenne hogy mi csinálhatja.Nem tudom fülel kizárni hogy miből jön.
Másik problémám vele hogy amikor rádugom a jobboldali panelt a "nagyfesz" részt és úgymond standby-ban van a TV akkor is elkezd melegedni az "eredetileg" elfüstölt 2,2K ellenállás ami sárgán van karikázva, tehát fűstől.
Ha próbálom indítani akkor kattan a relé de viszont egyből ki is old ami a táp panelon van.
Próbáltam a nagyfesz sokszorozó nélkül is, de akkor is füstölt az ellenállás. Most a képen a meghajtó tranyó is kivan szedve, mértem és még nem raktam vissza.
Van valakinek öltette hogy mi a hiba forrása annak örülnék.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Szia!
A rajz meg van? A Vidi tévé típusa? Ellenállás pozíciószáma? Kellene pár infó, hogy érdemben hozzá lehessen szólni.
(#) Joey32 hozzászólása Feb 16, 2011 /

Nem vagyok nagy tudor. A sorvégtrazisztor a BU nevezetű lesz?
(#) kadarist válasza Joey32 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Akár BU is lehet. Egy nagy fekete tranzisztor a sortrafó mellett, általában hűtőlapon.
(#) Watson hozzászólása Feb 16, 2011 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy Alien tv(11 AK30 samsung48 cm képcsővel)nem indul,de ha lehúzom az eltérítőtekercs csatiját akkor elindul,és lesz középen egy fehér pont,ez képcsőhibát jelent vagy más valami is lehet?
(#) bokor28 hozzászólása Feb 16, 2011 /

Sziasztok!

Grundig TV visszatér, aminek a sorai enyhén jobbra-balra inogtak. Kicseréltem az összes elkót a táp és a sorkimenő körül...
Most is inognak a sorok, de legalább a felső sorok kicsit összesűrűsödtek és közöttük jó néhány fekete csík is lett...
Ezmegmiez?

Képcső végén kellemetlen magas frekis sípolás is van.

üdv: I
(#) kadarist válasza Watson hozzászólására (») Feb 16, 2011 /

Ez azt jelenti, hogy zárlatos valami a soreltérítő tekecs körében. Kösd le a soreltérítő tekercs vezetékét a tekercsnél és úgy próbálj indítani.
(#) bokor28 hozzászólása Feb 16, 2011 /

Még egy kérdés.

Grundig számítógép monitorom bekapcsolás után fél percig magas frekvencián nagyon hangosan sípol, majd abbahagyja. Csak hidegen viselkedik így. (Érdekes, anyám nem hallja.) Mit kellene megnézni?

üdv: I
Következő: »»   441 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem