Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Ma csináltam egy nyákot. Beraktam a nyomatot a sima(átalakítás nélküli) laminátorba, és lemostam róla a papírt. Egy kis részen nem maradt ott a tinta. Azon a helyen alkoholos filccel rajzoltam be a hiányos részt(pár mm). Maratás után, csak az a pár mm maradt meg teljesen. A többin alámart(lyukacsos). Szerintetek ez miért van? Nincs takarékos módban, úgyhogy több festéket nem tudok rányomni. Gondoltam arra, hogy nem elég a hőfok, de csak rajta maradt...
Én 6,5 cm ről világítok 6 CREE leddel (A5 felületen egyenletesen elhelyezve, P20-nál kb 5 perc pausszal ) Te 62 cm-ről!
- A fényerő a távolság négyzetével csökken ezért neked közel 100 szor tovább kellene világítanod.... - Vékony lakknál sem mar alá, más a gond. - Sima pauszt használok, 20 Ft volt a nagyon jó minőségű A4-es darabja. Egy réteg mindig elég volt, mindig a tükörképet kell nyomtatni és a nyomtatott felével a nyákra helyezni, így nem világít alá. Gyakorolni és a technológiát belőni meg valami egyszerűbb nyákkal kellene, akár kis darab hulladékokkal és ha már minden rendben akkor továbblépni.
Nálam ha -5 van odakint a műhelyben képes -6 lenni. Na jó ez vicc, de tényleg max 2 fokot segít ugyanis az a garázs is, nagy leszigeteletlen tető, rés az ajtó alatt, hogy a macska be tudjon húzódni.....
Szél ellen véd Egyszer mikor teljesen kikristályosodott ilyen megfagyás során a marató, akkor a réz molekulák valahogy összegyűltek, és alkottak egy nagyujj felső perce méretű gyönyörű kék kristályt. Ezt kipiszkáltam, és kiraktam a napra. 3 nap múlva még mindíg ugyan olyan volt, gondoltam is berakom kémcsőbe, jó dísz lesz belőle, de kint maradt, esett a hó meg az eső, és csak egy tócsa maradt belőle.
J-O-E-t elnyelte ez oprendszere. Valaki aki vasal nem akarja megpróbálni az a pdf-et felvasalni amit küldtem?
Dehogy egész héten itthon ülök, beteg lett a kisebbik lányom, Vasárnap. Most ez jött közbe, én ezt nem értem meg vagyok átkozva?
Marasd elő vaskloriddal ,hogy matt legyem.
vasalóval melegitsd elő pár percig az azért is jó met nem mozdul el. és mehet a lamináló. Tinta az nincs csak festék .
Akkor festék. Lényeg, hogy az alkoholos filc alá nem mart.
Biztos, hogy nem a hőmérséklet miatt van? A festékről nem mostam le teljesen a papírt. Az okozhatta?
Marass elő megtapad így,hogy volt Ha van hőlégfúvód jól melegítsd meg vele a nyákot mikor kiveszed a laminálóból utána áztasd le.. 130 Celsius HP toner
A tita patronos nomtató nem jó .
A lézer nyomtaróban meg festékpor van . kis ecsettel meg bármijen festéket használhatsz pj körömlak.. Vagy gyata oldat denszeszben . csak az átlátszó. rosz nézni .
A hőlégfúvóval a papír (réz) felőli oldalt melegíted ?
Papír..
Köszi.Akkor jól tippeltem, de biztos ami biztos, megkérdeztem.
Ezt most komolyan gondoltad?
Ha már az alkoholos filc jó, nem fogok körömlakkal, meg gyantával hülyéskedni. De filccel sem akarok, mert nem kézzel akarom rajzolni. Meg ahhoz nem kell lamináló. Direkt ezért vettem nyomtatót, és laminálót. A festék rajta maradt, csak alámart. De maratás után is alig tudtam leszedni, úgyhogy azzal nem volt probléma, de lehet, hogy nem nyomódott rá teljesen, és voltak rések a tinta és a felület közt, ahova beszivároghatott a vas-klorid. Ilyen nyomtatóm van, és ilyen laminálóm. 130-140°C van ráírva, de egy 110°C-os, és egy 130°C-os termosztát van benne párhuzamosan. A nyomtató nem tudom mennyire melegszik fel. :/
Csak a vicc kedvéért lelamináltam a "80-ast" a régi
nyáklaminálómmal . Sajnos csak telóval tudtam lefényképezni. Ja és HP 2100 as nyomtatóval nyomtattam
Te hogy adod le a rendelést feléjük?Neked mennyi idő alatt szoktak válaszolni? Én már 3 napja elküldtem email-ben a nyákot Gerber RS-274X formátumban és a az árszámító programból is csatoltam a kért kivitelezéshez az adatokat de még semmi válasz nem érkezett. Előre is köszönöm a válaszod.
Szia!
A Samsung nyomtató festékének, az ujjaknak, már 200 fok vagy 210 fok kell, hogy rendesen tapadjon. Csináltam elég sok próbát, mire jó lett nekem is a nyák. Persze előtte alakítsd át a lamilnállódat is, mert kell a magas hőmérséklet.
Sikerült egy pár képet kikönyörögnöm a haveromtól , lefotózta a fóliát most már közelről is http://oriasmail.citromail.hu/dl/?tid=57d57c700e0580224447f8567
egy jól belőtt laminálóval akár ilyet is lehet csinálni http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/5e/5eaa8b29c325b221971b1...69.jpg
ezt csak a kíváncsiság kedvéért lamináltam egy szutyok fénymásolóból bontott fixáló hengerpárból tákolt "laminálóval"
Most ennyiből áll a kapcsolás. Tudsz valami egyszerű kapcsolást, hogy felvigyem 210°C-ig? Mindenhol csak PIC-est találtam, sőt, azokban a motort 2 irányba forog. De hogy hol lehet beszerezni olyan motort azt nem írják. Egyenlőre mindegy is, mert még nem akarok PIC-kel csinálni.
Még nem értek hozzá, nincs égetőm sem, stb.. Gondolom, ezt anélkül is meg lehet csinálni. Ahogy olvastam, úgy lassítják a sebességet, hogy szakaszosan működtetik a motort. Nem lehet fordulatszám-szabályozni?
Hát elég kevés látszik belőle. NEm tudod a haverodat megkérni fotózza le ezt is. Vagy rakd be egy scannerbe és is azzal szoktam képet csinálni a nyákról.
Tévedsz, mert én is leírtam, hogy hol lehet ilyen motort beszerezni, meg Attilla86 honlapján is van rá utalás. De nem szükséges másik motort venned, mert kézzel is tudod forgatni a panelt. Hőfok szabályzó rajzot találsz, azt hiszem valahol a fórum elején. Watt tett fel egy egyszerű kapcsolást. A mechanikus thermostat meg többe kerül, mint ha építesz egy elektronikát, mellyel legalább tanulsz is egy kicsit. Viszont a 230 Voltra nagyon figyelj, mert a lamináló motor és fűtőbetét test zárlat esetén meglepetést okozhat.
Üdv mindenkinek!
Azoknak akik utánépítették Attila86 fórumtárs által közölt laminálókapcsolást: Ha ugrál a hőmérséklet (pl. egyszer mér 100 fokot, majd egy pillanatra 30fokot, majd megint 100 fokot mér ami a tényleges) akkor vagy cseréld ki a C2 jelzésű pufferkondenzátor nagyobb értékűre (eredetileg 100uf/10V Ta SMD 'D' tokozású van benne), vagy forrassz mellé párhuzamosan egy másikat. Én most egy 470µF/25Vos kondit raktam be mellé (mert ez volt itt gyorsan elérhető). Ezután már nem szabad ugrálnia a hőmérsékletnek. Az oka amiért ugrál a hőmérséklet, hogy túlságosan brummos a tápfesz (kevés neki az a 100uF), és a 7805 sem tudja megszűrni rendesen. A csatolt képeken látszik, hogy mi van az A/D bemenetén.
Ez a scanner jó ötlet volt (én nem is gondoltam rá ) pedíg ott vigyorog a nyomtatóm tetején
üdv! most vettem 700ft-ért kallos 12% szőkítő krémet!
Kipróbáltam egy kis kupakban, hogy akrém miatt nem lép e heves reakcióba a sósavval és nem csinált semmit remélem tényleg tartalmaz 12% hidrogén peroxidod és lemarja jól a nyákokat! Ha beválik akkor ez jónak mondható mert 1l-es és 700 akárháyn forintba kerül!
legközelebb adj neki nagyobb felbontást, akkor értékelhetőbb lesz a kép, de ez is nagyon szép. A 41-42-nél látszik a nem feltapadás jelensége, pedig ez egy pici nyák, de nagyon jó. Mázli, hogy nem a bevezető vonalaknál történt. Már csak ki kéne marni.
Scanneld be 1200 dpi-vel. És össze lehet hasonlítani ezzel:
Vegyél rendes, 35%-os hidrogén-peroxidot. A krémbe, és társaiban túl sok a "melléktermék" 35 tömegszázalékos H2O2 minden háztartási, vegyi boltban kapható.
Üdv.
Én eddig sajna nem kaptam! Gyógyszertárba meg mondom 30% kell hát én olyat ki nem adok lemarja kezét lábát! Ha meg adnak 1 szer adtak anyámnak annka kb 30ml kis szart!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |