Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Motor hátsó lámpa lesz. Egyenirányító majd kondi majd a linkelt áramgenerátor. A mért feszültség a greatz után 10 v körüli alapjáraton és 24 pörgetve kicsit. Ezért kell áramgenerátor. Led nyitófesz 1,7 V körüli azt hiszem.
Sziasztok
Most írok először erre a fórumra. Lenne egy kérdésem. Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra, amit egy impulzus bemenet vezérel és 4 kimenete van. Mindig csak 1 kimenet aktív és az impulzusok hatására egy irányba lépked. Valahogy így 1000 0100 0010 0001 És tovább újra amíg kapja az impulzust. A kimeneten egy-egy relé lenne. Előre is köszi
Erre találták ki a 4017-es számláló IC-t. Ha csk 4-ig akarsz számolni, akkor a Q5 kimenetet (1-es láb) kösd össze a Reset bemenettel, ilyenkor a Reset természetesen nem testre kapcsolódik. Bővebben: Link
Ugyan nem értek az ilyen élesen változó feszültségekhez, de miért nem stabilizálod?
Mert azt szerintem jobban kellene hűteni, bár nem tudom... végül is nem lenne akkora áramfelvétel. Majd kiprószálom azért nagyobb tranzisztorral, hátha.
Ezek szerint az 5. impulzusra ismét az 1es kimenete lesz aktív?
A kimeneteket meg fölerősíted egy jó kis Darlington-tranzisztorra így: Bővebben: Link. Ezzel már nagyobb reléket is kapcsolgathatsz.
A világító DIÓDÁt ÁRAMGENERÁTORról kell működtetni. A feszültségstabilizálás felesleges és elvileg rossz megoldás.
Sziasztok.
Volna egy kérdésem VAn egy ilyen kereső lámpám /ez nem az enyém és elnézést kérek hogy ezt linkeltem de sehol nem találtam a neten más képet róla, kizárólag a lámpa ismertetésére szolgál/ és az történt hogy a távirányítója semmivé vált egyenlővé, (azt mondják hogy az anyag és az energia nem vész el csak átalakul, hát ez ugy el veszett hogy 1 éve nem találom) a kérdés szerintetek va e lehetőség a távító megkerülésére és a panelról valahogy fixen kábelesen kihozni nyomogombokat? Holnap megpróbálok képeket feltenni a belsejéről. Addíg is köszönöm.
3db LED-et miért KELL áramgenerátorról hajtani?
Karácsony előtt csináltam egy kis díszt 54db LED-el (egyszerre 24 világit). Összesen 80 mA eszik igaz 12V-ról megy.
Ezt értem hiszen a bemenő feszültség arányában változik az áram is. Ezért javasoltam a stabilizálást, de mint mondtam az ilyen nagy változások kezeléséhez nem értek és a kérdezőnek abban igaza van, hogy nagyon kell hűteni a stabilizátort. Akkor mindenképpen áramgenerátor, de ne BC tranzisztorokkal.
Szia ez a kapcsolás mire jo? mire használhato?
Sziasztok!
BFY34-es tranzisztor mivel lehetne helyettesíteni? Köszi
Mi a különbség az áramkorlátozó és az áramgenerátor áramkör között? Semmi. Elméleti áramgenerátort ( végtelen nagy feszültséggel ) nem tudsz építeni.
Diódát KELL áramgenerátorról meghajtani. Teljesen mindegy, hogy egyet, hármat vagy bármennyit. A nyitófeszültség pedig majd beáll magától. * A diódának nem lineáris az U-I karakterisztikája, mint a fénykibocsátó ellenállásnak, azaz izzónak. * Ha egy kínai gagyi zseblámpa vagy polcon a díszvilágítás tönkremegy, nem számít ( kivéve, ha felgyújtja a lakást ). Ha a mot'rodon a hátsó lámpa tönkremegy, rövid életű leszel.
Azt hiszem akadt egy nagyobb gond is a BFY34-es tranzisztor mellett. BYX42-es dióda. Na ezt mivel lehet pótolni a mai forgalomban lévő darabok közül?
Szia!
Itt láthatsz pár pót-típust: Bővebben: Link. De adatlap alapján is kereshetsz hasonló paraméterekkel rendelkező újabbat.
Inkább megmutatom, mert bizonytalan vagyok. Ebbe az ablaktörlő inertvallum kapcsolásba kellene helyettesítenem a BYX42-es diódát.
Ez nagyon jó lesz oda. Ilyen induktív terhelésekhez tökéletes lesz.
Sziasztok!
Van egy "kis" gondom: A szobámban valamiért instabillá válnak a számítógépek! Tudja valaki, hogy hogy lehetne kimérni, hogy a konnektorral minden rendben van e? A feszültséget lemértem, az 235V a multiméter szerint. Megmértem a fázis-nulla között és a fázis-föld között is, mindkét esetben ennyi volt a feszültség. Azt, hogy tudom kimérni, hogy nincs e felcserélve a nulla és a föld konnektorban? Aki tudja, hogy lehet és mit kéne még megnéznem az segítsen! Sürgős lenne.
Na, kaptam 2 trafót. Van egy 24 V / A ? , és egy 17 V / A? . Az a baj, hogy ugye nem tudom, hány A-os. Ugye, ha bedugom azt lemérni símán nem tudom, mivel, hogy valamin át kell vezetni, hogy meg tudjam mérni. A 24 V trafó az egy TV-hez volt, egy fekete kis dobozban volt, valami szűrő lehetett. Ha bekapcsolod, akkor jobb a kép. Erre szolgált. A másik egy házilag készített. Nem igazán merem lemérni, de kell majd az erősítőhöz. A 24 V-os panelján egy alkatrész alá van ragasztva egy cetli, hogy T=0.20 A. Remélem nem 0.20 a sima ereje, mert akkor sírni fogok. Legalább egy 1 A kéne nekem. :no: :yes:
VA sincs feltüntetve rajtuk?
Ha 24V a trafód és 1A akarod terhelni akkor legalább 28-32 VA trafó kell neked. VA= Volt Amper
Igen kevésbé fog melegedni. De miért nem próbálod ki?
Sajnos semmi nincs rajta, esetleg lemérni hogy tudom őket?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az úgy jó-e ha egy erősítőnek a hálózati csatlakozójánál kapásból a bizti és a kapcsoló előtt szétosztom az áramot mivel 2 toroid transzformátort szeretnék hajtani és nem szeretnék 2 csatlakozót!
Hello.Oszd ketté de minden trafónak raksz külön biztit.Ha valamenyikkel gond lesz könyebb kideríteni hogyí melyikkel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |