Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikromotor

Témaindító: vladek, idő: Jún 7, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) vladek hozzászólása Jún 7, 2007 /

Sziasztok először is szeretnék üdvözölni mindenkit. Nemrégen böngésztem a Google-n és találtam egy képet erről a motorról ( mikromotor).Érdekelne, lehetséges-e ilyet építeni.Ha vannak ötleteitek kérem írjátok le. A válaszokat előre is köszi.
(#) barkácsoló válasza vladek hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

Üdv!
Azt hiszem sokkal egyszerűbb lenne,ha kiszednél egyet egy megboldogult egy mobiltelefonból.
Rezgetés miatt van benne, a tengelyére egy asszimetrikus fej van ráhúzva, egy súlyos félbevágott fém henger (relatíve sújos,persze), amit ha a motor forgat, változik az egész telefon súlypontja és a tehetetlenség miatt elkezd ide oda rángatózni, persze gyorsan, ez a rezgés amit érzel mikor néma üzemmódban hívnak mobilon.

Szóval mobilokban találsz.

Amúgy mihez kéne?(csak érdeklődés képpen)
(#) Gatery válasza vladek hozzászólására (») Jún 7, 2007 /

Szia!

Én örülnék ha raknál fel egy képet vagy egy linket, hogy lássuk milyen méretről van szó!

Nagyon köszönöm!
(#) vladek hozzászólása Jún 8, 2007 /

Bocsi máris felrakom a linket és a képet

Link:http://www.mikroantriebe.de/motoren.htm

mikromot.jpg

(#) vladek válasza barkácsoló hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

A motor ha tudok szerezni vagy építeni. Szeretnék egy nagyon kis méretű helikoptermodellt építeni.
(#) csakip válasza vladek hozzászólására (») Jún 8, 2007 /

Lehet kapni azokat a mini távirányítós autókat kapni. Abban láttam kb ekkorát. És akkor megvan az elektronika egy része is.
(#) barkácsoló hozzászólása Jún 8, 2007 /

Én pár évig járta repülő modellező szakkorre. Igaz én csak vitorlázó gépeket építettem, de találkoztam sok mindennel a versenyeken.

A mobilos mikromotornak nem lesz annyi ereje, hogy felemelje a telepes modellt szerintem...

Inkább másfelől kéne próbálkozni! A benzines modellmotor drága, de pl van olyan hogy CO motor
a CO motor a nevét a CO2-azaz szén-dioxid gázról kapta, ugyanis szódáspatronnal működik. Modellmotor.

Van egy 1 vagy 2 köbcentis dugattyú, egy pici tank, amit feltöltesz szódáspatronnal, megpörgeted a propellert, aztán zümmög amíg el nem fogy a gáz, fordulatot henger űrtartalom változtatásával lehet elérni
(lehet tekergetni a hengert)
annak idején 6 éve egy CO motor kb 5-6 ezer ft volt, most nem tudom mennyi de, biztos nem drága és a szódás patron is olcsó.
a kis motoros repülő modellek elég sokáig szálltak vele, lehet hogy helikopternek is beválik!

Vagy vehetsz a modellboltban még villanymotort is, olyat amit szintén repülőkben használnak, de ezek a mocik is elég drágák..
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 8, 2007 /

Környezetemben a repülőmodellezők ódákat zengenek a kimustrált CD-Romok lemezforgató motorjairól.
Állítólag remekül "tunningolhatók" mágnescserével.
(#) sirály12 hozzászólása Jún 8, 2007 /

A cd-rom motor nem rossz gondolat.

link

Akár 3-400g-os húzóerőt is képes produkálni.
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 9, 2007 /

Szia
En keszitetem egy mikromotros kocsit (a motor egy NOKIA 3410-es rezgomotra volt), a vaza pedig jatekauto egy kicsit atalakitva.A hossza egyenlo egy gyufaeval.
a mellekelt kepeken is latszik
bocsanat a rossz kepminosegert!
(#) Braf válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 9, 2007 /

macro mód ugye tudod miért van a fényképezőn? csakmert nagyon életlenek a képek
(#) vladek hozzászólása Jún 9, 2007 /

Keréssel fordulnák Zsoltihoz. Nagyon tetszik az autó motorjának ötlete, mekkora áramerősséget használtál?
ja és tényleg kérnék tőled egy kicsit élesebb képeket.Köszi előre is.
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 10, 2007 /

Szia vladek !
a motor 4.5 voltrol megy tokeletesen de 1.5 voltrol is elindul :yes:
elesebb kepet sajnos nem tudok feltenni,mert 2MP-es felbontasu telefonnal van fotozva es kozeli kepeket nem fenykepez,de azert megprobalom
(#) peti13 hozzászólása Jún 11, 2007 /

Szia vladek.
Gondolkodtam a helikopter megvalósításán és nem tartom roszz ötletnek vannak ilyen mini RC kisautók (nekem van is 1) abban van motor vevő minden csak az a baj, hogy a hátsó motor fordulata az elsőétől függ és ez ha nincs behangolva pörög a gép a levegőben.
(#) vladek hozzászólása Jún 11, 2007 /

Szia Peti én épp most nézelődtem a vaterán találtam néhány nokia 3410-est szerintem azt meg fogom próbálni hátha fel tudom használni a motorját a helikopterhez.
(#) source2 válasza vladek hozzászólására (») Jún 11, 2007 /

hi

valaki nme tudja ilyne CO motort hol és mennyiért lehet veni? (robbanómotoros változat is érdekelne)

előre is köszi

üdv
(#) csakip válasza source2 hozzászólására (») Jún 11, 2007 /

Nekem van egy ősi CO2 motorom. legalább 15 éves és csehszlovák, ha jól tudom. Sose volt beépítve semmibe, csak ki volt próbálva.
Viszont emlékeim szerint kb 30 másodpercnél nem pörögnek ezek tovább. Vagy én nem tudok valamit...
Szóval nekem nem kell, nemtom mennyi most egy ilyen, ha érdekel, kitalálunk valami árat rá.

Sziasztok srácok valami ilyesmit szeretnék építeni emiatt inditottam a témát ha van ötletetek írjatok

Pixelito.jpg

Még néhány kép
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 11, 2007 /

Szia vladek !
a telefonbol a NOKIA 3310-es is jo ,es a mikromotortol magaba nem szal fel a helikoptered , csak ha valamilyen fogaskerekes attetelt hasznalsz ,en is igy csinaltam a kocsinal ,a kocsi hatso reszen latszik!a motor fordulata nagy de az ereje kicsi! (ja es a kocsin egy vas kerek az attetel! a kepen is latszik ! :yes: )
(#) Braf válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 11, 2007 /

ezeket a motorokat pagermotor nak hívják
"a telefonbol a NOKIA 3310-es is jo" helikopterhez nehezen mivel ezeknek "még" alacsony a fordulatszámuk amellett hogy gyengék
vannak direkt ilyen pici modellekhez gyárott pager motorok ("5V operation give 32.1mA free (420mA stall) at 31900RPM!") én is ilyeneket használtam a minilégpárnásomhoz

Kép: Hivatkozás
(#) vladek hozzászólása Jún 12, 2007 /

Valami ilyesmi motorra gondoltam jómagam is.Örömmel olvastam, hogy te légpárnást építettél belőle? Kérhetnélek, hogy rakj fel néhány képet?
Ja a motor hol lehet kapni, vagy honnan lehet megrendelni? eLŐRE IS KÖSZI.

(#) Braf válasza vladek hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

Link
a kész képeket sajnos letörölték a tárhelyemről majd rakok fel valahova
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 12, 2007 / 4

Szia vladek !
itt vannak a kepek amit igertem| :yes:
ezek elesebbek :yes:
(#) Braf válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

élesebbnek élesebbek csak nem látni rajtuk smmit anyira picik
(#) Dr.Megavolt hozzászólása Jún 12, 2007 /

Szia Braf
ha nem latod vagy egy nagyito vagy toltsd le es nagyitsd ki!
(#) Braf válasza Dr.Megavolt hozzászólására (») Jún 12, 2007 /

lehet ám telefonnan is szép éles és nagyfelbontású képeket készíteni! nem szabad olyan közelről fotózni!(nem fér akkora optika abba a pici telefonba hogy 10cm er ről éles képeket csináljon) attól nem lessz élesebb ha leveszed a felbontását 150*113 pixelre távolabbról kell vele fotózni! (gondolom nem egy szimpla semmit tudó telefon ha 2mp képeket készít szerintem van bene makró mód amivel lehet 15-20 cm er ről éles(ebb) képet készíteni!
vagy ha nincs benne akkor próbáld meg hogy messziről fotózol és ráközelítesz)

igy néz ki a légpárnásom (az eggyik ) most nincs rajta az akku, emelőmotor (leégett de van tartalék csak az meg nem 4.2V ra van és nagyon melegszik) ebben 3db pager motor van (lenne)

a második kép ugyanaz mint az első csak az 150*113 pixeles felbontásban van ha nem látod nagyítsd ki! szerintem nem fogod látni rajta a lényeget akármeddig nagyítod!
(#) peti13 hozzászólása Jún 18, 2007 /

Nagyon jó a légpárnásod nemrég én is akartam építeni de aztán túl bonyásnak tűnt és hagytam az egészet de a kép láttán lehet hogy én is építek egyet ez aljáról képet nem tudsz felrakni arra kiváncsi vagyok. Nekem is van egy motorom azt akartam egy repcsibe belerakni de túl gyenge szegény... Áttételezni kéne...
(#) Braf válasza peti13 hozzászólására (») Jún 18, 2007 /

Link
igy lehet készíteni
(#) peti13 hozzászólása Jún 18, 2007 /

Hálás köszönetem
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem