Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   190 / 564
(#) Tubi56 válasza Freedomocska hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Ez Jó!
(#) kralikandras válasza Freedomocska hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Ha-tőcsetek nekemis egy pohárval-mindenki üvegeket mutogat-olyan fröccccsözhetnékem támadt
Üdv! :emptybottle:
(#) zoly15 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia! Ki tudom számolni a kör kerületét. Most hogy átolvastam, ez az egész egy szörnyű félreírás következménye (az én részemről)
Idézet:
„Találtam oylan adatot hogy 0,38mm-es huzalból kell 30szál, ami 2,6955mm2. Kiszámoltam kijött 23,77mm2-re.”
Elírtam a 23.77-hez "mm2"-et írtam, holott "huzal darabszámot kellett volna" :bummafejbe: Hiába, ezt teszi ha az ember fejben máshol jár. Elnézést kérek mindenkitől.
(#) zoly15 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Így hogy kiszámoltam én is azt, úgy nekem is jó lett. Nekem is hellyel közzel ugyan az jött ki mint neked. Nekem 3,40062mm2.
(#) zoly15 válasza Freedomocska hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Nem szándékos volt, pillanatnyi elgyengülés :hide:
(#) Freedomocska válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A " családi kör " megnevezése bővebben : "A MACI-t meg nem építők családi köre " !
(#) zoly15 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Most átszámolva az egészet ez jött ki:
Primer: 0.44mm-es huzalból 25szál ami 3,7994mm2 lett.
Szekunder: 0.98mm-es huzalból 24szál ami 18,84785mm2 lett. A primer lehet hogy kicsit sok lett. Abból lehet hogy visszább veszek úgy hogy csak 3,4mm2 körül legyen..
(#) kralikandras válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A HQ-nál van egy csomó-válogathatsz-most jött a tájékoztatójuk.
/temosztát,hőkapcsoló/
(#) kivancsi4 válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Itt a fórumon találtam, ezt a táblázatot, én csak átalakítottam egy picit. Nézd át mégegyszer a számításokat, de inkább a trafó ablakkeresztmetszetét vedd figyelembe, tehát maximális kitöltés közelébe számolj, persze a szigeteléssel együtt!
(#) vottokar válasza kralikandras hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Bár nem nekem írtad.. :hide:
Iszonyat áruk van ezeknek a hőkapcsolóknak a HQ-nál. Az én macimba kellene minimum 5 darab. Az már egy kisebb vagyon. Keresnem kell egy olcsóbb beszerzési helyet.
(#) Ricsi89 válasza vottokar hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Miért nem helyettesítitek egyszerűbb pár alkatrészből álló diódás hőkapcsolóval? Én is így tettem, pár forintból megoldható.
(#) Csölle válasza vottokar hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Üdv,hova kell annyi hőkapcsoló ,én csak egyet tettem bele amelyik alkatrész a legjobban melegszik.Nekem a főtrafón van.Már készülget a második hegesztőm a kicsi maci ,abba is 1drb lesz.
(#) granpa hozzászólása Feb 19, 2011 /

Tiszteletem Hozzáértők!
Már háromszor végigolvastam a topikot, néhány részét többször is,de nem találtam okát, hogy némely gép kimenetén (orosz 240-es pl.) miért aszimetrikus a diódák elhelyezése. Anyag és tudás gyűjtés fázisában vagyok, a szkópomtól 200km-re. Addig felkészülés.
Tanult (gépjavító) barátom szerint a hegesztők 100kHz magasságában járnak (mutatott is, pálcást). Ezek miért nem?
Üdv: Kálmán
(#) (Felhasználó 46585) válasza granpa hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Mit értesz azon, hogy aszimetrikus az elhelyezésük?

100kHz környékén egy ilyen egyszerűbb felépítésű gépnek mint a Maci 1, túl nagyok lennének már a veszteségei. Csak igazán gyors IGBT-kel, vagy FET-ekkel menne rendesen, a trafóba is már nagyon jó minőségű vasat kellene használni, stb. Egyébként, 100kHz-en semmivel sem lenne jobb, legfeljebb egy kicsit kisebb. De nem akkora a különbség, hogy megérje azt a többletköltséget.
(#) dara válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A kimeneti egyenirányító diódákra gondol,hogy a pozitív ágban Pl három van a negatívba meg kettő.
(#) Temela válasza kralikandras hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Ja!
Egy frankó pacallal lekísérve nem is volna oly nagy kíhívás!
Üdv!
(#) Temela válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Elnézést!
De herélni vagy metélni talán nem ugyanaz!
Kerület vagy terület az sem?
(#) Temela válasza vottokar hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hi!
Van egy ötletem számodra! - Bár kicsit durung, de...
Mikrohuláámú sütő belseje?...
Mosogép?... - ezekben is van hőkioldó!
Ha meghallgattad, köszi!
(#) kralikandras válasza Temela hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Mostmár-kikapcsként-kérünk pacalreceptet,inverter helyett-hátha valami ujjító gondolat is születik. :emptybottle: :smoke:

Mikróban egészbiztos!
(#) granpa válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Helló Katt!
Oké, gyanítottam, hogy innen fúj a szél (100kHz). Sajnos nem tudom belinkelni amiket láttam (gépkezelési probléma), sok is lenne. Pl. az orosz 240-esben a kimenet 3/5 ugyanakkorákból!
Üdv:Kálmán

Hát...!
5kg pacal,cca 0,5kg hagyma, 1-2kg köröm, babérlevél, paradicsom,paprika,vörösbor,kömény,bors, só,vegeta,pirospaprika,pirosarany,gulyáskrém, - 4-5 óra, akáctűz és vasbogrács.... -legalább ennyi kell hozzá, hogy telizabáld magad "ízkényszerből"!

Mentettem-hálásan köszi!
(#) (Felhasználó 46585) válasza dara hozzászólására (») Feb 19, 2011 1 /

Akkor nagyon nem ismeri a működést...

Mosógépben is van, 40,60,90 fokos 8Van amelyik dupla)
(#) granpa válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Én a pc kezelési (gyakorlatlanság) problémára utaltam a gépkezeléssel. Amúgy, meg örülnék némi homály oszlatásnak (nem egy ilyen lenéző, másnak válaszolásnak). Erős áramú gépész (forgó) vagyok és soha ne foglalkoztam nagyfrekivel (tehát sötét vagyok?).
Kössz: Kálmán
(#) (Felhasználó 46585) válasza granpa hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Nem a gépkezelésre gondoltam, hanem arra, hogy azt írtad, háromszor elolvastad ezt a topicot és nem tudod, hogy miért aszimetrikus a kimeneti diódák száma. Erre írtam, hogy nem ismered a főáramkör működését.

Másnak azért válaszoltam, mert a "más" hamarabb válaszolt. Amit te válaszoltál, azt csak ennek a "más"-nak a hozzászólásából értettem meg. Te azt írtad, hogy 3/5 az orosz gépben. Nem értettem, hogy mi az a tört szám... Esetleg legközelebb fogalmazz pontosabban és ha hivatkozol valamire, akkor tedd be a linkjét. Különben csak találgatni lehet.

Ha be akarsz csatolni valamit ( mondjuk egy rajzot ), akkor először keresd meg, hogy hol van a gépeden. Jegyezd meg a helyét. Ezután, ahol írod a hozzászólásodat, középen van egy olyan, hogy "Browse". Ezt megnyomod, ekkor előjön egy oldal, ahol megkeresheted azt a helyet, ahol a becsatolni kívánt rajz van. Kijelölöd, aztán "Open". Ekkor a géped betölti ezt a fájlt és a "Browse" előtti ablakban fogod látni a fájl nevét. Aztán már csak el kell küldeni a hozzászólásodat, elmegy a szöveg és csatolmányként a fájl, amit kiválasztottál.
(#) granpa válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Na most megtudtam miért aszimetrikus a kimeneti (hegesztő áram) diódák elrendezése! (némely gépben)
50 évig nem használtam számítógépet (de láttam szoba nagyságúakat), most próbálom begyakorolni magam.
(#) kralikandras válasza Temela hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

MOSOGATÓGÉPBEN NEMJÓ? :hide: :smoke:
(#) Freedomocska válasza granpa hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

...Hogy őszinte legyek én sem tudom miért ilyen elrendezésű a kimeneti diódák elrendezése . Talán kérésre majd valaki belinkeli magyarra fordítva a különböző működésű kapcsoló üzemű rendszerek működési elvét . Szerintem csak kérni kell és biztosan segít valaki .
Következő: »»   190 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem