Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Ez Jó!
![]() ![]()
Ha-tőcsetek nekemis egy pohárval-mindenki üvegeket mutogat-olyan fröccccsözhetnékem támadt
Üdv! ![]() ![]()
Szia! Ki tudom számolni a kör kerületét. Most hogy átolvastam, ez az egész egy szörnyű félreírás következménye (az én részemről)
![]() Idézet: Elírtam a 23.77-hez "mm2"-et írtam, holott "huzal darabszámot kellett volna" :bummafejbe: Hiába, ezt teszi ha az ember fejben máshol jár. Elnézést kérek mindenkitől. „Találtam oylan adatot hogy 0,38mm-es huzalból kell 30szál, ami 2,6955mm2. Kiszámoltam kijött 23,77mm2-re.”
Így hogy kiszámoltam én is azt, úgy nekem is jó lett. Nekem is hellyel közzel ugyan az jött ki mint neked. Nekem 3,40062mm2.
Nem szándékos volt, pillanatnyi elgyengülés :hide:
A " családi kör " megnevezése bővebben : "A MACI-t meg nem építők családi köre " !
![]()
Most átszámolva az egészet ez jött ki:
Primer: 0.44mm-es huzalból 25szál ami 3,7994mm2 lett. Szekunder: 0.98mm-es huzalból 24szál ami 18,84785mm2 lett. A primer lehet hogy kicsit sok lett. Abból lehet hogy visszább veszek úgy hogy csak 3,4mm2 körül legyen..
A HQ-nál van egy csomó-válogathatsz-most jött a tájékoztatójuk.
![]() ![]() /temosztát,hőkapcsoló/
Itt a fórumon találtam, ezt a táblázatot, én csak átalakítottam egy picit. Nézd át mégegyszer a számításokat, de inkább a trafó ablakkeresztmetszetét vedd figyelembe, tehát maximális kitöltés közelébe számolj, persze a szigeteléssel együtt!
Bár nem nekem írtad.. :hide:
Iszonyat áruk van ezeknek a hőkapcsolóknak a HQ-nál. Az én macimba kellene minimum 5 darab. Az már egy kisebb vagyon. Keresnem kell egy olcsóbb beszerzési helyet.
Miért nem helyettesítitek egyszerűbb pár alkatrészből álló diódás hőkapcsolóval? Én is így tettem, pár forintból megoldható.
Üdv,hova kell annyi hőkapcsoló ,én csak egyet tettem bele amelyik alkatrész a legjobban melegszik.Nekem a főtrafón van.Már készülget a második hegesztőm a kicsi maci ,abba is 1drb lesz.
Tiszteletem Hozzáértők!
Már háromszor végigolvastam a topikot, néhány részét többször is,de nem találtam okát, hogy némely gép kimenetén (orosz 240-es pl.) miért aszimetrikus a diódák elhelyezése. Anyag és tudás gyűjtés fázisában vagyok, a szkópomtól 200km-re. Addig felkészülés. Tanult (gépjavító) barátom szerint a hegesztők 100kHz magasságában járnak (mutatott is, pálcást). Ezek miért nem? Üdv: Kálmán ![]() ![]()
Mit értesz azon, hogy aszimetrikus az elhelyezésük?
100kHz környékén egy ilyen egyszerűbb felépítésű gépnek mint a Maci 1, túl nagyok lennének már a veszteségei. Csak igazán gyors IGBT-kel, vagy FET-ekkel menne rendesen, a trafóba is már nagyon jó minőségű vasat kellene használni, stb. Egyébként, 100kHz-en semmivel sem lenne jobb, legfeljebb egy kicsit kisebb. De nem akkora a különbség, hogy megérje azt a többletköltséget.
A kimeneti egyenirányító diódákra gondol,hogy a pozitív ágban Pl három van a negatívba meg kettő.
Ja!
Egy frankó pacallal lekísérve nem is volna oly nagy kíhívás! Üdv! ![]()
Elnézést!
De herélni vagy metélni talán nem ugyanaz! Kerület vagy terület az sem?
Hi!
Van egy ötletem számodra! - Bár kicsit durung, de... Mikrohuláámú sütő belseje?... Mosogép?... - ezekben is van hőkioldó! Ha meghallgattad, köszi!
Mostmár-kikapcsként-kérünk pacalreceptet,inverter helyett-hátha valami ujjító gondolat is születik.
![]()
Mikróban egészbiztos!
![]()
Helló Katt!
Oké, gyanítottam, hogy innen fúj a szél (100kHz). Sajnos nem tudom belinkelni amiket láttam (gépkezelési probléma), sok is lenne. Pl. az orosz 240-esben a kimenet 3/5 ugyanakkorákból! Üdv:Kálmán ![]()
Hát...!
5kg pacal,cca 0,5kg hagyma, 1-2kg köröm, babérlevél, paradicsom,paprika,vörösbor,kömény,bors, só,vegeta,pirospaprika,pirosarany,gulyáskrém, - 4-5 óra, akáctűz és vasbogrács.... -legalább ennyi kell hozzá, hogy telizabáld magad "ízkényszerből"!
Mentettem-hálásan köszi!
![]() ![]() ![]()
Akkor nagyon nem ismeri a működést...
Mosógépben is van, 40,60,90 fokos 8Van amelyik dupla)
Én a pc kezelési (gyakorlatlanság) problémára utaltam a gépkezeléssel. Amúgy, meg örülnék némi homály oszlatásnak (nem egy ilyen lenéző, másnak válaszolásnak). Erős áramú gépész (forgó) vagyok és soha ne foglalkoztam nagyfrekivel (tehát sötét vagyok?).
Kössz: Kálmán
Nem a gépkezelésre gondoltam, hanem arra, hogy azt írtad, háromszor elolvastad ezt a topicot és nem tudod, hogy miért aszimetrikus a kimeneti diódák száma. Erre írtam, hogy nem ismered a főáramkör működését.
Másnak azért válaszoltam, mert a "más" hamarabb válaszolt. Amit te válaszoltál, azt csak ennek a "más"-nak a hozzászólásából értettem meg. Te azt írtad, hogy 3/5 az orosz gépben. Nem értettem, hogy mi az a tört szám... Esetleg legközelebb fogalmazz pontosabban és ha hivatkozol valamire, akkor tedd be a linkjét. Különben csak találgatni lehet. Ha be akarsz csatolni valamit ( mondjuk egy rajzot ), akkor először keresd meg, hogy hol van a gépeden. Jegyezd meg a helyét. Ezután, ahol írod a hozzászólásodat, középen van egy olyan, hogy "Browse". Ezt megnyomod, ekkor előjön egy oldal, ahol megkeresheted azt a helyet, ahol a becsatolni kívánt rajz van. Kijelölöd, aztán "Open". Ekkor a géped betölti ezt a fájlt és a "Browse" előtti ablakban fogod látni a fájl nevét. Aztán már csak el kell küldeni a hozzászólásodat, elmegy a szöveg és csatolmányként a fájl, amit kiválasztottál.
Na most megtudtam miért aszimetrikus a kimeneti (hegesztő áram) diódák elrendezése! (némely gépben)
50 évig nem használtam számítógépet (de láttam szoba nagyságúakat), most próbálom begyakorolni magam.
MOSOGATÓGÉPBEN NEMJÓ? :hide: :smoke:
![]()
...Hogy őszinte legyek én sem tudom miért ilyen elrendezésű a kimeneti diódák elrendezése .
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |