Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   22 / 45
(#) orizon hozzászólása Feb 18, 2011 /

Még egy kérdés.A T-home beltéri egységét nem lehet lecserélni valami más minőségi beltérire ami viszi a home kártyát ?
(#) Action2K válasza orizon hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Enyémhez sincs, nincs is értelme, mert valamilyen vasszerkezet mindig eltéríti. Egy térkép, akár a guglié, sokkal nagyobb segítsék. Persze, csak ha olyan helyen szereled, ahol még nem jártál. Ami nagy segítség még, hogy tudod a legismertebb, legkönnyebben megtalálható műholdak egymáshoz képesti elhelyezkedését. Így, ha megtalálsz egy holdat, letöltöd a csatornalistát, s már a listából (sőt, már akár a letöltés elején megtalált csatornákból) tudod, hogy melyik holdat találtad meg. Innen meg már tudod, hogy jobbra, vagy balra keresd amit szeretnél. Ha viszont a beltérit egy adott csatornára állítod, ami csak azon a műholdon van, akkor, hiába jelez a műszer 100%-ot, nincs kép ha nem a jó holdon állsz. Persze, sok "kaszálással" egyszer csak rátalálsz. A holdak "centinként" vannak egymás mellett.
(#) Action2K válasza orizon hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Milyen kódolású? Párosítani kell a beltérivel?
(#) orizon válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Nem tudom milyen kódolású. A beltéri cserén azért gondolkodom, már ha lehetséges ez a művelet, mert ezzel amit adtak a T-homék ,ezzel nem lehet csatornalistát szerkeszteni.Vicc!
(#) moele válasza orizon hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szia !
A beltérihez a kártyát párosítani kell, és a hang is más kódolásban van 'AC3'. Más beltéri nem jó a kártyához. A beltéri menüjébe (csatornalista) nem lehet belépni, (vagyis csak belső titkos kóddal lehet ) azért választották ezt a verziót, nehogy a hozzá nem értők elállítsák.
Üdv.: moele
(#) orizon hozzászólása Feb 19, 2011 /

Ezt nem értem. Mit értesz azon, hogy hozzánemértők elállítják. Pont az a lényeg, hogy szeretném az ízlésemnek megfelelően beállítani a csatornalistát. A Digi TV beltérijén ez a művelet gyerekjáték. A T-Home beltérin a Discovery és a többi hasonló csatornák a lista végén vannak. Izomlázat kap az ujjam mire odaérek azokhoz a csatornákhoz amiket nézni szeretek. Minek árulnak vagy adnak olyan beltérit, amit nem lehet használni. És még annyit, ha a készüléket SCART+SCART csatlakozóval kötöm össze a televízióval akkor gerjed a televíziókészülék. Két T Home beltériegység ugyan azt produkálja. Szóval van két beltéri, amiről egy -egy televíziókészülék megy, és ha Scart csatlakozóval vannak összekötve akkor gerjednek a televízió készülékek. De csak akkor, és mind a két beltéri ezt produkálja az összekötött televíziókészülékekkel. Ha viszont a betéri egységből RCA kábellel csatlakozok a televízió Scart csatlakozójába/RCA SCART adapter/ akkor nem gerjed a televízió készülék/egyik sem/. Hívjam a T-HOME ügyfélszolgálatot hibabejelentéhez?
(#) Action2K válasza orizon hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

A hozzá nem értők a 70-80 éves mamika, a pékek, szakácsok, asztalosok, autószerelők, festők, gipszkartonosok, lakatosok, kőművesek, kertészek, virágkötők, ügyvédek, orvosok, tanárok, plázacicák... hosszú lenne a lista. Szóval mindenki, akinek semmi köze az elektronikához, számítástechnikához és még az is gondot okoz nekik, hogy a gyerek mese DVD-jén a hangot angolról magyarra állítsa. Döbbenetes tény, de Magyarország ifjabb középkorú lakosságának (30-40 évesek) igen kis százaléka boldogul az ilyen dolgokkal. Pedig már több mint 20 éve van számítástechnikai oktatás. A 40 év felettieknél még kisebb ez az arány, de ez érthető, hisz nekik még kevesebb esélyük volt fiatalon megismerkedni a technikával, ma meg már egyre nehezebb felzárkózniuk. Persze vannak akiket érdekel, ideje is van és sikerül neki.
Szóval az arány úgy oszlik meg, hogy a legnagyobb százalékban a 8-30 évesek, a legkisebben a 0-8 és 30-100 évesek értenek hozzá. De ők sokkal többen vannak, tehát az ő igényeikhez kell igazodni.
Te, aki a bonyolult okos-telefonoktól, de még a kínai Hi-Fi DIY oldaltól sem riadsz meg, gyerekjáték lehet az ilyenek kezelése.
Viszont, akkor miért a T-home-ot választottad? Ugyan a Diginél sorba rakható, De ha UPC Crypto kártyát igényelsz, akkor még ráadásul olyan beltéribe teszed amilyenbe akarod. Még PVR-es is lehet, amivel ráadásul fel is veheted az adást, anélkül, hogy ezért külön havidíjat fizess.
(#) orizon válasza Action2K hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hogy miért választottam a T-HOMOT......Mivel felénk nincs kébel kiépítve maradt ez a megoldás.És mivel internetem is tőlük van, ADSL ,összekötöttem az egészet .Szóval telefon ,net, sat egyben van.Így olcsóbb lett valamivel a szolgáltatás.Ez mellett már vagy 4-5 éve működik a DIGI TV műhodas rendszere. Próbáltam kérni a DIGITŐL egy plusz készüléket, de valahogy nem volt nekik sürgős azt hozzám eljuttatni felszerelni.Kb egy fél éve ,hogy kértem tőlül egy plusz készüléket.Szóval most két szolgáltatóm van egymás mellet.Csak az egyik fapadosabb mint a másik.Eddig azt hittem a Diginél nincs lejjebb..de úgy látszik van..
(#) moele válasza orizon hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Szia !
Figyelj, ha mindenáron be akarsz lépni a menübe akkor kérd meg a szolgáltatót, hogy adja meg a kódot (általában, ha nem állítják el akkor az alap 0000) A Scart csatlakozóról annyit, hogy nem a megfelelőt használod.
Olyan kábel kell amelyikben csak a kapcs. fesz. a video-audio - in-out van bekötve, vagy amelyiken RGB-is van, de akkor a TV-át kell állítani. Esetleg, ha van lehetőség használj HDMI csatlakozót.
Üdv.: moele

A digi és thome TV díja együtt nagyobb havi négyezernél? (HBO-meg ilyenek nélkül) Mert a UPC-nél ennyibe kerül két beltéri a legnagyobb csomaggal. (persze HBO-meg ilyenek nélkül)
S mint mondtam, olyan beltérit veszel hozzá amilyet akarsz. A legolcsóbb sztenderd 11.900Ft, míg a már felvevős 17.200Ft.
(#) orizon válasza moele hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Ez volt a készülék dobozában , már mint a készülékhez adott scart csatlakozó.Akkor minek adják a készülékhez ha probléma van vele? HDMI csatlakozót csatlakoztassam..most elkezdtem kuncogni.Mondtam azt előbb, hogy azt hittem eddig a Digi Tv nél nincs lejjebb. HDMI csatlakozó a T-HOMOS kütyün
(#) orizon válasza Action2K hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Együtt igen, drágább, de a diginek az alapcsomagja az sokkal jobb mint bármelyik más szolgáltatóé.Szerintem...2900 ft havonta a DIGI sat tv. Mellesleg az összes digi motyó az én tulajdonom, kártyát kivéve.Az UPC az nem érdekel sz@..ok rájuk.!.Mikor náluk jártam és érdeklődtem azt mondták költözzek olyan helyre ahol tudom használni a szolgáltatásukat.Ez kábel kérdésnél volt, mikor kérdeztem őket nincs e tervben az, hogy fejlesztenek-e majd felénk is.Költözzek olyan helyre.. Így állnak a dolgokhoz.Költözzön a jó édes........ Pedig ez egy megyeszékhely...nem valami eldugodt kis falu.

Lehet, hogy egy régebbi TV-hez csatlakoztatod és nem lehet állítani az AV kimeneteket. Próbáld meg az előbb leírt Scart kábellel, vagy az RGB kimenetre állítsd a TV-t , ha van rá mód, úgy próbáld meg. A kép szerint akkor ez egy régebbi beltéri lehet, az újabbakon már van HDMI kimenet is, sőt kéttuneres választható PIP-lehetőséggel is.
(#) orizon hozzászólása Feb 19, 2011 /

t-Home Scart

Ez a leg újabb beltéri! Már mindent végig böngésztem , hogy milyen beltériket adnak a téhomenál az előfizetőknek..Amin van HDMI csatlakozó az IP-tv hez való..Sat Tv hez fapados beltérik vannak. Ennek az előde is ilyen volt. A Digitévénél sem különb a helyzet.Ott van választék, de egyiknek a hátulján sincs HDMI kimenet. De lehet, hogy van olyan kütyü csak én nem tudok róla.Sat tévéről van szó..

Ennél a kábelnél mind a 21-pólus be van kötve. Feltételezik, hogy olyan TV-d van amelyiken RGB kimenetet is lehet választani (RGB-n jobb a képminőség !)
Simán a Scart aljzatban gerjedést okozhat (TV-függő),
vagy RCA-val csatlakozz. Az egyszerűbb Scart kábelt használd amelyiken csak a kapcs.fesz. a video-audio-in out van bekötve, vagy a meglevő kábelből forraszd ki a többi szálat. Olyan kábel is van amelyiken Scart fejet lehet cserélni, az egyik felére az 'in' feliratú, a másik felére az 'out' feliratút kell csatlakoztatni (régi videókhoz volt ilyen szett).

Beállítottam a leszerel digi parabolát a Satfinderrel. A lényeg szerintem "mint halandónak" a műhold véletlenszerű eltalálásában van. Olyan 4. próbálkozásra sikerült az attrakció. Öszegezve.Semmi különbség nincs sem hang sem pedig képminőségben a digi és a t-home közt.

Sok különbség van a két szolgáltató között, csak a hagyományos képcsöves TV-n nem veszed észre. LCD-n pedig látni, hogy a Digi agyon van tömörítve ! 544x576i felbontás, 1-3 Mbps .
Az MPEG2/MPEG4 bitsream sebességhez kapcsolható képminőség becslésére: 2xMPEG2 = 1xMPEG4 bitsream sebesség azonos minőségű.
A T-home-nál jobb a képminőség és nincs kockásodás, ha pontosan van beállítva az antenna, legalább 95% minőség.

Bírom az ilyen hozzáállást!

Idézet:
„Mellesleg az összes digi motyó az én tulajdonom, kártyát kivéve.”
És mit érsz a lebutított, szolgáltató-kártyafüggő beltériddel, ha már nem lesz digi. (Ami nincs is olyan messze.)

Idézet:
„Az UPC az nem érdekel sz@..ok rájuk.!”

Abból, amit írtál, úgy látom a UPC kábeles szolgáltatása iránt érdeklődtél. A műholdas eszedbe sem jutott volna? A Thome miér a szatost adta Neked? Miért nem a kábelesét? Akkor nem kéne küzdened a "trágya" beltérijükkel, s a TV-den a csatornákat olyan sorrendbe rakod ahogy akarod. Ja, mert ők sem tudnak Nálad? Csak a régi megörökölt Matáv telefonvonalon adnak Neked netet, "aszt légy bódog", meg rád sózzák a, most már Te is látod milyen beltérijüket.

Idézet:
„Pedig ez egy megyeszékhely...nem valami eldugodt kis falu.”

Nyugi! Budapesten ugyan ez a szitu. Ott sincs mindenhol mindegyik szolgáltató, s a kedves "vevő" azt válassza amelyiket akarja. NEM! Amelyik az utcába, vagy tömbházba be van vezetve az van és kész!

Nálam is meg eset már az, hogy az érdeklődőnek elmondtam, hogy mely szolgáltatókból választhat internetet, mire kategorikusan kijelentette, hogy Neki ezekből egyik sz@..házi szolgáltató sem kell.
Mondtam Neki (tök közömbösen): Akkor nem lesz internetje.
Húúúú, lett is kamillázás meg hápogás, hogy na de a XXI. században vagyunk, mi ez a kiszolgáltatottság.
Nos, elmagyaráztam, hogy ugye nem szeretné, hogy egy két évente a háza előtt, az utcákon mindig hónapokig fel legyen ásva a környék, ha alakul, átalakul, vagy megvásárolják a régi szolgáltatót... Aztán jön és húzza be a kábelét. Nálunk, s gondolom más városokban is, megunta ezt a hivatal, s azt mondta, hogy ennyi, vége. Innentől a városközpontból kivezető főút ötven valahányas házszámáig van thome. Utána van valamilyen trágya kábel. 5 csatornán már van is kép, ha nem esik az eső, nem fúj a szél, s ha nem süt a nap. Viszont egyik szolgáltató sem vallja a sajátjának már. Ergo, ott már a világ vége plusz egy nap után sem lesz semmilyen kábeltévé. A városunkban egyébként még csak három kábelszolgáltató van. De nem is lesz több. Ahol én lakom, se a Thome, se a UPC, de a DigiTV kábelszolgáltatása sem érhető el. Megsúgom, a környék egyik legforgalmasabb főútja mellett lakom. Van egy maszek ürge, akinek a "falukábele" viszont nem kell nekem. Ennek ellenére van széles-sávú netem, vezetékes telefonom, Digitális, legjobb minőségű műholdas TV-m HD-s csatornákkal, akár 60 darab műhold ingyenes csatornáit nézhetem, megállíthatom, felvehetem... Mielőtt azt mondod, ja aki milliomos..., megemlítem, hogy én egy kis egyszemélyes boltban dolgozom, a feleségem pedig egy gyárban irodista (logisztika). Egyikünk sem manager, vagy valamilyen fejes, vagy pénzes vállalkozó, s mégis megtaláltam ebben a szolgáltatóktól kiszolgáltatott világban a legjobbat. Persze, van még jobb, sőt annál is jobb, csak ahhoz oda kellene költöznöm. Viszont ki garantálja, hogy ott lenne munkám is.
(#) verwolf9999 hozzászólása Márc 25, 2011 /

Van egy galaxis easy beta s ci beltérim de sajna elég régi már rajta a satellite lista annyira hogy fele műholdat meg sem találom vele és vannak olyanok amik teljesen más irányba vannak kiírva . Szeretném ezt a listát frissíteni ha lehetséges. Ha lehet valami progit tudnátok erre a célra ajánlani ? A beltéribe kódokat is lehet írni szóval ha az úgy nem megoldható hogy szoftvert is cseréljek akkor kérlek írjatok . Ja és egy nullmodem kábel bekötési rajz is jól jönne hogy a sat listát rudjam frissíteni
(#) verwolf9999 válasza verwolf9999 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Oh ha ez segít azthiszem easy_rider szoftver van rajta
(#) verwolf9999 hozzászólása Márc 26, 2011 /

Schwaiger dsr 5002 Beltérihez nullmodem kábel bekötést tudna valaki linkelni vagy képet felrakni ? Okosításhoz kéne
(#) Leonleon hozzászólása Márc 26, 2011 /

Tisztelettel!

Házunkon a parabolán kettő fej van : ASTRA19.2E és HOT BIRD. A HOT BIRD-t át lehetne állítani THOR5-re úgy,hogy az ASTRA maradjon???

Köszönöm a segítséget!

Címem : ***@***.hu

A fórum lényege épp nem a mail-ezgetés. Action2K
(#) kadarist válasza Leonleon hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia!
Sajnos nem, mert a Thor túl messze van a Astra-tól.
(#) Action2K válasza Leonleon hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Ha elég nagy az antennád (80-90cm-es vagy nagyobb) akkor megoldható, marad elég jel.
(#) verwolf9999 hozzászólása Ápr 7, 2011 /

Szereztem egy nokia D-BOX beltérit blu peer boxcracker szoftal és vélethelül kikapcsoltam a hauptmenü-t azaz a főmenüt sajan német és nem tudom hogyan sikerült de sajna most a home és a d-box gombok sem jól funkcionálnak . Konkrétan a home lett a kilépés és a d-box a channel list . Nem tudja valaki hogyan tudnám visszahozni a menüt ?
(#) szk21 hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Üdv!
Egy apró kérdésem lenne, esetleg valaki találkozott már a jelenséggel. Szóval adott egy SkyStar2 kártya (2.8) ami linux alatt tökéletesen megy, (50% minőségnél már bármit tudok nézni, egyébként 80 fölött szokott lenni a legtöbb adónál). Namost a problémám csak annyi, hogy winfos alatt úgyanúgy 80%-on egyes csatornáknál akadozik a kép, nem jön be, stb. mintha a jel lenne gyenge, márpedig biztos hogy nem az
Ha valaki tud rá gyógyszert szeretettel várom hozzászólását
(#) Action2K válasza szk21 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Ha jól tudom, a dekódolást a gép végzi s nem a kártya, s elfogy az erőforrás. Nagyobb/jobban beállított antennával több lesz a jelszint, illetve kevesebb lesz a hibás steam-block, s akkor a win is jobban megbirkózhat vele.
(#) szviktor18 válasza szk21 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!
Milyen codec-eket használsz? Milyen dvb programmal?
(#) marksman hozzászólása Máj 25, 2011 /

Sziasztok !

Lenne egy amatőr kérdésem:

A műholdak ugye keringenek a föld körül , de ha keringenek akkor a parabola antennát mért egy fix pozícióba kell beállítani ? Ha a műhold éppen a föld másik oldalán jár mért nem megy el az adás ??? :wow1:
Következő: »»   22 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem