Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy PC-s DMX vezérlőt szeretnék építeni, viszont szükségem volna egy nyáktervre, beültetési rajzra és alkatrészlistára...lehetőleg minnél olcsóbbnak, könnyen megépíthetőnek de azért használhatónak kéne hogy legyen. Kérlek benneteket amennyiben valaki tud segíteni, küldje ide a dolgokat: gazs.peter@gmail.com Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket.
Nem tudom, hogy milyen programmal próbálod, én arra gondoltam, hogy pl. Freestyler-ben lehet a setup-ban állítani az output refresh rate-et. Hátha...
Ha végképp nem megy, akkor valahogyan meg kellene nézni szkóppal, hogy milyen jel jön ki a vezérlőből. (Én a driver telepítése után semmit nem állítottam, működött a dolog. 4 lámpát vitt rendesen, 16 nál már kevés volt az USB tápja, ezért kellett az az elosztó neki.) Még valami: Nézem most, hogy hogy is van a hiba. Tehát 1. csatorna nem reagál; 2. csatorna rendeltetésszerűen; 3. - 4. csatorna pedig úgy működik ha vezérlőn a 4-es azaz az utolsó és az utánna következő csatorna is fel van tolva? A vezérlőn a 3. csatornát feltolva szintén nem csinál semmit?
Hello!
Bővebben: Link Ennél egyszerűbb szerintem nincs, ami USB-s. Más megoldással én nem foglalkoznék, mert manapság nem biztos hogy működni fog a gyorsabb gépekkel. Nyák gyakorlatilag gyerekjáték, ha a kész panelt rendeled hozzá, akkor azon kívül kell még egy tüskesor, egy RS485-ös meghajtó ic, és egy ellenállás.
Ha csak a 3. csatornát tolom fel magába,nem csinál semmit.Ugyan ez a helyzet a 2.kal is. Csak akkor reagálnak, ha a 4.es 5.ös csatorna fel van tolva. DMX cím:0-3. Freestyler-el és DMX Desk-el próbáltam.
pgazso : csatolom az én nyáktervemet. Sprint Layout-al tervezve.
Hová valósi vagy? Lehet hogy tudok segíteni hogy kipróbáljuk a vezérlődet.
Köszi a választ, de igazából azért kértem a nyáktervet meg a beültetési rajzot meg az alkatrészlistát mert kicsit zöldfülű vagyok az ilyesfajta dolgokhoz, viszont ilyen rendszerben tettem már össze jópár dolgot. Úgyhogy ha kérhetnék ezeket küldd el nekem. Előre is köszi!
Bocs, hogy késlekedve válaszolok.
Sajnos én Miskolc mellett lakok, gondolom ide nem fogod lehozni a cuccot, hogy kipróbáljuk... Most is arra szavaznék, hogy valahogy meg kellene nézni milyen jel jön ki abból a vezérlőből, illetve valamilyen eszközzel kipróbálni (valakit kereseni a közelben, aki tud neked 5 percre kölcsön adni egy dmx-es lámpát (esetleg kölcsönözni)). Azért ha sikerül valamit ügyeskedni, tájékoztass minket! Kíváncsiak vagyunk a végkifejlettre.
Mellékelem akkor a nyáktervet.
Az ic mellett van 3 átkötés; a tüskesor melletti ellenállás 27 ohmos; a másik végén a lezáró ellenállás 120 ohmos; a dióda általános 4148-as; a dióda mellett balra van 4 láb, oda jumper megy, amivel a külső tápot lehet kapcsolni, ha usb-n kapja akkor maradhat nyitva, ha külső akkor zárni kell, viszont vigyázz hogy akkor a felső panelon le kell venni a jumpert!!! ;jumpertól barla egy led megy meg a hozzá tartozó ellenállás (220 ohm körüli). Jó tanács: a panelen csak akkor fúrd ki a négy lyukat, ha már nálad van a ft232-es panel is mert nem teljesen akkora a méret, mint ami meg van adva hozzá.
Köszi a segítséget! Ha valamiben elakadok akkor jelentkezem!
Sziasztok!
Egy olyan DMX relé kártyát szeretnék építeni, amivel egy-két relét lehet vezérelni. (a legegyszerűbb kapcsolást keresem, PIC lehet benne) Köszi!
Hali
Hát akkor nehéz dolgod lesz. Max az AVR jöhet szóba, de muszáj valami kontroller ami feldolgozza a DMX jeleket és parancsot ad a tranyónak hogy nyithat a relé.
Nézd meg Travolta 822913-as hozzászólását, vagy:
http://users.skynet.be/epatix/dmx_4ch_rx.htm Ez 4 csatornás...
Hm..érdekes
A rekés kártyánál annyi van csak hogy az optok helyére raksz egy tranzisztort, amit találsz otthon. azt viszed a relére és annyi
Megnéztem a hozzászólását és úgy látom, hogy a megépítést tekintve nem sok sikerrel járt
Szia. Probaldd meg ezt, nekem mukodik. A ledek helyére beraksz tranyókat, és utánna relét. Az AVR ISP vel programozható, fentvan minden a honlapon ami kellhet hozzá.Bővebben: Link
Ha figyelmesen elolvastad a hsz-t,akkor lathatnad, hogy nem a DMX Receiver-el volt a gond,hanem magaval az USB/DMX konverterrel.A DMX vevo tokeletesen mukodik.Ha ilyenre van szukseged, nyugodtan megepitheted!
szia!
Szeretném utánépíteni az usb-dmx átalakítódat. Kérdésem az lenne, hogy EZ megfelelne Ft232rl panelnak? a következő rész ugyebár a MAX481ECSA+ ic lenne, őt viszont nem találok sehol, netán valami működő helyettesítő? És a következő kérdés, ha ezt a panelt a MAX481ECSA-vel összekötve már használható dmx-es fényekhez? vagy feltétlen kell hozzá az elosztó amit még építettél? Én eddig úgy tudtam, hogy a fények dmx kivezetéseit sorba kell kötni a többi készülékkel. Felvilágosítanál? Köszi előre is a segítséget!
Szia!
Megfelel az is, amit te találtál. Ezen minden kivezetése meg van a chip-nek. Neked az RXD TXD RTS VCC GND lábak kellenek. Meghajtó ic-t sn75176 néven találsz. Az osztó nekem csak azért kellett mert a lámpákhoz nem egy kábel ment fel, mivel nem egy sorban voltak, hanem 4 helyre ment a kábel. Egyébként jól tudod a lámpákat egymás után sorba fűzik. Ui.: Küldtem privát üzenetet is!
Köszi szépen sokat segítettél
Még annyi kérdésem lenne, hogy a +áram mihez kell? vagyis inkább úgy kérdezem mit befolyásol? mert ha nem feltétlen fontosságú akkor nekem elég az is amit az usb ad max 30csatorna ha lenne vezérelve vele. És akkor csak h tisztán lássak, amit linkeltem átalakító + a meghajtó ic bekötve és kész? ez a nagy usb dmx interface? Én valahogy mindig pic-es megoldásokra gondoltam az sem jelentene gondot de, h őszinte legyek meggyőzött, hogy itt ennyien mondtátok, hogy jól bírja problémamentesen megy, hogy meggyőzött minek túlkomplikálni, ha ez is tökéletesen megteszi
A külső táp nem fontos, az csak egy plusz lehetőség.
Gyakorlatilag ennyi, ahogy mondod. A ft232 -es mindent elvégez, amit kell. Be lehet még tenni a 120 Ohm-os lezárást is. :yes:
Sziasztok.Engem az érdekelne nagyon hogy a dmx scannereknél hogy oldják azt meg hogy körbe forog a minta.Tehát én ezt úgy értem hogy van például egy csillag és az forog körbe.Válaszotokat elöre is köszönöm.
helo!
egy, kulon ezzel a cellal bepeitett motor forgatja a gobo-t. a tobbi (irany, sebesseg) csak vezerles kerdese.
Erre gondoltam én is de hogyan forgat pl 20mintát mert ezt nem igazán értem.én valami tükrös megoldásra gondoltam de szerintem az nem igazán lehetséges.
sziasztok!
Találtam magyar oldalon usb kábelbe szerelt Ft232rl USB-TTL soros konvertert. Valaki ránézne hogy ez is megfelel e a célra, és ehhez akkor már csak a sn75176-rész kell? 4000 párszáz forintba fájna ha jónak ítélitek
Szia!
Ha tényleg ilyesmire vágysz, akkor akár 1000Ft-ért is hozzájuthatsz (postával). Bővebben: USB To TTL / COM Converter
Szia!
Elvileg jónak kell lennie TXD RXD RTS lábak megvannak rajta. Annyi, hogy szerintem elég kicsi árammal terhelhető az eszköz... A hbal által belinkelt átalakítón nem tudom milyen ic van, nem tudom, hogy pl. Freestyler fogja-e ismerni. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |