Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1559 / 3614
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Egy apró kérdésem lenne. Terminálban hogy tudok egy hexadecimális kódot kiküldeni? Mindig szövegként küldi el, de nekem ezzel kellene lezárnom egy folyamatot. Konkrétan gsm modul SMS küldési folyamatát.
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Mert hova lehet még menni az ilyen partykon kívül?
(#) zenetom válasza szamóca hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Na, erről beszélek.
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

hehe... Hasonlóval szenvedtem én is... Bővebben: Link Ha az adott hexához tartozik "korrekt" billentyű, akkor leütöd és ki lesz küldve. Más módot nem tudok rá. :no:
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Adatlap Ctrl+Z bill kombót mondja, de az a visszavonás, bármit is csinálok, vagy az Esc billt mondja még, de az meg törli a képernyőt. Elvileg a 0x1A-t kellene kiküldeni.
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Esetleg AVR-rel terminálba küldeni 0x1A-t, hogy mit dob ki rá? :hide:
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Addig nyomkodtam a Ctrl+Z-t, amíg meg nem csinálta. Rájöttem ,hogy máshová kell kattintani közben. Már csak az a gond, hogy hibaüzenetet kapok, bár lehet lejárt a simkártya.
(#) tungsram válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Majd ha otthon a kakas nem fog énekelni akkor mit fogsz szólni
(#) zoly15 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Gondolkozom azon hogy az előző reggeli féltégla lehet hogy célt talált
(#) zenetom hozzászólása Feb 19, 2011 /

Az elmúlt 10 perc igen furán telt nálam.
Nagyban hallgatom a zenét, megyek ki a konyhába, egyszer csak pfff teljes sötétség és csönd. Na mondom áramszünet, szuper. Szerencsére könnyen megtaláltam a telót, amin van LED-es vaku. Kinézek az utcába, van közvilágítás, meg mintha szomszédéknál is lenne villany. Ránézek a biztikre (3 is van belőle, lehet hogy firelé a hivatalos neve, nem tudom ). Egyik levan vágódva. Megkönyebbült a szivem. Viszont nem engedte visszakapcsolni. Itt már kezdtem izgulni. Kihúztam a szobában a hosszabbítót, amiről megy a PC (meg egy pár dolog..), vissza a biztihez. Még mindig nincs világítás a konyhában. Hát persze, kiégett a villanykörte. Semmibaj, kiveszem. Dugom vissza a szobában a hosszabbítót [amibe kikapcsolt eszközök csatlakoztak], megint pfff. Na mondom itt már gubanc van. Rögtön végigmértem multival minden 220-as kábelt, nem-e zárlatos valamelyik vége. Minden rendben. Egyesével próbálgattam visszadugni minden eszközt az elosztóba, próba, oké megy, jöhet a következő. És szépen minden visszament, sehol semmi baj (koppkoppkopp). No a lényeg, hogy amikor először dugtam vissza a hosszabbítót, akkor nem szabadott volna levágnia a biztit, hisz sehol semmi zárlat nem volt, minden megy ugyanúgy tovább, így hogy egyesével dugdostam mindent vissza. Ja és terhelés alatt sem volt akkor.
(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Azért vigyázz, nehogy mégis zárlat legyen, és ennek folyományaként akár tűz alakuljon ki...
(#) titi válasza tungsram hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Hali!
Remélem minden rendben! 10.-e óta otthon voltam, ott meg nehezen kerülök gépközelbe, szóval nem követtem a fórumot. Majd hétfőn éjjelre megyek legközelebb melózni. Jó ez a majdnem 12 nap pihi.
Azért majd írj, hogy mi újság!
(#) zenetom válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Semmi füstre utaló jelet nem találtam, nem is melegedett semmi (mindent átnéztem).
Bár gyanús nekem ez a T elosztó, mert multkor is hogy dugtam bele valamit levágta a biztit.
(#) szamóca hozzászólása Feb 19, 2011 /

(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

[off]Szia. zenetom. A te esetben a problémát az okozza, hogy a kismegszakító nem arra lett tervezve hogy "teher" alatt kapcsolj vissza, egyszóval tehermentesített hálózatra kapcsolhatsz csak vissza, és kapcsolhatod be a fogyasztókat. A "fifi" hajlamos a kifáradásra az idő múltán, aztán egy csúnya nézésre, vagy gondolatra képes lemászni a kapcsolója. Erre még az is szokott tetézni, hogyha vékony alumíniumon lóg az egész lakás.

Hopp ez itt off alapú hozzászólás, de hát te se lettél még kimoderálva így talán még befér a nadrágzsebbe ez a kis "help"
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ez kegytelen! ...az is aki tud, meg azok is akinek ez nem jött be!
(#) poros hozzászólása Feb 20, 2011 /

Sziasztok . Tudna nekem valaki segíteni,hogy a HILTI TE22 csak, fúrásra alkalmas, vagy vésésre is? Már néztem az adatlapját de mintha vésési funkciót nem tudná ez a típus.
(#) szamóca válasza poros hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Nagyon úgy fest hogy sima fúrás, és ütve fúrás funkción kívül nem tudja a vésést.
(#) poros válasza szamóca hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Szia! Köszönöm én is úgy látom. Hiába lenne alkalmi vétel, nekem a vésésre is szükségem lenne néha.
(#) mark.budai válasza janikukac hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Nem is szabad negatív kritikától kapni.. Én sem szeretem az ilyen "zenét", ezért gitározok inkább.
Apropó, gitár.. Találtam méretarányosan nyomtatható rajzot, lehet nemsokára indul egy gitár projekt is.
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

És, a papírból kivágott, összeragasztott gitár is olyan jól szól?
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ennyiért már igazi gitárt kapok!
Laci, nem papír lesz , az csak arra lesz, jó, hogy körberajzolom az alakját a fán, aztán mehet neki fűrész, reszelő, felsőmaró, minden, majd szép lassan kialakul a gitár test. Csak egyelőre még azt nem tudom, honnan lesz gitárhoz való fám.. Majd talán valami ilyesmi lesz belőle. Az ilyen "átúszásos" színre is van egy trükköm, hogy fogom festeni.. A teste alakja, és a színe ilyen lesz, a "hardverek" elrendezése már nem biztos. Inkább biztos, hogy nem, azt saját igények szerint fogom kialakítani. Illetve a hangszedők sem biztos, hogy ilyenek lesznek, na de ezt majd meglátjuk. Ha lesz (audiofil) találkozó 2012-ben, és megyek, szerintem elviszem.. Ideire még nem lesz kész, az egészen biztos.
Remélem nem volt off.. Végülis a famunkánál pihen a pákám, a gitáron belül meg csak pár forrasztás van.
(#) janikukac válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Én is régen próbálkoztam gitározni. Inkább eladtam. Amúgy én 10e. vettem Suzuki japán gitárt szegeden.
(#) Rober_4 hozzászólása Feb 20, 2011 /

Múltkor kérdezte valaki, hogy hogyan lehet, olyan videót megnézni a Youtubon a mit a Sony szerzői jogok miatt betiltott az adott országban.
Én ezt ajánlanám:
Bővebben: Link

Egyébként meg most találtam egy nagyon jó összefoglalót az 1986-os F1-es évről. Sajnos angol, de szerintem így is érdekes annak, aki emlékszik még erre az évadra...

(Ajánlom megnézni 2:27-nél )
(#) mark.budai válasza janikukac hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Az a baj, nehéz hangszer ez is, és nagy érzék kell hozzá, ha komolyan akarsz játszani. Nekem egy Spanyol klasszikus van, egy Western (fémhúros), meg most egy Stratocaster van nálam, de csak kölcsönbe. Illetve van egy Ruszki Orfeusz, de az felújításra szorul.. (Vennem kéne rá hangolókulcsokat és újra kéne festeni.)
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Idézet:
„(Ajánlom megnézni 2:27-nél )”

Elég jól néz ki az öregasszony.
(#) Rober_4 válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ezek nagyon érdekes hangszerek voltak, nagyon jó hangulata van a hangjának!

Szerintem nem érdemes gitárt csinálni. Fillérekért lehet kapni használtan. Esetleg a Musima elektromos gitár, hasonló az általad linkelthez, az már nem ér többet 10-15ezer forintnál. Persze új gitárok között is érdemes szétnézni. Mi pár éve 35-ért vettünk egy basszusgitárt vadi újonnan, és azzal vettük a stúdióban az anyagot, mert sokkal jobb hangja volt, mint a 80-ezresnek. Tehát sok elárvult, gazdátlan hangszer keresi a gazdáját, segíts nekik, és ne készíts újabbat!
(Persze aztán lehet tuningolni)
(#) DuMatyi válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Bármely fa testű rezonáns vagy síp jellegű hangszer hangja függ, sőt szinte csakis a fát előkészítő eljárásoktól függ. A forma is beleszól. Természetesen. A forma leleshető. Viszont mire abból gitár lesz... Máshogy rezonál a farostlemez, máshogy a rétegelt lemez, ezen belül markánsan függ a kötőanyagoktól. Fa-gyanta arányától, és a többi.
Ha a laprezgések fizikai leírása és a valóságban reprodukálása olyan egyszerű lenne, mint ahogy tűnik, akkor bármely ügyesebb kezű asztalos tudna Stradivarit készíteni (Sipos után szabadon).
A probléma már a hangszórókészítésnél IS fennáll. A valóság az, hogy a mai hangszerkészítési fortélyok csak kísérletezéssel állapíthatóak meg. Évszázadok-, vagy eredek alatt finomodtak, sok kudarc árán. Nem lehet egy mozdulattal áthúzni, felülírni ezeket. Túl sok ismeretlen van ebben az egyenletben. Hiába próbánék én is MC hangszedőt készíteni, valószínű, hogy a lemezeim és az idegeim bánnák. Az ember legyen tisztában a korlátaival, és ne akarja nagyságrendekkel túlszárnyalni azokat. Ha mégis, akkor a kudarc borítékolható. Csak fokozatosan, tyúklépésben. A siker nem garantált ugyan, csak vágyálom, de esélye van teljesülni legalább. Az előbbi esetben viszont esélye igencsak konvergál a nullához...
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

...És hogy maga a hangszóró is egy hangszer, és ezeket is lehetne sokfajta fából készíteni, nem csak rétegelt lemezből, meg pozdorjából...
A lényeg: Szigorúan megtiltjuk, hogy gitárkészítésre add a fejed! :banplz:
(#) mark.budai válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Pont ez volt a cél, hogy építsek egyet, mert szeretném egy ilyen dologgal is szembe állítani magam. Keresztapám asztalos, sokat tud segíteni. Ez, amit linkeltél, elektromos, nekem akusztikus van. Bár keresztapám játszott elektromoson is régen, egyik haverjának volt.
Matyikém, farostlemez (ami ugye fadarabokból áll, és össze van ragasztva, préselve?) és rétegelt lemez, szóba sem jöhet. Csakis "tiszta" fa. pl. cseresznyefa, amit kivágtak, a törzséből 2db 50cm hosszú, 4cm vastag rész a széleinél összeragasztva, hogy elég széles is legyen a gitár testéhez (legjobb e-gitároknál is két összeragasztott fából van a test). Ha másnak sikerült már otthon gitárt építeni, nekem, segítséggel, miért ne? A szerszámok megvannak hozzá, bennem meg a türelem.. Nem mondom, hogy már megyek is reszelni, mert fa és pénz hiányában ez még csak egy álom, hogy egyáltalán el tudjam kezdeni.
Ja, Robi, használtan biztosan nem vennék gitárt, semmilyen körülmények között. Akkor inkább drágábban veszem, és újonnan. Ki tudja, milyen előélete volt, lehet 2 héttel, miután megveszem, olyan lenne a nyaka, mint a hullámvasút. Ezért is, ezen túl, ha veszek, csakis nagy márka lesz. (Fender, Gibson, Ibanez...)
Következő: »»   1559 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem