Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Szia, jó lesz folytónak...
![]()
Vagy fojtót készítesz belőle, vagy lecsiszolsz a szárából (rezgő vagy szalagcsiszoló és csiszolóvászon). Fazékvasnál már csökkentettem így a légrést...
E55 rézszallagal megfelelne fojtónak-megfelelő keresztmetszettel - 2mm a légrés ?
![]() ![]()
Fazekat is szedtem szét-abban is légrés van-hiába ezek fojtók voltak mind-az E55 viszont trafó!E 42-viszon fojtó.
![]()
Helló!
Eszterga befog(a hármas pofa is jó,mert nem számít a központ), és valami gyámántos vagy keményfémlapkás késsel leköszörül/esztertgál- felsíkol- ennyi ötletem van és ez legalább megadja derékszöget! ![]()
Az E55-ből 100 A-ig vagy 8 mm légréssel: a szárak között 3mm távtartó az (2 x 3) + 2 = 8 mm és 14-15 menettel.
140 A-hez már csak túl kis induktivitású fojtó készíthető, vagy esetleg két pár E55...
Kedves barátom,én kimásoltam és ide teszem egy gép kimeneti diódáit,hogy mindenki lássa,miről is beszélsz és kérdezel.Itt 4-8 darab realizálható a fojtót képzeljétek a körbe.
Én így gondoltam ahogy írod csak hát mivel nem vagyok szakember így nem is jól fogalmazom a mondandómat , értelmezésemet . Mindenkinek köszönöm most már sokkal tisztábban látom az egészet .
![]()
Szia Gábor . De ha gyárilag sincs benne fojtó tekercs ?
![]()
Szervusz Gábor!
Ez nagyon jól esett! Zalában teremnek a rendes emberek! Ezt a rajzot nem találtam."P.István magyarázatával minden oldalról besütött a Nap. Most megrágom "Freedomocska" kérdését (biztos nem tudok rá válaszolni). Üdv: Kálmán ![]() ![]()
Helló "Tamela"!
Én nem lennék ilyen bátor, a ferrit naaggyoonn törékeny.(ez pedig ütőmunka!) Síkköszörű inkább (ha már műhely). Kézzel,-kocka mellé fogva, jó lesz az! SiC kövön. Üdv: Kálmán :yes:
Szia Freedomocska .Jó a kérdés .Ez engem is érdekel .Hogy a Gysmi 131 inverterben miért nem alkalmaznak fojtó tekercset a kimeneten .Ha valaki erre tudna válaszolni .
Köszönettel wegg
Szia . Én szekunder oldali egyenirányító diódák működése felől közelíteném meg (szeretném pontosan megérteni)...de megint eltévelyedtem .
![]() ![]()
Azért mert 100 kHz körül megy, ezért elég kicsi induktivitás kell.
Így kispórolták a fojtót és a munkakábelek induktivitása tölti be a fojtó szerepét.
Helló Istvan!
Elnézést,de sürgősen meg kellene tudnom, hogy a mellékelt adatlap szerinti power cucc mennyire alkalmas végfoknak ( tudom teljesítmény szerint igen, de ez nem IGBT - vagy mégis?) Köszi!
A (two-switch) forward konverter amit a Maciban is alkalmaznak nem félhidas!
Szervusz!
Nem IGBT, hanem tranzisztor modul, kisfrekvenciás vezérlésre, ide lassú, nem jó!
Köszönöm a választ. Így legalább remélem hogy nem csak nekem hanem, másnak is világosodik a sötétség .
Én ilyeneket rendeltem a tervbevett gépemhez, elvileg két darab is elég, darabja nincs egy ezres postával együtt.
Hát én 10 dollár körüli darabárat látok, hogy lesz ez 1000,-Ft?
Sajnos, ezek nagyon lassú eszközök, meg sok bázisáram kell nekik, de lehetne használni arra, hogy a Maci kimenetéből néhány 100 Hz-es váltakozófeszültséget csináljon olyan helyre, ahol váltó kell a hegesztéshez.
$9.70 a négy darab, plusz a posta $7.50 az $17.20, most 200Ft az usd, szóval 3440/4=860Ft darabja.
Az ár nem rossz, de két darabnak elégnek is kell lennie, mivel nem párhuzamosítható, illetve nincs értelme, mert negativ a nyitóirányú feszültségesés hőfokfüggése. Ezért a melegebb eszköz magára fogja venni a teljes áramot.
A hűtésnél nagyon oda kell figyelni, hogy a tok és a hűtőborda közötti szigetelés minnél jobb hővezető képességére és talán tényleg elég lesz 120-130 A-re.
Szia István!
Te vagy a világítótorony! Most már mindent értek (a 100kHz-est is,-majd kiderül, ha megépítem a gépet!) Köszönöm a többi amatőr nevében is. Üdv:Kálmán :worship:
Hm... kissé benéztem. Így tényleg nagyon olcsó, bár ez nekem nagyon gyanús. Meg kell próbálni.
Usából jött, nem kína, rendesen megérkezett, _talán_ nem hamisítvány. Nyárra összerakom a gépet, akkor tudok nyilatkozni.
![]()
Én is ettől az eladótól rendeltem, csak én eggyel kisebbet, 30N60-at. Nekem már gépben van, eddig jól üzemel, semmi bajom velük. Én 4db-ot raktam a gépbe. A hidegre való tekintettel még sokat nem ment a gép, de kb 6 pálcát egyhuzamban elhasználtam ezzel a félvezetőkészlettel.
T kolégák -eről az őszeállításról mi a véleményetek-ahány táblázat-anyi paraméter 60-80KHz-es gépet vinnének ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |