Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Trabant üzemanyag szint jelző
Témaindító: macskabenzin, idő: Feb 20, 2011
Témakörök:
Üdv !
Nekem csak egy egyszerű kérdésem lenne ... Trabant 1.1 ben a ledes üzemanyagszint jelzőt kicserélném mutatósra az lenne a kérdés hogy ilyenkor a tankban lévő cuccokat is ki kell cserélnem vagy esetleg csak a ledes helyére egyszerűen be lehet kötni a mutatós órát ?
Mivel a LED-es műszer is fesz. változás alapján dolgozik, egyszerűen mérd meg tele tanknál a műszer mérőkapcsára jutó feszt, majd ugyanezt üres tanknál is.
Ha a feszültség értékek kb. egyeznek a mutatós által használt feszültségekkel, akkor minden további nélkül belerakható, egyéb dolgokat nem kell cserélni. A LED-es gyári tuning?
Az 1.1-es gyárilag LED-es. Trabantban tán nem is volt mutatós csak Wartburgban. Persze lehet, hogy tévedek régen láttam élőben. De azt gondolom csereszabatos a két műszer.
Értem és még egy olyan kérdésem lenne hogy van egy kapcsolási rajzom de enyhén szolva sem értem elküldöm a rajzot csatolva és az lenne a kérdésem hogy a hőfok mérő + G és Test szálait most akkor hova kell kötnöm ?
Szia, ha javasolhatom egy 0-12V-s tápegységről próbáld ki előbb a mutatós üzemanyag szintmérőt.Nem kell teli tankolni ne hogy leégesd! üdv. Ambrus
Gondolom a motor vízhőfokra gondolsz?Az Opelokba csak test és egy +12V van. Tehát a többire nincs szükség. Persze attól is függ milyen műszerhez csatlakoztatod.Üdv. Ambrus
G+ gyújtás+ Test az meg test. Tehát bárhová a kasznin, vagy az akku -.
Ő de ha csak ugy a G az pozitiv + az gyujtás test az test akkor ez honan fogja nekem tudni a víz hőmérsékletét?
Nem írtam elég világosan bocsánat. G a hengerfejen lévő jeladó. + a gyújtás +, a test meg test.
És akkor elméletileg rendesen müködik igaz ?
Igen.
A termosztátnál lévő "gombát" (hőre változó értékű ellenállást) sorbakötöd a műszerrel. Ugyan így járj el az üzemanyagszintmérővel is.A tankban ha úgytetszik egy potméter van tulajdonképpen.
Üdv! Egy szintén 1.1 trabi tulajdonos.
És akkor bármilyen óra jó az üzemanyag szint mérésre?
Nem bármilyen. Csak amelyik illeszkedik a szintjelzőhöz. De a Wartburgé jó lesz.
Sziasztok!
Hátha a rajz segít eligazodni ;o) Üdv.: Dávid
Nem hiszem, mert a LED-es műszert szeretné mutatósra cserélni, ha jól értem.
Rendben köszönöm szépen
Ezt úgy el is találtad
Sajnos nem, ki kell kísérletezni. Kiveszed az úszós egységet a tankból összekötöd az órával kézzel középállásba mozgatod, közben figyeled mit mutat az óra. Kellő kitartással egyébként össze lehet hozni, sok órával, de mint már írták a wartburgé a leg ideálisabb.
Szia én az Opel szintjelzőt javaslom nagyon olcsó,minden bontóban kapható és nagyon megbízhatóan működik.Üdv. Ambrus
Szia!
Az autós műszereknek 3 kivezetése van. -Az egyik a 31. jelű,ez a test. -A másik a 15. jelű,ez a gyújtás pozitív. -A harmadik a G. jelű,ez megy a jeladóra. A jeladók másik kivezetése testelve van. A rajzodon G1 a hőfok adó és G2 az üzemanyagszint adó.
de az a legnagyobb kérdés hogy én szeretnék a ledes müszer helyére bekötni egy órát ami mutatós ... és beis van kötve csak nem tudom hogy ugyan ugy jol mutatja e mármint hza félig van akkor valóban félig van e ... egy Golf 1 es benzinszint mutatója van benne
Sziasztok!
Van egy Trabant 1.1 ledes üzemanyagszint jelző ami hőfokot is mér. az üzemanyag szint jelző részét szeretném használni nem a gyári 0-200 ohmos jeladóval hanem egy 0-100 ohmossal. Megoltható e a panelen valamelyik alkatrész cseréjével? Ha igen akkor melyikek azok vagy az? Ha tud valaki segíteni ellőre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |