Fórum témák
» Több friss téma |
És ha Potenciameter ezt választaná? Bővebben: Link Alacsonyabb az fs , érzékenyebb gyári adat szerint. Bár kicsit magasabbról indul ,de egyenesebb az átvitel.
Kizárt kétútban.
Akkor maradjak az első eminencenel, vagy esetleg van valami jobb ötleted?
Üdv!
Tanácsot kérnék. Most csinálunk bulikat egy szórakozóhelyen és van ott 2db 500w RMS 15" szórókkal mély láda. Hozzá egy elég fasza vég. De elég furán szól. simán keverőre van kötve. De sajnos a magas hangok és a közép hangok is ki jönnek rajta. ![]() Most azt akartam hogy egy-egy belső sub hangváltót bele tenni, de sokan mondták hogy jobb az eq vagy crossover. Szerintetek mélyik a jobb? Mélyiket érdemesebb mért? Előre is kösz! ![]()
Egy passzív váltó oda méretezve ,nem lessz olcsó. 2-3 mH tekercs jó vastag anyagból. stb. Aktív szubfiltert építs a vég elé.
Szia!
Ha csak mélyre kell akkor csakis crossover az aktivan vág ott ahol szeretnéd könnyebb illeszteni de vegyél mellé egy lemitert mert elég könnyen ellehet küldeni pláne a mélyeket ha csak keverőre van kötve és csodálkozni fogól hogy még csak félhangerőn volt a vég nehezebben lehet hallani mikor van túlvezérelve amikor nagyátlagban észreveszed már késő hidd el megéri a beruházás nem kell minden héten hangszórót javíttatni.Roszab esetben véget!
Szia! A crossover a legjobb megoldás! Használtan már elég olcsón hozzá lehet jutni vagy építhetsz is ha akarsz.
Ha úgyis külön erősítőről szól, elég a bemenetre egy aluláteresztő szűrő.
Inkább az első. A jobb ötlet némi mágnessel megtámogatni a 15LFA-t.
Sziasztok, szereztem 2db SAL SPA 4050 típusú hangszórót....
Ti milyen ládát ajánlanátok hozzá? : ) Vagy van valami bevállt hangládatervetek a hangszóróról? Legfőkép házibulikban használnám, esetleg ha beválik kertipartikon kirakni, hogy a szabadba nyomja a basszust ![]() Itt vannak az adatok: LINK1 LINK2 Köszi a segítséget =)
Zárt dobozban lehet használni, 80 liter körüli térfogattal, ezek az adatok a fele sem igaz kategóriába férnek csak bele sajnos.
Ha nem zavar hogy elviselhetetlenül szól, akkor lehet b-reflex is, 40Hz körüli hangolással.
Köszi a segítséget, meglátom még milesz belőlük =)
Sziasztok!
Tervezem egy ILYEN mély sugárzó építését és lenne pár kérdésem. Valaki már épített-e ilyen hangfalat? Mi a véleményetek erről a hangfalról? Ez ugye 18"-os tányérhoz?(esetleg bele lehet e tenni 15"-osat?) Szeretnék mindenképpen egy tölcséres jó hatásfokú ládát csinálni szerintetek ez jó választás? A válaszokat előre is köszi! (és bocsánat hogy ennyi kérdésem van ![]()
Szia!
Mi most építettünk ezekkel a hangszórókkal.A doboz 160 literes,mert később Kappa 15LFA megy bele,és annak ez a mérete. Megmondom őszintén,hogy sokkal rosszabbat vártam ezektől a SAL-októl,de jól nyomják! Hangolásnak 2db 100-as cső,15 centi hosszan.A szobát szétrázza 60W-al...
A 15 LFA is 100-120 literes térfogatban működik jól, a 160 egy hangszórónak elég gyilkosság-közeli, főleg ezzel a hangolással.
A SAL hsszel nem az a baj, hogy nem szól, hanem az, hogy igazi mélytartománya b-reflexben nincs, csak egy 60-80Hz körüli kiemelés elég rossz imp.válasszal. A H2000 nem tűnt sehova, ott vannak, ahol eddig, Havranek J. u. 51. alatt.
Köszi a válaszod Turbina33, de mit értel ezalatt, hogy "Hangolásnak 2db 100-as cső,15 centi hosszan."
És még az érdekelne, hogy milyen ládába építetted bele. Köszi =)
Az annyit jelent, hogy kb. 30Hz-re van hangolva, de az ebben az esetben nem túl jó megoldás.
A 15LFa-nak ez a gyári mérete,Eminence-ék szerint.
A SAL hsz az nem egy Eminence...próbáltuk 100 lityis dobozban is,ott még rosszabb.WinISD szerint 6dB kiemelése van 60Hz-n,az f3 35Hz és a hangolás a megadott méretekkel 40Hz.De - mint ahogy mondtad - a T-S adatok nemigen valósak,ezért nemigen van miről beszélni. A netről eltünt,de te ezt jobban kell,hogy tudjad.
Köszi szépen =)
![]()
Épitsd meg nyugodtan,a két csövet el is hagyhatod,jó döngős lesz!
A láda 60*60*60-as, bútorlapból,kellő merevítéssel.
Name: !spa4050
Company: SAL Fs = 28,96 Hz Qms = 6,115 Vas = 316,6 liters Cms = 0,305 mm/N Mms = 99,07 g Rms = 2,948 kg/s Xmax = 2,0 mm Xmech = 6, mm P-Dia = 330, mm Sd = 855,3 sq.cm P-Vd = 0,188 liters Qes = 1,059 Re = 7,8 ohms Le = 1,03 mH Z = 8, ohms BL = 11,67 Tm Qts = 0,903 no = 0,7 % 1-W SPL = 90,6 dB Egy szerencsétlen HA31 jobb. Akárki szerint is 160 liter, nem jól gondolja. ![]() A SAL-nál erősítőfüggően van az 7-8dB is. Zártban elfogadható még a produktum, b-reflexben elviselhetetlenül szól, de legalább hangosabbnak tűnik, kár hogy a kiemelés miatt a valós alsó határ 50Hz körül van. A 35 csak egy rossz álom. Hogy én "tudjam" jobban? Hát szerintem masszívan fent van a neten, csak a domain név nem oda mutat ahova kell.
"Döngős" lehet, hogy lesz, de jó nem, és még az a minimális kis terhelhetősége is odalesz a hangszórónak.
Ezeket te mérted?
Biztos jobb az a HA 31,de mefi01-nek most nem az van. Mi van azzal a domain névvel?
30Hz körül már leng rendesen...
15"-hoz ne azt épitsd meg. (nem ahoz lett tervezve) Ha tudsz várni kicsit, feltöltöm az én ládáim tervét. Hidd el, nem csalódsz benne. (csak a másik gépemen van)
35
Még nem kellett volna lejárnia,csak egy év múlva. Nekem is hiányzik. IP vagy másik domain?
Mostanában terveztem a hsz rendelést onnan és a fórumon is regisztrálva vagyok-voltam.Reméljük,hogy hamar viszontlátjuk!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |