Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hö....
Csak nekem tűnik úgy, hogy az óra szkóp vagy nem tudom én miben a piros koordináta rendszer húzza a szemem, és mintha elmozdulna?
Sziasztok: Egy kérdésem lenne hozzátok.
Arról van szó, hogy egy barátom éppen költözés előtt áll és a következő a probléma: A tulajdonos nem engedi, hogy az albérlők ideiglenes lakhatást oda jelentse be. Kérdezem, hogy ez miért lehet?
Mivel ez egy jpg kép, ezért nagyon kicsi a valószínűsége.
![]()
Szép estét!
Megint frissült a blogocskánk.Ez alkalommal a fénycsövekről van szó.No meg némi szikrázás. ![]() Máté.
No de mi köze annak Matyink szeméhez? Szerintem az bátran elmozdulhat.
![]()
Hallottál már az agyfárasztó becsapós képekről ami az eltérő jobb és bal féltekét használja ki (egyik szem ide a másik oda), és úgy látod mintha rövidebb hosszabb lenne, pedig egyforma, és forogna pedig áll?
Hogy a fenébe ne hallottam (láttam ) volna róla.
![]() Az azért van, mert interferál az agyad, vagyis a két szemed. ![]() szerk.: persze amit írtam azt csak poénból írtam, nagyjábból sejtem mi a "működési elve" az ilyen képeknek. ![]()
A két féltele voltaképp összeveszik. Te meg egyszer az egyik másszor a másik szemeddel nézed, csak nem veszed észre. Szerintem itt is hasonló lehet.
Soros feldolgozású lenne az agyunk? És multiplexelve van a két szemünk? :guluszem1:
![]()
Ez ennél egy kicsit bonyolultabb. Neurológia / pszichológia. 2 agyi féltekéd van. A jobb és a bal. Ezeket a kérgestest (corpus callosum) köti össze.
Az idegpályák keresztezve vannak, tehát a jobbkezeseknek a bal félteke a domináns, a balkezeseknek a jobb félteke. A szemidegeknél is fennáll. A domináns félteke adja a "vezető szemet" is. Aztán vagy annak a szögéből látsz, vagy a másik is belekotyog, mert térlátás van. És mivel a két szem ellentéteset lát (a képek úgy vannak szerkesztve, hogy zavaró legyen a látvány), és az agyad nem tudja mitévő legyen.
Neked mindent meg kell magyarázni tudományosan?
![]() Ez a kép az alsó féltekédre hat, de le ne merd írni hogyan! ![]()
Az a férfiaknak a harmadik féltöke. Amolyan szögediesen.
![]()
Pedig roppant egyszerű. A működését akár egy szőke nő is megértheti. A lenti négy féltöke (négyszer fél az kettő ugyebár) és a hozzá kapcsolódó "kisagy" (Egyesek "nagyagy"-nak becézik, miközben nincsenek tudatában annak, hogy az anatómiailag kisagy) egy kétállapotú eszköznek tekinthető. Aktivitását bizonyos külső események idézik elő, mint például egy ilyen kép, akár 3D-s eredeti kiadásban is. Ekkor érzi a férfiember azt, hogy "elfutja az agyát a vér". Nőknél hasonló állapotot a "van vér a pucájában" kifejezéssel jellemezzük. Mindenképp fontos megjegyezni, hogy ugyanarról az alanyról 40 évvel később készült fotokópia már nem kelt ilyen hatást. Tömören ennyit tudok a témához hozzáfűzni.
![]()
Köszönöm,hogy egy derűs napot szereztél .Gondolom nem csak nekem. :taps:
Igyekszik az ember. Szami megadja a kezdőlökést, a többit én teszem hozzá. Egyébként addig örülj, amíg nem ismersz. Ugye srácok?
![]()
Biztos nem a "kisagy", mert akkor elájulsz.
![]() ![]() Idézet: Esetleg annyit még, hogy talán a maradék vér is elhagyja, és félelmében visszahúzódik, mint a csiga szeme. „indenképp fontos megjegyezni, hogy ugyanarról az alanyról 40 évvel később készült fotokópia már nem kelt ilyen hatást.” ![]()
Mai fő teendőm : Átalakítottam, átpakoltam rendesen az " eddigi tanulószobát " , ami most már műhelyként működik! Szépen felpakoltam mindent, anya régi Nivea-s dobozaiba alkatrészeket raktam, felcímkéztem őket, a hosszabbító kábelt kihúztam az asztalra, a műszereket, szerszámokat kipakoltam... Remélem nemsokára a kicsiny család bővülni fog pákával, polccal, ónszippantóval.
![]() Idézet: Azaz innentől befejezted a tanulást? „Átalakítottam, átpakoltam rendesen az " eddigi tanulószobát " , ami most már műhelyként működik!” ![]()
Köhöm, ez a kis szoba, bent a házban van
![]() ![]()
Akkor nézz meg jól, hadd szűköljön össze!
![]()
Hát, ha férfira nézek, nem fog el semmilyen izgalom.
![]()
Es kulonosen alkalmas egy fertozott geprol a virusok terjesztesere. Ilyenekben csak linux alapuakat illik hasznalni a biztonsag erdekeben. Az viszont van 100 szamra.
És melyik a férfi két legerősebb szerve?! :hide:
![]()
Szerintem a rendőrség és a katonaság.
![]()
Hát a "szív meg a f***om"... :whistle:
Ne vegye senki személyeskedésnek, a csillagozás miatt pedig remélem maradhat... ![]()
Ha Pesten keresnek lakást szóljál! Mi engedjük az ideiglenes bejelentkezést...
A megoldás napjaink energia problémáira: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |