Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem, az nem jó ha csak simán rá van kötve a házra a föld, Főleg ha a védő nulla is ott van!!!
Normál esetben védő nullát rá kell tenni a a házra, a csillagpontot meg egy 10 Ohm legalább 5W-os ellenállással szabad csak odatenni. Ha nincs védővezetőd, akkor a csillagpontot egy bipolásris mondjuk 470Nf kondival tedd a házra!, onnantól lehet nem fogsz már búgni. Agressive, remélem igazad van, ber ez így is stereo jelet figyel, mivel az ic is dual comparátoros. Mind1! meg kell építeni
Köszi
holnap hazaérek és meg is fogom úgy csinálni
Én egyáltalán nem földelem az erősítőt csak a nulla van kivezetve a kasznira (ami csak egy előlap, mert a többi fa) és nincs ilyen gondom.
A teljesen fém kasznis erősítőnél is így volt és nem volt ilyen gond. Ha a poti háza nincs nullázva akkor szokott foldhurok előfordulni.
Sziasztok, SIVA PPA 1200-as védelmet javított már valaki? Nem akar bekapcsolni, pedig jó a relé, világít a protect led, , illetve nincs DC a kimeneten, van ötletetek? Első körbe cseréltem az elkókat, majd átmértem a tranyókat, illetve még kicseréltem az OPA-t, de nem tudok rájönni, rajza nincs valakinek esetleg? Tanácstalan vagyok. Az egyik oldal bekapcsol, rendesen működik, de a másik nem.
Azzal is sokat segítene, ha tudnám, hogy ez egy védelem ami két oldalt figyel, vagy külön álló védelmek? Köszi minden építő jellegű hsz-t.
Összedobtam a TDA2030as hidat, és meg se mukkan. Valószínűleg az IC rossz, mert valaki rátaposott a félig kész nyákomra, amiben már benne volt az IC. Igaz mindenki sunyul, hogy ki volt az...
Az áramfelvétele pedig maximum... Ma jöttek alkatrészek, ha ezt tudom, rendeltem volna IC-t is. Ez teljesen kész... egy feteset könnyebben összerakok, mit egy 2030at?
sziasztok! szeretném kérdezni,hogy van egy castone 1200-as végfokom és halkan torzítva szól.hangosan jó, a keverő reloop. szerintetek mi lehet?
Na * a nyákterv már kész van a clipp indikátorhoz
Holnap összedobom azt hiszem, és majd kiderül
Nézd meg a nyugalmi áramod rendben van-e, azoknak a cpa 1200-asoknak legalább 130mA körül kell lennie de inkább felette, 6pár végtranyó van oldalanként?
A munkapont is elmászhatott, ha esetleg olyan helyen nyúlt meg ellenállásod... A nyugalmi áramot mindenesetre én leellenőrizném. Ha az nem jó és nem tud időbe nyitni a tranyó akkor halkan bizony attól torzíthat. Utána nézni kéne a differenciál erősítő dc offset-ét. Nem-e billen el. Jó munkát hozzá !
Szia!
Mondjuk azt nem írtad, hogy önmagában a védelem sem indul el, vagy rajta van a végfok. Nemrég javítottam egyet, először én is sokat szívtam vele, aztán kiderült hogy velem van a probléma. A védelemnek semmi baja.( ez egy régi 1200-es volt a 8db to-3 as mj 15003 004-el.) A következő: A védelemről egy vezeték megy a végfoknyákra, melyen olyan -13,3 volt körül mérsz. JP3 a rajzon. Ezt mérd meg, hogy meg van-e? A jó oldalon tudod tesztelni. A védelem nálam attól is leoldott, hogyha a végfokoldalon több mint 10 másodpercen keresztül rajta volt a multi. Szépen el kezdett esni a feszültség, és 13 körül lekapcsolt. Kiderült, hogy az npn-pnp-s tranyókat valaki felcserélte.. ( valaki előttem javította. ) Q39-40 és környéke.
Emersys, hány voltos lesz az erősítő tápod, amelyhez a clip indikátort építed?
Szia, köszönöm a reagálást. Igazad van nem írtam, szóval úgy néz ki a dolog, hogy a srác elmondása szerint, rég óta világított neki a protect led, de szólt az erősítő, ment mind a két oldala, majd egy idő után már nem szólt az az oldal, utólag kiderült, ez a relé nem behúzása miatt történik. Elhozta hozzám, szétszedtem, megállapítottam, hogy a végfokozat, leszámítva az enyhe melegedést, nyugalmi állapotban, (érdekes, hogy csak az egyik oldal) rendben van. Nincs DC a végfok kimenetén, erősítí a bevitt szinuszt, lényegébe működik, de a relé nem akarja rákapcsolni a hangszórót, és a protect led folyamatosan világít. Gondoltam lekötöm az erősítőről a védelembe menő hangszóró vezetéket a védelemről, de semmi. Szóval, most le van csatolva az erősítőről. Ebbe egyébként 2SA-2SC párok vannak, szerintem fet-es, de nem néztem utána. Az erősítőre nálam lényegébe a hangszóró kábel megy, a védelemről, illetve a védelem paneljánek az aljára rá van forrasztva valami fesz osztó, ellenállásokból, innen jön három vezeték a hűtőbordán elhelyezett valamire, nem is tudom mi ez, talán valami hőelem, szerintem a hőmegfutás miatt van rákendácsolva, nem tudtam eldönteni, hogy ez gyári, vagy utólagos kókány. Te találkoztál ilyennel?
Ez így gyári. Nem fetes, a siva nem gyártott feteset. ( legalábbis a vége nem fet-es a meghajtásban lehetnek. ) Nézd meg a rajzot amit feltöltöttem!!! Ami nálad van az ugyan ez kell legyen, csak kevesebb végtranyóval, kisebb tápfesszel. Keresd meg azt a jp3.as pontot és mérj rá. Mégegyszer: Nem a hangszóróvezetéken méri a kimeneti egyenáramot! Az a védelmen csak a relébe megy bele. Mindegy hogy rajta van vagy nincs.
No, kiszaladtam, megnéztem jobban miről van szó. 2SK176 és 2SJ56-ok vannak benne, készítettem pár fényképet róla, az adatlapomon a webalbumban megtalálod. Linkelni nem tudok most, mert épp töltöm fel a képeket.
Én azt hittem, a hangszóró vezetéken mér, mint a PPA800, meg még jónéhány más erősítő. De megkeresem a JP3 pontot, és megmérem. Megmondom őszintén, elég kacifántos egy erősítő, elveszek benne, elég követhetetlen és átláthatatlan, remélem sikerül megjavítani. Szerk: feltöltődött.
Na ezzel feladtad a leckét. Ilyet még nem láttam. Ezek a fajták mind mj -vel voltak szerelve, pedig szétszedtem vagy 100-at. Ugyanakkor a nyákból kiindulva mégis eredetinek tűnik, lehet hogy valami nagyon első szériás darab. Amiket én szedtem szét, azokon a védelemről a tiéden is látható 2 tüskén ( nyák közepe az elkók mellett jobbra 1-balra 1 ) megy a vezeték a végfokpanelra. Ott van kiépítve az mpsa tranyókból a védelmi rész. Itt a fényképeken nem látom hová csatlakozik, viszont mivel a védelem 100%-ban ugyan annak néz ki, feltételezem, hogy a működése is ugyan az. Tehát megint ott vagyunk, hogy méregess.
Megmértem, azon a két pöckön -12v van pontosan, a másik két tüskén, ami a panel eleje felé van, azokon +21 és +21,5v van.
Az az alsó 3 vezeték megy a bd 140-re, vagy mi az? Utolsó képed, tranyó csak úgy felcsavarozva a bordára. Elméletileg az a hővédelme. Próbáld azt cserélni. Du 4-kor hazaérek, megnézem az én fényképeimet, lehet hogy segít. Mindenesetre az én általam javítottak mindegyike a te általad is mért -12 volt elbillenését figyelte. Bár emlékezeteim szerint mgasabb volt a feszültség.
Igan, alul a 3 kábel, a fesz osztóval, az megy a BD140-re, az az utolsó képen az ehagyatott tranyó, amit hővédelemnek hittem. Megpróbálom kicserélni. Köszi, hogy segítesz.
Feltöltöttem a képeket a PPA-1200-ről. Nézd meg őket itt
Jajjajj, na most vagyok bajba. A végfok teljesen más, külalakra, elrendezése olyan, de ez tényleg tranyós, az enyém fetes, a védelem ugyanaz, bár neked az alján csak két ellenállás van, nekem van vagy 6, illetve kis dióda is. A kezelőszerveknél a panel szintén ugyanaz, a puffer fele annyi , mondjuk ez most nem érdekes, a trafó, lágyindítás szintén ugyanaz. Most az a tervem, jobb ötlet híján, hogy kicserélem a BD140-est, átnézem a kábeleket, illetve kibontom, kibogozom mi hova megy, ehhez szét kell szednem a kábel korbácsot, de valami térképet kell hogy csináljak mert így förtelem az egész, nem lehet átlátni. az a baj, hogy nem is értem az elvet, hogy figyeli, két külön figyelés van, vagy csak egy védelem és az figyel két oldalt. Csípem a jó magyar termékeket, jól meg van bonyolítva. Az Rx500-asba hidalt végfok, úgy bekolbászozva hogy a jó istennek se fér hozzá az ember, az összeforgatott paneleken átfűzögetve a kábelek, és minimumra szorítva, az Rx800-ba sorba kötött BD tranyók, szóval illik összeválogatni, mert egyébként labilis, hamis tranyókkal szintugy nem él sokáig, persze doksi az nuku, és itt van ez a gyöngyszem, na erről sincs semmi infó sehol, és ráadásul olyan jól túl van bonyolítva, hogy hajajj. Na sebaj, én kitartó vagyok, megpróbálom a fentieket. Köszi a képeket, hasznos volt.
2 dolgot próbálj meg.
1. cseréld a bd-t 2. a védelmet függetlenítsd a végfoktól, magyarul kösd le. Esetleg a védelmen cseréld meg a két oldalt. Derüljön ki végre a védelem vagy a végfok a rossz. Ha lekötve megy a védelem akkor az jó, és a végfok, vagy a végfokon lévő védelemhez tartozó rész a rossz.
Ok, ezeket megcsinálom, aztán kiderül mit mond.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a TDA2007-et hány V-al kell táplálni. Üdv: BalázsBővebben: Link
Sziasztok!
A segítségeteket kérem a következő problémában:-mobiltelefont szeretnék egy gépkocsiban lejátszó ként használni. A kimenete 3mm jack és 2darab 15W 4Ω-os hangszóróra kéne rákötni, milyen erősítőt ajánltok.
Igen ilyesmire gondoltam. Kösz, de tudnál kicsit többet segíteni? Kapcsolási rajz, értékek. Elég amatőr vagyok ezen a téren.
Rákattintottam, ki is nyomtattam a kapcsolását, de nem találtam meg a feszültséget. Angolul egy szót se tudok. A rajzon meg csak annyi van, hogy "Vs"
Igazad van, bocsi. Nem nagyon erőltettem meg magamat. :hide: Meg nem is értek nagyon hozzá. És köszönöm, hogy válaszoltál.
Sziasztok.
Az normális viselkedés egy PA-300-nál,hogy kis teljesítményen 5-10W-nál a hűtőbordák addig melegednek amíg a hővédelem le nem kapcsol(70°C)kb.:fél óra alatt.Viszont 50-60W teljesítményen meg 30-40°C körüli a borda hőmérséklete és stagnál, hűtés nélkül?Gondolom,hogy kis teljesítményen A osztályban dolgozik na de ennyire szabad melegednie? |
Bejelentkezés
Hirdetés |