Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   746 / 2514
(#) gery1212 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Én kmplayerel halhattam meg
(#) emersys válasza agressiv hozzászólására (») Feb 22, 2011 / 1
 
Szerintem, az nem jó ha csak simán rá van kötve a házra a föld, Főleg ha a védő nulla is ott van!!!
Normál esetben védő nullát rá kell tenni a a házra, a csillagpontot meg egy 10 Ohm legalább 5W-os ellenállással szabad csak odatenni.
Ha nincs védővezetőd, akkor a csillagpontot egy bipolásris mondjuk 470Nf kondival tedd a házra!, onnantól lehet nem fogsz már búgni.

Agressive, remélem igazad van, ber ez így is stereo jelet figyel, mivel az ic is dual comparátoros.
Mind1! meg kell építeni
(#) gery1212 válasza emersys hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Köszi
holnap hazaérek és meg is fogom úgy
csinálni
(#) agressiv válasza emersys hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Én egyáltalán nem földelem az erősítőt csak a nulla van kivezetve a kasznira (ami csak egy előlap, mert a többi fa) és nincs ilyen gondom.
A teljesen fém kasznis erősítőnél is így volt és nem volt ilyen gond.
Ha a poti háza nincs nullázva akkor szokott foldhurok előfordulni.
(#) Doncso hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Sziasztok, SIVA PPA 1200-as védelmet javított már valaki? Nem akar bekapcsolni, pedig jó a relé, világít a protect led, , illetve nincs DC a kimeneten, van ötletetek? Első körbe cseréltem az elkókat, majd átmértem a tranyókat, illetve még kicseréltem az OPA-t, de nem tudok rájönni, rajza nincs valakinek esetleg? Tanácstalan vagyok. Az egyik oldal bekapcsol, rendesen működik, de a másik nem.
Azzal is sokat segítene, ha tudnám, hogy ez egy védelem ami két oldalt figyel, vagy külön álló védelmek?
Köszi minden építő jellegű hsz-t.
(#) Gyozo92 hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Összedobtam a TDA2030as hidat, és meg se mukkan. Valószínűleg az IC rossz, mert valaki rátaposott a félig kész nyákomra, amiben már benne volt az IC. Igaz mindenki sunyul, hogy ki volt az...
Az áramfelvétele pedig maximum... Ma jöttek alkatrészek, ha ezt tudom, rendeltem volna IC-t is. Ez teljesen kész... egy feteset könnyebben összerakok, mit egy 2030at?
(#) mate13 hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
sziasztok! szeretném kérdezni,hogy van egy castone 1200-as végfokom és halkan torzítva szól.hangosan jó, a keverő reloop. szerintetek mi lehet?
(#) emersys válasza agressiv hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Na * a nyákterv már kész van a clipp indikátorhoz
Holnap összedobom azt hiszem, és majd kiderül
(#) emersys válasza mate13 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Nézd meg a nyugalmi áramod rendben van-e, azoknak a cpa 1200-asoknak legalább 130mA körül kell lennie de inkább felette, 6pár végtranyó van oldalanként?
A munkapont is elmászhatott, ha esetleg olyan helyen nyúlt meg ellenállásod...
A nyugalmi áramot mindenesetre én leellenőrizném. Ha az nem jó és nem tud időbe nyitni a tranyó akkor halkan bizony attól torzíthat.
Utána nézni kéne a differenciál erősítő dc offset-ét. Nem-e billen el.
Jó munkát hozzá !
(#) andras1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Szia!
Mondjuk azt nem írtad, hogy önmagában a védelem sem indul el, vagy rajta van a végfok.
Nemrég javítottam egyet, először én is sokat szívtam vele, aztán kiderült hogy velem van a probléma. A védelemnek semmi baja.( ez egy régi 1200-es volt a 8db to-3 as mj 15003 004-el.) A következő: A védelemről egy vezeték megy a végfoknyákra, melyen olyan -13,3 volt körül mérsz. JP3 a rajzon. Ezt mérd meg, hogy meg van-e? A jó oldalon tudod tesztelni. A védelem nálam attól is leoldott, hogyha a végfokoldalon több mint 10 másodpercen keresztül rajta volt a multi. Szépen el kezdett esni a feszültség, és 13 körül lekapcsolt. Kiderült, hogy az npn-pnp-s tranyókat valaki felcserélte.. ( valaki előttem javította. )
Q39-40 és környéke.
(#) Jaksi hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Emersys, hány voltos lesz az erősítő tápod, amelyhez a clip indikátort építed?
(#) Doncso válasza andras1 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Szia, köszönöm a reagálást. Igazad van nem írtam, szóval úgy néz ki a dolog, hogy a srác elmondása szerint, rég óta világított neki a protect led, de szólt az erősítő, ment mind a két oldala, majd egy idő után már nem szólt az az oldal, utólag kiderült, ez a relé nem behúzása miatt történik. Elhozta hozzám, szétszedtem, megállapítottam, hogy a végfokozat, leszámítva az enyhe melegedést, nyugalmi állapotban, (érdekes, hogy csak az egyik oldal) rendben van. Nincs DC a végfok kimenetén, erősítí a bevitt szinuszt, lényegébe működik, de a relé nem akarja rákapcsolni a hangszórót, és a protect led folyamatosan világít. Gondoltam lekötöm az erősítőről a védelembe menő hangszóró vezetéket a védelemről, de semmi. Szóval, most le van csatolva az erősítőről. Ebbe egyébként 2SA-2SC párok vannak, szerintem fet-es, de nem néztem utána. Az erősítőre nálam lényegébe a hangszóró kábel megy, a védelemről, illetve a védelem paneljánek az aljára rá van forrasztva valami fesz osztó, ellenállásokból, innen jön három vezeték a hűtőbordán elhelyezett valamire, nem is tudom mi ez, talán valami hőelem, szerintem a hőmegfutás miatt van rákendácsolva, nem tudtam eldönteni, hogy ez gyári, vagy utólagos kókány. Te találkoztál ilyennel?
(#) andras1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Ez így gyári. Nem fetes, a siva nem gyártott feteset. ( legalábbis a vége nem fet-es a meghajtásban lehetnek. ) Nézd meg a rajzot amit feltöltöttem!!! Ami nálad van az ugyan ez kell legyen, csak kevesebb végtranyóval, kisebb tápfesszel. Keresd meg azt a jp3.as pontot és mérj rá. Mégegyszer: Nem a hangszóróvezetéken méri a kimeneti egyenáramot! Az a védelmen csak a relébe megy bele. Mindegy hogy rajta van vagy nincs.
(#) Doncso válasza andras1 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
No, kiszaladtam, megnéztem jobban miről van szó. 2SK176 és 2SJ56-ok vannak benne, készítettem pár fényképet róla, az adatlapomon a webalbumban megtalálod. Linkelni nem tudok most, mert épp töltöm fel a képeket.
Én azt hittem, a hangszóró vezetéken mér, mint a PPA800, meg még jónéhány más erősítő. De megkeresem a JP3 pontot, és megmérem. Megmondom őszintén, elég kacifántos egy erősítő, elveszek benne, elég követhetetlen és átláthatatlan, remélem sikerül megjavítani.
Szerk: feltöltődött.
(#) andras1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Na ezzel feladtad a leckét. Ilyet még nem láttam. Ezek a fajták mind mj -vel voltak szerelve, pedig szétszedtem vagy 100-at. Ugyanakkor a nyákból kiindulva mégis eredetinek tűnik, lehet hogy valami nagyon első szériás darab. Amiket én szedtem szét, azokon a védelemről a tiéden is látható 2 tüskén ( nyák közepe az elkók mellett jobbra 1-balra 1 ) megy a vezeték a végfokpanelra. Ott van kiépítve az mpsa tranyókból a védelmi rész. Itt a fényképeken nem látom hová csatlakozik, viszont mivel a védelem 100%-ban ugyan annak néz ki, feltételezem, hogy a működése is ugyan az. Tehát megint ott vagyunk, hogy méregess.
(#) Doncso válasza andras1 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Megmértem, azon a két pöckön -12v van pontosan, a másik két tüskén, ami a panel eleje felé van, azokon +21 és +21,5v van.
(#) andras1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Az az alsó 3 vezeték megy a bd 140-re, vagy mi az? Utolsó képed, tranyó csak úgy felcsavarozva a bordára. Elméletileg az a hővédelme. Próbáld azt cserélni. Du 4-kor hazaérek, megnézem az én fényképeimet, lehet hogy segít. Mindenesetre az én általam javítottak mindegyike a te általad is mért -12 volt elbillenését figyelte. Bár emlékezeteim szerint mgasabb volt a feszültség.
(#) Doncso válasza andras1 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Igan, alul a 3 kábel, a fesz osztóval, az megy a BD140-re, az az utolsó képen az ehagyatott tranyó, amit hővédelemnek hittem. Megpróbálom kicserélni. Köszi, hogy segítesz.
(#) andras1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Feltöltöttem a képeket a PPA-1200-ről. Nézd meg őket itt
(#) Doncso válasza andras1 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Jajjajj, na most vagyok bajba. A végfok teljesen más, külalakra, elrendezése olyan, de ez tényleg tranyós, az enyém fetes, a védelem ugyanaz, bár neked az alján csak két ellenállás van, nekem van vagy 6, illetve kis dióda is. A kezelőszerveknél a panel szintén ugyanaz, a puffer fele annyi , mondjuk ez most nem érdekes, a trafó, lágyindítás szintén ugyanaz. Most az a tervem, jobb ötlet híján, hogy kicserélem a BD140-est, átnézem a kábeleket, illetve kibontom, kibogozom mi hova megy, ehhez szét kell szednem a kábel korbácsot, de valami térképet kell hogy csináljak mert így förtelem az egész, nem lehet átlátni. az a baj, hogy nem is értem az elvet, hogy figyeli, két külön figyelés van, vagy csak egy védelem és az figyel két oldalt. Csípem a jó magyar termékeket, jól meg van bonyolítva. Az Rx500-asba hidalt végfok, úgy bekolbászozva hogy a jó istennek se fér hozzá az ember, az összeforgatott paneleken átfűzögetve a kábelek, és minimumra szorítva, az Rx800-ba sorba kötött BD tranyók, szóval illik összeválogatni, mert egyébként labilis, hamis tranyókkal szintugy nem él sokáig, persze doksi az nuku, és itt van ez a gyöngyszem, na erről sincs semmi infó sehol, és ráadásul olyan jól túl van bonyolítva, hogy hajajj. Na sebaj, én kitartó vagyok, megpróbálom a fentieket. Köszi a képeket, hasznos volt.
(#) andras1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
2 dolgot próbálj meg.

1. cseréld a bd-t
2. a védelmet függetlenítsd a végfoktól, magyarul kösd le. Esetleg a védelmen cseréld meg a két oldalt. Derüljön ki végre a védelem vagy a végfok a rossz. Ha lekötve megy a védelem akkor az jó, és a végfok, vagy a végfokon lévő védelemhez tartozó rész a rossz.
(#) Doncso válasza andras1 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Ok, ezeket megcsinálom, aztán kiderül mit mond.
(#) Balaa16 hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a TDA2007-et hány V-al kell táplálni.
Üdv: BalázsBővebben: Link
(#) Zoli 89 hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket kérem a következő problémában:-mobiltelefont szeretnék egy gépkocsiban lejátszó ként használni. A kimenete 3mm jack és 2darab 15W 4Ω-os hangszóróra kéne rákötni, milyen erősítőt ajánltok.
(#) Gyozo92 válasza Zoli 89 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Gondolom IC-s erősítőt szeretnél, szivargyújtóról menne, vagy legalább is 12 voltról, és kb 10-15w környékén szeretnél kivenni belőle. Illetve 2x15w

Mondjuk mit szólsz ehhez? TDA 2005 R

Ilyet kéne összeraknod belőle.
(#) Zoli 89 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Igen ilyesmire gondoltam. Kösz, de tudnál kicsit többet segíteni? Kapcsolási rajz, értékek. Elég amatőr vagyok ezen a téren.
(#) Balaa16 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Rákattintottam, ki is nyomtattam a kapcsolását, de nem találtam meg a feszültséget. Angolul egy szót se tudok. A rajzon meg csak annyi van, hogy "Vs"
(#) Balaa16 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Igazad van, bocsi. Nem nagyon erőltettem meg magamat. :hide: Meg nem is értek nagyon hozzá. És köszönöm, hogy válaszoltál.
(#) Gyozo92 válasza Zoli 89 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Itt egy kis segítség:
ITT
(#) saraha hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Sziasztok.
Az normális viselkedés egy PA-300-nál,hogy kis teljesítményen 5-10W-nál a hűtőbordák addig melegednek amíg a hővédelem le nem kapcsol(70°C)kb.:fél óra alatt.Viszont 50-60W teljesítményen meg 30-40°C körüli a borda hőmérséklete és stagnál, hűtés nélkül?Gondolom,hogy kis teljesítményen A osztályban dolgozik na de ennyire szabad melegednie?
Következő: »»   746 / 2514
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem